Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Poluautomati ili dvocevke?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Poluautomati ili dvocevke?
HansRabit

nidzamotocross kaže:
Jesam pobrkao, kalibar je 12/76, prebacio sam se na kombinovane cevi kalibra 8x57 pa sam napisao 80.. ;) I ja bih 12/76 najvise zbog tog lova na DS i potkalibarna zrna.. ;) A nekada i za guske je dobra magnum municija, bar moj otac ima uspeha sa gramazom 50.. On uglavnom kombinovane cevi koristi za vukove jer se puca na daleko, ili za DS kada nije u dometu potkalibarnog.. On lovi od 87. i otkad je nju kupio karabin vise nije uzeo u ruke.. Ona zavrsava sav posao.. ;) Ja sam vise za lov na pernato, i sitniju divljac, a na krupnu cu verovatno ici samo na DS pa mi ova kombinacija mozda i nece biti potrebna, a i karabin je tu da pokrpi rupe, i zato se odlucujem sve vise za bokericu 12/76 italijanske proizvodnje.. ;)

Sto se tice CZ USA Mallard 20/76, puskica je na svom mestu. Nisam imao prilike da je vidim i drzim, ali sam citao o njoj dosta, a i svaka bok 20-ica je laka kao pero i lezi u ramenu za medalju, vrlo lako se nisani.. ;) Neces pogresiti.. ;)

Vidio sam kengura uživo Osmeh , ništa posebno, ptica k'o ptica Confused

HansRabit
 CZ USA Mallard je Turska puška, proizvodi se u Turskoj, kontrolu vrši CZ i rađena je za Američko tržište. Zato nosi taj naziv Mallard. Ima isti taj model pod imenom Huglu 104 A , i neprimjećujem nikakvu razliku. https://encrypted...-9my0No8CE i pogledaj te i jednu i drugu pa mi recite. Huglu- https://encrypted...PPU5f9V3_w

HansRabit
 Kad kupujete lovačku sačmaricu kupuj te to sa etikom u srcu, petometka ili poluautomatska sačmarica nije za lov, svako ima svoje mišljenje, ipak treba i divljači dati priliku da preživi. Netreba pucati za zecom dok god nepadne, dva metka su sasvim dovoljna i više nego. Pravi lovac samo jednom puca i pogađa Elmer

Cvele
 Hans, ukusi su razliciti.
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Podunavac

HansRabit kaže:
Kad kupujete lovačku sačmaricu kupuj te to sa etikom u srcu, petometka ili poluautomatska sačmarica nije za lov, svako ima svoje mišljenje, ipak treba i divljači dati priliku da preživi. Netreba pucati za zecom dok god nepadne, dva metka su sasvim dovoljna i više nego. Pravi lovac samo jednom puca i pogađa Elmer

Slažem se sa ovakvim mišljenjem, ali etični su i lovci sa PA koji imaju reducir u magacinu na 2 metka. Zašto nekome osporavati ukus i izbor ako se čoveku sviđa PA. Meni lično se ne sviđaju PA sačmarice, ali poštujem svačiji izbor i ukus dok god se pridržava zakona i kodeksa.
Tri prsta 2Kolce

nidzamotocross

nidzamotocross kaže:
Jesam pobrkao, kalibar je 12/76, prebacio sam se na kombinovane cevi kalibra 8x57 pa sam napisao 80.. ;) I ja bih 12/76 najvise zbog tog lova na DS i potkalibarna zrna.. ;) A nekada i za guske je dobra magnum municija, bar moj otac ima uspeha sa gramazom 50.. On uglavnom kombinovane cevi koristi za vukove jer se puca na daleko, ili za DS kada nije u dometu potkalibarnog.. On lovi od 87. i otkad je nju kupio karabin vise nije uzeo u ruke.. Ona zavrsava sav posao.. ;) Ja sam vise za lov na pernato, i sitniju divljac, a na krupnu cu verovatno ici samo na DS pa mi ova kombinacija mozda i nece biti potrebna, a i karabin je tu da pokrpi rupe, i zato se odlucujem sve vise za bokericu 12/76 italijanske proizvodnje.. ;)

Vidis do nedavno sam i ja bio za bokericu, ali drzanje u ruci Franchi Affinity, njena linija, finalna izrada reci hvale za inercioni mehanizam, sve je to uticalo da se opredelim za ovaj poluautomat. Oko etike ne bih da polemisem, lovac koji ima reducir na 2 metka u PA, je cak sa vise etike nego onaj sa bokericom, jer moze da stavi vise ali nece. Smile Ukusi su razliciti, a ja sam promenio misljenje, i ipak cu se odluciti za ovaj Franchi-ev PA. Bye
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

Sniper Hunter
 [/quote] Oko etike ne bih da polemisem, lovac koji ima reducir na 2 metka u PA, je cak sa vise etike nego onaj sa bokericom, jer moze da stavi vise ali nece. Smile [/quote]

Sinko a da ga ti sada malkice i ne preteruješ?Grin

DakiNS
 Malkice ?Grin
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

HansRabit
 Za neke lovce je jednometka i to u kalibru 20 Comp Glavu o zid

nidzamotocross
 Preterao jesam, ali imam razlog zasto sam. Ne bih sada o tome, ali je bas vezano za neeticnost lovaca koji poseduju PA. Zasto su ti lovci bez etike? Zbog nekih mitraljezaca tamo, koji se hvale kako su oni puni lovacke etike, a u stanju su da prepune bokericu 4-5 puta u nemogucnosti da odstrele ranjenu svinju u gustaku? Ili oni koji u lovu na zeca ispale tonu metaka a ne odstrele jer pucaju na zeca koji bezi na 200 metara? Vazno da oni pucaju dvocevkom! I puni su etike!

Izvinjavam se, ali ako vi niste upoznati sa tim, mi na Jugu Srbije jesmo. I to stvara veliki problem. Bye

Sniper Hunter
 Sinko ali sve to što si naveo nije razlog da generalizuješ i da nas sve bacaš u isti koš,poznavao sam čoveka koji je brže ispaljivao 2 hica iz iž18 nego mnogi drugi iz dvocevke ,i ne vidim ništa loše u tome ali mu je vrlo retko trebao drugi hitac .

nidzamotocross
 Znam. Desetak minuta pre nego da udjem na forum, mi je neki "kolega", na fejsu, sasipao uvrede oko neeticnosti, samo zato sto za prvu pusku planiram da kupim Franchi Affinity, i to iz cista mira. Jos me je upis kolege Podunavca, kome je svaka na mestu, inspirisao da napisem to, znajuci jos par kolega, clanova ovog foruma, koje ne bih da imenujem, koji love bokericama, a u lovu kao da nose mitraljez, pucaju i na visoko i na daleko. Confused Posto otac lovi ceo svoj zivot bokericom, a deda polozarom, hteo sam da kupovinom PA osvezim kolekciju pusaka. Reducir ce biti sastavni deo svih mojih lovova, a njihov kapacitet magacina me nece spreciti da uzivam u njihovoj lepoti, koja mi je prirasla za oko i srce kao i njihov mehanizam. Smile

Bas prosle nedelje su od izobilja golubova, moje kolege odstrelile par njih, samo zato sto takvi nisu dozvoljavali golubovima da se spuste nize. A inace love bokericama. Ispucali su po 2 kutije metaka, dok je kolega sa PA uz ispaljena 4 metka, imao goluba i tri grlice. Smile

Onda ti takav dodje i kaze da ne postujes etiku, samo zato sto lovis sa PA. To je ono sto me iritira. Bye

Sniper Hunter
 A ti lepo tamo njima na fejsu objasni sve nemoj ovde na nas sa foruma da dižeš frku,ovde dobro znamo kako šta i gde ,reducir, kočnica,etika je sve u glavi lovca ne zavisi to od oružija koje nosiš i kojim loviš iveli

DakiNS
 Nidžo sve je to što pišeš do lovca a ne do puške.Lovac 3

papiga
 Sinovac Nidzo kad porastes sve ce ti se samo kasti a do tad ne loopaj jer pocev od mene pa i ostalih kolega,taman imas god kolko mi lovackog staza a sto se tice PA evo ja da ti odgovorim isto s juga od 100 lovaca koji poseduju PA i kupili su ih u poslednje 10 god tj.od kad su Rusi preplavili trziste kod nas a posle i Turci,99 njih "lovaca"su cisti MESARI i tu nema zbora jer da bi bio lovac pre svega treba da budes COVEK,pa ljubitelj prirode a kao takav da razumes mnoge stvari u vezi nje kao i njene zakone a zatim i sportista sa svim osobinama,sto ce reci i da pobedjujes i da gubis dostojanstveno,e tek tad ces shvatiti sta je lov i da to nije borba ili dokazivanje snage vec uzajamni odnos coveka i prirode iliti pre svega davanje uz skromnu nagradu nedeljne setnje lovistem sa psom i ponekog odstrela.
A za sve ostalo streliste pa udri dok te ruke ne zabole cujem ima i "prage"povoljno

Predator

nidzamotocross kaže:
Znam. Desetak minuta pre nego da udjem na forum, mi je neki "kolega", na fejsu, sasipao uvrede oko neeticnosti, samo zato sto za prvu pusku planiram da kupim Franchi Affinity, i to iz cista mira. Jos me je upis kolege Podunavca, kome je svaka na mestu, inspirisao da napisem to, znajuci jos par kolega, clanova ovog foruma, koje ne bih da imenujem, koji love bokericama, a u lovu kao da nose mitraljez, pucaju i na visoko i na daleko. Confused Posto otac lovi ceo svoj zivot bokericom, a deda polozarom, hteo sam da kupovinom PA osvezim kolekciju pusaka. Reducir ce biti sastavni deo svih mojih lovova, a njihov kapacitet magacina me nece spreciti da uzivam u njihovoj lepoti, koja mi je prirasla za oko i srce kao i njihov mehanizam. Smile

Bas prosle nedelje su od izobilja golubova, moje kolege odstrelile par njih, samo zato sto takvi nisu dozvoljavali golubovima da se spuste nize. A inace love bokericama. Ispucali su po 2 kutije metaka, dok je kolega sa PA uz ispaljena 4 metka, imao goluba i tri grlice. Smile

Onda ti takav dodje i kaze da ne postujes etiku, samo zato sto lovis sa PA. To je ono sto me iritira. Bye

Boj ne bije svijetlo oružje, već boj bije srce u junaka! Stari
Ja jesam pristalica dvocijevki, ali nemam ništa protiv poluautomata ako se razumno koriste.
ZivioRodjo

Sasvim prirodno

sasa035
 Zna li neko gde mogu da nabavim reducir za moj P.A.A sto se tice etike pa ja mogu i bez reducira da stavim 2 patrona.Kao i sto radim.I mislim da je kod nas najveca glupost tih granicnika kao satro stavio 2 ili 22.Onda kada svako bude imao kod sebe ispunjenu zakonsku kvotu divljaci fazana i zeca nece biti ni problema koliko imate patrona u magacinu ili cevi.Neka svako ponese ili unese u taj lov onoliko koliko treba i nema problema.A i sa jednocevom onaj koji hoce da i ume da ubije 10 fazana ubice deset.Isto tako i sa P.A.Nema razlike!!!
sasa035

nidzamotocross
 Pa jos sam bio pod utiskom. I morao sam, bilo mi je lakse Presrean Siroma Tako je Daki, upravo tako. Zato je glupo govoriti o etici puske vec treba govoriti o etici lovca. I bas zato je izbor izmedju PA i dvocevke, stvar licnog ukusa i mogucnosti. iveli 3

Kolega papiga, nisam imao nameru, tu nameru koju si ti shvatio. Lose si me razumeo, i vredja me to sto kazes da ne lupam i da ne znam sta je lov. Jer ja sa svojih 18 sam sam samcit napravio vise solista i hranilista za sitnu divljac, nego lovci sa svojih 30 godina lovackog staza. Smile Po snegu od 1,5m sam zimus vukao bale sena do sume, da bi neka srna izvukla zivu glavu. Da li sam dovoljno etican da posedujem PA a ne budem mesar? Confused

Sniper Hunter
 Kolega saša bilo ga je u prodaji ali uzmeš parče plastike i bilo ko ko ima strug može da ti napravi ,ja sam dobio uz pušku a sin ga nije dobio pa smo nešto napravili od drveta ,inače reducir je zakonska obaveza u tome je problem ,bez obzira da li imaš samo 2 metka u pušci ako nemaš reducir a naiđe kontrola loše ti se pišeiveli

DakiNS

sasa035 kaže:
Zna li neko gde mogu da nabavim reducir za moj P.A.A sto se tice etike pa ja mogu i bez reducira da stavim 2 patrona.Kao i sto radim.I mislim da je kod nas najveca glupost tih granicnika kao satro stavio 2 ili 22.Onda kada svako bude imao kod sebe ispunjenu zakonsku kvotu divljaci fazana i zeca nece biti ni problema koliko imate patrona u magacinu ili cevi.Neka svako ponese ili unese u taj lov onoliko koliko treba i nema problema.A i sa jednocevom onaj koji hoce da i ume da ubije 10 fazana ubice deset.Isto tako i sa P.A.Nema razlike!!!

Znam neke koji su za reducir stavili komad vešalice za odelaGrin

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 24
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,139,394 posete www.srbijalov.com