Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: ŠTA SE DEŠAVA U LSV?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
ŠTA SE DEŠAVA U LSV?
Sremac75
 Onda ćemo ovako :

Zakon o udruženjima
Član 74.

Novčanom kaznom od 50.000 do 500.000 dinara kazniće se za prekršaj
udruženje:
1) ako ne omogući javnost rada na način utvrđen statutom (član 5);
........
........
4) ako izveštaj o svom radu i o obimu i načinu sticanja i korišćenja
sredstava ne učini dostupnim javnosti .........

Za prekršaj iz stava 1. ovog člana novčanom kaznom od 5.000 do 50.000 dinara kazniće se i odgovorno lice u udruženju.
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

slavaplana
 Ja sam imao drugo misljenje o Pazinu ali on nastavlja Beukovu politiku ili sto je vise ocigledno da je Beuk i dalje predsednik!!!!!
LSV je preslikana struktura ljudi koji sede i u LSS vec dugo!!!!

Primaju se u radni odnos samo kumovi,i clanovi uze familije da se posao ne rasplinjuje i to drugovi dozivljavaju kao PORODICAN biznis!!!!!

Iste treba NAJURITI iz oba SAVEZA pa javnim oglasom primiti i skolivati mladji kadar!!!!!!Dugo sam mislio da SAVEZE treba ugasiti ali sam vremenom uvideo da je problem u LJUDIMA koji ih vode i koji su se ucaurili i misle da se SVET okrece oko njih .Ograniciti mesto u oba saveza na najvise 2 mandata !!!!!!!!!!!!!!!Posle toga se zahvaliti DRUGOVIMA i objasniti im da su i Kardelj i Rankovic vec odavno pokojnici i da nas radan covek nemora da se hrani mesom iz divljine kako bi imao bolje radne rezultate!!!!!Ako treba da se doticna dva SAVEZA i LSV i LSS ugase ako treba jer ti isti misle da ocekaju penzije u istom!!!Nerade godinama nista a vi lovci placajte clanarinu a mi ce mo lepo da trosimo i da vas savetujemo kako Vi trebate da radite!!!Usput ce mo registrovati i privredna drustva gde ce mo mi isti biti u radnom odnosu pa ce mo preko firme ispumpavati pare kroz razne projekte ili poverene poslove sekretarijata ili Drzave koja daje novac a pojedinci ga trose kako hoce godinama!!!!
Pojedinci sa na ime naucnih radova koje su finasirali LSS i LSv dobili milione dinara u zadnjih par godina!Cije se knjige finasiraju i koje je udruzenje dobilo bar jednu kako bi lovci bar nesto procitali???NIKADA!!!!!
Tirazi se prodaju a sponzorstva brzo zaborave!!!!!!LSV je dobijanjem AUTONOMIJE od strane Srbije dobio krila da radi sta hoce bez kontrole MINISTARSTVA i DRZAVE SRBIJE KOJA NECE DA SE ZAMERA SA LSV!!!!!
Kako ste hteli tako Vam se i vraca!!!!!!! Beuka castim picem kad ga vidim to sam obecao je je covek KRALJ u Vojvodini kome nemoze niko nista jos dugo,dugo.....!!!!
Kad on bude hteo sam ce se povuci iz ove price a ne nikako kad to budu zeleli lovci sto se i sad vidi preko PAZINA koji je samo na papiru predsednik pa dlazi BEUKOVIC a PAzin za podpredsednika i stalno ce biti jedna ista ekipa u igri!!!!

zoranp
 ..zato se neki lovni inspektori hvale kako nemoraju klati svinje da bi sušili kobasice, vele ima divljači!!!Sad
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

DakiNS
 Slavo bas si me zacudio ovim upisom kako tako mozes reci za doticnu gospodu , kada tako kazes ispada da ih hvalis pa oni su mnogo mnogo gori samo se to jos ne zna u javnosti. Kada bi sve isplivalo odjednom bilo bi strasnoSad
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

punisher
 Dobar dan drugovi lovci i drugarice lovkinje.
Nije me jedno vreme, doduše opravdano, bilo na ovom cenjenom forumu. Pusti vas čovek malo a vi sirkus napraviste. Slavo, upis ti je, što bi Beograđani rekli, VRH SINE. Ne da si pogodio u srž nego nemaš pojma. Ali bukvalno je tako. Vidim ja da su Pažin i Beuk ko Medvedev i Putin. Zna se ko je Medvedev a ko Putin. Svaka aluzija je namerna. Naravno.
Vidim da se ništa u suštini nije promenilo. Samo je ekipa ostala ista. To je prosto neverovatno. Mislim da i u Ministarstvu, i u Pok.sekretarijatu, i u LSS i u LSV ima još "nekoliko dobrih ljudi" ali su svi bukvalno ispranog mozga i instruisani kako da se ponašaju, šta da kažu, šta ne smeju da kažu, sa kim smeju da se vide a sa kim ne. Žalosno i jadno. Ljudi su izgubili svoje dostojanstvo. Položili su ti oružije pred prvim "evricima" koji su im kanuli onako sa strane. Solarno. Bez ikakve evidencije i PDV-a. Pričam o ostalim ljudima po savezima, ministarstvu i sekretarijatu. Sitnoj ribi pljuckavici koja je ili zaplašena gubitkom posla ili je poltronski i dupeuvlakački nastrojena zarad par mrvica sa stola. Ti ljudi treba da progovore. Ti ljudi imaju papire u svojim rukama. U tim papirima koji im svakodnevno prolaze kroz ruke možda može što šta da se nađe za tužilaštva i sudove. Voleo bih kada bi ti ljudi bar jednom bili ljudi i bar jednom zaboravili na svoj lični strah ili ćar, kako se uzme, i kada bi bar jednom čista obraza i savesti pomogli da se sva bagra i rak rana srpskog lovstva konačno otera u prošlost i da lovci budu samo lovci, a ne i pravnici i ekonomisti i šumari i policajci. Da na ovom portalu pišemo o lepim stvarima, lovu i životinjama, oružiju i lovačkim receptima. Za tako nešto apelujem na ove "smrtnike" da se probude i otvore oči. Iz dana u dan formiraju se novi savezi, stari pucaju po šavovima i iz dana u dan gube na značaju. Članstvo se osipa, lovokradica je sve više. Što oni ne smlate, omlate zaslužni drugovi. Ili šakali. Mada među te tri grupe, kad malo bolje razmislim i nema neke suštinske razlike.
Kraljevi kao što su ovi iz LSS, LSV, sekretarijata ne odlaze tako lako. Potrebno je na svoju stranu pridobiti te obične male ljude zaposlene u tim institucijama.
Molim vas progovorite!!!!
Lovci vas mole!!!

DakiNS
 B)Bravo 2

canis aureus

slavaplana kaže:

Primaju se u radni odnos samo kumovi,i clanovi uze familije da se posao ne rasplinjuje i to drugovi dozivljavaju kao PORODICAN biznis!!!!!

Baš kao i u svim drugim kako državnim tako i privatnim resorima, firmama ... javnim sektorima ...
Zato i jeste sve "banana" i propast!!!
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

zoranp
 ..a možda će ovi i da odgovore na Sremčev upit!!!Hmmm, jer ipak čovek zna da pita, a i zna šta posle toga ide, pa se možda i dozovu pameti dotična gospoda!!! I mislim da je i bitno što Sremac ipak nije sam, nego je javno sve objavljeno i iznešeno pred oči javnosti!! Čak bih predložio da se ovo pitanje formulira na Anketi Članova, pa da čujemo mišljenja naših forumaša!!???
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Lala
 Kako se saznaje, na sajmu lova LORIST u N.Sadu će, na štandu LSV, zainteresovanim lovcima biti deljen Bilten LSV koji je štampan, i koji je pominjao g.Pažin u svom odgovoru na pismo koje smo objavili. Izgleda da će i obični lovci, a ne samo delegati ili funkcioneri saveza, biti u mogućnosti da po prvi put, posle dugo vremena, imaju mogućnost direktnog informisanja.
Videćemo šta će u tom biltenu biti objavljeno; treba samo da sačekamo još par dana.
Sa moje strane, pozdravljam ovaj gest, kao primer održanja jedne od datih reči i obećanja, koju je predsednik LSV Pažin, dao u svom pismu/odgovoru. Još ako sadržaj Biltena bude takav, da barem delimično odgovori na masu pitanja koja lovci postavljaju, onda možda ipak onešto kreće na bolje.
Neću da se radujem unapred, čekam otvaranje sajma, pa ćemo videti.
A još kad bi, možda baš za sajam, ili možda neki drugi prigodan datum (Sv.Evstatije, Nova godina... 29.novembar?!? Smile ) dočekali da vidimo i zvanični sajt LSV, tek to bi bilo, ihaaajjjj, jako!
I to je jedno od obećanja predsednika LSV. Mada, to bi možda bila prejaka doza dobrih vesti za mene, da me ne trefi srčka Iznenadjen
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

slavaplana
 Sta bi sa njihyovim platama ???
Objavise li ih vise da vidimo i tu SOCIJALU i prosek u Srbiji!!!ROFL

Lala
 Mislim da i tu ima nekih promena, strpi se još samo malo.

Lala
 U vezi prethodnih upisa Slavinih, Punisherovih i još nekih, vezano za Pažina, ne bih se tek tako istrčavao sa ocenom; prvo, zaista nije prošlo puno vremena od izbora i konstituisanja novih organa LSV, a drugo, neki signali i potezi aktuelnog predsednika, pokazuju da se nešto menja, sporo, ali se menja (mislim na odgovor Pažina na pismo koje mu je poslato, i mislim na ovo sada, sa održavanjem datog obećanja oko Biltena, i mislim na još neke novosti, o kojima ću kasnije). Ako ništa drugo, čovek je odgovorom na pismo pokazao kulturu, a održanjem obećanja pokazuje da drži do svog digniteta.
Moram da dodam, da ne bi valjalo, da se u LSV desi neka polarizacija medju članovima uprave, i da eventualno počne neko prebrojavanje i prestrojavanje, na liniji 'ko je čiji čovek', tj. da li podržava metod i način rada predsednika ili potpredsednika, njihovi stavovi i nastupi, pa čak i način rada, moraju da budu jedinstveni. Članovi uprave su prvo predstavnici svojih LU, pa tek onda članovi nekih odbora, i sl. Ti ljudi moraju da imaju na umu, da ih njihovo LU, ako bude nezadovoljno njihovim radom kao delegata, može zameniti.
Sa druge strane, čelni ljudi u LSV, moraju da imaju na umu, da su oči članova uprte u njih, i da sve više lovaca počinje da mnogo pažljivije prati dogadjanja u savezu. Svaki ishitren i nejasan potez, nespretne izjave u intervjuima, grub nastup, neprimerena i uvredljiva retorika (makar bila i u 'off record' razgovorima, uz kotlić ili piće), neće doprineti boljitku, naprotiv! Neverovatno je kojom se brzinom priče, prepričavanja, glasine i (polu)informacije šire medju lovačkom populacijom, pa eto, neke stignu i do mene. Ne želim da se upuštam u provere, i nemam načina da nešto proveravam, hoću da imam poverenje u svoj savez i ljude koji ga vode, sve dok imam člansku kartu tog saveza, i hoću da od tih ljudi čujem i saznam sve ono što me interesuje, o radu mog saveza. A o savezu, njegovom radu i potezima imam pravo da mislim ono što hoću, a moje mišljenje (bilo ono većinsko ili manjinsko, nema veze), imam pravo da podelim i ovde na forumu.
To isto, čini mi se, želi svaki normalan čovek-lovac.

Lala
 Dobra vest: za lovce članove LSV, uplaćeno je osiguranje od povreda u lovu, ili ne daj Bože smrtnog slučaja! Dobro je da su u rukovodstvu saveza uvideli, da je odluka prethodnog saziva o ukidanju ovog osiguranja lovaca, a uz povećanje doprinosa lovaca, bila pogrešna, o tome smo već ranije pisali. Pogrešili su, sada su ispravili, idemo dalje.

Loša vest: osiguranje za štetu 'od i na divljači', u lovištima u Vojvodini, nije obuhvaćeno!
To je izgleda ostavljeno svakom LU, da odluči da li će, i kod koga da se osigura od ove vrste rizika. Novi trošak za blagajne LU, koliki će on biti, ne znam.

U vezi osiguranja od šteta, da podsetim, da su LU u obavezi da prilikom budućeg učešća na konkursu za dodelu lovišta obezbede neki vid garancije za fond divljači (bankarska, hipotekarna). Bilo je ranije govora da će država, kao vlasnik lovišta i divljači, prihvatiti i polisu osiguranja od šteta, kao neki vid garancije. Kako će se dalje ta priča razvijati, ne znam, ali znam da visina sredstava potrebnih za osiguranje od štete 'na' i 'od' divljači, direktno zavisi od veličine lovišta, i brojnog stanja divljači, kao i od strukture obradive zemlje u lovištu, i još nekih parametara (mreža puteva, npr.). Ovde manja LU, sa velikom površinom lovišta, i bogatim fondom divljači, mogu da budu u problemu, sa osiguranjem. Pa će ili morati da povećavaju broj članova (dosta LU je prilično zatvoreno za prijem članova sa strane), ili će morati da povećaju članarinu dosadašnjim članovima, ili da na neki drugi način obezbede sredstva za ovu namenu, a to u vremenu krize nije baš lako! I nije jeftino!

Lala
 Idemo dalje: ima još dobrih vesti!

Podsetiću članove, da je rukovodstvu LSV pre jedno mesec dana bilo upućeno pismo sa zahtevom da se dobije informacija o visini zarada zaposlenih u LSV i u Vojvodjanskom lovcu. Pismo je bilo upućeno na adresu predsednika i potpredsednika LSV, obzirom da po Statutu imaju ista ovlašćenja. Na pismo je odgovorio g.Pažin, predsednik LSV, ali nije naveo precizne podatke o zaradama.
U vezi sa tim, pre desetak dana, u LSV je doneta odluka o smanjenju zarada zaposlenima u stručnoj službi i u Vojv. lovcu!
Nema još zvaničnih podataka kolike su zarade bile, i za koliko su smanjene, kao što nema podataka ni o visini drugih naknada koje se isplaćuju u LSV (naknade za rad u odborima, komisijama, i druga primanja); možda to piše u Biltenu, koji će biti deljen lovcima na sajmu lova, za par dana. Pominju se nezvanične cifre, ali neću da licitiram - očekujem da se iznesu tačni zvanični podaci. Prostora za smanjenje zarada je očigledno bilo više nego dovoljno, a da i te smanjene zarade, za mnoge lovce, da ne kažem ogromnu većinu, predstavljaju izgleda samo mislenu imenicu, i da su nekoliko puta veće od prosečnih primanja (zvanično prosečna plata je, mislim, negde oko 36 000), a i ta prosečna plata je opet za mnoge ljude, možda i većinu, nedostižna.

DakiNS
 Jutros na vestima objavljena prosecna neto zarada 38000 i jos nesto malo preko, ja ipak mislim da se njihove plate smanjuju jer sam siguran da u Vojvodini ima ove godine nekoliko hiljada lovaca manje a i Lu koja nisu uplatila clanarinu, ali sto rece Lala cekamo bilten jer sajt tesko da cemo docekati

Sremac75

Lala kaže:
Idemo dalje: ima još dobrih vesti!

Podsetiću članove, da je rukovodstvu LSV pre jedno mesec dana bilo upućeno pismo sa zahtevom da se dobije informacija o visini zarada zaposlenih u LSV i u Vojvodjanskom lovcu. Pismo je bilo upućeno na adresu predsednika i potpredsednika LSV, obzirom da po Statutu imaju ista ovlašćenja. Na pismo je odgovorio g.Pažin, predsednik LSV, ali nije naveo precizne podatke o zaradama.
U vezi sa tim, pre desetak dana, u LSV je doneta odluka o smanjenju zarada zaposlenima u stručnoj službi i u Vojv. lovcu!

http://www.youtub...fqr9j-fGYk
ika
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Lala
 Ima još:
Oni koji prate pisanja na ovom forumu, setiće se da smo ranije, pre jedno 10-ak meseci, pisali, tj. pisao je uglavnom Punisher, o dešavanjima u LU Srem Šid, i o radu tadašnjeg predsednika LU, i dugogodišnjeg člana UO LSV. Pominjano je, izmedju ostalog (pravosnažne presude za krivolov i šverc, krivične prijave itd.), i nedomaćinsko poslovanje. Pokazalo se da je to Punisherovo pisanje i iznošenje problema u Šidu itekako imalo osnov: LU Srem Šid je, (posle smene prethodnog predsednika, i posle njegovog hapšenja zbog ubistva nevenčane supruge), ostavljeno u debelom minusu, tolikom, da je izgleda čak i sam opstanak LU Šid doveden u pitanje!
U vezi sa tim, morao je i LSV da uskoči i da pomaže LU Srem Šid, da pokuša da pozajmicama premosti nagomilane dugove. Kako će sve to uspeti, i da li će stići da saniraju posledice bahatog poslovanja i nedomaćinskog trošenja, pre nego što bude objavljen konkurs za dodelu lovišta, ostaje da se vidi. Zbog kolega lovaca iz tog dela Srema, držim im palčeve, da uspeju, Sremci su to, malo zaguljeni ali vredni, nadam se da će isplivati. Ali im je ovo nauk, da sledeći put dobro razmisle, kome poveravaju vodjenje LU, i da se ne plaše da kritikuju, ako treba, i da smenjuju pre nego što dogori do nokata.
Meni ostaje pitanje, kako je moguće, da rukovodstvu LSV u prethodnom mandatu, promakne nešto takvo? Da li se verovalo na reč, ili šta je u pitanju? U svakom slučaju, račun za propušteno stiže sada na naplatu.

Lala

DakiNS kaže:
Jutros na vestima objavljena prosecna neto zarada 38000 i jos nesto malo preko, ja ipak mislim da se njihove plate smanjuju jer sam siguran da u Vojvodini ima ove godine nekoliko hiljada lovaca manje a i Lu koja nisu uplatila clanarinu, ali sto rece Lala cekamo bilten jer sajt tesko da cemo docekati

Daki, tačno je da ove godine ima par hiljada lovaca manje, ali ne zaboravi, da je članski doprinos povećan, sa 600 dinara na 1000 dinara! To je povećanje za 66%, tako da mislim da nije u pitanju nedostatak novca, možda je u pitanju ipak pritisak lovačke javnosti, pa i pisanje na ovom forumu?

Sremac75
 Samo ne bi trebalo da im daju pozajmicu nego da im daju bespovratna sredstva a onda da se refundiraju od judi koji su tog Bogunovića ugurali u UO LSV i održavali ga na mestu predsednika LU!

Znate svi na koga mislim!Smean
PraviloPraviloPravilo
Palica

punisher
 Drago mi je da su moja pisanja bila istinita, ali mi je kao bivšem članu žao što je do svega ovoga došlo. Sve ono što se događalo u LU Šid treba da bude upozorenje i ostalim lovcima u Srbiji šta čeka i njihova matična LU ako se nedomaćinski ponašaju i gazduju, a pre svega ako ćute i dozvoljavaju da ih gomila beskrupuloznih lopova drpa i krade, rasipa njihov trud i muku.
Ponovo apelujem na sve lovce da povedu računa ko su im članovi i koga biraju na odgovorna mesta u svoja LU. Pre svega na mesto članova Nadzornog odbora, koji na kraju svake godine treba da iskontroliše poslovanje LU i sačini svoj izveštaj. Ako to budu časni i pošteni ljudi, beskompromisni i nepotkupljivi, ali i stručni, onda raznorazni predsednici UO, i LU neće moći da se "razmašu" i bahate se sa tuđim parama, nego će da podviju rep i da ćute u strahu od mogućih krivičnih prijava i postupaka. Takve svi vi dobro znate ko su u Vašim udruženjima gospodo lovci. Pa Vas poziva da ih javno prozovete i izbacite iz Vaših LU i sekcija. Namerno pišem sa velikim V jer ste svi Vi prvo ljudi, prijatelji, kolege, a i lovci i svi mi zajedno činimo jednu jako brojnu grupu ljudi koja ako hoće može jako puno da uradi. Prvo svako u svom dvorištu, a potom i po savezima.

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 20
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,140,971 posete www.srbijalov.com