Preko fejsa sam bio clan par lovackih profila i kada sam video sta sve pisu i kakvi su admini odmah sam napustio. Par puta im skrenuo paznju ali nije vredelo.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic
Nema tu šta pametno da se prokomentariše, zbog takvih, kao što reče neko u prethodnim upisima, poštenog lovca gledaju ko đavola.
P.S.
"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić
PEZ kaže:
Nema tu šta pametno da se prokomentariše, zbog takvih, kao što reče neko u prethodnim upisima, poštenog lovca gledaju ko đavola.
Upravo tako,ali treba priznati da tih i takvih polumozgana ima gomila.Politika nezameranja i tolerisanja kojekakvih budalastina je i dovela lovacku organizaciju tu gde se trenutno nalazi.Mladima se oprasta zbog mladosti a starijima zbog kobajagi postovanja,kao oni su tako navikli.
Imao sam pre par godina ideju da celo LD.pazari municiju zajedno pa da se tako ostvari odredjena usteda ali kad su mi predali spisak trebovanja i kad sam video koliko treba nabaviti dvojke i nule muka me uhvatila i odustao sam od ideje.Vise od polovine stare garde sve ispod cetvorke zovu prepelicarkom i ne pada im na "pamet"da tu sitnuriju trpaju u puske jer to kao ranjava divljac.Tekstilna skola-smer-iskljucivo kozarski.
Mogao bih da zamislim kakav bi spisak dobio ja u mom LU.
Ne ćutim ni mladima ni starijima, ako mislim da rade nešto pogrešno, isto to očekujem i da neko sa mnom uradi kada ja učinim nešto kako ne treba. Ali mi smo samo kap u okeanu.
''Kao ptica koja jebez krila, Srbija bibez goniča bila''
Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.
Ne cutim ni ja ali moras biti taktican,mora se sa njima polako.Neki jos ne znaju da je drug stari otisao u vecna lovista pa ne mozes preko kolena da im prekines rutinu.Tiha voda breg roni pa sam zadovoljan sto trenutno 6 od 7 grupa u jesenjem lovu ne puca fazanke pa nam se smesi najbolja sezona na fazana u zadnjih 7-8 godina.Tu i tamo kod nekih gostujes ili neki dodju kod mene pa kad vide kako pada fazan od 10-ke stave prst na celo.Ide na bolje ali sporo,a dok se dozovemo u pamet za mnoga lovista bice kasno.
Edukovati treba uvek one koji čine ovakve gluposti,iako se mnogi od njih ljute zbog toga..Edukovati zbog toga što mnoge od ovakvih gluposti čine zbog neznanja ili zbog priča nekih starijih i "iskusnijih"..
Prvenstveno treba raditi na tome sa mladim lovcima,u udruženjima,i naravno u medijima i forumima kao što je ovaj naš..
Uvek kod takvih "edukativnih radnji" na prvo mesto treba postavljati-bezbednost..A ponekad ih treba te "Rambo" tipove i ismejati zbog izbora sačme i slično..
Nije sramota nešto neznati,nego je sramota ne pitati i naučiti..
Istovremeno sa prisustvom "edukativnih" upisa na forumima,i natpisa u štampi,ostavljamo manje prostora takozvanim"zelenima" da o nama govore loše..
Dobar pogled,mirnu ruku i pamet u glavu("Srbijalov" pred sobom)!!
Džaba ti nekoga edukuješ ako taj neko ne želi da sluša ili ne želi da nauči.
Ovaj lik pošto koristi internet mogao je da se edukuje kolko 'oće ali džaba, verovatno mu je deda rekao da od PP-a pada sve što mrda a deda je deda iskustvo je to.
P.S.
"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić
Ne mora uopšte da znači da je on to čuo od "dede", tj nekoga starijeg.
Ima dosta starih lovaca, od kojih može da se nauči pametnih stvari...
Lik je samo budala, po meni je to najverovatniji scenario.
Fejsbuk generacija - gledaju glupe amere po YouTube-u, nije ni čudo što rade ovakve stvari...sledeće što nas čeka su klinci sa puškama koji obaraju vršnjake po školama
Verovaću ti na reč, mada mislim suprotno.
Možda zato što ih nisam ljubitelj
Elem, i da edukuju svoje mlade lovce, ovi naši to ne mogu da znaju i nemaju gde da vide...vide samo glupe klipove, poput ovog "edukativnog" : https://www.youtube.com/watch?v=cxZwV...xZwV2u2zyU
Momak je vrlo bistar, čak puni patrone čeličnom vunom!?!
Ni ja ih bas ne njusim ali sto se edukacije tice,stvarno su ispred nas nekoliko svetlosnih godina.Pored teorijske nastave,njihovi pripravnici vrlo cesto posecuju strelista gde pod budnim okom instruktora uce o bezbednom rukovanju oruzjem.Isti ti instruktori organizuju nekoliko puta godisnje lov,najcesce na grlice i golubove za mladje clanove.Pored edukacije tu je i finansijski momenat,a cim se puca odnosno vrsi bilo kakva obuka,oni tu vide potencijalnu zaradu za njihovu diku i ponos(industriju oruzja i opreme)u kojoj radi izmedju 10 i 15 miliona stanovnika.Iz istog razloga proizvode i ratove pa je i to jedan od razloga sto ih ne volem ali sto se edukacije podmlatka tice.
MMilos kaže:
Verovaću ti na reč, mada mislim suprotno.
Možda zato što ih nisam ljubitelj
Elem, i da edukuju svoje mlade lovce, ovi naši to ne mogu da znaju i nemaju gde da vide...vide samo glupe klipove, poput ovog "edukativnog" : https://www.youtube.com/watch?v=cxZwV...xZwV2u2zyU
Momak je vrlo bistar, čak puni patrone čeličnom vunom!?!
Kakav je ovo krelac, Boze sacuvaj! To treba samo A one dve guske sto mu se odusevljavaju... Preuzro bih na sebe da ih prevaspitam
Ni ja ne volim amere, ali sam iz prve ruke imao prilike da se uverim u njihov odnos prema lovu i bio sam blago rečeno oduševljen. Posle par sati razgovora sa ondašnjim lovcem, potpuno sam promenio sliku o njihovim lovcima.
A ovaj video jasno glasi ''kako uništiti sačmaru''. A i nema baš veze sa lovom, samo pokazuje nekog bogatog klinca koji želi da bude popularan, a u Americi najlakše stekneš popularnost oružjem, baš kao što reče Mrva. Ima na YouTube-u dosta klipova kako Ameri uče mlade lovce. Imaju poseban deo sezone za skoro svaku vrstu divljači koju zovu ''Youth hunting season''. Tu mlađani lovci sa svojim mentorima love sve od grlice do belorepog jelena. Evo jednog
''Kao ptica koja jebez krila, Srbija bibez goniča bila''
Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.
nidzamotocross kaže:
. Ima na YouTube-u dosta klipova kako Ameri uče mlade lovce. Imaju poseban deo sezone za skoro svaku vrstu divljači koju zovu ''Youth hunting season''. Tu mlađani lovci sa svojim mentorima love sve od grlice do belorepog jelena. Evo jednog
Kad bi se kod nas organizovao neki "lov" kao ovaj sa Nidžinog snimka gde bi se klinci edukovali i obučavali odmah bi se oglasile neke NVO i naravno imale podršku, pa od koga drugog nego od Amera i njima sličnih sa pričama o zlostavljanju dece, paravojnim obukama i ko zna šta bi sve izmislili a naši novinari bi još malo dosolili po običaju pa bi bilo sačuvaj Bože.
Lepo je inače videti kako dete drži pušku uvek u bezbednom pravcu i to mi je upravo palo za oko na ovom snimku i uvek se setim pojedinih naših lovaca( ima ih sigurno svako u svom LU bar po jednog) koji iako imaju dugogodišnji lovački staž na to ne obraćaju pažnju.
P.S.
Lepo je inače videti kako dete drži pušku uvek u bezbednom pravcu i to mi je upravo palo za oko na ovom snimku i uvek se setim pojedinih naših lovaca( ima ih sigurno svako u svom LU bar po jednog) koji iako imaju dugogodišnji lovački staž na to ne obraćaju pažnju.
Ispravka druze,u nasim LU jedva da se nadje po jedan da o tome vodi racuna.Vitlaju ljudi puskama kao metlom.Nazalost proslogodisnji tragicni bilans nije vecinu nista naucio.E tu se vracamo na pricu o tome koliko je ko spreman da uci.Nije ovo 19-ti vek pa da ljudi nemaju kako da se edukuju.Potrebno je samo malo dobre volje i da shvatimo da nismo najpametniji na svetu,a znanje je svuda oko nas samo ga treba pokupiti.
Nama su uspomene na ratove od 90-99 jos sveze i posmatranje kako Ameri gaze po nasoj zemlji, narodu, nasim interesima kao i to sto gledamo sta su uradili po svetu sa Avganistanom, Irakom, Libijom sa kojim delimo bar osecaj malih naroda zeljnih slobode makar je se posle dobrovoljno odricali .
Ali sto se tice licne slobode i mogucnosti da svojom idejom ili delom uspes u onom njihovom haosu od ekonomije a mozemo im zavideti po mogucnosti kako ekonomskoj tako i prirodnim resursima da odu na kampovanje u pravu divljinu gde si lovac ali i lovina u istom trenutku. Takse im nisu prevelike ali zato ih valjda i svi listom placaju. Doduse smuci mi se zivot kad vidim na tv-u kako uzivaju kad psi nateraju medveda na drvo a onda oni "velemajstorski" pucaju dok ovaj visi na drvetu ko svadbarska jabuka . Ovde ce uvesti da je nekorektno da detetu roditelj objasnjava da je protivprirodna veza u kojoj se ne moze dobiti potomstvo ali kad se pomene oruzje i vojna tradicija onda je to krsenje decijih prava.
Ali svako dobro vuce i nesto lose i obratno.
Klinac sa snimka koji je Nidža postavio je verovatno pripravnik, pošto lovi samo sitnu divljač. Kad malo poodraste (za 2-3 godine) loviće i krupnu divljač, tada već kao demokrata ili republikanac, zavisno od toga ko bude preCednik USA...
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?