Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Crvena Zastava - Puške sačmarice

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Crvena Zastava - Puške sačmarice
Zex
 Odes do najblize prodavnice uhvatis gazdu za gusu i kazes NABAVLJAJ!Tako smo mi u kraju resili problem.Salim se nismo ga hvatali za gusu nego lepo zamolili i on covek nabavio sad prodaja cveta dolaze iz svih krajeva grada da kupuju posto ga nema svuda,ako ti treba broj vlasnika pivare mogu da ti posaljem pa daj gazdi prodavnice da se dogovore ili se javi ako dolazis u BG pa da popijemo.iveli

Tema je zastava puske sacmarice a ne pivareVan teme
da ne bi biloAdmin Powerneka budeNazad na temu
Srbijalov
Admin Tim!

Tri prstaHarmonikaiveli

Zex
 Izvinite necu vise obecavamMolitvaiveli
Tri prstaHarmonikaiveli

hamerles
 Sto se tice zastavine bokerice to je definitivno najgora puska na svetu Sad moj brat od tetke je kupio novu pre desetak godina i cudo sa njom puska povremeno sama opaljuje tada sam ih omrznuo zauvek. ja licno imam zastavin hamerles 12/70 ispalio je za dva kamiona dzebane nosio ga je moj deda pa otac pa ja i nikad se nije pokvario. jednom u dve tri godine dobije malo lufta izmedju cevi i glave ali to sam izvezbao sredim je za 5 minuta i zatvara kao nova nema lufta. Neki moji drugari imaju zastavine polozare 12/70 koje kao da nisu zastavine proizvodnje sve imaju po 30 i vise godina i kao nove su. Jedino ne volim novije stare su dobre... za te pare i vise nego dobre puske B)

milek

hamerles kaže:
Sto se tice zastavine bokerice to je definitivno najgora puska na svetu Sad moj brat od tetke je kupio novu pre desetak godina i cudo sa njom puska povremeno sama opaljuje tada sam ih omrznuo zauvek. ja licno imam zastavin hamerles 12/70 ispalio je za dva kamiona dzebane nosio ga je moj deda pa otac pa ja i nikad se nije pokvario. jednom u dve tri godine dobije malo lufta izmedju cevi i glave ali to sam izvezbao sredim je za 5 minuta i zatvara kao nova nema lufta. Neki moji drugari imaju zastavine polozare 12/70 koje kao da nisu zastavine proizvodnje sve imaju po 30 i vise godina i kao nove su. Jedino ne volim novije stare su dobre... za te pare i vise nego dobre puske B)

eee tako da Druze...Polozare stare proizvodnje! novije nisu ni za k...(na polozare mislim)
lose resene opruge i igle.V opruga koja pri opaljenjima na prazno puca a o igli da nepricam....
a bokerica sto se tice resena poput ruske iz-27
spiralne opruge nema zastoja...
provereno ja je imam u kolekciji i opalila jako puno municije sto kakve nikad nije zatajila
Nije lako znati treba to i umeti....
lovac

LU Aleksandrovo
 U milek di nađe da porediš zastavinu bokericu i IŽ 27, pa to ko bog i šeširdžija, ko da nikad nisi otvarao oba mehanizma. Zastavina bokerica spada u solidno izrađene puške i od solidnih čelika, ali su bre tehnička rešenja primenjena na njoj veoma loša, počev od natezača koji hoće da vremenom preklize pa preko čekića koji kad nisu nategnuti stalno pritiskaju igle, što često dovodi do njihovog loma, a i prilikom otvaranja puške, mora se upotrebiti dodatna sila da bi se puška pored odbravljivanja delimično i nategla kako bi se igle vratile u baskulu.
Cucić će biti sasvim dovoljno.

hamerles

milek kaže:

hamerles kaže:

eee tako da Druze...Polozare stare proizvodnje! novije nisu ni za k...(na polozare mislim)
lose resene opruge i igle.V opruga koja pri opaljenjima na prazno puca a o igli da nepricam....
provereno ja je imam u kolekciji i opalila jako puno municije sto kakve nikad nije zatajila
Druze mislio sam o zastavinoj bokerici ne o svim bokericama. Bye

LU Aleksandrovo
 Nema tu šta ako mene pitate tu je TOZ 34 ne nadj@biv, klješta, čekić i feder iz starog kreveta i očas posla nova opruga za okidanje, bože moj kako je to sklepano al za divno čudo radi, ama projektovano za pustošiju, čak i podkundak iz dva dela nemož ga slomiš, a i ako to uspeš, perorezom namestiš drugi.

milek

hamerles kaže:

milek kaže:

hamerles kaže:

Druze o zastavinoj i ja govorim...Bye
Nije lako znati treba to i umeti....
lovac

LU Aleksandrovo
 Niste se vas dvoje dobro razumeli.

tomo vrbas
 sto se polozara zastavinih tice i nisu tako lose ali brate mili bokerice su uzas. Na uzas mislim samo na okidanje kvalitet cevi je odlican ali mehanizam je prica sama za sebe tvrdje okidanje nikde nisam video ,kao da nisu mogli da maznu princip sa bereete kad su vec radili sa njima.Moj stric ima bokericu i cak mu je jednom pukao obarac koliko tesko okida i sve je probao i poliranje i ko zna sta da joj olaksa ali dzaba, prvi put kada mi je dao sa njom da lovim ja sam mislio da je kocnica otkazala nisam mogao da opalim iz nje a zec mi tako lepo natrcao,i otrcao jos lepseGrin ma samo taj mehanizam da joj promene i bila bi to fina puskica u tom rangu!

LU Aleksandrovo
 Pa u glavnom je to problem, jako loše konceptiran mehanizam, posebno što je potrebna izuzetna sila na poluzi za odbravljivanje puške jer u toj radnji se mora izvršiti i delimično natezanje glavnih opruga kako bi se čekići odvojili od igala i one vratile u baskulu, kada se puška u nekim slučajevima razbravi a ključ popusti dolazi do ponovnog pritiska na igle i veoma čestog loma donje igle, ko god pogleda cev puške kod ležišta metka primetiće urezanu brazdu od donje igle, osim toga i kvačice za natezače su veoma primitivno urađene pa vremenom ponekad hoće da profule prilikom natezanja, i na kraju bi mogli i taj grubi kockasti izgled baskule da primereno zaoble i načine je udobnijom za nošenje, što bi isto važilo i za zastavinu položaru, malo dodatnog rada na finiširanju i ergonomiji.

hamerles

milek kaže:

hamerles kaže:

milek kaže:

hamerles kaže:

Druze o zastavinoj i ja govorim...Bye
B) izvini druze nismo se razumeli Bye

hamerles

LU Aleksandrovo kaže:
Pa u glavnom je to problem, jako loše konceptiran mehanizam, posebno što je potrebna izuzetna sila na poluzi za odbravljivanje puške jer u toj radnji se mora izvršiti i delimično natezanje glavnih opruga kako bi se čekići odvojili od igala i one vratile u baskulu, kada se puška u nekim slučajevima razbravi a ključ popusti dolazi do ponovnog pritiska na igle i veoma čestog loma donje igle, ko god pogleda cev puške kod ležišta metka primetiće urezanu brazdu od donje igle, osim toga i kvačice za natezače su veoma primitivno urađene pa vremenom ponekad hoće da profule prilikom natezanja, i na kraju bi mogli i taj grubi kockasti izgled baskule da primereno zaoble i načine je udobnijom za nošenje, što bi isto važilo i za zastavinu položaru, malo dodatnog rada na finiširanju i ergonomiji.
Dzabe je to sada da rade kada se te puske vise i ne proizvode Confused ja imam stari hamerles zastavin a moj pasenog ima ovaj zadnja serija koja je izasla i njegova puska je teza od moje za preko kilogram dosta puta mu dodje u lovu da je baci Bravo 2 neznam kojeg datume su tacno prestale da se proizvode zastavine sacmarice???

tomo vrbas
 Ma sve bi se to dalo srediti samo malo vise ozbiljnosti, netreba tu neka nauka izadjes u lov i pitas ljude koji poseduju zastavine sacmarice sta im najvise smeta na pusci i uz malo prepravki i poneke novotarije eto solidne puske za svaki dan. Moj surak kupi od nekoga cice zastavinu hamerleskinju i donese da mu je rasklopim malo kundak da sredi,puskica ko violina a mehanizam b
oli glava kako je resen kad ono od zastave samo natpis na njoj i ovde na sajtu nadjem da je u stvari Belgijska proizvodnja ma puskica pozeleti i to jos u 16 cal i to za samo 150evra a ocuvana za primer.E tako nesto da prekopiraju i naprave brzo bi se oni vratili u sedlo i vratili stari ugled!

hamerles

tomo vrbas kaže:
Ma sve bi se to dalo srediti samo malo vise ozbiljnosti, netreba tu neka nauka izadjes u lov i pitas ljude koji poseduju zastavine sacmarice sta im najvise smeta na pusci i uz malo prepravki i poneke novotarije eto solidne puske za svaki dan. Moj surak kupi od nekoga cice zastavinu hamerleskinju i donese da mu je rasklopim malo kundak da sredi,puskica ko violina a mehanizam b
oli glava kako je resen kad ono od zastave samo natpis na njoj i ovde na sajtu nadjem da je u stvari Belgijska proizvodnja ma puskica pozeleti i to jos u 16 cal i to za samo 150evra a ocuvana za primer.E tako nesto da prekopiraju i naprave brzo bi se oni vratili u sedlo i vratili stari ugled!
Zastava je sa svojim novotarijama isla u minus a ne u plus Sad kada bi ponovo pravili takve kao belgijanke mnogi bi ih kupovali to su stvarno dobre puskeB)

LU Aleksandrovo

hamerles kaže:

LU Aleksandrovo kaže:
Dzabe je to sada da rade kada se te puske vise i ne proizvode Confused ja imam stari hamerles zastavin a moj pasenog ima ovaj zadnja serija koja je izasla i njegova puska je teza od moje za preko kilogram dosta puta mu dodje u lovu da je baci Bravo 2 neznam kojeg datume su tacno prestale da se proizvode zastavine sacmarice???

Prošle godine sam bio u zavodu za žigosanje oružja na upucavanju karabina i u soškama je bilo pedesetak novih zastavinih bokerica, spremnih za termentaciju i žigosanje, svojim sam očima video.

hamerles

LU Aleksandrovo kaže:

hamerles kaže:

LU Aleksandrovo kaže:

Prošle godine sam bio u zavodu za žigosanje oružja na upucavanju karabina i u soškama je bilo pedesetak novih zastavinih bokerica, spremnih za termentaciju i žigosanje, svojim sam očima video.
Znaci i sad ih ima novih po neka???

LU Aleksandrovo
 Za koga su rađene ne znam ali sam ih video i razgledao, garantovano, položare nisam video.

hamerles
 Verovatno su ostale na lageru... neznam zbog cega su prekinuli sa proizvodnjom? Confused

LU Aleksandrovo
 Pa dobili su slobodnu konkurenciju, a ličnog sam mišljenja da je bez obzira na svoj kvalitet čelika zastavina bokerica jedna od najgore konstrukciono tehničkih rešenja u oružarstvu, upravo zbog nedostataka koje sam ranije naveo.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
ZASTAVA M85 KARABINI 49 03.03.2025. 03:55
Zastava M70 KARABINI 943 01.03.2025. 00:59
Zastava sa Battue nišanom KARABINI 75 24.06.2022. 13:29
Puške sačmarice, češke proizvodnje LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 287 07.03.2022. 01:57
IŽ -18 puške sačmarice LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 434 01.01.2020. 14:47
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 1

Ukupno članova: 4,460
Najnoviji član: Baustelac

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,477,601 posete www.srbijalov.com