Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov predatora čekanjem-oprema, oružje, municija...

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov predatora čekanjem-oprema, oružje, municija...
DamirKS

sheytan kaže:

DamirKS kaže:

Damire, dobar kleep! Bravo 2

Inache, iz linka se obrishe znak = i sve pre njega, i to je to! Odobreno

Hvala, kako ti kazes sefe Grin, ma ubi me dosada pa ajde malo da gledam sta rade ovi stranci... Pozdrav iveli!
RAKIJA JE SPASILA VIŠE DIVLJAČI U LOVU NEGO SVA UDRUŽENJA ZA ZAŠTITU ŽIVOTINJA!

samer
 Mnogo dobar klip!Grin

IvicaL
 U sustini ja sam se potpuno opredelio bas za takvu vrstu lova.
Ko voli takve stvari moze da pogleda sve epizode
foxpro furtakers
koje pocinju sa ovim linkom
https://www.youtu...8GGRjNhOPI
ima 3 sezone krece od 101 epizoda
druga sezona krece od 201 i treca od 301
svaka sezona ima oko 12 epizoda
lala, pa sta

IvicaL
 I svoju opremu sam prilagodio tome.
243 win
primos tronozac
kamuflaza za lice
vabilice
itd itd
lala, pa sta

kolega_LOVEc
 [xhide]i63.tinypic.com/m7qluw.jpgVeselo[/xhide]
Vim vi repellere licet

strahinja87
 Da li neko zna koji kalibar koriste na tim snimcima? Ja imam 223 i dosta sam odstrelio lija i sakala sa njim ali mi sakali uvek odu od mesta pucanja pa moram da ih trazim.

darkon
 [xhide]Šakali i jesu dosta "tvrđi" od lija i znaju da nose odlične pogotke, ali ja dosad što sam pucao sa .223, svi su ostajali na mestu, ali i pogotci bili dobri, dok mi se sa "srednjim" kalibrima dešavalo da i odlične pogotke odnose jako daleko.
O kakvim pogotcima je reč Strahinja, kad su toliko odlazili?[/xhide]

strahinja87
 Uglavnom ih pucam u prednji deo grudi,plecka...bude dosta dug krvavi trag i po stotinak metara a onda nestaje trag i nemogu da ga nadjem, na tom tragu budu i komadici mesa

Planinko011
 Ove godine sam se bas bio naostrio da po zavrsetku lova svonja krenem na predatore ali avaj u mom drustvu se ove godine resise da nema lova na predatore. A cak su mogli lov cekanje da zamene sa grupnim lovovima sa malo boljom organizacijom i da procesljamo sve terene ali ni toga se niko nije setio.
A jos kakav je bio lep sneg u januaru i februaru....

davorcalic
 Čitao sam dosta puta da nedozvoljavaju lov predatora po LU.... čoveče ovde te bukvalno teraju.... jedan se žalio kako ima malo fazana ( fazana ima al samo za njega nema!) predsednik mu je rekao da ima i drugih lovova: patke, guske, lisice, šakali, prepelice.... al njemu je samo sezona lova nedeljom na fazane.... čak je prigovarao kako jedna il dve grupe uopšte ne idu na predatore i uveo je obavezu od najmanje tri lisice godišnje za svakog člana... Kad god smo hteli da idemo na lije i šakale išli smo bez ijedne reči protiv čak nam je davao dobre informacije gde su najbolje mogućnosti za odstrel.... prošle nedelje smo napravili tri čeke al ne onako lepe i visoke već improvizovane na drveću od paleta čisto da se imaš gde popeti i umiriti a da ima i dobar pogled.... imamo još u planu da napravimo na svakom kanalu gde ima mogućnosti po jednu čeku pa "će šaramo".....
Znači, ovde nas teraju, mole i kune da idemo... i išli smo cele zime...
Bilo je odstrela naravno... Lisica je 300 din a šakal je 2000 ili 2500 din... par komada i eto članarine ( ja ne uzimam pare od mog LU, ostaju za udruženje)....
Evo jedne čeke završene u nedelju.....i moj kolega Bole
davorcalic priložio:
20170424_183846.jpg

Žena mi Makedonka....ena Shock

sasaruma
 Ja jedva cekam da moje LU pocne sa izdavanjem dozvola.A kada ce ne znamo.Kolce

Podunavac
 Земо свака част. Значи има још паметних људи у удружењима, нису сви скренули са памети. Лов предатора би сви требали да уведу као обавезу, поготово у друштвима у чијим ловиштима су предатори пренамножени.
Tri prsta 2Kolce

mrwa22250
 E yebes lov predatora,kad je od opreme najteze nabaviti dozvoluJaooo.
Strahinja87,moje iskustvo sa 22-250 kao i mojih kolega sa 223 je da ako si u mogucnosti izbegavas plecku,narocito ako trosis PPU.Najbolje nam se pokazao pogodak iza plecke po rebrima(vazi i za srnecu divljac),a na manjim distancama koren vrata ili sam vrat.E sad,neko moje laicko zapazanje kod zujalica iz porodice.22.Iako na srnecoj divljaci pogodak u plecku znaci veliko ostcenje mesa jedne ili obe plecke,pad u vatri je prava retkost ipo pravilu na distancama ispod 100m.Bilo je neobjasnjivih odlazaka i po vise stotina metara pa je i matori NKD nekoliko puta priskakao u pomoc.Kod predatora ista situacija,niska plecka ne daje pad u vatri,a leti na strnjikama je dovoljno 50-tak metara da se odvuce u kukuruz ili rupu.Visoka plecka je vec druga prica jer zrno zakaci kicmu ili prolazeci u neposrednoj blizini kicmenog stuba izaziva shok i ostecenje velikih krvnih sudova smestenih ispod kicme.Moje omiljeno mesto za plasiranje hitca je deo gde plecka sa linijom kicme formira trougao(odmah iza zadnjeg roga plecke).Pad u vatri,skoro 100%,a kod jestivih zivuljki steta na mesu minimalna.U slucaju da nema ostecenja kicme,uvek stradaju oba plucna krila koja 22-ke zahvaljujuci velikoj brzini i mekom zrnu jednostavno naduvaju do pucanja.
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

klaja
 Mrwa potpuno se slažem za zonu pogodaka,mada za to treba dobro oko i mirna ruka. Uglavnom svi pucaju u plećku zbog bojazni od promašaja. Takav sam i ja bio ali sticanjem rutine i poznavanjem oružja kojeg koristim počeo sam da gadjam to mesto,naravno ako imam priliku za to. Što se tiče dozvola to nemamo problem,hvala Bogu.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

gardista
 @Strahinja,
pokusaj (ukoliko si u mogucnosti) da promenis konstrukciju zrna,
najcesce lovim predatore sa 222 i 50gr zrnima- i dok sam pucao samo SP od PPu, bilo je svega, od promasaja, do jurnjave ranjenog, i gubljenja divljaci...
Posle smo probali nostler BT- lepo osvezenje , i prosek palih u vatri se znacajno popravio,
kad se nosler potrosio, nabavih Hornadijev V-max -e - ranjenih nema - samo promasenih...
A gentleman will walk but never run
www.adio.rs

arli
 V-max je brutalan,al što kažu-nema bežaveleOdobreno A i na papiru bravi baš lepe grupe...

tomo vrbas
 I naj bitnija stvar kod V-MAX-a je sto nema rikoseta ono sto meni najvise treba.

kaludra
 ma najbitnije je da moze da se lovi ma koje god zrno bilo
lovicu i kamenom da moje udruzenje dozvoli LOV

7x57
 Pozdrav kolegi Kaludri, pasioniranom lovcu na predatore.

Da iznesem neka moja iskustva i zapažanja, pre svega o odstrelu šakala, koga kod nas ima znatno više od lisica.

I sam sam razmišljao o nabavci jednog .223 samo za ulogu terminatora ove napasti. Ali primetio sam da je procenat pogođenih, a ne nađenih šakala upravo najveći sa raznim .22-ma. Kod nas u LUB-u se šakal lovi i paralelno sa svinjama i znate šta, odstreli velikim kalibrima su se pokazali efikasnijim, bar na srednjim distancama.

Takođe zrno igra veliku ulogu, pa su kolege prezadovoljne V-max zrnom, pre svega u .243, Norma 4,9g, kao i Geco Express 4,9g. Mesto pogotka ne igra veliku ulogu sa dobrim zrnom. Inače i sam pucam tamo gde je najveći, ljudi noć je i nema mnogo meračenja, krst je na telu i pucaj. Većina mojih šakala koji su pucani bočno dobili su po sred srede po dužini i visini, po rebrima i nisu mrdnuli, .30-06. Pucao sam PPU SP, S&B PTS (to je Hornady SST), a sada Nosler Partition i svi su za šakala odlična medicina. Jedan naš veoma uspešan kolega ih samo puca Grom-om iz .30-06.

Voleo bih da kompletiram jedan šakalski karabin, ali će biti svakako 6-6,5mm što brži sa što mekšim zrnom. Za sada mi je favorit .25-06 Rem, a i ide lepo u paru sa .30-06. Pozdrav.
Draško

mrwa22250
 U USA i Australiji,bas 22-ke su omiljeno orudje u rukama pasioniranih lovaca na predatore(za to su prevashodno i namenjene),zbog polozene putanje i male cene metka i sasvim su zadovoljni njima.Cesto odstreljuju na daljinama gde vecina nasih lovaca nebi ni pokusala i nisam primtio da se zale na gubitke divljaci,odnosno ranjavanja.E sad,mnogi od nas smrtnika u svojoj lovackoj karijeri ne ispale municije koliko oni za dva-tri treninga pa je i to mozda razlogConfused.
Velika brzina zrna+meka konstrukcija rezultiraju velikim ostecenjima tkiva cak i kod divljaci male biomase kao sto su sakal i lisica,sto ce reci da skoro svi pogotci u vitalnu zonu daju pad u vatri.Opet se vracam na uvezbanost naseg prosecnog strelca i velicinu mete odnosno njenih vitalnih organa.Nimalo lak zadatak,pa cak i za ozbiljnije pucace.Pogodak u"meko" ili neki od ekstremiteta definitivno izbacuje predatora iz lovista ali lovac ostaje bez licne satisfakcije(i fotke za uspomenu),sto zna biti slucaj i sa vecim kalibrima,jer los pogodak je los i sa .375HH,zar ne.Veci kalibri(uz odgovarajuci izbor zrna)znaju da oproste i malo losiji pogodak,ali je municija duplo skuplja,pa ko puca dosta ima bespotreban trosak.
Uostalom,kada pogledamo teme o odstrelu predatora njih 90% odstreljeno je u rasponu od .222-.243 sa izuzetkom zemare Klaje koji je bas uhvatio ruku sa svojom .308-micom pa se i tu moze izvuci neki zakljucak.Naravno,ako se kod vas kako kazes uporedo cekaju predatori i svinje,imas solidan kalibar i za jedne i za drugeOdobreno
Dobar pogled lovcima na predatore,ma koji kalibar koristili.
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
LOVAČKA OPREMA PRODAJEM 73 20.06.2024. 09:45
Stara lovačka municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 213 12.06.2024. 20:37
Belom Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 869 04.12.2023. 18:14
LOVAČKO ORUŽJE - PRODAJA PRODAJEM 54 06.09.2023. 06:07
Rotweil Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 100 04.08.2023. 22:38
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,451
Najnoviji član: Hanoverski k...

Poslednje vesti
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

63,953,592 posete www.srbijalov.com