Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lovački paprikaš


Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije


INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lovački paprikaš
rastislav88
 molio bih kolege za pomoc. u utorak treba da kuvam paprikas od divlje svinje, ali je problem sto meso stoji u zamrzivacu vec 7-8 meseci... da li neko ima neki savet kako pripremiti meso a da se ne oseti onaj miris???
 
aca81
 Kolega samo sto vise povrca i neka kiselina iz zimnice a moze i vino + sta volis od zacina i nema greske Grin
DOBAR POGLED
 
DakiNS
 Kolega inače se divljač pre upotrebe drži u pacu. Napravi pac dan ranije , neka odstoji i sutradan će ukus biti mnooogo bolji. Evo ti jedan recept :

Da bi se napravila salamura ili pac potrebno je pola litre siričeta, pola litre vode, četiri glavice crnog luku, jedan koren celera, paškunata, jedan koren peršuna sa lišćem, tri lorberova lista, dvadeetak zrna belog biberu i malo soli.
Pošto se zelen i crni luk iseku na tanke kolutiće, stave se u šerpu sa ostalim dodacima, dobro se izmešaju i stave na vatru de se kuvaju.
Meso divljači se zatim stavi u drveni, kameni ili crepani sud, prelije kuvanom salamurom i pritisne teškim predmetom (kamenom ili sl). Sud se pokrije i tako ostavi najmanje 15 sati. Ako je potrebno meso se može držuti u salamuri i duže, ali onda ga treba češće prevrtati, a još je bolje ako se svakih 24 časa salamura ponovo prekuva. I, pošto smo napravili salamuru, red bi bio i da je primenimo.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
 
Finnskogen
 

rastislav88 kaže:
molio bih kolege za pomoc. u utorak treba da kuvam paprikas od divlje svinje, ali je problem sto meso stoji u zamrzivacu vec 7-8 meseci... da li neko ima neki savet kako pripremiti meso a da se ne oseti onaj miris???


Ako je u pitanju "vepar" tu nema neke velike pomoci. Meso mozes da stavis u pac/salamuru, mleko,sirce ili sta god ali veprovina nece izgubiti miris u toj meri da ga ne osetis.
Sto se tice mesa divljaci generalno ona ima specificnu aromu, ali u tome i jeste car.
Sam miris i ukus mesa divljaci jeste razlog zbog kojega je divlje meso cenjeno u citavom svetu.
Moj savet ti je da umesto da pokusavas da prikrijes aromu divljaci pokusaj da ce naucis da uzivas u bogatstvu mirisa i ukusa jedinstvenom za tu vrstu mesa.
Ako to nisi u stanju jednostavno bolje je meso pokloniti nekome ko ce ga zaista ceniti za ono sto jeste i ne prisiljavati se na nesto sto ne ide.
Meso divljaci se ili voli ili ne voli !!!
 
klaja
 

rastislav88 kaže:
molio bih kolege za pomoc. u utorak treba da kuvam paprikas od divlje svinje, ali je problem sto meso stoji u zamrzivacu vec 7-8 meseci... da li neko ima neki savet kako pripremiti meso a da se ne oseti onaj miris???

Nema neka velike mudrosti..stavi u hladnu vodu da se odmrzava polako i povremeno menjaj vodu.Sto se tice mirisa sve zavisi ko sta voli i kako se skuva.Ja kuvam najmanje tri sata i veruj mi nikada nisam stvljao meso u pac pa onda kuvao.Ljudi koji nevole navodno divljac a jeli su kazu da nema skoro nkakav neugodan ili kako da ga nazovem miris i ukus.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic
 
davorcalic
 A na koji miris misliš,jer posle toliko vremena ,meso se oseti, kako narod kaže ,,na zamrzivač,, ....ili na onaj specifičan miris divljači...
Žena mi Makedonka....ena Shock
 
canis aureus
 Ako se misli na "miris" divljači takođeR ne stavljam ni u kakav pac jer mišljenja(a probao sam raznih pacOva i nEsu mi se svid'li) sam da pac samo pokvari pravi ukus, nego samo hladna voda i to je to Confused
e ako misliš da je meso povuklo miris "zamrzivača" ondaK probaj da kad ga odlediš staviš u pac samo sa crnim lukom i malo sirćeta(na 1l vode 1 glavica crnog luka i dve kašike sirćeta) i nek prenoći u tomU
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim
 
rastislav88
 paprikas skuvan bez problema i bio odlican. inace sam meso stavio u pac i sajalo je pa skoro 24 sata. nesmeta mi miris dovljaci cak naprotiv volim svu divljac. ali posto je meso stajalo dugo, vec se osetilo na zamrzivac pa sam zato trazio savet. uglavnom hvala svima koji dali savete sad sam pametniji kuvar Smile Rodjendan
 
aca81
 Nema nista od hvala nego sledeci put da vidimo sta si naucio tj.probamo Smeko
DOBAR POGLED
 
Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Stara lovačka municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 213 12.06.2024. 20:37
Fabarm lovačke puške LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 29 17.05.2024. 12:24
Lovački karabin KARABINI 1744 11.01.2024. 18:54
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 873 28.10.2023. 20:17
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 19
Online članova: 0


Ukupno članova: 4,451
Najnoviji član: Hanoverski k...

Poslednje vesti
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.


avatarPlaninko011
Offline
· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.


avatarMilanO
Offline
· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6


tomo vrbas
Offline
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻





avatarPlaninko011
Offline
· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).


avatarslavaplana
Offline
· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.


avatarHunter_lovac
Offline
· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..


Anita Randjelovic
Offline
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?


avatarLovac Stari
Offline
· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

63,951,588 posete www.srbijalov.com