Lovački paprikaš
|
rastislav88 |
Objavljen 22.09.2014. 00:35
|
Mlađi član
Upisa: 12
Pristupio: 24.01.2011. 19:36
|
molio bih kolege za pomoc. u utorak treba da kuvam paprikas od divlje svinje, ali je problem sto meso stoji u zamrzivacu vec 7-8 meseci... da li neko ima neki savet kako pripremiti meso a da se ne oseti onaj miris??? |
|
|
|
aca81 |
Objavljen 22.09.2014. 07:11
|
Lovčina
Upisa: 1278
Pristupio: 31.03.2010. 16:54
|
Kolega samo sto vise povrca i neka kiselina iz zimnice a moze i vino + sta volis od zacina i nema greske
DOBAR POGLED
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 22.09.2014. 08:10
|
Admin
Upisa: 10244
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Kolega inače se divljač pre upotrebe drži u pacu. Napravi pac dan ranije , neka odstoji i sutradan će ukus biti mnooogo bolji. Evo ti jedan recept :
Da bi se napravila salamura ili pac potrebno je pola litre siričeta, pola litre vode, četiri glavice crnog luku, jedan koren celera, paškunata, jedan koren peršuna sa lišćem, tri lorberova lista, dvadeetak zrna belog biberu i malo soli.
Pošto se zelen i crni luk iseku na tanke kolutiće, stave se u šerpu sa ostalim dodacima, dobro se izmešaju i stave na vatru de se kuvaju.
Meso divljači se zatim stavi u drveni, kameni ili crepani sud, prelije kuvanom salamurom i pritisne teškim predmetom (kamenom ili sl). Sud se pokrije i tako ostavi najmanje 15 sati. Ako je potrebno meso se može držuti u salamuri i duže, ali onda ga treba češće prevrtati, a još je bolje ako se svakih 24 časa salamura ponovo prekuva. I, pošto smo napravili salamuru, red bi bio i da je primenimo.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
Finnskogen |
Objavljen 22.09.2014. 20:57
|
Veteran
Upisa: 592
Pristupio: 19.10.2012. 21:42
|
rastislav88 kaže:
molio bih kolege za pomoc. u utorak treba da kuvam paprikas od divlje svinje, ali je problem sto meso stoji u zamrzivacu vec 7-8 meseci... da li neko ima neki savet kako pripremiti meso a da se ne oseti onaj miris???
Ako je u pitanju "vepar" tu nema neke velike pomoci. Meso mozes da stavis u pac/salamuru, mleko,sirce ili sta god ali veprovina nece izgubiti miris u toj meri da ga ne osetis.
Sto se tice mesa divljaci generalno ona ima specificnu aromu, ali u tome i jeste car.
Sam miris i ukus mesa divljaci jeste razlog zbog kojega je divlje meso cenjeno u citavom svetu.
Moj savet ti je da umesto da pokusavas da prikrijes aromu divljaci pokusaj da ce naucis da uzivas u bogatstvu mirisa i ukusa jedinstvenom za tu vrstu mesa.
Ako to nisi u stanju jednostavno bolje je meso pokloniti nekome ko ce ga zaista ceniti za ono sto jeste i ne prisiljavati se na nesto sto ne ide.
Meso divljaci se ili voli ili ne voli !!! |
|
|
|
klaja |
Objavljen 22.09.2014. 21:20
|
Lovčina
Upisa: 1332
Pristupio: 10.03.2011. 21:02
|
rastislav88 kaže:
molio bih kolege za pomoc. u utorak treba da kuvam paprikas od divlje svinje, ali je problem sto meso stoji u zamrzivacu vec 7-8 meseci... da li neko ima neki savet kako pripremiti meso a da se ne oseti onaj miris???
Nema neka velike mudrosti..stavi u hladnu vodu da se odmrzava polako i povremeno menjaj vodu.Sto se tice mirisa sve zavisi ko sta voli i kako se skuva.Ja kuvam najmanje tri sata i veruj mi nikada nisam stvljao meso u pac pa onda kuvao.Ljudi koji nevole navodno divljac a jeli su kazu da nema skoro nkakav neugodan ili kako da ga nazovem miris i ukus.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic
|
|
|
|
davorcalic |
Objavljen 22.09.2014. 21:54
|
Veteran
Upisa: 753
Pristupio: 14.02.2012. 16:25
|
A na koji miris misliš,jer posle toliko vremena ,meso se oseti, kako narod kaže ,,na zamrzivač,, ....ili na onaj specifičan miris divljači...
Žena mi Makedonka....
|
|
|
|
canis aureus |
Objavljen 22.09.2014. 22:06
|
Admin
Upisa: 4116
Pristupio: 22.01.2010. 15:41
|
Ako se misli na "miris" divljači takođeR ne stavljam ni u kakav pac jer mišljenja(a probao sam raznih pacOva i nEsu mi se svid'li) sam da pac samo pokvari pravi ukus, nego samo hladna voda i to je to
e ako misliš da je meso povuklo miris "zamrzivača" ondaK probaj da kad ga odlediš staviš u pac samo sa crnim lukom i malo sirćeta(na 1l vode 1 glavica crnog luka i dve kašike sirćeta) i nek prenoći u tomU
The best of the World all game caliber 8x57JS
|
|
|
|
rastislav88 |
Objavljen 23.09.2014. 23:46
|
Mlađi član
Upisa: 12
Pristupio: 24.01.2011. 19:36
|
paprikas skuvan bez problema i bio odlican. inace sam meso stavio u pac i sajalo je pa skoro 24 sata. nesmeta mi miris dovljaci cak naprotiv volim svu divljac. ali posto je meso stajalo dugo, vec se osetilo na zamrzivac pa sam zato trazio savet. uglavnom hvala svima koji dali savete sad sam pametniji kuvar |
|
|
|
aca81 |
Objavljen 24.09.2014. 10:09
|
Lovčina
Upisa: 1278
Pristupio: 31.03.2010. 16:54
|
Nema nista od hvala nego sledeci put da vidimo sta si naucio tj.probamo
DOBAR POGLED
|
|
|