Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Karabinska municija(balistika ,karakteristike )

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Karabinska municija(balistika ,karakteristike )
Kile_
 e pa dobro hvala na info. pa uvek sam kupovao municiju onako znate vec kako Smile a sad reko ide sajam pa tamo da kupim nesto original Smile
Samo 300 i 4x4

Boban
 Pa i na sajmu imas isto tu municiju jedino malo u vecem broju proizvodjaca na jednom mesti i malo jeftinije,jedino ako dolazi neka
firma direktno iz inostranstva .

Kile_
 ja se nadam da cu naci remington ,ali sumnjam 
Samo 300 i 4x4

nikola tisma
 Dasi blize dati napunim koji metak .Evo ja punim municiju sam imam presu za punjenje karabinske municije LAYMAN Americka presa iso sam da polazem ispit za punjenje municije .Dosta punim kugle Sijera , Nosler Norma .Barneks i sve ostale .Koristim barute N 160 baruti su Finski .Dobicete sliku koju da vam pokazem kakose puni .Punim za moje karabine 7x57 Mauzer 270 win 300 win mag i za 243 i za 30 06 .Sa kilu baruta napunim 350 komada .Tezina zrna za 7x57 naj teze za njega je 175 grajn .Tezeg nema .Eto toliko o municiji karabinskoj .ika

Sniper Hunter
 Malo zapostavljena tema i evo dok sam bio na odmoru iskoristih da slikam nesto do sada meni nepoznato i da ovde na nasem forumu priupitam kolege dali neko zna nesto o ovoj municiji proizvodjac zemlja porekla i godina cal je 8x57is
i51.tinypic.com/wckcd5.jpg
na cauri sa spoljne strane imaju ovakav natpis
i52.tinypic.com/28apbi9.jpg
A ovo je oko kapisle inace zrno ima punu kosuljicu ,natpis koji oznacava kalibar navodi me na pomisao da je nemacke proizvodnje ali na dancetu i oko kapisle mi je sve nepoznato (klikaj za vecu )

kelt
 tane mi lici na nas fmj tzv. siljak vojni, aLI ovakve oznake na cauri jos nisam video. po oznakama na cauri 8x57is reklo bi se da je lovacki metak, jer vojni nosi oznake 7.9ili7,92 mauserZbunjen
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

Sniper Hunter

kelt kaže:
tane mi lici na nas fmj tzv. siljak vojni, aLI ovakve oznake na cauri jos nisam video. po oznakama na cauri 8x57is reklo bi se da je lovacki metak, jer vojni nosi oznake 7.9ili7,92 mauserZbunjen

Citao sam negde kelt da su nemci obelezavali municiju ne sa 7,9 vec sa 8 pa me to navodi na pomisao da je nemacka Confused ( hocu da kazem nemacke proizvodnje)a ove oznake nisam ni ja vidjao do sada , zrno je vojno ,puna kosuljica a oznake kao da su arapske ili kao neki guster nesto takoConfused

270
 Sniper to je klasična vojna municija 8x57is ili ti 7,9mmm ili 8mm Mauser nazovi je kako hoćeš, isporučivana iz Nemačke po narudžbi Persijskoj vojsci uz Mauser Persian takođe rađen po narudžbi za njih u Nemačkoj!

Podunavac
 270 Persian Mauser nije rađen u Nemačkoj, nego u Čehoslovačkoj Brno od 1931 do 1938 kada ih je okupirla Nemačka. A oznaka mu je bila 98/29.
Tri prsta 2Kolce

Sniper Hunter
 I ja sam pomislio to o persijanu jer oni natpisi oko kapisle moguce da je arapski

Podunavac
 Sniper evo ti oznake na Persian Mauser puški pa usporedi.
Tri prsta 2Kolce

Sniper Hunter
 Ko ce ga znati ne lici mi ono na mecima na ovog lava sa tvoje slike mada rep od lava ima isti oblik i na metku i na karabinu mozda je to B)

Sniper Hunter
 http://gun-deals.com/vendordeals.php?...ndorid=103
trazeci slike persianera izguglah ovo ima i nase municije pogledajte cene

srpko1
 Kolege kupio sam Beneli argo u kalibru 30-06 sa njim cu loviti svinje i srndaca na daljinama do 100 -150 metara pa me interesuje vase misljenje oko izbora municije sta bi mi preporucili kog proizvodjaca koje zrno koje gramaze da li da i svinje i srndaca lovim sa istim metkom iste gramaze ili ne sta bi po vasem misljenju bilo naj bolje

sheytan
 Ja imam 300wm taki, i lovim sve sa PPU 11.7. U 30-06 bih lovio sve sa 9.7SP. Moje neskromno mišljenje! Grin
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

arli
 Bata Sniper 90% da je mundza namenjena za Egipatsku vojsku. Ko ju je pravio stvarno ne znam.Confused

Sniper Hunter

arli kaže:
Bata Sniper 90% da je mundza namenjena za Egipatsku vojsku. Ko ju je pravio stvarno ne znam.Confused

Ja mislim za Irance (Persijanci).... ko zna ,pokazao mi drugar iz kolekcije 2 komaTa

arli
 U svakom slučaju prava egzotikaiveli 3

Podunavac

srpko1 kaže:
Kolege kupio sam Beneli argo u kalibru 30-06 sa njim cu loviti svinje i srndaca na daljinama do 100 -150 metara pa me interesuje vase misljenje oko izbora municije sta bi mi preporucili kog proizvodjaca koje zrno koje gramaze da li da i svinje i srndaca lovim sa istim metkom iste gramaze ili ne sta bi po vasem misljenju bilo naj bolje

Ako planiraš da loviš sa optičkim nišanom moraš da koristiš istu municiju i za DS i srneću divljač (da upucaš optiku sa jedno vrstom municije). Jedna od boljih solucija je RWS Uni Classic 11,7 grama, ili RWS DK 10,7 grama. Od jeftinije municije S&B HPC 11,7 grama. Što se tiče našeg PPU SP 11,7 grama ili Grom 11 grama. Za lov DS pogonom bez optičkog nišana što teže zrno npr. RWS Uni Classic 13 grama.
Tri prsta 2Kolce

srpko1
 Hvala na savetima kolega Podunavac za sad lovim bez optike svinje u planini i u glavnom se trudim da situacije za pucanje budu takve da se moze pucati i bez optike jer nemam optiku a ovo oko municije pitam jer hocu da kupim malo vecu kolicinu nekog ozbiljnijeg proizvodjca i da bude jedan metak jedna glava i pristalica sam izbora zrna od kojeg divljac pada u vatri da se ne vuce i ne nosi pogodak

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Stara lovačka municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 213 12.06.2024. 20:37
Belom Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 869 04.12.2023. 18:14
Rotweil Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 100 04.08.2023. 22:38
Municija kalibra 30-06 MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 115 15.11.2022. 22:30
Cheddite Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 18 09.10.2022. 23:40
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 12
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,123,523 posete www.srbijalov.com