Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Dilema pri odabiru kalibra

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Dilema pri odabiru kalibra
vuk71
 tri najceska kalibar sto ih je pobrojao Podunavac su solidni al kalibar nece bas sve resiti, mora tu da legne jaka montaza, dobra optika i sigurno oko... ovo zadnje se tesko kupuje...

Dalibor89
 zamolio bi za pomoc oko odabira karabina jer mi je stigla nabavna doz., pa se nemogu odluciti koji da uzmem.Hmmm od divljaci bi lovio lisicu i srndaca posto imamo to kod nas. ako moze neka pomoc.Confused

tomo vrbas
 Za moga komsiju Dalibor89; 223rem.,22-250 i 243 ovaj zadnji mozda i najpre posto lovis u ravnici, a od lisice vise nikome nemozes da prodas krzno tako da ti ostaje samo lobanja kao trofej pa nije ni bitno ako je malko vise razbije. Za srnecu divljac je odlican i siguran i na vecim daljinama uz dobru optiku!B)

petar
 [xhide]Za lisicu i srndaca, dusu dao .223, imam ga, nikad se nisam pokajao sto sam ga izabarao...u lovu mi se pokazao fantasticno...B)
Mada moze i nesto jace, recimo 22-250, kojeg licno ne volim, ali nemam odredjen razlog, vec stvar ukusa...ili mozes da izbares .243win koji je idealana kalibar za srndaca i predatore, ali i nesto krupnije, zavisi od lovista u kojem lovis...B)
Ako ces ici negde sa strane u lov na DS, uzmi nesto univerzalnije za nasa lovista, recimo 7x57, 7x64(najtoplije preporucujem posto ga imam Yes) 30-06, 8x57, 270, 308win...ja bih cak dodao i 7mm rem magnum, kojeg obozvam, nemam ga, ali je u planu da dodje jedan...B) Naravno za pocetak Zastava...skromno i opusteno...B)[/xhide]
Just like old times!

Podunavac
 Po mom mišljenju 243 Win. ili eventualno 25-06 Rem. Zastava pravi puške a PPU municiju u obadva kalibra.
Tri prsta 2Kolce

Max011
 definitivno cal 6.5 od ovozemaljskih x 57 ili 55 od egzotike x64 65r 68 mm
Sad ću ja samo tetki lek da dam! Dikh tu kava ?!

ohotnik
 Ja bih ti preporucio 6,5x57 ako kupujes nov karabin A ako kupujes polovan 243 vin jer prvi sigurno neces naci polovan jer ko ga ima neprodaje.

charuga

ohotnik kaže:
Ja bih ti preporucio 6,5x57 ako kupujes nov karabin A ako kupujes polovan 243 vin jer prvi sigurno neces naci polovan jer ko ga ima neprodaje.

dalibore,ja sam kupio pre mesec dana 243win sava kranj..optika,municija,futrola...350e..
mislim da je banatski fazan nesto pominjao da bi prodao svoj 243win..proveri
..............

DakiNS
 Imao sam 223 i menjao sa drugarom za 243 sa komplet optikama, on zadovoljan ja prezadovoljan, sa 223 sam lovio u 95% slučajeva lisicu i bio prezadovoljan, sa 243 sam još više zadovoljan i ne bih se vraćao na 223, jer 243 ima veći opus
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

canis aureus

ohotnik kaže:

Bravo 2B)
potpuno se slažem sa preporukom
treba proveriti i snabdevenost municijom pa ... ali 6,5x57 je No.1B)
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

Dalibor89
 hvala svima, ali sad sta da ja izaber kad ima dosta dobrih. ali treba izabrati da bude idealan. ako bih nasao 7mm rem magum pa bih ga uzeo. jer ima neko na prodaju polovan ? ali ne da bude razdrndan.Smean nemora da bude optika, ali ako ima na njemu neso super pa onda moze. Bye

Cvele
 Dalibore, mislim da je najbolje da uzmes nesto od ,,univerzalnih'' kalibara, jer s' njima mozes loviti i svinju ako odes u goste ili mozda jelena, e sad druga je stvar ako hoces posebno da kupis kalibar za to Smile
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Podunavac

Dalibor89 kaže:
hvala svima, ali sad sta da ja izaber kad ima dosta dobrih. ali treba izabrati da bude idealan. ako bih nasao 7mm rem magum pa bih ga uzeo. jer ima neko na prodaju polovan ? ali ne da bude razdrndan.Smean nemora da bude optika, ali ako ima na njemu neso super pa onda moze. Bye

Kolega ako planiraš da loviš lisicu i srndaća kao što si napisao u svom prvom postu, onda ti je 7 mm Rem. mag. prejak i nepotreban.
Tri prsta 2Kolce

Dalibor89
 ma otisao bi ja i nekad na DS, pa zato se nemogu nikako odluciti za kalibar. ali posto sam doasada od lisice uzimao krzno pa mi je bila sacmarica odlicna, ali sad ako ce biti malko veci kalibar pa ce i krzno biti malo prazbijeno. ali neka i tako cu od sada vise ne uzimati krzno, samo bas ako bude pogodak dobar da krzno ne bude jako ostceno pa cu ga tako jedino uzeti. Hmmm

Podunavac
 Ako planiraš jedan karabin (kalibar) za svu divljač onda jedan od srednjih: 7x64, 30-06 ili 8x57. A tu je i 308 Win.
Tri prsta 2Kolce

Cvele
 308 Odobravam
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

hamerles
 Ma moze i 500 NE pa da ovako izgleda : http://www.youtub...nk5pl6VPoM A moze i 223 pa da se puca gospodski http://www.youtub...nk5pl6VPoM zavisi sta kome treba... Ko lovi nosoroge i slonove,nilske konje i ostalo njemu treba jaci kalibar za srbiju manji. Moje misljenje 7x57 za sve... ali na jesen kada je planiram da kupim karabin uzimam kiplauf 7,62x54R kao univerzalan...Bye

Podunavac
 Smatram da je 7,62x54 R odličan izbor za kip-lauf, a i za kombinaciju.
Ali ako se već odlučujemo za 7-icu (obrto-čepni karabin) smatram da je 7x64 naj bolji izbor. Bolji i od 7x57 i od 7mm Rem. mag. (što se tiče naših uslova i lovišta).
Premda, moji su favoriti 30-06 Spr. i 308 Win. (sredina od sredine).
Tri prsta 2Kolce

charuga

Dalibor89 kaže:
ma otisao bi ja i nekad na DS, pa zato se nemogu nikako odluciti za kalibar. ali posto sam doasada od lisice uzimao krzno pa mi je bila sacmarica odlicna, ali sad ako ce biti malko veci kalibar pa ce i krzno biti malo prazbijeno. ali neka i tako cu od sada vise ne uzimati krzno, samo bas ako bude pogodak dobar da krzno ne bude jako ostceno pa cu ga tako jedino uzeti. Hmmm

po svemu sudeci,vise ces loviti lisicu nego svinju..
karabin 243win ima izuzetno jaku brzinu i pravi najmanje stete na krznu...
za lov predatora je jos bolji[ako cuvas kozu] 223 koji sam ti preporucio na PP..
..............

Dalibor89
 sta znaci obrtno cepni ?Hmmm bolje uzeti 308win nego 3006 ?

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Municija kalibra 30-06 MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 115 15.11.2022. 22:30
Izbor kalibra LOVCI POČETNICI 460 14.10.2013. 13:59
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,128,784 posete www.srbijalov.com