Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Varaličarenje

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Varaličarenje
DakiNS

chaki kaže:
jedan bass sa Borovika 2.2 kg 52 cm

img372.imageshack.us/img372/2083/dsc005512fc.jpg

i njegovo vracanje u vodu

img426.imageshack.us/img426/3481/dsc005533ln.jpg

Ove godine ponovo Borovik pa cemo videti sta se tamo sad desava. Inace bassa tamo samo takvih i prava voda ko voli da peca bassa

Kolega gde se nalazi Borovik
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

chaki
 evo jos jedne slike tog bassa izbliza

img274.imageshack.us/img274/6889/rotationofp60308005bq.jpg

Inace Borovik je jezero u Cro blizu Djakova. Idealno mesto za bassa i ove godine se spremam opet na jedan vikend iz Bg da zapalim. Dnevna dozvola je 10 eura a ribe sta hoces i koje hoces. Ima bassa do 4kg (takvi hvatani i gledani) a pored bassa ima stuke smudja soma jako krupnog sarana, amura i tolstolobika ali me te ribe ne interesuju posto samo varalicu priznajem za ribolov. 
O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.

Sniper Hunter
 Prva liga kolega !imalo je basova i u Spaniji kad sam bio ali nije se imalo vremana izmedju soma ,smudja, i sarana nisam mogao i bassa video sam nekoliko puta dopratili mi tvister do pred noge ali su prevejani ni jedan nije udario

DakiNS

chaki kaže:
evo jos jedne slike tog bassa izbliza

img274.imageshack.us/img274/6889/rotationofp60308005bq.jpg

Inace Borovik je jezero u Cro blizu Djakova. Idealno mesto za bassa i ove godine se spremam opet na jedan vikend iz Bg da zapalim. Dnevna dozvola je 10 eura a ribe sta hoces i koje hoces. Ima bassa do 4kg (takvi hvatani i gledani) a pored bassa ima stuke smudja soma jako krupnog sarana, amura i tolstolobika ali me te ribe ne interesuju posto samo varalicu priznajem za ribolov.
JBG a tek na Kubi što ima basonja

chaki
 u Solunu dinar somun al do Soluna 100 somuna hehehehe

Ima basseva i na Kubi i na Kipru i do bas dobrih. Inace sniper cudim se tebi sto si pecao sarana a nisi probao da pecas bassa. SLedeci put nemoj to da propustas nikako.
I tamo nemoj da pecas na draskovic sistem vec probaj na varalice soma pa da vidis veselja. Samo oprezno i ne prilazi previse brani jer kad udari macan od 50+ kg ode direkt u branu. Jak pribor stap 200gr tb i jaka masina konac 050 i na cupanje napolje.

Ako vec pecas na kedera tj na ribu uzmi smudja ili sarara od 2kg i probaj na to. Cudno deluje ali na Ebru je to mamac br1 za krupnog soma a ako ga gde ima to je tamo pored naravno Italije gde ga ima takodje krupnog na reci PO.

Bassa tamo ima i to komada dosta krupnih

Daki bassa imas u tvoj blizini u NS samo treba znati gde da ga trazis a imas ga i u Vrbasu jer se zadnjih godina lepo vratio u zivot i vec ima komada od 1kg pa mozda i vecih

Sniper Hunter
 Pogledaj chaki na temi "Cekanje"sta je bilo u spaniji

DakiNS
 Daki bassa imas u tvoj blizini u NS samo treba znati gde da ga trazis a imas ga i u Vrbasu jer se zadnjih godina lepo vratio u zivot i vec ima komada od 1kg pa mozda i vecih[/quote] Kolega moj poznato mi je to , međutim oko Vrbasa može jedinu uhvati i pusti, taj deo Kula Vrbas strašno šta uradiše sa kanalom. Meni se jako svideo Kupusinački dunavac, pa bajski kanal, pa Sivac, pa Bački petrovac. Ali posebno u Kupusinačkom dunavcu je prelepo kraj avgusta, pa kad se zavučeš u rukavac, a ono odjednom na pedesetak metara izađe jelen a o ostalim prizorim da ti ne pričam,najupečatljivije je horsko pevanje jelena. Tamo sam najvećeg basonju imao od 1.65 kg

Lala
 Vidim ja, da ću, kako je krenulo u lovstvu, da se reaktiviram kao pecaroš, em manje košta, em opušta.
Već za koji mesec će moći valjda, ako vodostaj dozvoli, da se krene lagano u varaličarenje - bas, smudj, pokoja štuka, i to je to. Pa na jesen, obrnutim redom Grin
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Sniper Hunter
 Nije to los sport Lalo za mene je kao i lov volim podjednako i jedan i drugi !
a za varalicarenje soma spremio sam malo pribora posto soma na varalicu jos nisam pecao osim po neki manji koji je naleteo sporadicno a to je neki od 2-3-4kg to i nije nesto
i53.tinypic.com/2edcwsn.jpg

i55.tinypic.com/orm3bl.jpg
Kolega chaki dali je ovaj sportex po tebi dobar za soma u nemackoj su mi to preporucili u radnji
i54.tinypic.com/2gwukk0.jpg
I masinica penn captiva 8000 nije imala veca
za sada od varalica samo ovo
i51.tinypic.com/kcc9s0.jpg
Rapale i Cormoran
i56.tinypic.com/2yynrkx.jpg
Profi blinker i cormoran
Kolega chaki sta jos preporucujes od Varalica?

Lala
 Od ona tri voblera, samo najgornji je za duboko varaličarenje, srednji je za plitku vodu, tu soma nemoj tražiti, a najdonji je za varaličarenje u srednjem sloju vode, i takvi su moji omiljeni. Dubokoronce ne volim zato što vrlo lako ostaneš bez voblera, kači kao blesav.
Od ovih kašikara, meni se najbolje pokazala najdonja, i ona iznad nje.
Mada, iskreno, najviše štuke sam hvatao na 'leptira', dok je bilo Meppsa, to je bio zakon, a Mepps Lusox, vrh za štuku! Natukao sam se štuka raznih veličina, na Lusoxa.
Ali, kao i svaka riba, i štuka ima dana kad uzima samo jednu vrstu varalice, pa jednom ide na twistera, sutradan na meppsa, za 5 dana na kašiku, djavo će je znati. Zato moraš uvek poneti više vrsta, pa probaš. A neki put hoće npr. mepsa, ali samo žutog, belog ni da pogleda, ili obrnuto, zavisi od boje vode i zamućenja. Isto tako, jednom je u plićaku i pored trave, a popodne je u dubljim delovima... Zato lepo tokom pecanja eksperimentišeš, pa probaš. Ali ne naslepo, neka pravila postoje; da li je sunčan dan i vedro, da li ima vetra i talasića ili nema, da li je jutro ili veče, sto faktora ima.

Sniper Hunter
 I ja sam na ove dve donje kasike dobijao stuku ove tri gornje sam kupio u Spaniji njih preporucuju za soma tamo i one iako su vece od ovih donjih puno su lakse jer tamo som izlazi i na dubinu od 1m trazeci plen a kazu da te lake proizvode zvuk slican izbacivanju sarana kada udare po povrsini vode i da ga to kao bucka privlaciConfused nisam ih jos probao 

Sniper Hunter
 i54.tinypic.com/9fxw0g.jpg
evo jedne moje na kasiku dam efcet
i51.tinypic.com/vg52qp.jpg
A ova je napala tvistera namenjenog za bandare na struni 0,18 bez sajle cista sreca da sam je izvukao usao sam u vodu za njom jer nisam nosio meredov

Lala
 Lepi primerci, Sniper!
Gde je snimljena ona prva slika? Izgleda kao dosta dobar teren

Sniper Hunter
  Lalo Jezero sljunkara gde cesto pecam i sarana a ovako pred kraj sezone odem na varalicarenje malo pa ponekad i nesto upecam , naravno vratim obavezno nazad a teren je tezak na 5 metara od obale je vec dubina od 7-8 m jer je kopan sljunak sa bagerom koji je bio plivajuci u vodi u sredini ide i do 26 m merio sam sa sonarom

Lala
 Aha, pa tu pod obalom je idealno za štuku, na jedno 2 metra dubine čuči i čeka plen.

chaki
 Joooj sniper ako mene pitas za pribor najebo si kao zuti hehe. Sad cu ti ja pokazati moj pribor ili deo pribora pa napravi neki reper od cega da krenes kad je varalicarenje u pitanju.

Krecem od stapova:
Daiko Premier Bros 2,9m 14-42gr.
img150.imageshack.us/img150/6592/daik2ye8.jpg

img143.imageshack.us/img143/2959/daik8uv9.jpg

Izvorni japanac jak kao zemlja a osetljiv da oseca svaki kamencic kod jigovanja.

Gamakatsku Luxxe saltage cheetah R 2,6m 10-70gr.

www.gamakatsu.nl/html/english/img/products/rods/luxxe-cheetah-24244-960-gro.jpg

Isto jedan japanac za more pravljen jak kao zemlja i izlazi na kraj sa svakom ribom .

Jedan hand made custom stap od blanka CTS firme koja radi mozda trenutno najbolje blankove na svetu uz CD. Obe firme za Novog Zelanda. Inace stap radje kod majstora u Beogradu koji je radio stapove mnogim evropskim varalicarima i nijedan nije zamerku nasao.
CTS SS 15-45gr 2,7m (strasan stapic) Sliku nemam ali cim nadjem postavljam

Od masinica posedujemi pecam aktivno sa njima
Shimano Twin power 4000F

archiv.magyarszo.com/arhiva/2008/03/11/images/13_hvboj3.jpg

Daiwa Certate 3000

imgs.inkfrog.com/pix/ReelsSeller/10_Model-Certate-3000.jpg

Daiwa Exist 3012

www.seagoriver.com/images/reel/Daiwa/Daiwa_Exist_3012_A.jpg

Sniper ako trazis stap za soma moj savet ti je da pravis stap tj da izaberes blank ili CD Graphcast 3m 3-6oz ili Pacific Bay 1-6oz. Kupis blank doneses u Bgd pozoves me i ja te odvedem kod coveka kome ces reci hocu ovaj konac ovakve karike ovakav halter i da OVO pise na stapu on ti sve to uradi i imas jedinstven stap a jak i za najvece ribe. To je savremen koncept stapova lagani blankovi a izuzetno jaki koji nece izneveriti ni na najvecoj ribi.

Ono sto ja ne volim kod Sportexa (koji jeste dobar da se ne lazemo) je tezina stapa. Samo posebi je tezak i na tezak stap nakacis PENNa koji je takodje tezak i tu nisi vise ribolovac vec fizicki radnik bar kad je varalicarenje u pitanju.

Ima dosta dobrih stapova za te stvari pa recimo i CTS 3m 100-200gr je izbor koji te nece izneveriti samo racunaj da za tako nesto ide recimo cena i do 300 europljana.

Lala
 Hehehehe kako ću sa guštom da pormenim ovaj potpis što chaki sebi stavio 'bogu fala što nisam lala' Grin neću, šalim se, ali ću da ti vrnem prvom prilikom Grin

chaki
 Onaje srednji vobler je SUper shad rap i odlican je za soma kad kren na leto da juri u gornjim slojevima. Ako hoces jos nesto da nabavljas Uzmes Rapala RISTO RAP ili DT. Odlicna varalica je i rapalin HJ 10 samo zameni odmah udice i stavi neke 3x strong recimo OWNER jer ih som otvori samo tako ako nije udica jaka sto i znas sam.

Ja sma u poslednje vreme batalio kupovnu stranih voblera jer sam presao izjljucivo na domace varalice posto imamo majstore na svetskom nivou. Koristim MONARH varalice modele Nemo i Vera za smudja, KRUNDZU za pastrmku i mladicu a dosta koristim i gume kad pecam jer je to najbezbolnije pecanje. ORKA gume prvoklasne a ima jos koji domaci proizvodjac koji pravi odlicne varalice i samo dobre i jake Jig udice i ulov ne izostaje.

Ja sam odavno Lalo rekao da ce lov da bude privilegija jednog malog broja ljudi a kako su krenuli zabranice nam i filmove o lovu da geldamo jer smo skroz nejedinstveni i lako nas je razbiti samo ubacis koju kosku ili spomenes pare i ode mast u propast.

Necu ovako lepu temu da miniram temom koja to ne zasluzuje pa cemo natsaviti o ribolovu i lepsim stvarima u zivotu.

chaki

Lala kaže:
Hehehehe kako ću sa guštom da pormenim ovaj potpis što chaki sebi stavio 'bogu fala što nisam lala' Grin neću, šalim se, ali ću da ti vrnem prvom prilikom Grin

Vrati sa ladnim pivom hehe i necu se naljutiti nikako hehe .

Sniper Hunter
 Caki pribor ti je vrh svaka cast i saveti su ti dobri ali trenutno moram da izraubujem ovo sto imam Grin u pravu si za tezinu sportexa i penna ali za sada moram sa ovim da probam jbg ne mogu sve rupe da pokrpim prvo ovu na dnu camca da ne potonem pa posle redomGrin jedino mozda jedan Twincic na sportexa za toliko mozda bi moglo da se dogovori sa enalicnimAdmin Powerinace FIK ima da mi bude ako pocnem opet sa priborom za pecanje jbg obecao sam joj da necu vise imam preko 50 stapova i masinicaGrin samo za pastrmku moras da imas bar 10 u setu kada krenes

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,458
Najnoviji član: gorstak1972

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,475,342 posete www.srbijalov.com