Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Driling puške

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Driling puške
nemeza
 LM, driling nije univerzalna puška za lov kao što je neki vole da prikažu.
To je idealna puška sa tri brza hica za lov DS pogonom. U desnu cev Breneka (do 40 m), leva cev potkalibarno zrno (do 70 m) i karabinska (do 100 m) ako i posle ovoga divljač nastavi da trči pozdraviš je i očekuješ šale na svoj račun od kolega. U levu cev može se staviti sitnija sačma eventualno za predatore.
Zar se nebi osećao čudno da u lovu na prepelice i fazane ideš sa drilingom. Kad ideš na jelensku srneću divljač moje mišljenje je da je bolje ići sa karabinom u odgovarajućim kalibrom za određenu visoku divljač. Čak i za lov DS sa čeke je bolji karabin od drilinga.
Ovo govorim iz iskustva jer imam Merkelov driling 12/12/7x57R i koristim ga isključivo za lov DS pogonom.
LM nema ljutnje za takav način "lova" koji si ti opisao najbolji je ŠARAC pa u šumu i dejstvuj po "živoj sili". puc puc pucanje Pozdrav. Bye

nemeza
 LM, ovo je još bolje
i55.tinypic.com/25qt2z7.jpg
nekoliko umetnutih cevi (izbor kalibra po želji) i eto veselja. Pozdrav. Bye

Podunavac

DakiNS kaže:
Danas da ,ali to je pre 20 godina bilo. U vreme rata znali momci šta volim pa donosili a meni preselo čišćenje nakon 6 meseci ostavio par komada ostalo ispoklanjao

Rođo trebao si da otvoriš muzej, kao Tito. A onda si mogao mene da zaposliš kao kustosa muzeja. Al bi mi to pasalo.B)
Tri prsta 2Kolce

Podunavac

nemeza kaže:
To je idealna puška sa tri brza hica za lov DS pogonom. U desnu cev Breneka (do 40 m), leva cev potkalibarno zrno (do 70 m) i karabinska (do 100 m) ako i posle ovoga divljač nastavi da trči pozdraviš je i očekuješ šale na svoj račun od kolega. U levu cev može se staviti sitnija sačma eventualno za predatore.
Zar se nebi osećao čudno da u lovu na prepelice i fazane ideš sa drilingom. Kad ideš na jelensku srneću divljač moje mišljenje je da je bolje ići sa karabinom u odgovarajućim kalibrom za određenu visoku divljač. Čak i za lov DS sa čeke je bolji karabin od drilinga.
Ovo govorim iz iskustva jer imam Merkelov driling 12/12/7x57R i koristim ga isključivo za lov DS pogonom.
LM nema ljutnje za takav način "lova" koji si ti opisao najbolji je ŠARAC pa u šumu i dejstvuj po "živoj sili". puc puc pucanje Pozdrav. Bye

Nemeza odlično objašnjeno. Potpuno se slažem sa tobom.Bravo 2
Tri prsta 2Kolce

Jank

nemeza kaže:

Nemaza....Bravo 2Aplauz...tako treba....zamisli da na prepelice po onoj letnjoj vrelini nosiš "trocevnog topa" u najmanju ruku kao da si pošao na protivvazdušnu odbranu.....Bye
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

LM
 Nemeza slažem se sa tobom, ja sam u postu i napisao da bih ga koristio za divljač visokog lova, za svinje je super kombinacija, a i za srndaća mi je O.K.
Za prepelice, grlice i.t.d. svakoko nije.
A i poluautomati, bilo stranjski bilo M 76, su ti daleko bliži Šarcu o drilinga, a ima ih podosta.

LM

nemeza kaže:
LM, ovo je još bolje
i55.tinypic.com/25qt2z7.jpg
nekoliko umetnutih cevi (izbor kalibra po želji) i eto veselja. Pozdrav. Bye

Bilo bi korektno da pročitaš postove, prije nego što aludiraš na nešto, uglavnom pucam samo jednom.

nemeza
 LM, naglasio sam nema ljutnje, ovaj zadnji moj post je šala i tako ga treba shvatiti. Pozdrav. iveli Bye

kelt
 ako pucas samo jednom onda ti treba kiplauf i sacmarica jednocevka a ne driling. kad ides na jelena ne ides na srndaca i obrnuto. jos bolja kombinacija od drilinga ti je kip 9.3x74R, kip 6.5x57R i 20ga,pa budi pravi vitez a ne sminker. mislim da je trocevku vuci ceo dan za jedan hitac previse. divljac visokog lova se i lovi jednim metkom.Stari 
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

nemeza

LM kaže:
Nemeza slažem se sa tobom, ja sam u postu i napisao da bih ga koristio za divljač visokog lova, za svinje je super kombinacija, a i za srndaća mi je O.K.
Za prepelice, grlice i.t.d. svakoko nije.
A i poluautomati, bilo stranjski bilo M 76, su ti daleko bliži Šarcu o drilinga, a ima ih podosta.

Veruj mi da nije za lov srndaća i jelena ma u kom kalibru bio.
Što se tiče poluautomata, nisam neki ljubitelj jer su po meni više za rat nego lov, više volim lovačke puške "prelamače", ali nemogu da ne naglasim da je to stvar ukusa i afiniteta. Pozdrav. Bye

LM
 Ne skontah da je šala, sporokontajući bosanac Ne razumem

LM

kelt kaže:
ako pucas samo jednom onda ti treba kiplauf i sacmarica jednocevka a ne driling. kad ides na jelena ne ides na srndaca i obrnuto. jos bolja kombinacija od drilinga ti je kip 9.3x74R, kip 6.5x57R i 20ga,pa budi pravi vitez a ne sminker. mislim da je trocevku vuci ceo dan za jedan hitac previse. divljac visokog lova se i lovi jednim metkom.Stari

Šminker i po, meni se prosto sviđa taj Blasrov driling i to je to...

mihailo
 Po meni bolje dva karabina različitog kalibra manuelno punjenje nego jedna trocevka kada je u pitanju visoka divljač.

Podunavac
 I ja sam takvog mišljenja. A za cenu jednog osrednjeg drilinga može da se kupi i tri solidna karabina. Lepo je Nemeza objasnio, driling je za lov DS pogonom i ja se sa ti apsolutno slažem. Ali neko nešta voli i čoveku ne treba silom nametati svoje mišljenje.
Tri prsta 2Kolce

mihailo
 nije nametanje mišljenja samo drugači ugao viđenja.Zamišljam da imam jednu trocevku od oružja i ukaže mi se šansa za lov divojarca i to od par dana,nije mi spojivo nikako.

Podunavac
 Tu si kolega u pravu. Ali ponekad izbor oružja kod lovaca zavisi i od vrste divljači u matičnom lovištu. Ljudi kupe oružje za onu divljač koju love u svom LD a o komercijalnom lovu i ne razmišljaju. S ozirom kakva nam je ekonomska situacija takvih i ima naj više.
Tri prsta 2Kolce

LM

Podunavac kaže:
I ja sam takvog mišljenja. A za cenu jednog osrednjeg drilinga može da se kupi i tri solidna karabina. Lepo je Nemeza objasnio, driling je za lov DS pogonom i ja se sa ti apsolutno slažem. Ali neko nešta voli i čoveku ne treba silom nametati svoje mišljenje.

Ma shvatam ja i uvažavam vaša mišljenja, ali meni se taj sistem sviđa, pa to ti je, sada sam gledao sajt Krieghoff, morao sam da zapalim cigaru ko posle se*** Histerian

nemeza
 LM, ja te potpunote razumem prvi driling sam video kao dete i znao sam da ću ga imati kad tad. Tada nisam shvatao objašnjenje da je to oružje "statusni" simbol. Nije to zbog cene koštanja samog drilinga niti zbog ljudi koji ga nose, nisu oni bolji strelci niti lovci, već zato što pored drilinga moraš imati pušku za ptice i zeca kao i karabin za sneću i jelensku divljač itd itd-u prevodu još nekoliko pušaka jer driling nije univerzalna puška. Naiskrenije ti želim da ostvariš svoju želju B), ali u međuvremenu kupuj odgovarajuće oružje i odgovarajućeg kalibra, a po svom ukusu, za lov divljači koje loviš. Kad budeš kupio svog Krieghoff-a Presrean neka bude šlag na tortu.
Pozdrav. Bye

Podunavac

LM kaže:
Ma shvatam ja i uvažavam vaša mišljenja, ali meni se taj sistem sviđa, pa to ti je, sada sam gledao sajt Krieghoff, morao sam da zapalim cigaru ko posle se*** Histerian

Prvo Blaser pa Krieghoff. A gde je tu Merkel?
Tri prsta 2Kolce

Dare_Makedonija
 A Ferlach?

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 21
Online članova: 1

Ukupno članova: 4,451
Najnoviji član: Hanoverski k...

Poslednje vesti
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

63,954,460 posete www.srbijalov.com