Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Problemi sa dozvolom za nabavku oružja

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Problemi sa dozvolom za nabavku oružja
klaja

darkolovac kaže:
Ne kapiram kako su se onda kupovale nove kombinovane puske koje fabricki idu sa 2 i vise para cevi Zbunjen

Kolega to i mene zanima a eto sad nemoze.No no no Posle sam kontaktirao jednog naseg vlasnika lovackih prodavnica pa je i on zvao ali odgovor isti pa se i sam covek cudio. Ndam se da cemo resiti problem za par dana.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

ohotnik

klaja kaže:
Juce sam hteo podneti zahtev za nab.dozvolu ali zbog loseg zakona ili referenta koji nema pojma nisam uspeo pa cekam resenje problema par dana. Konkretno treba mi odobrenje za kombin.pusku sa rez.cevima i kazu mi da je to nemoguce vec prvo moram vaditi odobrenje za pusku i jedne cevi pa kad za to dobijem oruz.list ponovo podneti zahtev za rez.cevi. Znaci u kompletu nemozes kupiti niti dobiti nabavnu pa dali je to moguce za neverovati CryShock
Kolega pre par meseci sam registrovao kombinovanu pusku sa tri dodatne rezervne cevi Procedura je bila sledeca Pri trazenju nabavne dozvole za koju je taksa 2500 din sam morao dodatno traziti odobrenje za kupovinu za tri para rezervnih za koje je pojedinacno taksa iznosila 1100 din i sve sam podneo odjednom u kopletu Nakon dobijanja odobrenja za nabavku kompinovane puske i tri pojedinacna odobrenja za nabavku rezervni cevi Sledi procedura registracije i ponovno placanje taksi na pusku i pojedinacno za svaku cev.Komplikovano i skupo izadje ali je moguce i referentu treba objasniti proceduru jer vecina njih se nesnalazi

AcaNik
 Ми као да не живимо у истој држави, или да процедура није иста на целој територији. Мени су у станици Звездара рекли да са набавном за ловачку пушку купим нормално у проданици пушку са додатним цевима а да се онда приликом регистрације само бројеви и калибри цеви уписују у исту ту дозволу. И да је боље одмах тако узети пушку него накнадно куповати цеви.

klaja
 Ohotnik tako sam i ja planirao da odmah podnesem i za rez.cevi ali gospodja kaze nemoze.
Aco tako su registrovali i neki moji drugari komb.puske sa rez cevima ali meni treba odvojena nab.dozvola jer oruzje uvozim pa mora biti precizno definisano o cemu je rec i sta se uvozi.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

AcaNik
 Па ниси рекао да увозиш Клајо. или ми је то промакло. Одакле увозиш и како?

Podunavac
 Uvozi je iz hrvatske. A taj uvoz traje već duže od španske serije. Već ga 4-5 godina vozaju od ministarstva do ministarstva i od referenta do referenta za tu pušku. I svake godine je procedura drugačija. Kao da su sve kancelarije privatne pa gde god uđe referent ima vlastitu proceduru i vlastito tumačenje zakona.Pravilo A o troškovima i dadžbinama da i ne pričam. Naračunaše oko 500 evra kojekakvih taksi i dozvola (bez vrednosti puške). Ovo stvarno ima samo u Srbiji i nigde više.Krsti
Tri prsta 2Kolce

Deki Nes
 Čekajte samo kada Klaja uveze pušku,teško patkama i šakalima....

klaja
 A valda ce i tome jednom doci kraj pa cemo ko ljudi sa nabavnom u dzepu pravac inostranstvo pa ko sta moze da priusti .Odobreno

klaja

Deki Nes kaže:
Čekajte samo kada Klaja uveze pušku,teško patkama i šakalima....

Onda cu imati dveSreanpuc puc

nenad_franc

klaja kaže:
Juce sam hteo podneti zahtev za nab.dozvolu ali zbog loseg zakona ili referenta koji nema pojma nisam uspeo pa cekam resenje problema par dana. Konkretno treba mi odobrenje za kombin.pusku sa rez.cevima i kazu mi da je to nemoguce vec prvo moram vaditi odobrenje za pusku i jedne cevi pa kad za to dobijem oruz.list ponovo podneti zahtev za rez.cevi. Znaci u kompletu nemozes kupiti niti dobiti nabavnu pa dali je to moguce za neverovati CryShock

ja sa tim kuburim vec dve godine... pre dve godine sam isto kao i ti hteo da predam zahtev, ali posto nije moglo, predao sam za kombinovanu, za koju sam cekao 9 meseci, a za rezervne cevi jos uvek cekam...

klaja

nenad_franc kaže:

klaja kaže:

ja sa tim kuburim vec dve godine... pre dve godine sam isto kao i ti hteo da predam zahtev, ali posto nije moglo, predao sam za kombinovanu, za koju sam cekao 9 meseci, a za rezervne cevi jos uvek cekam...

Kolega bas si me obradovao ehehe

moravac 1

klaja kaže:

nenad_franc kaže:

klaja kaže:

Kolega bas si me obradovao ehehe
Moje iskusto sa kupovinom oruzija sa rezervnom cevi je apsolutno drugaciji.Elem prilikom kupovine karabina sa rezernom cevi podneo sam zahtev za karabin sa rezervnom cevi.Jednu taksu sam platio za karabin a za cev nesto neznatno jer se rezervna cev vodi u delove za oruzije.A i u samom zahtevu ko je popunjavao ima rubrike prva i druga cev.Tako da smatram da je to notorna budalastina kolega i da cak i od do policiske uprave zakon se tumaci drugacije.To je kao sto sam cuo da se u pojedinim PU ne moze dobiti oruzani list i registrovati oruzije ako je novo bez fiskalnog racuna...e to mu dodje tek crna hronika.Kolce
srbija

klaja
 Meni ne bi bio problem da kupujem oruzje kod nas u Srbiji onda jedna nabavna kao sto kazes i kraj .Meni treba za svaku cev odobrenje da bi dobio dozvolu od ministarstva za uvoz .

AcaNik
 што од министарства за увоз? одакле нама министарство за увоз?

klaja
 od minist.za ekonomski razvoj,oni su nadlezni

AcaNik
 а одакле увозиш ако није тајна?

klaja
 Uvozim moje oruzje iz Hr,jer se moram odjaviti sa prebivalista.

AcaNik
 ала га компликујеш. пошаљеш га Савом, сачекаш кад пређе границу и после га легализујеш. просто ко пасуљ ;)

klaja
 http://www.presso...azumi.html

Hoce li sta ovo uticati na uvoz oruzja za fizicka lic???

AcaNik
 Ако сам добро разумео, мада нисам читао тај закон, ово се све односи на правна лица.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
LOVAČKO ORUŽJE - PRODAJA PRODAJEM 54 06.09.2023. 06:07
Održavanje lovačkog oružja ORUŽJE - SVAŠTARA 402 22.02.2023. 21:48
Antikviteti lovačko oružje ORUŽJE - SVAŠTARA 73 01.02.2021. 10:32
LOVAČKO ORUŽJE - KUPOVINA KUPUJEM 34 26.08.2020. 10:35
Sajam FeHoVa - Lov, ribolov i oružje Budimpešta LOVAČKI SAJMOVI 43 20.02.2020. 18:20
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,451
Najnoviji član: Hanoverski k...

Poslednje vesti
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

63,952,538 posete www.srbijalov.com