Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Unošenje živih zečeva u lovište

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Unošenje živih zečeva u lovište
beni1983
 drugovi moji spreman sam da dam sve savjete koji bi mogli da pomognu uzgoju ove vrste divljaci.

POZDRAVika

Kolce
beni 1983

uros89
 zdravo svima, zovem se Uros iz okoline Pozarevca sam. Zainteresovam sam da gajim divlje zeceve ali nisam bas upucen u tu celu pricu. Kao prvo i najvaznije ne znam gde mogu da nadjem za pocetak bar 3 para divljih zeceva? Jel zna neko jel ima vec neko uzgajaliste kod nas?... I interesuje me da li lovacka udruzenja kupuju zeceve? Jer znam da ovde u mom kraju do sada nisu pustali nove jer ima dovoljno. Ovo me zanima da bih znao da li cu imati posle nekome da prodam. Izvinjavam se ako sam malo opsirnije napisao, unapred hvala! Smile
Uros Pavlovic

Limun
 Mislim da je pravo vreme da se načne ova tema. Moje udruženje je ove godine konačno, posle 2 jalove godine, uspelo da ugovori kupovinu zeca i to oko 400 kom. 100 kom hvatamo u Šajkašu već ovog vikenda, a 300 kom u Novoj Crnji 15. 12. i 16. 12. Nadam se da će nova krv povećati populaciju ove dlakave divljači kod nas ali samo pod uslovom da se ispuštanje istog obavi onako kako treba.
Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

vladant

Limun kaže:
Mislim da je pravo vreme da se načne ova tema. Moje udruženje je ove godine konačno, posle 2 jalove godine, uspelo da ugovori kupovinu zeca i to oko 400 kom. 100 kom hvatamo u Šajkašu već ovog vikenda, a 300 kom u Novoj Crnji 15. 12. i 16. 12. Nadam se da će nova krv povećati populaciju ove dlakave divljači kod nas ali samo pod uslovom da se ispuštanje istog obavi onako kako treba.

Pa koliko ce to da kosta mislim 400 komada je veliki broj, posto je zec?
Sveta Srpska zemlja!

Indjijanac
 ajde limune malo opširnije,daj malo detalja,ja mogu da iznesem svoje iskustvo sa hvatanja žečeva od pre 7-8 godina ,ispred nekadašnjeg LD je organizovan autobus,išlo je pedesetak ljudi,hvatali smo u Idjošu,kada smo došli u selo,vladalo je vanredno stanje,deca su taj dan dobila slobodan dan kako bi učestvovala u hvatanju zečeva,pozvani su svi koji su mogli da dodju i pomognu ovoj akciji,u hvatanju je učestvovalo jako mnogo učesnika,nemogu tačno da se setim ali mislim da je bilo oko kilometar mreže.sa nama je išao i kamerman koji snima svadbe i veselja i sve lepo ovekovečio na VHS kaseti.pogoniči su išli i stvarali buku,razmak izmedju njih je bio u početku 15-20 m,a pred mrežama se smanjio na svega 3-4metra.mnogo dizanja zečeva ispod nogu,prizora trčanja kroz obruč,a pred mrežom prizori kako ljudi na mreži dignu mrežu kako bi zečevi u punom trku ostali u njima.neverovatno ali istinito jedan kolega lovac je bacio klip kukuruza i pogodio zeca u trku,zec se prevrnuo i uhvatili smo ga dok je još bio ošamućen.uvek mi je bilo žao što nisam decu poveo na hvatanje,ali jednom prilikom ću i to obaviti.tog dana je uhvaćeno preko 100 zečeva.taj dogadjaj nikad neću zaboraviti,čudno a toliko lovova na zeca ni jedan mi nije ostao posebno u sećanju.Zeka
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

Limun

vladant kaže:

Limun kaže:

Pa koliko ce to da kosta mislim 400 komada je veliki broj, posto je zec?
Pa kolega zeca smo ove godine platili oko 70 x 400 izračunaj sam + troškovi puta

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

Lala
 Limune, kada tačno hvatate zeca u Šajkašu? Možda bih došao da pomognem, i da se vidimo, ako vam fali jedan da se dernja i trubi?
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

DakiNS
 Lalo slobodno i pušku ponesi , pa kada se zečevi počnu valjati po zemlji od smeha onda navatavajte , ne treba vam mreža. Ali ako Lala pripuca biće barem 100 komada skoro ranjenih.HaHaHa
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Limun

Indjijanac kaže:
ajde limune malo opširnije,daj malo detalja,ja mogu da iznesem svoje iskustvo sa hvatanja žečeva od pre 7-8 godina ,ispred nekadašnjeg LD je organizovan autobus,išlo je pedesetak ljudi,hvatali smo u Idjošu,kada smo došli u selo,vladalo je vanredno stanje,deca su taj dan dobila slobodan dan kako bi učestvovala u hvatanju zečeva,pozvani su svi koji su mogli da dodju i pomognu ovoj akciji,u hvatanju je učestvovalo jako mnogo učesnika,nemogu tačno da se setim ali mislim da je bilo oko kilometar mreže.sa nama je išao i kamerman koji snima svadbe i veselja i sve lepo ovekovečio na VHS kaseti.pogoniči su išli i stvarali buku,razmak izmedju njih je bio u početku 15-20 m,a pred mrežama se smanjio na svega 3-4metra.mnogo dizanja zečeva ispod nogu,prizora trčanja kroz obruč,a pred mrežom prizori kako ljudi na mreži dignu mrežu kako bi zečevi u punom trku ostali u njima.neverovatno ali istinito jedan kolega lovac je bacio klip kukuruza i pogodio zeca u trku,zec se prevrnuo i uhvatili smo ga dok je još bio ošamućen.uvek mi je bilo žao što nisam decu poveo na hvatanje,ali jednom prilikom ću i to obaviti.tog dana je uhvaćeno preko 100 zečeva.taj dogadjaj nikad neću zaboraviti,čudno a toliko lovova na zeca ni jedan mi nije ostao posebno u sećanju.Zeka
Indjijanac na ovu tvoju priču nema baš ništa da se doda, to je bukvalno tako kao što si napisao čak i ta kamera je bila prisutna samo što je to bio kamerman naše lokalne televizije i mi smo hvatali zeca u Bačkoj Topoli inače stvarno jedan lep doživljaj uvek se radujem istom, lepo druženje, uvek ljubazni domaćini i svaki put neko novo prijateljstvo.

Khalil Gibran

Limun

Lala kaže:
Limune, kada tačno hvatate zeca u Šajkašu? Možda bih došao da pomognem, i da se vidimo, ako vam fali jedan da se dernja i trubi?
Lalo 9. dec. smo u Šajkašu pa ako ti nije daleko možemo da se vidimo iskreno ja tamo do sada nisam bio 1. put hvatamo zeca tamo i kolega bogoljub mi se javio i rekao mi da bi došao da se vidimo.

Khalil Gibran

Neca92
 U mojoj sekciji (udruzenju) zec nije pusten u loviste cak i 3 godine! Nesto malo fazana, nedelju-dve pred lov i to je to! A clanarinu su znali svake godine da naplate po punoj ceni! (8.000din) Katastrofa! Kako smo unosili u loviste, tako smo i lovili....
Limune, vama svaka cast! Bas lepa brojka i sigurno cete sledece godine uzivati u radu kerova i lovu!
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

Limun
 Evo ja upravo stigao iz Sajkasa sa hvatanja zeceva, sve u svemu jos jedan lep dozivljaj mada je uspeh bio polovican, od planiranih 100 kom. uhvaceno 51, malo slabija prva dva pogona, treci puno bolji. Domacini izvanredni lep docek i dobra organizacija, sve pohvale. Ovih dana cim prebacim slike od drugara sa foto aparata bice ih i ovde.

Khalil Gibran

bogoljub
 Limune nisi se najavio da dolaziš mogli smo se videti.A ni drug iz Šajkaša ništa nije javljao a nisam se ni čuo sa njim od prošlog petka.Pozdrav i da se ti zecovi razmnože pa da za par godina bude bolja populacija zečije divljači.
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.

Limun

bogoljub kaže:
Limune nisi se najavio da dolaziš mogli smo se videti.A ni drug iz Šajkaša ništa nije javljao a nisam se ni čuo sa njim od prošlog petka.Pozdrav i da se ti zecovi razmnože pa da za par godina bude bolja populacija zečije divljači.
E druze, moj propust, ali i ja do samog polaska nisam znao da li se ide ili ne jer je bilo nekih problema kod nas u vezi organizacije puta, pomislio sam na tebe kad smo krenuli ali bilo je kasno jbg. u svakom slucaju hvala na lepim zeljama pa se vidimo nadam se nekom drugom prilikom.

Khalil Gibran

bogoljub
 Pozdrav i videce mo se nekom drugom prilikom.
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.

Lala
 Odustajem od daljih pokušaja vidjanja sa Limunom - pobegulja ostaje pobegulja! Grin
Prvo ispala u Vlasotincu, pa posle dve nedelju dana ispala u Šajkašu, a Staro Selo da i ne pominjem!No no no

Džaba ti vina...
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Limun
 Za pocetak dok ne stignu slike sa aparat evo nekih koje sam slikao tel. malo su losije ali vidi se o cemu se radi.

Khalil Gibran

Limun
 jos

Khalil Gibran

Limun
 pogon

Khalil Gibran

Limun
 docek na mrezi

Khalil Gibran

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 548 19.10.2021. 09:08
Lovne karte, izgled i važenje PROPISI O LOVU 530 04.04.2021. 12:56
Požar u lovištu PRIRODA I EKOLOGIJA 123 22.12.2019. 16:21
Održavanje (čišćenje) karabina KARABINI 165 05.01.2019. 07:20
Zagađenje okoline i lovišta PRIRODA I EKOLOGIJA 46 06.07.2018. 09:54
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 1

Ukupno članova: 4,451
Najnoviji član: Hanoverski k...

Poslednje vesti
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

63,955,545 posete www.srbijalov.com