Planinko011 kaže:
Hm, interesantno.
Rusija, Afrika, Kanada, delovi SAD i eto i Australija, zemlje gde lovis relativno slobodno ali i tebe vreba po neka zivuljka ili jos gore zmija ili krokodil.
Al eto, mnogi kazu da je lepse i lovackije u redu "bratije velikih stomaka" (kao ja

) sacekati zvuk roga i prepesaciti cirka 600m table do lakog dorucka (da ti se otvori apetit) pa posle jos jednom (radi rucka) i onda je odstreljenoj divljaci jako vazno da im doneses grancicu i rogom odas pocast i tu je verovatno slican adrenalin kao kod ovog mucenika sto izmace krokodilu za malo.
Dobro de ima dobrog lova i u kod nas i u Evropi ali moj izbor bi uvek bio dozivljaj iz ovih emisija sa NG kada dedica na Aljasci juri losa ili jelena i zna da ako ga ne ulovi biti prinudjen da na tv-u skida recepte Maje Volk

U prevodu za kolegu Sakobavariana da postane vegan kao nas Nole.
Sto se tice oruzja pa meni licno ovo sadasnje resenje u Srbiji i predstavlja optimum u vezi dobijanja oruzja. Odes na streliste i pokazes da znas da rukujes oruzjem i poznajs osnovne propise u vezi krivicnog zakonodavsta u meri da ne mozes da se vadis da nisi znao da ako je neko lopov ili siledzija ne mozes da ga odstrelis.
Uzmes potvrdu da nisi osudjivan i pod istragom i odes kod lekara da ti da da si fizicki sposoban da vozis automobil i da nemas neku sifru, dodje policija na teren da vidi da li zivis tamo gde si prijavljen i da vide gde planiras da drzis oruzje i daju ti nabavku.
E sad, ukupne takse su za nasu prosecnu platu poskupe i izadju na 200e po oruzju tj na cenu nekoriscenog polovnog karabina.
Na to se doda da mozes da zapadnes kod lekara ili psihica koji je iz sekte "Zaludjenih tapetara", da policija priupita kakav si komsiju sa kojim se krljas oko lajanja tvog psa ili parking mesta i sve to ode u ....
Nista kolega Sakobavarian svaka cast na prenesenim iskustvima

iz Australije, kada imas vremena i volje napisi neki lovacki dan bilo na sitnu bilo na krupnu divljac od polaska, opreme, lova pa zasto ne i druzenja posle ako ima i toga.
Slike su jos bonus a kad bi takvog imali jos i u Kanadi ili Rusiji (Sibir, Kamcatka recimo) gde bi nam bio kraj.
Inace primetio sam da su mi sve gospodje do sada mnogo vise ljubomorne na sam cin radosti i koncentracije prilikom pripreme za lov, vise nego na samo odsustvo.
A tek suze radosnice ako joj uvalim neocerupanog fazana u kuhinju....
Hm, da polako zenu ubedjujem da bi joj lepo stajali jakna, tasnica i cipelice od krokodilske koze i da bi se ja zrtvovao na 2 meseca za njen lep izgled

?
Racunam da bi sa mesec i po rada kod zeta odradio avion i malo druzenja sa Aboridzanima.
Cak stavise kad vidi kako mu se prevlacim po kuci i praznim frizider uz prenos radnog elana na ostale radnike platice mi lov samo da odmah idem posle 10-15 dana

.