Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Srneći gulaš


Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije


INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Srneći gulaš
DakiNS
 Ih Jank pa zar ne znaš vic kada je Mujo pitao Hasu kako izgleda banana, a ovaj mu odgovori : Znaš kako izgleda šljiva? Da ! E banana nije ni nalikDim

Ali sličnost lišća nema veze sa aromom!
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
 
Jank
 

DakiNS kaže:
Ih Jank pa zar ne znaš vic kada je Mujo pitao Hasu kako izgleda banana, a ovaj mu odgovori : Znaš kako izgleda šljiva? Da ! E banana nije ni nalikDim

Ali sličnost lišća nema veze sa aromom!


Ma to sam već koristio kao šalu da bih objasnio ukus nečega onima koji neznaju ili ne prate viceve...Grin
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif
 
DakiNS
 Odobreno
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
 
stefanmiga
 img62.imageshack.us/img62/4943/dsc00474u.jpg

Uploaded with ImageShack.us
lep pogled i dobar odstrel.!!!srbijalov
 
ROE
 Evo mog recepta za takmicarski, obican konzumni, reklamni, svalerski, a u stvari lovacki (u zavisnosti kome ga i kad kuvamo) gulas. Poenta je da u svim slucajevima zavrsava posao...
Srnece meso (but, pauflek, plecka) iseckamo u kocke (2-3 cm).
Tome dodamo do 30% mesa d. svinje, junetine, ili svinjetine (npr. na 2 kg srnetine 0,5 kg drugog mesa).
U bilo kakav kotlic ili serpu ili lonac (a moze i u zemljanu ambalazu) ubacimo 1-2 kasike masti, ili pola litra ulja, zagrejemo i na tome izdinstamo sitno secenog ili jos bolje samlevenog crnog luka u kolicini od 50-70% od kolicine mesa (npr. za 2 kg srnetine i 0,5 kg drugog mesa treba oko 1,5 kg luka). Luk se dinsta dok ne izbaci svu vodu, odnosno dok ne postane smedj. Nije problem ni ako malo uhvati za sud u kome se dinsta, jer se posle naliva voda. Treba samo da vodino racuna da ne izgori, tj. da ne pocrni.
Nakon toga, na dinstani luk ubacimo 2-3 sargarepe i jedan koren celera secene na kockice ili jos bolje samlevene na masini za meso, prodinstamo i ubacimo na kockice seckane mesnate suve slanine (nije obavezno), a nakon toga ubacimo i meso (ukoliko je meso od mladje divljaci, do 2 god. starosti, moze da se kuva bez odlezavanja u marinadi/pacu, a ukoliko je starija divljac, dovoljno je da prenoci u marinadi koju pravim od: case ulja, case vode, pola case jakog crnog vina, malo mlevenog crnog bibera, slatke aleve paprike, soli, lovorovog lista, ruzmarina, bosiljka i belog luka (poslednja tri sastojka nisu obavezna)). Meso iz marinade vadimo resetkastom kasikom, i izbacujemo lovorov list, koji je ruzan kad se nadje u gulasu. Kada se meso dobro prodinsta, nalivamo do 3/4 zapremine kotlica/serpe/lonca vode i kuvamo neprestano na jakoj ili srednje jakoj vatri sat-sat i po. Kako voda postepeno isparava, nalivamo marinadu u kojoj je odstajalo meso, ako takva postoji. Nakon sat i po (polovina kuvanja) dodajemo sok od paradajza, kuvani paradajz, ili kecap i na kocke (1-1,5 cm) secene pecurke. Pecurke nisu obavezne, ali ako se ima, dobro je. Sok od paradajza ili kuvani paradajz idu u kolicini od do 20% od kolicine mesa (na 2,5 kg mesa, 0,5 kg paradajza), dok kecapa treba manje, oko 0,2 kg. Najbolje pecurke za gulas su lisicarke, kojih stavljamo oko 0,3 kg na pomenutu kolicinu, ali mogu da se koriste i vrganj (oko 0,2 kg na pomenutu kolicinu) ii sampinjon (0,3 kg na pomenutu kolicinu).
Kuva se jos jedan sat na srednje jakoj vatri i tada se dodaju zacini: mleveni crni biber, ljuta aleva paprika (zbog ljutine), jos slatke aleve paprike (zbog boje), soli po ukusu, malo secera (pola ili cela kasicica), a ako se ima, moze i stangla cokolade za kuvanje, koji smanjuju kiselost i ostrinu ukusa. Dzem ili sveza narandza se dodaju kada se kuva jelensko meso, ne i u srnetinu. Ako se ima u kuhinji, ovde se dodaje i prstohvat origana, ruzmarina i bosiljka (zbog mirisa, ne utice narocito na ukus) i malo crnog vina ako meso nije bilo u marinadi (zbog regulisanja kiselosti).
U ovih poslednjih pola sata se sve radi po ukusu, odnosno cesto se proba i ispravlja se ako nesto ne valja. Boljeg saveta nemam. Nakon ukupno 3 sata intenzivnog kuvanja (ne racunam period dinstanja luka, povrca i mesa), gulas bi trebalo da je gotov.
Jos bolji rezultati se postizu ako se gulas kuva sve dok se masnoca ne odlije na povrsinu gulasa. U svakom slucaju, nakon 3 sata intenzivnog kuvanja, vatra se smanjuje (da ne zagori), a masnoca koja se odlila se jednostavno prolije ili pokupi sa povrsine kasikom ili kutlacom.
U pocetku ja namerno stavljam vise masti da gulas ne bi zagoreo i da ne bih morao da ga mesam varjacom. Ovo radim iz prostog razloga da bih sto manje muljao meso, a da se kockice mesa ne raspadnu. Mesanje obavljam jednostavnim treskanjem suda u kome se gulas kuva, ili vrcenjem kotlica (oni koji kuvaju riblju corbu znaju za ovo).
Kad se gulas skuva, sluzi se iskljucivo u sudu u kom je kuvan. Servira se uz testo (makarone, rezance), naravno ko voli, dok ja preferiram samo mlad sir ili fetu. Salata po zelji.
Od pica, opet ko sta voli. Najbolja opcija je vino koje je upotrebljavano i za kuvanje, a za one koji ne vole nocu da ustaju da popiju vode, spricer od tog istog vina. Prijatno!
 
stojkuki
 dodatak na ovaj recept ...

knedlice, ...
dva jaja, koja se razmute, posoli se, doda se brasno, i malo vode, sitno seckanog peršuna ... i umuti se testo koje treba da bude takvo da kasicicom moze da se odvaja i stavlja da se kuva. Dodati i malo ulja (manje se lepi za kasiku). Gustina se naravno regulise vodom ...
kuvati u posoljenoj vodi dok knedlice ne isplivaju.
Od gustine testa zavisi tvrdoca knedlica. Ko voli tvrdje neka napravi gušće testo i obrnuto.
Ja sam pristalica knedlica koje pruzaju otpor priu zvakanju, ... zanimljivije je ...
 
DakiNS
 A i kugle od hleba i peciva su dobar prilog
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
 
stojkuki
 Ne mogu da odolim .... Na dupe bi prolajao.

Novi kanal LR lov i ribolov.
Emisija raznih, no, ... Kako ko voli. Nego pojavila se emisija Lovacki Saveti.
U emisiji pored ostalog uvek i neki recept.
Malopre mi je doslo da zaplacem od smeha ....
Produkcija Skorpion novi sad ...
Urednik Blazo Popovic


Recept "pecena srneca rebra"

A braca uzela rebra od svinje i to mili moji ako svinja nije imala 250 kila nije imala ni kilo. 10 cm debelo, masno roze boje sa sve kozom ....
Znaci rodjaci nisu videli srnu, mislim ni na slici.... Jer da jesu, ... Ne bi im palo na pamet nikada da ovako nesto naprave.
SRAMOTA.
kao im bre budalam ne padne na pamet da ce to da pogleda i neko ko kuva, a u najmanju ruku i neki lovac koji je u zivotu odstrelio neku srnu ili srndaca.

Bruka i sramota.
I to nije prvi out. Vec vise puta prave takve gafove.

U stvari momak kupio prava na emisiju kuhinjica pa reko ajd da zavalim ja to i ovde, ... APP, ... PA RODJACI NE PROLAZI SMESNO JE!!!

Blazo urednice ne sramoti se .....
 
davorcalic
 Recept je apsolutna tajna...kad bude gotovo,videćete kako to izgleda....ko hoće, ima sat-dva nek dodje...
Žena mi Makedonka....ena Shock
 
bogoljub
 Fale još samo suvi Vrganji.iveli
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.
 
davorcalic
 Aha...Vrganji....može sledeći put...Gladan
Žena mi Makedonka....ena Shock
 
Jank
 

davorcalic kaže:
Recept je apsolutna tajna...kad bude gotovo,videćete kako to izgleda....ko hoće, ima sat-dva nek dodje...


Ja tu nebi ništa dodavao.....što ovo ne videh malo ranije ....sad sam već ručao....mogao sam usput i Bogoljuba da pokupim....doneli bi vino....iveli 3
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif
 
Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Bolesti kod srneće divljači! DIVLJAČ 40 31.12.2017. 01:08
Uzgojni odstrel srneće divljači LOV NA KRUPNU DIVLJAČ 337 27.01.2017. 09:25
Brojnost i trofejnost srneće divljači STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 1 13.07.2016. 21:56
Srneći kalibri MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 119 12.03.2015. 21:04
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 20
Online članova: 0


Ukupno članova: 4,451
Najnoviji član: Hanoverski k...

Poslednje vesti
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.


avatarPlaninko011
Offline
· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.


avatarMilanO
Offline
· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6


tomo vrbas
Offline
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻





avatarPlaninko011
Offline
· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).


avatarslavaplana
Offline
· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.


avatarHunter_lovac
Offline
· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..


Anita Randjelovic
Offline
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?


avatarLovac Stari
Offline
· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

63,951,556 posete www.srbijalov.com