Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Belom Municija

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Belom Municija
vladant
 Pozdrav za kolegu Beloma, mene interesuje sa kojim stranim proizvodjacima ste uporedjivali vas metak, jer ste u jednom od postova rekli da se Belom pokazao jednako dobar kao strana municija?
Sveta Srpska zemlja!

Scorpion Hunter

belombeograd kaže:
Ne znam gde ste nabavljali municiju Belom i da li ste u rifuzi kupovali,ali ne stoji opaska da nema gramaze sacme istaknute na mikro pakovanju Belom municije.NA SVAKOJ MIKRO KUTIJI OD 25 KOM(manje nemamo,osim kao reprezentacija i 12/70/80-100metara koja su po 10 komada)STOJI GRAMAZA SACME,ZA KAL.12/70 32 GR.ZA KALIBAR 16/70 30 GR.ISTO I ZA KALIBRE 20/70 I 12/76 KAO I AKO SE RADI MUNICIJA SA SPECIFICNIM GRAMAZAMA,KAO STO JE NAS NAJNOVIJI 12/70/SUPER B(SEMI MAGNUM) OD 36 GRAMA,ILI 28 GR.KADA SMO ZA PREPELICE RADILI POSEBNU SERIJI KAL.12/70/16.
Za sajt cete se malo strpiti,ali dok on ne bude gotov ,mi Vam svima stojimo na raspolaganju .[big]Asortiman 12/70 je municija lovacke oznake: 16,15,12,10,8,6,4,2,0,00,PP,brenek-kugla(i potkalibarno),80 100 metara (4,6,8,10), sportska municija Trap 2,4 mm i skeet 2,00 mm, semi magnum: 10,8,6,4, kalibar 16/70: 16,15,12,10,8,6,4,2,0,00,PP,Brenek-kugla, kalibar 20> 16,15,12,10,8,6,4,Brenek-kugla i kalibar 12/76: PP,00,0,2,4,6,8,10.
Barut koji mi koristimo nije tipa Zlatibor baruta za licno punjenje,vec specijalno napravljen za Belomove komponente (procitajte moj predhodni tekst),koji Milan Blagojevic Lucani tj.njihovi tehnolozi posebno proizvode spram nasih balistickih zahteva.Mozda deo tog baruta oni pakuju kao Zlatibor,ali to je vec pitanje za njih. Moguce je da zimi barut promeni svoje hemijske karakteristike,pa bi lovcima savetovao da municiju drze na sobnoj temperaturi,ili zaklonjenu od velikh temperaturnih razlika,bilo leti,bilo zimi.Temperatura na kojoj mi temperiramo barut pre i u toku proizvodnje je +/- 20 stepeni,pa neka Vam to bude reper za cuvanje.N atoj temperaturi laborisemo,a i ispitujemo metak,sto je jadan od najbitnijih tehnoloskih zahteva u izradi municije.
Sto se jeftinoce strane municije tice,postoje na zalost i one trgovine koje nelojalnom konkurencijom i dampingom pokusavaju da uguse domacu proizvodnju,a to mogu jer imaju velike zalihe i mnogo puta vecu proizvodnju nego mi,pa samim tim,kad ostvare svoj cilj,kad nas(mislim na domace proizvodjace,Belom,Krusik,Peloponez i sl.) ne bude,onda ce da Vas "deru" koliko ini hoce.Ogradjujem se, to je moje licno misljenje. Dobar pogled!

Drugar jel moze jedna opklada izmedju mene i vas? Da odem ja do prodavnice da kupim nekoliko razlicitih vasih metaka ako pise na caurama gramaza sacme ja vama 1000evrica ako ne pise vi nama tj svakom clanu portala po kutiju municije gratis?
Jedini ste proizvodjac koji nema oznaku gramaze na caurama.
Ovo vam je bila moja sugestija koja bas bode oci ako vi kao proizvodjac mozete to da ispravite ispravite ako nemozete ja nisam BABA VANGA pa napamet da znam koliko grama sacme ima u metku...

Scorpion Hunter

Sniper Hunter kaže:

Scorpion Hunter kaže:
Drage Belom-dzije sve ja vama verujem ali dok ne vidim vas sajt ja neznam kakve proizvode vi sve imate jer po prodavnicama nema velikog izbora vase municije. Jedna velika mana koju vasa municija ima je ta sto vam na municiji ne pise koliko grama sacme ima metak. Mislim da ste po tome jedinstveni u svetuConfused Na svakom metku drugih proizvodjaca cak i najnizeg cenovnog ranga pise gramaza sacme. Mislim da je gramaza sacme veoma bitna kod svakog metka i strelac koji puca sa njom treba da zna koliko grama sacme ima metak..
Zlatibor barut je odlican kupuju ga Italijani kada sam to pisao ovde na ovom sajtu neki su mi se smejali ova vasa izjava je dokaz da sam bio u pravu B).
Cesto puta je po nasim prodavnicama italijanska municija jeftinija od nase sto nikako bebi smelo da bude ipak se na Italijansku placa carina, transtort i mnoga druga dokumentacija u odnosu na Italijane nasa domaca municija je precenjena sa dosta losijim kvalitetom.
Moje iskustvo sa Belom municijom nije malo koistio sam ga tri godine ispucao sam preko 1000 metaka nisam imao zamerki na ucinak na cilju dok zimi po hladnijem vremenu dosta baruta ostaje u cevi Confused

Kako sada objašnjavaš ovo štaje po tebi u pitanju ?

Sniperu veruj mi da mi manje baruta ostaje u cevi kad punim sam sa zlatiborcem nego od Belom municije. I to uz filcane cepove koje sam pravim i klasicno kruzno zatvaranje...
Samo da cica Stari nabavi LEE masinu ne interesuju me vise nikakve fabrike sacmene municijeBye

belombeograd
 I jeste i niste u pravu.Na nekim nasim mecima ima a na nekima nema oznaka gramaze,ali ima NA SVAKOJ KUTIJI MIKRO PAKOVANJA.Iz toga se vidi da Vi ocigledno kupujete rifuzno nasu municiju,i ja Vas zat ne krivim,ali da li je taj detalj toliko vazan da bi se nipodastavalo ono sto je u metku,na racun toga sta je na njemu.Ispravicemo i to,kada budemo narucivali nove sablone za stampanje,na obostrano zadovoljstvo.
Sto se baruta tice,mi u Belomu na nasoj ispitnoj pusci u ispitnom tunelu,pri temperaturama i vlaznosti vazduha propisane standardima kvaliteta (gore u diskusiji vec opsano),nemamo zabelezeno da cev ostaje prljava i cadjava.Mozda i zato sto sve radimo po standardima CIP,a uz potvrdu ZIZ KG.Dodjite do nas u Nikince,pa se i sami uverite.Stojimo Vam na raspolaganju. Pozdrav.Dobar pogled!

belombeograd
 Pucali smo B&P, Cheddite,Fiocchi, RC ,a od nasih Krusik.

Scorpion Hunter
 Bas bih voleo da vidim taj proizvodni ciklus sacmene municije. Nisam imao prilike da gledam nikad...
Belom posto nemate sajt na kome mozemo da se bolje upoznamo sa vasim proizvodima dali bi mogao da obogatis ovu temu sa slikama vasih proizvoda i fabrickim cenama istog?

Lala
 Malo sam pustio da krene diskusija na ovoj temi, pa da komentarišem.
Prvo, želim da pohvalim kao odličan potez učlanjenje kolege iz Beloma, na ovaj forum, i na otvorenosti u pristupu. Mislim da ste ovim gestom Vi iz Beloma jako puno učinili na približavanju lovcima-korisnicima Vaše municije. Izabrali ste pravo mesto - Srbijalov forum - za konstruktivnu diskusiju oko Vaše municije. Jedino bih zamolio, da ova diskusija ne bude iskorišćena za besplatnu reklamu Beloma; koliko vidim, ipak uvažavate neke opravdane primedbe lovaca (oznake na patronama, sajt sa podacima...).
Konkretno, u vezi municije: do sada sam samo jednom kupio Belom municiju, za lov prepelice, nekoliko kutija. Ne mogu ni da hvalim, ni da kudim suviše tu municiju, jednostavno, mislim da je negde u proseku. Koliko sam čuo od drugih kolega, koje ga češće koriste u lovu, ima kritika na relativnu neujednačenost serija; da li je to tačno, ne smem da tvrdim.
Znam da mi je nekoliko puta vlasnik prodavnice u N.Sadu, Matić, sa kojim često razgovaram uz kafu, hvalio Belom, u smislu da se za tu cenu dobija vrlo pristojan metak. A on valjda zna šta priča, obzirom na staž u lovstvu, i na svoju karijeru kao odličnog takmičarskog trap pucača.
Mislim da bi Vama iz Beloma koristilo da našim kolegama koje se bave samostalnim punjenjem (pre svega Sniper Hunteru i Keltu, i još nekima), omogućite posetu Vašem pogonu i tunelu za ispitivanje. Koristilo bi i Vama, i njima, a možda bi se neki ukorenjeni (pogrešni?) stavovi o domaćoj municiji promenili, barem kroz ovaj forum.
Još jednom pozdravljam Vaš pristup Srbijalov portalu.Bravo 2
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Predator

belombeograd kaže:
Sto se baruta tice,mi u Belomu na nasoj ispitnoj pusci u ispitnom tunelu,pri temperaturama i vlaznosti vazduha propisane standardima kvaliteta (gore u diskusiji vec opsano),nemamo zabelezeno da cev ostaje prljava i cadjava.Mozda i zato sto sve radimo po standardima CIP,a uz potvrdu ZIZ KG.Dodjite do nas u Nikince,pa se i sami uverite.Stojimo Vam na raspolaganju. Pozdrav.Dobar pogled!

Koja se puška koristi za ispitivanje municije?
Ne mogu griješiti dušu, nisam koristio Belom municiju, ali po priči kolega zna pored sagorjelog baruta ostaviti i poprilično olova na zidovima cijevi. Mekana sačma?

Sasvim prirodno

belombeograd
 Nemam nista protiv da slusate tudje price ,ali bi bilo bolje da sami probate metak,a onda iznosite tvrdnje tipa"ostaje baruta,ostaje sacme" u cevi i slicno. U svakom slucaju konstruktivne kritike cemo uvazavati i raditi da se poboljsamo. Serije ne mogu biti 100% iste,ali postoji etalon spram koga mi pravimo i ispitujemo metak.Taj etalon nije Sveto Pismo,i sama balistika nije propisana kao jednacina do koje se uvek stize istim racunskim radnjama.Ali ,nas je posao da to bude uvek isto.I trudimo se da serije budu u granicama etalona.E sad,metak dok dodje do Vas,od magacina do prodavnice,promeni okruzenje,uslove drzanja i cuvanja, a u napred navedenim diskusijama pisao sam koja je temperatura na kojoj laborisemo i ispitujemo (20 -/+1 stepena Celzijusa),pa verovatno i to igra ulogu u promeni performansi metka,jer nije isto leti i zimi,ili kada je vlazno i suvo.Barut je higroskopan,sacma se siri skuplja,plastika takodje i td.Pucamo u ispitnom tunelu sa puskom modulanor tipa ,koja je od istog proizvodjaca kao i masina za laboraciju tj.BSN Celatica,Brescia (Bresa),Italija.Mozete proveriti na njihovom sajtu.On ima modularne cevi za kalibre 12,16,20, i 12/76 ,a radi na principu PIEZO davaca(u lezistu metka i na meti) i optickih senzora (na ustima cevi-V1 i na prlazu do mete- V2).Kompjuterski sistem,specijalno namenjen za tu svrhu,na ekranu izbacuje pritiske,brzine V1 i V2 i druge karakteristike,crta eksponencijalnu krivu i dr.sta zahteva standard CIP.Protokoli gadjanja serija tako dobijeni cuvaju se po jedan primerak u arhivi Beloma,a drugi se daju ZIZ radi verifikacije i dobijanja sertifikata,jer bez potvrde municija ne moze u promet.
Svakako pisite i javljajte se,makar i da nas kritikujete (naravno konstruktivno).Za posete,nazovite i najbolje dodjite organizovano,jer i mi moramo proizvoditi.Pozdrav.Dobar pogled!

canis aureus

belombeograd kaže:
Pucali smo B&P, Cheddite,Fiocchi, RC ,a od nasih Krusik.

Hmmm
Pucali ste?!? OKConfused
Ili si hteo reći upoređivali sa navedenim u testiranju pa se Belom pokazao kao bolji ili "rame uz rame"?!?!
Zbunjen
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

belombeograd
 Uzeli smo u slobodnoj prodaji,pucali,sistem izbacio rezultate,pogledali nase rezultate serija iste granulacije, i iste gramaze sacme i utvrdili da je u rangu sa navedenim ,u nekim i bolja,ako se uzmu parametri pritiska i brzina.Uzgred da dodam,da smo od trap muncije pucali i ruski Fettel i hrvatski Tornado. Sve je dokumentovano kroz protokole gadjanja.I da ne bude reklama,svi zainteresovani ih mogu videti,ako dodju do nas.Ali da ne bude da kudimo druge proizvodjace,proba ili pucanje tudje municije je na slucajnom uzorku,znaci nezvanicno i bez namere da budemo nelojalna konkurencija.Namera je bila da samo utvrdimo da nismo losiji od drugih,kako se prica i pise,izmedju ostalog i na ovom forumu. Vec sam ranije rekao,Belom metak nije najbolje sto ima da se nabavi u Srbiji,niti je namera da se hvalimo,vec samo da pokazemo da domace ne mora uvek biti gore od stranog. Na Vama je kao krajnjim korisnicima da izaberete,i u to se ne mesam.

Max011
 Belom ?
Koju srednju brzinu na hroniju pokazuju lovne laboracije 10 i 8 u 12om (12/70) kalibru ?
Sad ću ja samo tetki lek da dam! Dikh tu kava ?!

canis aureus

belombeograd kaže:
Uzeli smo u slobodnoj prodaji,pucali,sistem izbacio rezultate,pogledali nase rezultate serija iste granulacije, i iste gramaze sacme i utvrdili da je u rangu sa navedenim ,u nekim i bolja,ako se uzmu parametri pritiska i brzina.Uzgred da dodam,da smo od trap muncije pucali i ruski Fettel i hrvatski Tornado...

Hmmm
Toliko nestvarno i teško za poverovati ovo sve zvuči da lično ne mogu da poverujem!!
Ali, ako je tako kao što kažeš, koje "upoređene" elaboracije B&P i RCa su bile uporedo testirane?!?
Koje su početne brzine lovnih metaka Beloma u 12/70?!?

Kolega Canis nema potrebe za takvim gardom!
Kolega Belom nam daje informacije i objašnjenja pa to tako i prihvatimo!

Srbijalov Admin Tim
Dim

canis aureus

Srbijalov Admin Tim

Ne vidim razlog ove "opomene" jer u prethodnom upisu nije bilo "garda" niti ičega zlonamernog!
Prihvatam informacije i objašnjenja ali sa nekim ne mogu da se složim pa moram da pitam u vezi toga ... a napisao sam da ne mogu da poverujem jer se ne slažu kolegine informacije i "testiranja" sa nekim testiranjima u kojima sam učestvovao a odnosilo se na pomenuto!
... teško da bi Belom mogao da se poredi sa B&P i RC(ove sam probao) u bilo kojoj elaboraciji, spoljnjoj temperaturi i ostalim vremenskim pogodama!
Dim

kelt
 pozdrav za kolegu beloma, ja nemam neko iskustvo sa belom petronima posto sam zaljubljenik u samostalno punjenje, osim sa jedinacnim projektilima. njih sam dosta koristio i zadovoljan sam preciznoscu istih. ukoliko se nevaram radi se o projektilu gualandi 32grama. mozda malo dodatnih informacija i tabela bi nam dobro doslo inace pozdravljam vas gest da napravite sajt na kome ce se moci videti kako sve to izgleda. moja preporuka je da otvorite mogucnost grupne kupovine za lovce putem poste ili nekako drugacije ,porucivanjem. isto tako za nas ljubitelje samostalnog prepunjavanja, kad bi uveli prodaju komponenti i alata za punjenje po ugledu na italijanski SIARM, dobro bi nam doslo, a verujem da bi i firma imala koristi. naravno mogli bi sve lepo limitirati minimalnim kolicinama koje vam se isplate tako da samo radite sa ozbiljnijim klijentima.B)Cao poljubac. pozdravljam i predlog naseg admin. gosin LALE da dodje do susreta u Nikincima i zajednickog testiranja belomovih proizvoda.
P.S.
siguran sam potpuno da mi mozemo da proizvedemo i bolje od drugih, samo danas je agresivna reklama ipak ono glavno sto prodaje proizvod, potom lepota pakovanja, pa tek onda kvalitet 
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

ivanfox
 Još pre 15ak godina je jedan iskusni lovac posetio Belom u Nikincima a onda mi rekao "iz onakve firme ne može da izađe loš metak,sve je po najstrožem propisu i svaka komponenta je odlična".Slažem se sa Keltom da je kod nas na tržištu presudna agresivna reklama i pakovanje ili što kaže ona narodna "u tuđega tatka pogolema patka", te tako i ja plaćao skoro 5 evra inostranu kuglu a ljudi trezvani 105 kinte Belomovu,testirali kažu na 70 metra skoro u tačku!Podržavam predlog skupa forumaša u Nikincima,normalno u lovostaju marta,aprila.

ohotnik

canis aureus kaže:

Srbijalov Admin Tim

Ne vidim razlog ove "opomene" jer u prethodnom upisu nije bilo "garda" niti ičega zlonamernog!
Prihvatam informacije i objašnjenja ali sa nekim ne mogu da se složim pa moram da pitam u vezi toga ... a napisao sam da ne mogu da poverujem jer se ne slažu kolegine informacije i "testiranja" sa nekim testiranjima u kojima sam učestvovao a odnosilo se na pomenuto!
... teško da bi Belom mogao da se poredi sa B&P i RC(ove sam probao) u bilo kojoj elaboraciji, spoljnjoj temperaturi i ostalim vremenskim pogodama!
Druze u pravu si B) Bilo bi lepo kada bi nam kolega iz beloma dao neke podatke sa testiranja Da vidimo razlike od metka do metka i od proizvodjaca do proizvodjaca.

belombeograd
 sto se tice teme ,pucanja druge municije u Belomu,cenjene lovce i strelce pozivam da malo pazljivije procitaju sta pisem.Tamo stoji da nam nije bila namera da kudimo,ni hvalimo,samo da pokazemo da i nas,u Srbiji proizveden metak,nije los,kako ga neki predstavljaju,i nisam dzabe,napisao da svi koji sumnjaju u nas kavalitet,mogu organizovano da posete nas pogon i da se sami uvere,bez prejudiciranja ko je bolji,a ko gori.iznosenje podataka o srednjim brzinama i pritiscima,na zalost,po pravilniku o cuvanju poslovne tajne,nije moguce,bar ne na javnim medijima,ali zato i ponavljam,dodjite do nas,pa da se u suceljavanju cinjenica i Vasih iskustava izrodi mozda novi kvalitet.Mi smo,gledano spram svih tih velikih brendova,malo preduzece ,i sa ogranicenim budzetom,jer smo ,iako drzavno preduzece,dohodovni i zavisimo od prihoda,pa nema sredstava za agresivan marketing.Moj motiv da ucestvujem u forumu i jeste da se upoznamo,bez da moramo da Vas "kupujemo" za olovke,upljace,majce,prsluke ili druge "sitnice" sa logoom Beloma.Sto se masina i komponenti za punjenje,to ipak morate kontaktirati naseg direktora.On ima kontakte i iskustva oko nabavke istih,pa na gore navedene telefone ga i kontaktirajte. Hvala na razumevanju,i do sledeceg upisa,pozdrav.Dobar pogled!

Lala
 Kolega, mislim da je obostrana želja, i Vas kao proizvodjača, i lovaca kao krajnjih korisnika, da imamo u domaćoj proizvodnji kvalitetan i cenovno pristupačan lovni patron.
Veliki brendovi još kako neki put mogu da ispadnu veliki samo na papiru (lično sam imao vrlo loše iskustvo sa jednom renomiranom firmom, čiju municiju sam kupio na sajmu Lorist).
Što se mene lično tiče, uvek bih u istom rangu kvaliteta radije kupio domaći patron, a još ako je cena povoljnija, eto nama radosti. Poštujem velike i poznate firme, ima tu fenomenalnih laboracija, ali isto tako ima i onih lošijih.
Ne zanemarujte ni potrebe samostalnih punilaca, može se i na komponentama zaraditi, pošto već poslujete po tržišnom principu.
Ne vidim zašto bi informacije o pritiscima i srednjim brzinama Vaše municije bile tajne? Pa većina proizvodjača te podatke napiše na pakovanju, a neki i na samoj patroni! Ako kažete da je to poslovna tajna, a svaki drugi proizvodjač može da izmeri te podatke, kao što ste i Vi merili tudju municiju, u čemu je onda problem? Čemu mistifikacija?
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Scorpion Hunter
 Koja je kod vas maloprodajna cena sacmenog metka 32g kalibra 12/70???
Cesto puta slusam da je prednos domace municije u odnosu na stranu upravo cena! Cena domace municije nije nimalo naivna i niska. Nisam skoro kupovao Belom municiju ali mislim da je ovde kod mene preko 35din metak 12/70 sto je itekako mnogo u odnosu na kvalitet!

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Stara lovačka municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 213 12.06.2024. 20:37
Rotweil Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 100 04.08.2023. 22:38
Municija kalibra 30-06 MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 115 15.11.2022. 22:30
Cheddite Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 18 09.10.2022. 23:40
Krušik municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 840 30.09.2022. 21:38
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,154,885 posete www.srbijalov.com