Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Nabavka optičkih nišana iz inostranstva

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Nabavka optičkih nišana iz inostranstva
270
 Evo meni konačno stigla optika iz Amerike! U pitanju je Bushnell Elite 4200 3-9x40! Kako sam obećao da ću da se javim sa detaljima nabavke evo da ispunim obećanje!
Postupak nabavke je sledeći:
Optika je naručena u Cabelas-u preko posrednika E-dućan Beograd ul. B. D. Stefana 11 dana 07.02.2011.god.
Cena optike u Cabelas-u je bila 200USD što je na dan narudžbine u dinarskoj protiv vrednosti iznosilo 15212,86 RSD.
Prilikom poručivanja unapred se plaća:
Cena optike po sajtu 15212, 86 RSD
Provizija posrednika (stopa 20%) 3042,57 RSD
PDV na proviziju 18% 547,66 RSD
Transpord FD 1289,35 RSD
Dodatni troškovi (pakovanje i dr.) 531,72RSD
Transport ( od FD do Beograda) 3384,27 RSD
Ukupno uplaćeno 24008,43RSD
Da pojasnim Transport FD je od prodavca do prve destinacije u Americi odnosno sabirnog centra E-dućana u NY iz razloga što Optike ne šalju u Srbiju zbog zakonskih ograničenja i jedini način je porudžbina na sajtu sa neke adrese u Americi odnosno sabirnog centra posrednika u Americi odakle se ona dalje isporučuje sa ostalom prikupljenom robom, kontejnerom (UPSC transport) do nekog centra u Evropi (naj verovatnije u Grčkoj) odakle nesmetano bez zakonskih ograničenja dolazi u Beograd!
Optika je ocarinjena i spremna za preuzimanje 04.05.2011.god i dostavljena mi je na kućnu adresu 05.05.2011.god. gde se prilikom preuzimanja dodatno plaća:
Carina(stopa 10%)+PDV(stopa 18% na cenu sa carinom) + špedicija=6726,ooRSD
Usluga brze pošte 500,ooRSD
Ukupno 7226,ooRSD
Ukupna cena optike sa svim dadžbinama iznosi:
Plaćeni iznos pri narudžbi 24008,43RSD + plaćeni iznos prilikom preuzimanja 7226,ooRSD = 31234,43RSD!

Cvele
 270, a koliko kod nas kosta jedna takva optika ?
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

270
 Cvele ovaj model ne može da se kupi kod nas! Nema ga u prodavnicama ali ako se kod nas optika koja košta u Americi na svim sajtovima nešto ispod 100 dolara prodaje za 21-22.000,oo dinara verovatno bi bila oko 40-45.000,oo dinara!
Cena ovog modela je naj niža u Cabelas-u 200USD i jedino se tamo prodaje po ovoj ceni, dok se na ostalim sajtovima u Americi kreće od 260-290USD!

petar
 [xhide]Lepo odradjeno, nema sta...B)
E pa kolega da da Bog da te dobro sluzi...B)[/xhide]
Just like old times!

Cvele
 270, daj neku slicicu tog elitnog Bushnellcica Grin

canis aureus
 270 Bravo 2 dobar izborB)
Elite 3200 3-9x40 kod naših prodavaca svojevremeno je koštao od 35.000 do 40.000dindž u zavisnosti od finiša i končanice ...
Elite 4200 2,5-10x40 (najbliži po varijabili) takođe kod naših je bio oko 60.000dindž ...
Tako da je mnogo povoljnija nabavka na taj načinB)
jer za taj novac 31-32.000dindž ovde može da se pazari Trophy ili eventualno Legend koji su kvalitetom na prilično nižem nivou od Elite 4200
Bravo 2
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

Podunavac
 270 odlično odrađeno. Prošao si duplo jeftinije, a možda i više. Kod nas nema modela Elite 4200 3-9x40, ali ima 2,5-10x50 i košta 72600 dinara. A Elite 3200 3-9x40 (koji je za klasu ispod) košta 39200 dinara.
Što te više nema na sajtu?
Tri prsta 2Kolce

Cvele
 Pre bih rekao da za taj novac moze da se kod nas pazari Legend, ili 3200... ;)

canis aureus
 Trophy ide do 38.000(6-18x40) a 1,5-6x42 sa Illu prelazi 30.000dindž dok Elite 3200 počinje sa 35.000 a dostiže nepunih 60.000dindž(4-12x40 reticle:Ballistic)

Dim

Podunavac
 Canise 6-18x povećanje, nema lovačku upotrebu. Bar je ja ne vidim. Sve preko 12x nema potrebe. A i ne može da se koristi bez čvrstog oslonca. To su takmičarske optike (znam da ti to znaš, da ne ispadne da te učim). A što se tiče cena, van svake pameti su. Ali da bude veći štos niže su nego u Nemačkoj i Hrvatskoj ( što se tiče Bushnell-a). U hrvatskoj Bushnell Trophy 1,5-6x44 košta 2000 kn, što je oko 270 evra, a u Srbiji je 19900 dinara.
Tri prsta 2Kolce

canis aureus
 ma naveo sam je samo zbog cene.
a i ovo su cene koje je uvoznik iz BGa reklamirao svojevremeno.
-za usporedbu ovde u nas je Elite 4200 2,5-10x50 od 70.000 do 74.000dindž u zavisnosti koja je končanica ... a u Vas 72.600dindž
iveli 3
Dim

Podunavac
 Slabo je Bushnell u hr i zastupljen. Tu i tamo serija Trophy, a sve ostalo pronaći je prava lutrija. Nedavno nazovem uvoznika za Leupold u Zagreb i pitam za VX-II 3-9x40, a on mi kaže nemaju ga trenutno i ne znaju kada će doći, pa nek uzmem VX-3 njega imaju na stanju. Šta onda imaju oni koji nabavljaju od njih? Ovde se ili nude neke leve optike za malo para ili Swarovski. Teško je naći neku sredinu. Eventualno Meopta (ako je uopšte sredina).
Tri prsta 2Kolce

canis aureus
 QQ-QQ
pa tamo je lošije stanje nego kod nasHmmm
ovde su cene previsoke ali malo je bolji izbor u toj srednjoj klasiYes može se naći od Bushnell-a, Leupold-a, poneka Meopta, Zeiss Duralyt i možda još ponešto
-a i zavisi do koliko novaca se smatra "srednja klasa"Confused jer ...(džaba klasa kad se nema novacaVrlo tuan)
Dim

270
 Cnis, dao bi ja za ovu optiku i 40.000 da sam mogao da je nađem kod nas! Od Bushnell-a sam hteo samo seriju Elite 4200 jer smatram da je naj bolji odnos kvaliteta i cene ali kod nas je u ovoj seriji mogla da se kupi samo skuplja varijanta 2,5-10x50... itd. od 70.000 pa naviše, što sam smatrao preskupim! Ovaj prečnik objektiva mi više odgovara zbog niže montaže a uvećanje od 3-9x mi je dovoljno za sve situacija jer na 8mici imam Nikon 4,5-14x i ne sećam se da li sam ga ikad stavio na veće uvećanje od 10x a bilo je sa njim i stvarno dalekih pucanja!
Uz to naravno ne treba zaobići i činjenicu da sam prošao više nego duplo jeftinije nego da sam pazario 2,5-10x50 kod nas!

vlada lovac
 Kolega svaka čast na lepo odradjenom poslu, izboru optike i lepoj kupovini, neka dugo i dobro služiB) a ja bih opet da se udružimo nas 3-4 pa na provereni način dodjemo do kvalitetne optike, ako ima zainteresovanih

Podunavac
 Po preporuci jednog kolege sa sajta, gledao sam optike na ebay-u pre par dana. Bushnell Elite 4200 3-9x40 Multi-X končanica, 260 $+41$ poštarina. Piše lepo na sajtu da šalju robu u Hrvatsku. Još samo da proverim koliko dere carina za uvoz. Nadam se da ne naplaćuju porez na luksuz kao za oružje. Ako je carina kao i za ostalu robu, ne bi trebalo da izađe sve đuture više od 400$. Što je itekako povoljno. Gledao sam i neke druge, ali mislim da je ovo najbolji odnos cena-kvalitet. Npr. Bushnell Elite 3200 3-9x40 200$+41$ poštarina, Bushnell Elite 4200 2,5-10x50 400$+45$ poštarina, Leupold VX-II 3-9x40 348,50$+50$ poštarina.
Tri prsta 2Kolce

Podunavac
 Evo oglas za naručivanje robe iz inostranstva preko posrednika. Izađe malo skuplje nego kad se naručuje direktno, ali opet jeftinije nego u našim prodavnicama. Preko ebaj.co.uk se može naći dobrih optika povoljno.
www.kupujemprodaj...
Tri prsta 2Kolce

milancera

mirko knezevic kaže:

canis aureus kaže:
http://www.optics...

Kolege, da li je iko naručivao opt.nišane ili drugu lovačku opremu preko raznih sajtova koji nude prodaju ... ?
Da li postoji mogućnost naručivanja i da li isporučuju za Srbiju?

Meni je burazer u Americi i bas sam hteo da mu porucim nesto,al neko od kolega rece da je to federalni zakon USA i da je strogo zabranjeno iznosenje optickih nisana....Confused

Mirko prije svega provjerite da li Zakoni u Srbiji dozvoljavaju uvoz optičkih nišana bez orethodnog odobrenja odgovarajućeg ministarsva za uvoz tih proizvoda (isti postupak je i za firme i pojedince-bar tako je u BiH nakon usklađivanja zakona sa zakonima EU ovde u ovoj čudnoj državi)
Ne moraš biti dobar strijelac da bi bio dobar lovac.

milancera

270 kaže:
Ko ima para za bacanje neka za karabin kupuje Bushnell trophy i baner, razne tasco, pro-lux, norkonia....
Dobra optika bar kod nas jednostavno ne može da se kupi za 100-150 Eura, Naj jeftinija a dobra optika je Zrak sarajevo i stvarno mi nije jasno kako je niko od uvoznika ne uvozi!
Naj niže u našoj ponudi ispod čega ja nikad ne bih išao je Leupold VX I i Bushnell Elite 3200 sa cenama oko 300 Eura!
U Americi cene optika su mnogo niže nego u Evropi, u Evropi su približne našim cenama. Po zadnjim informacijama koje imam ne dozvoljava se izvoz iz Amerike tako da kada je neko tamo i kupi u nameri da je donese može imati razne peripetije na njihovom aerodromu! Na našoj carini postupak je jednostavan, prijavi se optika i uz originalan račun plati carina od 10% i PDV od18% !
Cani ima načina i da se naruči i sa stranih sajtova ali cena kad stigne (a u zavisnosti da li dolazi iz Evrope ili Amerike čeka se od 15-45 dana) je skoro duplo veća!

Moj druže svaki od ovih optičkih nišana je za razne kalibre. Bushnell Baner je za manje kalibre do max. 243, Bushnel Trophy je bez problema do 30-06, 7x64 i slične jačine. Ista stvar je i sa Pro Luxom i Norconiom (ona počinje sa optičkim nišanima za vazdušne puške , a završava sa 30-06 i slično). Tasco ima originalni i kineski sa naštampanom firmom sito štampom. Sve zavisi gdje kupuješ. Ako kupuješ traži od trgovca garanciju za koji je kalibar (napismeno). Posle se ne žali ako dobiješ nikakav pisani dokument, a htio bi za male pare dobar kvalitet. Bushnell Elit 6500 je sigurno za magnume, a ostalo treba provjeriti.
Ne moraš biti dobar strijelac da bi bio dobar lovac.

pcelar
 ako nekog interesuje postupak nabavke optike iz SAD-a nek procita ovo (licni primer). prve korake sam napravio narucivanjem leupold kataloga sto sam i dobio proletos. gledao sam i ostale proizvodjace ali se opredelih za isti. leupold, naravno, ne isporucuje fizickim licima u ino vec su moj mail sa upitom prosledili Canoni leskovac. Leupoldovi on-line dileri ili ne isporucuju robu van SAD-a ili smatraju Srbiju za rizicnu zemlju ili je jedina opcija placanja pay pal(koji naravno ne funkcionise kod nas). Tragajuci po netu nadjoh jedan sajt koji isporucuje robu u Srbiju. Prepiska sa njima je trajala nekih mesec dana dok nisu shvatili da sam ozbiljan u nameri da nabavim optiku. aplikaciju za dobijanje izvozne dozvole, koja je neophodna, prodavac je podneo 06.10. a izvozna dozvola je stigla 08.11. posle toga su mi poslali profakturu za placanje. platio sam bankarskim transferom 14.11. roba je krenula 22.11. arlington texas a dobio sam je 29.11. ocarinjeno je sa 10% carine + 18% pdv sto sam i platio prilikom preuzimanja u posti. u carinskoj nomenklaturi stoji da je carina 1% ali kome da se zalis kad carina ne odgovara ne mail-ove. inace u pitanju je optika VX-R 3-9x50 CDS koja je kostala 569.99$+ 48,08$ transportni troskovi. Prodavac je Webyshops.com

nesa

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Fabarm lovačke puške LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 29 17.05.2024. 12:24
TRAŽIM-NUDIM POSAO U OBLASTI LOVSTVA, ŠUMARSTVA, VETERINE SVAŠTARA 45 01.03.2023. 14:51
Sabatti kombinovane lovačke puške KOMBINOVANO LOVAČKO ORUŽJE 16 07.03.2022. 23:10
Hajke, lovačke manifestacije, pozivi, obaveštenja, iskustva i utisci SVAŠTARA 1096 20.02.2020. 12:07
Cal. 20/76 iskustva i mišljenja! LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 169 15.10.2019. 19:48
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 19
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,451
Najnoviji član: Hanoverski k...

Poslednje vesti
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

63,955,137 posete www.srbijalov.com