Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Drugi pišu...

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Drugi pišu...
Lovac sd
 http://www.alo.rs...lovu/64001
Kolce

Podunavac
 Tri godine zatvora za upotrebu vabilice!? A gazde firmi koji ne isplaćuju plate radnicima i dadžbine u penzioni fond? Tatini sinovi koji u jurnjavi kolima ubijaju decu? Skinhedski koji napadaju decu po gradovima? Za njih uslovna kazna ili novčana, ili samo sudska opomena. Zemljo Srbijo kuda ideš? Ne opravdavam lov vabilicom ako je već zabranjeno. Ali tri godine zatvora za ovo je apsurd. Dok ubice, silovatelji, dileri, narkomani i lopovi slobodno šeću. Da nije žalosno bilo bi smešno.Sad
Tri prsta 2Kolce

DakiNS
 Možda je i ovakav stav dobar.
1.

Kao sto sam i pretpostavio zastitari su se upecali i napravili veliku gresku i treba odmah da je iskoristite i podnesete prijavu krivicnu protiv njih zbog neovlascenih radnji prismotre, pracenja , snimanja odnosno slikanja i javnog objavljivanja slika lica bez dozvole istih i traziti odstetu.
Naime su na svojoj FB stranici vec objavili slike iz pomenutog dogadjaja i opis dogadjaja, odnosno kako su vrslili nedozvoljeno pracenje i prismotru.
Zato neoklevajte i opletite i vi po njima.
Podnesite odmah krivicnu prijavu i kao dokaz obavezno prilozite njihov FB profil.

Dobar pogled

2.

Ovim zastitarima nije sigurno prioritet zastita ptica,sto su oni ovim postupkom i dokazali, vec publicitet i u ovom slucaju napad na lovacke inspektore jer su verovatno dobili takav zadatak, a moje pitanje je od koga i ko njih finansira.
Da im je zastita ptica prioritet oni bi 09.08. 2014. kada su primetili vabilice trebalo da to prijave policiji ili da bar vabilicu iskljuce i time spasu preprelice za ciju se zastitu navodno bore , jer su svesno znali sta ce se desiti narednog dana , a ne da cekaju naredno jutro i da urade to sto su uradili i samim tim postali saucesnici u ovom slucaju!

Tako su oni ovim delom neprijavljivanja postali saucesnici i tu isto ima elemenata krivicnog dela neprijavljivanja krivicnog dela i samim tim saucesnistva u istom.
Znaci da su mogli da spasu prepelice , a to nisu ucinili iz drugih razloga njima znanim ,a i nama sada dobro poznatim.

LSS i lovacki inspektor bi posto su prozvani trebalo da se ukljuce i sto pre da podnesu prijavu zbog ovakvog postupka ovoga drustva , zbog svesnog neprijavljivanja krivicnog dela i saucesnistva u istom.
Dobar pogled
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

aca81
 Bravo 2 Odobreno Daki ne znam sta si po struci ali mislim da bi bio odlican pravnik Grin
DOBAR POGLED

papiga
 http://www.juznev...ka.sr.html
Opet pucanj na "cujeno"
sta reci ...

Vest je postavljena na naslovnu stranu, zahvaljujemo za pomoć.
Srbijalov Admin Tim

docekacu ja i taj dan da svane............

DakiNS

aca81 kaže:
Bravo 2 Odobreno Daki ne znam sta si po struci ali mislim da bi bio odlican pravnik Grin

Aco ovo je citat sa drugog foruma, nije moja zasluga, ali mislim da ima temelja. Možda naši pravnici mogu više reći?

nidzamotocross
 [xhide]

DakiNS kaže:

2.

Ovim zastitarima nije sigurno prioritet zastita ptica,sto su oni ovim postupkom i dokazali, vec publicitet i u ovom slucaju napad na lovacke inspektore jer su verovatno dobili takav zadatak, a moje pitanje je od koga i ko njih finansira.
Da im je zastita ptica prioritet oni bi 09.08. 2014. kada su primetili vabilice trebalo da to prijave policiji ili da bar vabilicu iskljuce i time spasu preprelice za ciju se zastitu navodno bore , jer su svesno znali sta ce se desiti narednog dana , a ne da cekaju naredno jutro i da urade to sto su uradili i samim tim postali saucesnici u ovom slucaju!

Tako su oni ovim delom neprijavljivanja postali saucesnici i tu isto ima elemenata krivicnog dela neprijavljivanja krivicnog dela i samim tim saucesnistva u istom.
Znaci da su mogli da spasu prepelice , a to nisu ucinili iz drugih razloga njima znanim ,a i nama sada dobro poznatim.

LSS i lovacki inspektor bi posto su prozvani trebalo da se ukljuce i sto pre da podnesu prijavu zbog ovakvog postupka ovoga drustva , zbog svesnog neprijavljivanja krivicnog dela i saucesnistva u istom.
Dobar pogled

Ovo sam dobio kao odgovor, na relativno sličan drugi stav iz tvog upisa:

Elem ovako. U lovište se nije ušlo posle prvog pucnja i isti odmah prekinut iz prostog razloga jer mi nemamo ovlašćenje da prekidamo lov. To rade Lovnici, lovočuvari ili ko već u koliko konstatuje da nešto nije po propisima. Nije zgoreg ovde napomenuti onda i razjasniti dilemu čije su bile ove vabilice. Jer isto mogu postupiti i sami savesni lovci. Odustati od lova i prijaviti vabilice lovočuvaru, lovniku ili kome već po izvršnoj komandi ako znate da nisu vaše ili vašeg LU. Ova grupa od tri lovca to savesno nije uradila, već opušteno lovila uz vabilice. Lično mislim da bi bilo zanimljivo uzeti otiske sa tih vabilica i akumulatora, kao što je neko napomenuo, čisto da se vidi čije su Dakle znaš da je nešto ne dozvoljeno i ništa? Drugo, kao što sam već naveo čekalo se da se lov završi, kako se ne bi ugrozila ničija bezbednost, kao što sam sve lepo opisao u tekstu koji sam okačio. I najposle da, ako su lepo bili u prekršaju, ostavljeno je da i policija to sama potvrdi i uveri se u isto. Da li je ista težina prekršaja ako prođeš na trepćuće zeleno, trepćuće žuto ili kroz crveno svetlo? ili ono prekoračio si brzinu za +5km, +10km.....+50km/h više nego što je propisano. mislim da se to na vozačku dozvolu na kraju različito odrazi. eto. Na koje pitanje nisam odgovorio iz vašeg posta?[/xhide]
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

DakiNS
 [xhide]Vrlo vispren i dobar odgovor dade zeleni. Samo mleko je već prosuto. Mislim da će ipak stvar srediti dooobar advokat.[/xhide]

MMilos
 Nisam skapirao...ko je osoba koja Ti je odgovorila, kolega Nidzo?

MMilos
 Dakijev odgovor sam video posle postovanja svog, posto pisem sa mobilnog...
Skontao sam da je zelembac ali da li bas jedan od onih koji su s*ebali te lovce ili neko ko ima kontakt sa njima?
I da sredi advokat...steta je nacinjena...materijalna, moralna, nema lova ove godine sigurno a mozda i nikad...

DakiNS
 Miloše nije sve tako crno , prvo ove godine je kasno da se zabrani lov. Treba biti pametan i ne dozvoliti zelenima da poentiraju na našem terenu. Sledi borba za budućnost, iako prema dosadašnjim aktivnostima LoSoSa i LoSoVa koji su zauzeti bogatom žetvom (lovačkih para) mislim da smo u toj priči autsajderi. A s obzirom da "stručnost" istih predložiće nam da otvaramo lovačke restorane ili farme svinja. Zvaće se lovački restoran , ne zbog divlači nego zbog posetilaca.

nidzamotocross
 [xhide]Jedan od članova Udruženja za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, a da li je učestvovao u akciji ''spašavanja'' ptica, to ne znam, ne bih rekao. Evo još malo detaljnije, pitao sam ovo:

1. Gde je projekat istraživanja i monitoringa prepelice u Srbiji, iz kog bi se videlo da su lovci krivi ili nisu, za smanjenje populacije?
2. Da li znate uopšte šta predstavlja stanište ove ptice?
3. Da li ste znali za masovno uništavanje ovih ptica pomoću mreža za hvatanje (Tunis,Egipat...)?
4. Odakle vama informacija da je vabilica sredstvo za masovno uništavanje?
5. Da li ste uopšte znali da prepelica nije ptica stanarica u Srbiji?
6. Da li ste znali da se prepelica lovi u svim evropskim državama gde je prolazi njihova seoba?
7. Gde mogu da nađem informaciju u kom procentu lov na ovu pticu utiče na smanjenje njene populacije u Srbiji?
8. Da li ste znali da se ta ista vabilica može koristiti u svrhe istraživanja ovih ptica?
9. Da li ste znali da jedino lovci utiču na očuvanje njenog staništa tako što jedino oni utiču na poljoprivrednike da ne pooru strnjišta i ne prskaju ih herbicidima i pesticidima, jer prirodnih staništa (livade) nema baš zbog toga?
10. Da li ste znali da je velika droplja obitavala u Vojvodini sve dok su je lovci čuvali, tj. dok se jedna NVO nije umešala u to i izazvala skoro potpuni nestanak ove ptice zbog svoje nestručnosti?
11. Da li ste znali da se poljska jarebica ne lovi godinama u Vojvodini, a i dalje je njen broj na biološkom minimumu na tom području, šta je razlog tome ako nije lov?
12. Da li ste znali da na vabilicu može da se snimi pesma Mileta Kitića ''Lažu me lažu zelene oči'' i da lovci love uz muziku?

A kao odgovor je stiglo ovo:

1. Ne znam kako zamišljate da projekat treba da bude osmišljen, bilo bi jako lepo da podelite još neke vaše ideje, sigurno bi mogli da sarađujemo, ali ono što mi sprovodimo jesu prebrojavanja, cenzusi, transekti u vreme kada su prepelice tu uglavnom ili još i tokom seobe, naročito poslednjih godina i na pojedinim lokalitetima. Brojke ne smem da obelodanjujem niti mogu jer su delo mnogih učesnika. Kakve su i šta pokazuju to treba da svi zajedno tumačimo, ali se sakupljaju tokom aprila i maja, kada prepelica zapravo i ima tek ,posle zime kod nas. To u neku ruku meni govori da su pouzdaniji od onih koje vaša LU imaju od brojanja tokom zimskih meseci kada već radite brojanja, kada prepelica ni nema u lovištima ili tek poneka koja je ostala, jer su odletele malo na jug, a na osnovu kojih Vi dajete procene i kvote za odstrel svake sezone. No kako bilo, pored pesticida, trovanja i preoravanja slatina koje ste pomenuli sigurno da odstrel ima uticaja nekakvog, mislim čim ste sklonili neke jedinke iz prirode to se negde sigurno beleži, odražava.
2. Da znamo šta predstavlja stanište ove vrste, zalažemo se kao i Vi za očuvanje istih. Takođe smo protiv trovanja, prskanja i špricanja cele naše okoline i svega čega se dotaknemo. Apelujemo na poljoprivrednike i ljude, građane. O trovanjima ždralova, mišara i drugih vrsta imate šta pročitati na stranicama našeg društva.
3. Da znamo za masovna uništavanja prepelica u Tunisu i Egiptu uz pomoć mreža i drugih kojekakvih naprava. Protiv toga smo naravno, apelujemo i upućujemo ljude na to. Potpisnici smo nebrojano mnogo peticija protiv toga, kao i protiv masovnog uništavanja amurskog sokola, svih sitnih pevačica u Italiji, na Kipru, Malti. Neki od volonetra su i aktivno učestvovali, odlazili tamo da uništavaju zamke sa volonterima tih zemalja. Nadam se da nećemo postati i mi kao oni i da nema ljudi kod nas koji to priželjkuju. Ako smem da pitam, šta LU u Srbiji čine povodom toga?
4. Stvar zakonski rešena.
5. Prepeilica se u određenom broju gnezdi i u našim krajevima. Kako pojedini primerci ostaju i tokom zime kod nas i ne odlete na jug, kako onda nije stanarica u nekoj meri? Koji status bi joj vi dali po vašim studijama? Uzgerd, zahvaljujući prstenovanjima ptica, koje mi sprovodimo, sada telemetrijom i raznim odašiljačima se i zna za migratorne puteve i koridore ptica. Još kada bi lovci dosledno prijavljivali svaki nalaz, upucane, odstreljene ptice sa prstenom, gde bi nam svima bio kraj sa podacima i znanjem.
6. Da lovi se, nemam ništa protiv, ali kako? Pomoću vabilica? Molim Vas u startu se ogradite i batalite od Italijana, Grka, Maltežana, Kipra, Egipta i Tunisa koji su istrebljivači svega. Da li želite i Vi da radite isto? Hvala Bogu pa nam većina lovišta još uvek nije kao u nekima od tih zemalja na primer: Italija, Grčka, Kipar, Malta, barem se nadam, inače teško pticama. Ljudi manite se italijana za koje se lepite, nikome dobro nisu doneli. A i sami po lovištima vidite na šta sve pucaju i ćutite o tome, zašto? Tamo ne smeju ili su već sve potrebili pa dolaze ovde da se ispucavaju na svemu živome, drozdovi, kosovi, ševe, pliske, grlice, gugutke, čvorci, znamo da ‘’padaju’’ i vuge, pčelarice i ko zna šta još sve ne. A vi koji to češće od nas vidite ćutite o tome, a znate da se NE SME. Dajte da se sredimo i ‘’sutra’’ treba da se lovi nešto!!! Đoko Đovaneli Dujović, u koliko Vam to nije prezime ili neko srednje ime, zanimljiv vam je nadimak (‘nik) u stilu sa gostima verovatno, čisto zeza malo, onako
7. Za sada ne znam gde, i ja bih voleo da znam, egzaktno i 100% pouzdano u kojoj meri utiče. No opet, imate li vi neke podatke, literature u-za Srbiju ili bilo gde, a da je priznata, a ne rekla kazala ili kojekakva iskustva lovaca članova DA NE utiče?
8. Da može da se koristi kao i za mnoge druge vrste, No kod nas niko od ornitologa koji imaju dozvolu za markiranje divljih ptica uredno izdatu i overenu od strane ove naše države ne koristi takve kao što imate vi u LU ili pojedinci. Dobra ideja je da se to malo preradi i za naše potrebe No opet i da ih koristimo to je zakonom dozvoljeno u naučno-istraživačke svrhe, jer kao što pomenuh rezultat naše potencijalne upotrebe istih i načina i razloga zašto ih VI LOVCI koristite je DIJAMETRALNO RAZLIČIT!!!
9. Nije tačno i ne laskajte sebi previše. Niste jedini, a to što niste upućeni u to šta drugi ljudi rade, živite u predubeđenjima to je isključivo vaš problem, a ne problem planete.
10. Nije tačno, ne iznosite neistine i ne pravite zamenu teza. Nova NVO koja će se nadamo se tek baviti velikom dropljom u Srbiji napraviće bolje rezltete od dosadašnjeg upravljača LU’’ Perjanica’’ koje je uzgred isto NVO i sve do ove sezone je ‘’vodilo’’ brigu o velikoj droplji. Tako da sve zasluge slobodno pripišite kolegama. Sve se da proveriti
11. To da se zvanično ne lovi podržavam, no ono što je nezvanično i na terenu je uvek druga situacija, ono što znate i vi i mi. Jeste da se lovi tj. krivolovi ako je slovom zakona izuzeta od lova, a na taj krivolov LU ćute i žmure. Čast izuzecima uvek ću podvući. Sem uništavanja staništa što jeste na žalost verovatno i najveći razlog, kao i prepelici, prdavcu i mnogim drugim vrstama, da li LU razmišljaju o prekidu puštanja fazana u lovišta? Koje tako zdušno čuvate i pazite. Milsite li da su pomalo i donekle kompetitori za ishranu recimo i koju trku onda jarebica vodi i sa kime ako joj stalno odmažete i osiguravate konkurente u stotinama ili negde i preko hiljadu jedinki fazana koje puštate???
12. Može, ako se preradi što mnogi krivolovci rade. I protiv toga nemam ništa. Slobodno puštajte Mileta Kitića, Stojka Milojka ili koga god već ta tri dana pred nedeljni lov u rano jutro, čak i za vreme nedeljnog lova umesto melodija prepelica i tako uz opuštajuću i vama prijatnu muziku lovite. Ja ne bih imao ništa protiv. Protiv spremanja terena i vabljenja na 10 i 100 puta više prepelica od onoga što bi sletelo na vaše parcele imam. I protiv toga se borim, a ceo ovaj slučaj iz Čerevića se i vrti samo i siključivo oko toga.[/xhide]

davorcalic
 Apeluju na sve ljude u Egiptu i Tunisu da ne love prepelice mrežama......hahahahahh....pa nek idu tamo i stanu ispred mreža i nek zabrane ako smeju...a da apleju to mogu i to je dovoljno i od velike je pomoći...hhahahahah...a kad ih pita kolega za brojke to je tajna,nesme da iznosi podatke.....posmatraju,prate,izučavaju...ma daj...blage veze s vezom nemaju...kao ni podatke...
Pogotovo ono ,,istebljivanje,,... 8 kom prepelica pomoću vabilice... pravi genocid...
Žena mi Makedonka....ena Shock

DakiNS
 Nidžo što ga ne priupita , kako se finansiraju, iz kojih izvora , kod nas je malo ljudi koji se žrtvuju , uglavnom izigravaju "velike naučne radnike" koji za svoje "NIR"-ove uzimaju velike novce a rezultat je uvek - tajna

nidzamotocross
 [xhide]Pitao sam, ali odgovor nisam dobio. Na kraju, ovo je epilog cele priče, gde su oni pokazali koja im je namera.

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije:
''Dragi Nikola: pratimo vaša pisanja po forumima i reakcije na nemili događaj. Uskoro ćete moći da čujete snimljenu ispovest vaših kolega lovaca kojima su puške oduzete zbog krivolova. To što sada iznose neistine u javnosti tipic.no je za lovce. Vaše reakcije u javnosti samo dokazuju ono što znamo već decenijama: niko od lovaca ne želi da pomogne zaustavljanje masovnog krivolova, u svim oblicima. Naprotiv, vi ga svi podržavate i trudite se da jedni drugima zaštitite leđa. To nam samo daje jaču i jaču motivaciju da otkrivamo zlodela koja pravite i da što više vas bude kažnjeno.''

Videćemo na kraju šta će biti. Od dokaza poseduju tri mutne slike, gde se, kako oni kažu, vide samo tri siluete, nekoga, od nekuda. Jer su ih druge kolege zaplašile komentarima da nisu smeli tako da fotografišu bez dozvole. Proverena inforamcija je da su se krili po žbunju i fotografisali i snimali, što je delo protiv opšte bezbednosti (?!) Otiske sumnjam da su uzeli jer su se pograbili za vabilice, pa onda tek nemaju nikakve dokaze, jer niko nije video te lovce da su tu vabilicu baš oni postavili. Kao što Daki reče, dobar advokat može debelo da ih odere.

Na snimku sa RTV, uprava LD jasno pokazuje kako su lovci tog dana imali urednu dokumentaciju, dok u saopštenju na FB stranici gore pomenutog društva, jasno kažu da lovci nisu imali ni dozvolu, ni lovnu kartu (?!) Ko laže? Ako dokažu da su lovci postavili vabilicu uz koju su lovili tog dana, lovci će onda biti optuženi samo za to, a za to ne može biti kazna zatvora od 3 godine, kako oni navode u svom saopštenju.

Niko ne opravdava lov uz vabilicu, ali ovakvo prozivanje lovaca na sva zvona, ovakva potera kao da su spremali atentat, a ne ulovili 8 prepelica... Preterali su... Mislim da će kao i do sada da bude, tresla se gora rodio se miš.[/xhide]

DakiNS
 [xhide]Nisam baš siguran da će biti tresla se gora rodio se miš! Medijska podrška sa iznošenjem bombastičnih naslova i neistina mogo duže se pamti od nekog možda beznačajnog demantija od dva reda. Sada ću da karikiram. U Švedskim novinama navodno osvanula vest na četvrtoj strani " Kralj Gustav spavao sa plemkinjom Anom"! Mali članak od 5 redova . Na reakciju kraljevske porodice idućeg dana na naslovnoj strani veliki naslov " Kralj Gustav nije spavao sa plemkinjom Anom"! E yebeš demanti. Kod nas se to dešava obrnutim redom , ali mediji su čudo. S obzirom na često totalnu neupućenost novinara koji za neku divljač misle da su domaće životinje (stave sliku cverglana a napišu fazan) ili nas satanizuju kratkim rečenicama ( setite se vesti o ubistvu devojčice Tijane u Bajmoku citat : ubica prvo povredio devojčicu "kao lovac srnu", a onda je strpao u auto, iživljavao se, da bi je na kraju ubio, ili čak definicija lovca kao prvih gejeva u školskim udžbenicima.) Polako se stvara jako ružna slika o nama lovcima kojoj i sami doprinosimo , svojim činjenjem ili ne činjenjem. "Naši" savezi mutavo odgovaraju na to i to toliko glasno da ni sami sebe ne čuju . Mislim da će na kraju da se iskoristi pokušaj običnih , poštenih lovaca da se reše parazita iz saveza kao priliku da se javnosti pokaže kako pred toga što smo ubice, sadisti , krivolovci , lovokradice, još i lopovi. Kako među nama vlada organizovai kriminal što ti je Nidžo onaj zeleni već napomenuo (prikrivanje krivičnog dela). U svakom slučaju ne piše nam se dobro.[/xhide]

kimi
 Demanti često služi da onaj ko nije pročitao "neistinu" sada pročita Stari
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

MMilos
 Mislio sam da nema lova za njih...
Ovaj je načitan, nema šta. Na sve ima spreman odgovor. A svaki odgovor ima negde sentencu " mi apelujemo, potpisujemo peticije, nemamo tačne informacije, pretpostavljamo"...klasična demagogija.
Ovakve bre treba u politiku, sve velike reči znaju da napišu, možda neke i da izgovore...gde bi nam bio kraj!
A ja se i dalje mogu kladim da ne znaju kako prepelica izgleda uživo, već samo iz studija, peticija, web inicijativa i sličnih debilnih konstrukcija za idiote koji po ceo dan sede pred ekranom i razmišljaju o miru u svetu, i populaciji prepelice na Bliskom Istoku....

Neca92
 [xhide]``..Italiji, na Kipru, Malti. Neki od volonetra su i aktivno učestvovali, odlazili tamo da uništavaju zamke sa volonterima tih zemalja.``
Питам се ко ово финансира?! Angry Вероватно тај неко коме Pfft педоо да их плаћа за ово што раде![/xhide]
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

DakiNS
 [xhide]Neco mislim da tip preuveličava i laže,volonteri da idu u stranu državu da se izlože riziku da zbog mogućih nereda završe u zatvoru i sve o svom trošku - laže bre džukela[/xhide]

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,142,801 posete www.srbijalov.com