pa kako sam sad pročitao vidim da su do sada ordeni deljeni po ličnim zaslugama,ali sada je drugačije,lično poznajem sadašnjeg predsednika komisije za dodelu odlikovanja i lovačkih priznanja gospodina JELOVCA iz Krčedina koji je dugogodišnjim radom u istoj komisiji našeg LU dokazao da zaslužuje ovo mesto i znam da će čovek svim snagama da se bori da sva priznanja odu u prave ruke a ne da se dele tako da ih dobije moj do moga.
takodje želim ovom prilikom da pozdravim sve gestove dobre volje koji su za vreme sajma nastali na relaciji LSV-SRBIJALOV
...I tako, došao ja na Sajam, željno iščekujući da se pridružim Lali u sukobu mišljenja sa nekim ljudima, malo bivšim malo sadašnjim, iz LSV-a.
Subota, udarni dan, gužva.....a na štandu LSV samo sekretar, Deda Deja i kasnije predsednik g.Pažin.
Pisao sam već da smo se lepo ispričali i drago mi je što sam od njih čuo da su neki potezi Brace Piškaća čista blupost!
Ali nije to tema...bar u ovom upisu!
Suština moga dolaska na štand LSV je bila da vidim da li je zaista g.Beuk BAUK, i da raščistimo koji su razlozi za mnogo neprikladnih, za jednog univerzitetskog profesora, reči koje je na više mesta uputio na moj račun!
A posebno da vidim koji su razlozi ljutnje g.M.Kunovca, kao i da mi objasni insinuacije oko neke prijave koju je spomenuo Lali (čini mi se da je momak kopao ne bi li iskopao nešto što bi mene diskreditovalo....ali je u startu bio osuđen na neuspeh), a i oko nekih pretnji bi bilo reči.
Želeo sam da vidim i g.Zeremskog, bivšeg sekretara LSV a sada direktora "Vojvođanskog lovca" doo, ali se ni on nije pojavio na štandu LSV-a, jer je bio zauzet sedenjem u kafani u dvorištu Sajma, pa mu je oprošteno!;)
Ali..."svi junaci nikom ponikoše, i u crnu zemlju propadoše"!
Glavni akteri ružnijeg dela Lalinih razgovora (poznatih kao 1 na 6) se nisu pojavili u subotu, udarni dan Sajma
Lako je bilo bockati sa više strana dok je Lala bio sam, ali kada je stiglo pojačanje bockaroša ni od korova!
Čini mi se da smo pogrešili kada smo najavljivali dolazak na Sajam za subotu, i da je to uticalo na to da nekima željno očekivanima iskrsnu neodložne obaveze!
Inače što se tiče g.Pažina i Deda Deje, obojica su na mene ostavila pozitivan utisak, pa ću njihov poziv na saradnju u budućnosti prihvatiti!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Ma nije meni bio problem, Sremac, onom prilikom, kada je 6 ljudi iz saveza bilo na štandu, tim pre što, istini za volju (a to sam i napisao), tada u polemici nije predjena granica neke moje tolerancije, mada je u jednom momentu bila dodirnuta.
Za sve ono što je bilo vezano za tebe lično, nisam hteo da ja advokatišem za tebe, rekao sam im da će imati priliku da sa tobom to rasprave. Beuk nije BAUK, ali jeste vrlo oštar igrač, koji je, eto, došao u situaciju da kritikuje moju (ili tvoju ili čiju bilo već), oštrinu upisa ovde.
Opet da kažem, zbog istine, da se može i mora razgovarati; možemo se prepucavati do sudnjeg dana, pa nećemo doći do rešenja. Tvoj gornji upis je malo izazivački (proradila sremačka krv ), znam da si ozlojedjen zbog nekih izjava koje su došle do tebe (a koje se odnose na tvoju ličnost), ali probaj da to prevazidješ.
U razgovorima se moramo držati poteza i dela, a ne napadati lično bilo koga. Cilj nam je da savez bolje radi, zbog nas lovaca samih; mislim da neću pogrešiti ako kažem, da je i Beuković svestan da je neke stvari mogao i morao bolje da uradi. Pažin je i na mene ostavio prilično dobar utisak, tim pre što je već povukao neke poteze koje su lovci očekivali mnogo ranije, a koje je njegov prethodnik propustio da uradi. Ima još ohoho toga da se uradi, Pažina tek čeka mnogo stvari...Ostaje da vidimo, da li će nastaviti pravim putem, i da li će imati podršku drugih u rukovodstvu saveza. I naročito delegata i članova UO. Sa tim u vezi, moraćemo izgleda da pažljivo gledamo, šta koji organ saveza radi i kako radi, i da se ravnamo prema tome. A za to nam trebaju tačne, potpune i blagovremene informacije o radu.
Što se mene LIČNO tiče, Pažin zaslužuje ako ništa drugo, barem fer šansu i vreme. Podršku za sve pozitivno što bude radio, od mene LIČNO ima, ostali članovi foruma imaju svoju glavu i vijuge, nek razmisle, pa kako odluče. Tu je ključno informisanje: nemojte samo da se hvalite, stisnite petlju, pa napišite u Informatoru i neki kritički tekst, niste bezgrešni, pobogu!
Ali, odmah da kažem, bez obzira na lične simpatije koje imam prema Pažinu, posle nekoliko razgovora sa njim, da se neću ustručavati da kritikujem, ako bude grešaka, ili sporosti, ili bežanja od problema. Za sada je sve uglavnom OK.
(Ovaj moj upis i meni samom zvuči kao samohvalisanje, kao da sam ja neki bitan faktor; nisam, jedino što se ne libim da kažem šta mislim, pa se to ljudima izgleda dopada, i uvažavaju.)
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Bas ste mi slatki vas dva momka i deka na fotki,a oko vas nigde nikog kao da je daca,a ne udarni dan sajma,jedino je hrabri i vest pregovarac deka ostao da vas saceka.ova epizoda bi mogla da se zove recimo,hrabri deda deja na braniku saveza.
DRUGCRNI, nisi pratio upise od prvog dana sajma. Ovo je bio moj treći boravak na štandu LSV (pri put sam ja bio sam, a bilo je prisutno praktično celo rukovodstvo LSV). Pretpostavljam da su u subotu, zbog mnogo gostiju, ostali iz rukovodstva bili odsutni. Sat vremena posle razgovora sa deda Dejom, došao je i i Pažin.
A ni tebe nije bilo, da malo ulepšaš ekipu!
Ja nisam pratio?Pa strahovao sam za tebe,posle epizode 6 na 1,zvao te,pitao dali ides,jel tako?Ja sam naravno bio na sajmu ali nisam imao srecu da se sretnem sa vama,a sto se tice lepote,pa,da bila bi to mnoogo lepsa slika
Da, da... Bio si, tačno je... Zaboravio sam!
Garant su te zadržale domaćice na raznim štandovima, pa si propustio tu epizodu uživo, a reprize nema!
obecao sam sebi da necu vise da se petljam sa "politickim" temama ali nasao sam jednu fotografiju koja odlicno odslikava "sta se desava u LSV"...
Uploaded with ImageShack.us
staring..
-ovaj sto hebe-dugogodisnji,nezamenjivi "strucnjaci" u LSV-u[subjekat]
-ovaj hebeni-obican,"prost" lovac,hobista,ljubitelj prirode...[objekat]
-ovaj sto trubi-kojekakvi forumi koji ometaju subjekat u vrsenju duznosti...e sad ima i foruma koji mi vise lice na zvanican sajt LSV-a..
-pasat vrlo udoban-to su lovista nase lepe Vojvodine koje je neciji deka ostavio subjektu da ga koristi...
-radnja slike-predikat koji subjekat vec godinama radi objektu,samo me cudi kako jos objekat nezatrudni...
charuga kaže:
obecao sam sebi da necu vise da se petljam sa "politickim" temama ali nasao sam jednu fotografiju koja odlicno odslikava "sta se desava u LSV"...
Uploaded with ImageShack.us
staring..
-ovaj sto hebe-dugogodisnji,nezamenjivi "strucnjaci" u LSV-u[subjekat]
-ovaj hebeni-obican,"prost" lovac,hobista,ljubitelj prirode...[objekat]
-ovaj sto trubi-kojekakvi forumi koji ometaju subjekat u vrsenju duznosti...e sad ima i foruma koji mi vise lice na zvanican sajt LSV-a..
-pasat vrlo udoban-to su lovista nase lepe Vojvodine koje je neciji deka ostavio subjektu da ga koristi...
-radnja slike-predikat koji subjekat vec godinama radi objektu,samo me cudi kako jos objekat nezatrudni...
B)
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Duhovito jeste, malo vulgarno, ali mislim da nije baš momenat da se ovo postavi. Tema je ozbiljna, pa hajde da se uozbiljimo.Jer mislim da treba dati vremena novom predsedniku da pokaže koliko je ozbiljan u svojim obecanjima i namerama, te smatram da za sada treba da ga podržimo
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Nije gdin Pazin problem vec oni pored njega. Koliko znam od ljudi koji ga dobro poznaju niko losu rec za njega nema a mogu verovati tim ljudima jer su imena i prezimena u svetu poznata. Pokusace covek sve, uradice sve ali samo da mu ovi ne podmecu nogu.
Ja sam stekao vrlo dobar utisak o Pažinu, ali mislim da ne može on sam. Mora imati podršku, prvo ljudi oko sebe, pa onda i van rukovodstva LSV. Mislim na obične lovce, a i na nas forumaše.
Bitno je da pokaže potezima, da želi da savez krene u dobrom pravcu. Obećanja su jedno, a dela drugo. Za sada, imao je par dobrih poteza.
Chaki druže mislim da je najvažnije da se u ovoj situaciji Pažin postavi kao autoritet. Svi oni moraju da ga slušaju bez pogovora. Ne sme dozvoliti da ga ovi lisci uvuku u neke sumnjive priče, odnosno lovački rečeno da mu u lovu na zeca nameste neku DS da je opuca kako bi ga imali u šaci. Mora da pokaže autoritet i ove zabludele ovčice dovede u red.
gdi Pazin je posten covek i ako je tolik opstao opstace i na dalje jer mislim da zna da se cuva i da zna sa kime ima posla. Da su ovi spremni na sve jesu i pokazali su milion puta do sada na raznorazne nacine. E sad ostaje pitanje kako su namestili da bude on sa njima tj da budu oni pored njega to je mislim ono o cemu pisem da su spremni na sve po cenu svega. Jebiga neki su tu od kad znam za lov nezamenjljivi i neponovljivi kako u lovstvu tako i u kinologiji tako i u drustvu uopste.
Najgore je izaci na kraj sa ljudima koji sve znaju i u sve se razumeju od ajvara do aviona. Tu vec nema pomoci i sa takvima je jako tesko
Oprostite sto se mesam u vasu ucenu raspravu, ali odluke u savezu se donose na upravnom odboru koji sprovodi politiku koju je zacrtala skupstina. Predsednik Pazin je inokosni organ i ne moze povlaciti samostalne poteze koji se kose sa odlukama upravnog odbora. A na upravnom odboru postoji dovoljno jaka koalicija oko podpredsednika i dedadeje i jos nekih, tako da ce Pazin uvek bitgi preglasan, ako i bude hteo nesto da pokusa. To sto je dobar i cestit covek nikako nije dovoljno, ili ce morati da se uhvati u kolo i igra kako mu sviraju ili moze javno da se obrati lovcima koji su ga birali i da da ostavku.
idu izbori mislim ovi politicki pa je sve moguce. Mnogi su mislili da im niko nista ne moze pa odeeeeee..... Ima i svez primer od danas zbog 5000 eurica ode predsednik opstine. Takvih stvari ce biti svaki dan jer je trka za startnu poziciju pocela
stane kaže:
Oprostite sto se mesam u vasu ucenu raspravu, ali odluke u savezu se donose na upravnom odboru koji sprovodi politiku koju je zacrtala skupstina. Predsednik Pazin je inokosni organ i ne moze povlaciti samostalne poteze koji se kose sa odlukama upravnog odbora. A na upravnom odboru postoji dovoljno jaka koalicija oko podpredsednika i dedadeje i jos nekih, tako da ce Pazin uvek bitgi preglasan, ako i bude hteo nesto da pokusa. To sto je dobar i cestit covek nikako nije dovoljno, ili ce morati da se uhvati u kolo i igra kako mu sviraju ili moze javno da se obrati lovcima koji su ga birali i da da ostavku.
Jeste kolega samo ako niko ne stane iza njega i ako bude morao raditi kao slobodan strelac, ali ako samo na ovom forumu ima podrsku od recimo 1000 ljudi koji su članovi verovatno svih lovačkih društava u Vojvodini , e to je onda druga stvar, ionako je pocelo osipanje saveza, da li ce imati baš toliku petlju da mu bacaju klipove videćemo, lično ne verujem, previše su grešili do sada da bi sami sebi dozvolili da potonu još dublje
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Možda sam ja naivan, ali ipak mislim da će Pažin uspeti, a da će ljudi iz UO, čak i ako misle da ostane status quo, kad možda budu suočeni sa pitanjima članova šta se to radi, i kako, ipak razmisliti pre nego što povuku neke poteze, koji bi predstavljali korak unazad.
Uostalom, ovaj potez sa kresanjem plata u LSV, je pretpostavljam Pažinov predlog, ako ne grešim? Pa je prošao na UO. Videćemo, kad i ako dodju neke druge teme na dnevni red, da li će delegati glasati po savesti ili po interesu.
Jako je važno, da lovci znaju šta se dešava, jer samo tada mogu da iskažu svoje mišljenje.
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?