Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Drugi pišu...

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Drugi pišu...
sheytan
 Roditelji ne moraju da znaju shta je UZI, kako se on ponasha pri rafalnoj paljbi, a kako pri pojedinachnoj i sl., ali ovaj rahmetlija MORA! Stari To mu je posao, za to je navodno (bio) stroochan, i, po meni, sva je krivica na njemu. A dete? Mogu misliti kakve tje traume da ima, verovatno ceo zivot... Shock
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Jank
 Vežbaju deca....pa kada odrastu...pravac Srbija...Milosrdni anđeo...Sad
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

ssekir75
 даки, амери су у праву! пре неки дан овде у старој паланци нашла двојица поред чамца шок бомбу. епилог, један од њих остао без прстију. питам сад ја тебе, да је тај знао да рукује бомбом (упаљач са кашиком), да ли би се то десило?

и колеза ше је у праву. да нисам у кожи ове девојчице. ипак има само 9 година. ко зна како ће све то поднети.

јанк, ниси у праву. за разлику од нас који се само бусамо како волимо оружје, а већини је пушка за отпад и звечи ко клопатар, амери својој деци одмалена омогућавају обуку у руковању оружјем. и после се чудимо кад гледамо шта је све опстало код њих у добром стању. оно, нису имали ратове да су морали све да крију и арче, али и то што су користили правилно је одржавано. зато сматрам да је обука деце корисна, како због самог оружја, тако и зарад личне безбедности. а несреће се ионако свуда дешавају.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

DakiNS
 Kolega nemoj mi reći da treba dete od 9 godina učiti da puca iz uzija. Gde to dete treba da dođe u kontakt sa takvim oružijem? Izričito sam protiv takvog vaspitanja bez preke potrebe. Razumem da se detetu u nekom zrelijem uzrastu pokaže kako se pravilno rukuje sa oružijem sa kojim ima mogućnost da dođe u kontakt, najviše zbog njegove bezbednosti. Ja sam na žalost sina od 10 godina obučavao kako da rukuje pešadijskim naoružanjem, ali to su bila druga vremena . U normalnim uslovima smatram da treba pokazati osnove deci , ali ne i dati da deca pucaju automatskim oružijem posebno ne automatskim pištoljima. Na kraju krajeva epilog je prikazan.Lovac 3
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

nidzamotocross
 U ovim godinama, ako su to toliko želeli (preku potrebu sigurno nisu imali), mogli su da detetu daju u ruke vazdušaru, pa neka se uči kako oružje funkcioniše, a ne uzi?! Ko što reče ssekir75, svako ko je iz njega pucao, zna koliko ga je teško obuzdati... Van svake pameti. Sad
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

AcaNik
 на који модел Узија мислиш кад кажеш да га је тешко контролисати?

ficha007
 Bolesni, morbidni i ogavni Amerikanci. A bitno je da su nama ovde kojekakve kvazi nevladine organizacije solile pamet apropo slike oca i dece u srpskim uniformama i kako je to strašno, ta zloupotreba dece u političke svrhe.

Pa ovo je sto puta gore, a kod njih je "normalna pojava". Nama se ovde spočitava što decu učimo srpskoj himni, a ovi bolesnici deci od 9 godina daju automatsko oružije u ruke i to je nornalno, cool...itd.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

PEZ

ssekir75 kaže:
е јесте сомина! ко му реко да се стоји испред или поред оног који пуца??? поготово са овим дететом, које, факат, није у стању да одржи аутомат у правцу ( и много снажнији имају проблем са тим). МЕРЕ БЕЗБЕДНОСТИ, пријатељу!!!

Ne mogu da se ne složim sa ovim ssekir-ovim upisom.
Najveći krivac za ovo što se desilo je sam instruktor i niko drugi.
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

krilas
 Kolega, sto se tice odgovoronosti, slazem se! Ali... A gde je moral, a sta je sa roditeljima i njihovom odgovornoscu prema sopstvenom detetu ?!udaranje
Siroma

PEZ
 Prvo, gledamo na neke stvari iz potpuno drugačijeg ugla nego Ameri pa tako i rasuđujemo. Da me pogrešno ne shvatite, žao je meni ove klinke koja će vući traume posle ovog događaja ali opet kažem, dete , čak ni njeni roditelji, nemaju nikakvu odgovornost i ne bi trebali snositi bilo kakve pravne posledice povodom ovog slučaja.
Je l' njima(Amerima) Zakon omogućio da odu na strelište da odvedu svoje dete i upoznaju ga raznoraznim oružjem? Jeste.
Je l' na tim Zakonom odobrenim poligonima imaju "stručnog" instruktora? Imaju.
E sad je l' kriv taj roditelj ili dete ako je zbog nepažnje(ili nestručnog rada) instruktora došlo do ovoga? Nije. (Baš u ovom slučaju, ne bi me čudilo da roditelji ove klinke tuže firmu ili vlasnika poligona što je zbog nestručnog rada instruktora dete iztraumirano!)
I da, da se ne zavaravamo i kod nas bi roditelji vodili decu na takve poligone da prangijaju iz kojekakvog pešadijskog naoružanja kad bi to našim Zakonom bilo regulisano.
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

neca90

PEZ kaže:
Prvo, gledamo na neke stvari iz potpuno drugačijeg ugla nego Ameri pa tako i rasuđujemo. Da me pogrešno ne shvatite, žao je meni ove klinke koja će vući traume posle ovog događaja ali opet kažem, dete , čak ni njeni roditelji, nemaju nikakvu odgovornost i ne bi trebali snositi bilo kakve pravne posledice povodom ovog slučaja.
Je l' njima(Amerima) Zakon omogućio da odu na strelište da odvedu svoje dete i upoznaju ga raznoraznim oružjem? Jeste.
Je l' na tim Zakonom odobrenim poligonima imaju "stručnog" instruktora? Imaju.
E sad je l' kriv taj roditelj ili dete ako je zbog nepažnje(ili nestručnog rada) instruktora došlo do ovoga? Nije. (Baš u ovom slučaju, ne bi me čudilo da roditelji ove klinke tuže firmu ili vlasnika poligona što je zbog nestručnog rada instruktora dete iztraumirano!)
I da, da se ne zavaravamo i kod nas bi roditelji vodili decu na takve poligone da prangijaju iz kojekakvog pešadijskog naoružanja kad bi to našim Zakonom bilo regulisano.

Apsolutno se slazem sa ovim!Da je kod nas oruzje dostupno kao u Arizoni,kao sto nazalost nije,i mi bismo imali vise kontakta sa njim,a i razvili mozda i vise odgovornosti prema njemu!

Ali...dati detetu od 9 godina oruzje...(potpuno nebitno da li automatsko ili poluautomatsko) je cist debilizam!Uzi,Glock 18,Kalasnjikov,AR 15...automatsko,poluautomatsko...Ne treba se igrati opasnim stvarima!Deca su to!

krilas
 E o tome sam ja i pisao. Ali.. U zemlji koja je nastala ge....om, koja je do skora zivela sa robovlasnistvom, gde je interes (licni) vazniji od bilo cega, koja je upotrebila 2 atomske bombe (jedina na svetu), kojoj je interes na svakom kutku zemljine kugle sopstveni interes, koja zivi i radi (valjda jedino tako i moze) konstantno kroz svu svoju istoriju, sa ratovima i za ratove, a za druge demokratske vrednosti, koji su vazeci samo za njih, onda je psihologija takve nacije to sto jeste. Ali eto otkrio sam rupu na saksiji! Ljudi moji, stvarno me cudi kad cujem tako neke komentare.Ne razumem
Siroma

ssekir75
 прво, овде се догађај гледа из наше перспективе. слична расправа је била на тему неприкладне ловачке праксе, где смо лепо закључили да оно што је нормално код нас не мора бити и другде у свету.

друго, то што амери раде је апсолутно исправно. да се не лажемо, њихов закон о оружју прижељкује 99,99% нас на овим форумима. њихова деца су у могућности да дођу до оружја и ми можемо само да им завидимо. ено, скоро сам гледао на националној географији кад су оним проценитељима оружја отац и син донели на процену нашу паповку. шта су рекли мање битно, али оно што је мени уболо уши је да је малог било страх да пуца из ње раније, а сад има 12 година и више га није страх! значи клинац од 10 година у свом власништву има паповку!!! ајде нек се јави неко ко не би волео да тако може да купује оружје! АЛИ, такво стање захтева и обуку. да ли ћете ви обучавати децу, или "стручни" инструктор, друго је питање.

треће, ко то каже да код нас деца немају додир са оружјем? људи, читате ли ви новине? небитно сад да ли је то оружје легално или није, али да га има, има га итекако. и то сви знамо. да ли је паметније оружје крити, или децу научити да њиме рукују? по мени, гурање главе у песак не води нигде. тачније, води у пропаст. сетите се "одбране и заштите". деца су учила да рукују оружјем и све је било у реду, зато што су примењиване мере безбедности. уосталом, шта фали мени који сам први пут пуцао из тоз 63 са непуних 8 година, а из карабина са 12? и још гомили људи који су имали слична искуства, да не помињем омладину из ратом захваћених крајева.

да резимирам, оружје је гомила гвожђа, човек је крив за сваку несрећу, па и ову.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

Zeljko92
 AplauzZivioRodjo

ssekir75 kaže:
прво, овде се догађај гледа из наше перспективе. слична расправа је била на тему неприкладне ловачке праксе, где смо лепо закључили да оно што је нормално код нас не мора бити и другде у свету.

друго, то што амери раде је апсолутно исправно. да се не лажемо, њихов закон о оружју прижељкује 99,99% нас на овим форумима. њихова деца су у могућности да дођу до оружја и ми можемо само да им завидимо. ено, скоро сам гледао на националној географији кад су оним проценитељима оружја отац и син донели на процену нашу паповку. шта су рекли мање битно, али оно што је мени уболо уши је да је малог било страх да пуца из ње раније, а сад има 12 година и више га није страх! значи клинац од 10 година у свом власништву има паповку!!! ајде нек се јави неко ко не би волео да тако може да купује оружје! АЛИ, такво стање захтева и обуку. да ли ћете ви обучавати децу, или "стручни" инструктор, друго је питање.

треће, ко то каже да код нас деца немају додир са оружјем? људи, читате ли ви новине? небитно сад да ли је то оружје легално или није, али да га има, има га итекако. и то сви знамо. да ли је паметније оружје крити, или децу научити да њиме рукују? по мени, гурање главе у песак не води нигде. тачније, води у пропаст. сетите се "одбране и заштите". деца су учила да рукују оружјем и све је било у реду, зато што су примењиване мере безбедности. уосталом, шта фали мени који сам први пут пуцао из тоз 63 са непуних 8 година, а из карабина са 12? и још гомили људи који су имали слична искуства, да не помињем омладину из ратом захваћених крајева.

да резимирам, оружје је гомила гвожђа, човек је крив за сваку несрећу, па и ову.

DakiNS
 ssekir75

шта фали мени који сам први пут пуцао из тоз 63 са непуних 8 година, а из карабина са 12?

Kolega , da li si sa Tozom ili karabinom pucao rafalno? Ili je to bio jedan hitac! Pa je onaj ko te je podučavao imao kontrolu nad tvojim postupcima. Ameri u svemu preteruju. Gledao sam na onom lovačkom kanalu Outdor ili kako se već zove čoveka od nekih 190 cm visine koji je koristio isti tip mitraljeza koje koriste Rambo i Švarceneger. Koristio je zakačen sanduk za municiju i pokušavao dugim rafalima da puca u pokretu. Za to su mu bile potrebne obe ruke i jako upiranje prema napred , iako ga je u stajaćem stavu mitraljez vraćao unatrag. Kretanje mu nije baš išlo za rukoma pogodaka skoro da i nije imao. Snimci gde ova dva holivudska superheroja pucaju mitraljezom jednom rukom je teška nebuloza , čak je posle te pucnjave taj tip pomenuo da bi im tim načinom pucanja od ruke ostao hamburger . Kultura današnjice koja se dobrim delom bazira na glupostima iz filmske industrije zavarava ljude dajući im lažne informacije, time povedeni , roditelji bez nekog naročitog iskustva dovode decu kod instruktora koji po svem sudeći ili je zapao u rutinu ili nema dovoljno iskustva i desila se nesreća. Upravo onaj ko nema iskustva u pucanju rafalom paljbom ne može da shvati zbog čega nas nekoliko apostrofiramo "rafalnu paljbu " i "uzi". Na kraju krajeva ko je bio u vojsci , nadam se da se priseća obuke gde je rečeno da se sa automatskom puškom najbolji rezultati postižu kratkim rafalima do 3 hica, sve ostalo je nekontrolisano razbacivanje municije a u nejakim rukama ove devojčice i teškom nesrećom i po nju i po instruktora.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Lala
 Evo jedan članak koji je dobrim delom pogodio suštinu problema u lovstvu, počev od lovačkih organizacija, pa preko krivolova, do odnosa lovaca prema lovu:

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/...uno-rogova
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

papiga
 Za ovu vest sam jos 18.postavio link na ovoj temi iz izvora Vaseljenske TV zasto bi sad izasla na naslovnoj strani kad je tad od kolega sa sajta prosla neopazeno i bez komentara ????
docekacu ja i taj dan da svane............

ssekir75

DakiNS kaže:
ssekir75

шта фали мени који сам први пут пуцао из тоз 63 са непуних 8 година, а из карабина са 12?

Kolega , da li si sa Tozom ili karabinom pucao rafalno? Ili je to bio jedan hitac! Pa je onaj ko te je podučavao imao kontrolu nad tvojim postupcima. Ameri u svemu preteruju. Gledao sam na onom lovačkom kanalu Outdor ili kako se već zove čoveka od nekih 190 cm visine koji je koristio isti tip mitraljeza koje koriste Rambo i Švarceneger. Koristio je zakačen sanduk za municiju i pokušavao dugim rafalima da puca u pokretu. Za to su mu bile potrebne obe ruke i jako upiranje prema napred , iako ga je u stajaćem stavu mitraljez vraćao unatrag. Kretanje mu nije baš išlo za rukoma pogodaka skoro da i nije imao. Snimci gde ova dva holivudska superheroja pucaju mitraljezom jednom rukom je teška nebuloza , čak je posle te pucnjave taj tip pomenuo da bi im tim načinom pucanja od ruke ostao hamburger . Kultura današnjice koja se dobrim delom bazira na glupostima iz filmske industrije zavarava ljude dajući im lažne informacije, time povedeni , roditelji bez nekog naročitog iskustva dovode decu kod instruktora koji po svem sudeći ili je zapao u rutinu ili nema dovoljno iskustva i desila se nesreća. Upravo onaj ko nema iskustva u pucanju rafalom paljbom ne može da shvati zbog čega nas nekoliko apostrofiramo "rafalnu paljbu " i "uzi". Na kraju krajeva ko je bio u vojsci , nadam se da se priseća obuke gde je rečeno da se sa automatskom puškom najbolji rezultati postižu kratkim rafalima do 3 hica, sve ostalo je nekontrolisano razbacivanje municije a u nejakim rukama ove devojčice i teškom nesrećom i po nju i po instruktora.

ово црвено је кључна ставка у целој причи. а пошто си се позвао на војску, надам се да се и ти и други сећате да је приликом сваког изласка на терен кдир вода ОБАВЕЗНО ЧИТАО МЕРЕ БЕЗБЕДНОСТИ. очигледно је да овај амер није служио јна/вј, па је заборавио на то, или се о њих оглушио и то га је коштало главе. а тамо је писало да се приликом бојних гађања сво људство налази далеко иза линије ватре. чак се и руковалац гађања налазио непосредно иза војника који гађају, а не са њима у линији. застој се сигнализирао подигнутом руком, паљба се заустављала и тек онда је тај који је у непосредној близини прилазио и отклањао застој или саветовао војника како да исти отклони. а сви знамо за приче и доживљаје са појединцима који су окретали пуну цевку не знајући шта раде.

иначе, апсолутно се слажем да је рафална паљба дугим рафалима беспотребно арчење џебане, под условом да то није митраљез на постољу. о рамбу и терминатору ипак нећу, озбиљни смо људи. ни калашњиков не можеш контролисати као треба у рафалу ни са две руке, а где ћеш "свињу" са једном. уосталом, нису му џабе дали тај надимак.

"инструктор" је сам крив, а фала богу да девојчици ништа није (физички).

гледе овог чланка из новости, стање у ловству није ништа другачије од стања у целокупној "држави".

neca90
 E,slatko sam se nasmejaoGrin

https://www.googl...B229%3B309

mb-bb
 http://www.24sata...0021.phtml
Svaka budala ima svoju srecu u zivotu, a ja imam lov...

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 22
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,142,782 posete www.srbijalov.com