Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: LU "SREM" Šid

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
LU "SREM" Šid
ficha007
 A ovih dana ću drage volje, samo da skeniram, postaviti članak o odlikovanju istaknutog lovnog radnika iz Lu Srem od strane velikana vojvođanskog lovstva.

Može mi se. Ja sam sekretar i ključevi arhive su kod mene.Njanjanja
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

Sremac75

ficha007 kaže:
Može mi se. Ja sam sekretar i ključevi arhive su kod mene.Njanjanja

.....a rad LU je javan!

Bar nakon odlaska tog odlikovanog!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

ficha007
 Sremac, to je veliki problem bio ne samo ovoga udruženja nego verovatno svih udruženja.

Još uvek su u UO LU Srem pojedini ljudi iz vremena BB-a a neki od njih su i kada je i laiku bilo jasno šta se tu sve vreme događalo, izjavljivali: "...Ma ne možemo mi protiv njega, znamo kakav je bio ali jbg-a ipak je naš..."

Da ne pričam da sam prekjuče bio u SM i sretnem se sa sudijom koja vodi jedan od onih sudskih postupaka protiv LU Srem i BB-a i stanem malo da popričam sa ženom šta ona misli kako će se to sve završiti.

I onda čujem, a pisao sam o tome pre par upisa, da je naš sadašnji lovočuvar, tadašnji upravnik lovišta IZJAVIO NA ROČIŠTU da ( i ako je zakon obavezivao udruženje da prilikom komercijale sa stranim državljanom idu preko agencije ) im je agencija, eto bila skupa i da su oni odlučili DA NE IDU PREKO AGENCIJE!!!????!!!!!!

Tom svojom glupom izjavom samo je PRIZNAO KRIVICU KAKO UDRUŽENJA TAKO I SVOJU!!!!?????!!!?!!!AngryShock i time možda totalno usosio celo udruženje i svih 600 lovacaAngry

Da li onda jedan takav (ne)stručnjak treba i može da bude lovočuvar u LU?

A takođe se postavilo i pitanje njegove licence, tj. da li je polagao za istu, pa ako nije eto razloga da uprava LU lepo raspiše konkurs za lovočuvare.

Da ne zaboravimo, u inkriminišućem periodu Predsednik LU Srem bio je BB, isti onaj koga je za naročite zasluge u lovstvu malo, malo odlikovao naš dragi Miloš Beuković, kad god mu je Borin glas trebao u LSV-u.Sad

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

ficha007
 Evo slike koju sam obećao.

Lala
 Ficho, ti si upućeniji od mene u pravnu oblast, pa me zanima jedna stvar: da li neka osoba na sudjenju za krivična dela sme da nosi dodeljena odlikovanja? Baš bi to bilo interesantno, da optuženi za teško ubistvo na sudjenju okači orden LSV - ovi koji su mu dodelili, verovatno ni ne pomišljaju da mu taj orden oduzmu!
Zaslužio čovek!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

ficha007
 U najmanju ruku je druže moj nedostojan tog odlikovanja.

Ovde se oglasio i našdrug Evodija koji je izneo na koliko odlikovanja ima pravo LU "Srem" i njegovi članovi, a gospoda iz LSV se nisu setila niti našla za shodno da pozovu udruženje i ponude nam da odlikuju neke naše članove kojih sigurno ima i koji su sigurno svojim radom zaslužili da ponesu odlikovanje LSV-a.

Bitno je da su Bori dali odlikovanje.

ficha007
 A koliko sam čuo, onaj koji ga je odlikovao i čija je "desna ruka" bio sada ga je pustio niz vodu i kao da ga više ne poznaje.

Klasična srpska posla. Ruka ruku mije ( dok mi trebaš )...a posle...

Živo me zanima da li se neko iz LSV-a obratio udruženju i da li se bar malo zabrinuo povodom razmišljanja lovaca iz Šida.

Nešto mi kaže da jeste jer sam danas osetio neke "bočne udarce" i da se malo žabokrečina ustalasala ovde u šidskoj opštini.

Moje LIČNO mišljenje je da su lovci članovi LU "Srem" budale ako budu dozvolili da ih LSV prevede žedne preko vode i da ih ove godine ponovo nasanka na plaćanje članarine.

Platite im moje drage kolege da bi onih 29. MILIONA DINARA imali lepše da skrckaju na svoje plate a to što su vama prazna lovišta i nemate šta da lovite njih nije briga.

240.000 dinara koje je LU Srem dobio nije dobio od LSV-a nego od strane Pokr. sekretarijata za poljoprivredu putem konkursa.

To su vrata gde lovci iz šidske opštine treba da zakucaju, da konkurišemo i dobijemo sredstva za razvoj lovstva u našoj opštini a ne u LSV.

LSV interesuju samo njihove plate. Od vaših ideja o Ladi Nivi, čekama, unosu divljači za njih nema ništa.

Da su hteli da vam pomognu drage moje kolege oni bi to odavno uradili.

Ukoliko se ne bude htelo izaći iz LSV-a za mene to znači samo jedno: praksa saradnje kakvu je imao Bora sa LSV-om se nastavlja i "neko tu nekome nešto dođe" da ne kažem "neko je onda u talu sa nekim".

ficha007
 Gedža 66

"...Pa upravo je taj ekonomski aspekt bio presudan da gedze vlasotinackog LU jos prosle godine (mart) donesu odluku na svojoj skupstini, ne budu vise clanovi ovakvog LSS. Veruj da nije ni primecen taj "hendikep", sem da je na kraju godine preskocilo nekih 300.000.- dinara, koje ce kao dobit biti prenesene u ovu godinu i na koje ce biti placen porez na dobit. I nije nam zao tih para po osnovu poreza, jer ce otici nasoj drzavi sa velikom mogucnoscu da nam se direktno ili indirektno vrate.

Ekonomska opravdanost davanja para ovakvom LSS je kao ulaganje para u sto kvalitetniju ishranu pantljicare i ostalih probavnih parazita, odnosno pare date ovakvom LSS (citaj LSV) se lovackim udruzenjima ne mogu ni direktno ni indirektno vratiti
..."

ficha007
 Da malo aktuelizujemo ovu temu. Bliži se skupština LSV-a pa bi red bio da se i LU Srem izjasni da li želi ili ne želi da bude deo "porodice" LSV-a.

Ali kako da se izjasni kada Skupština LU još nije bila, kada su Šiđani a čujem i neke druge sekcije protiv članstva u LSV-u, ali niko ne organizuje skupštinu ili makar UO pa da se vidi koje su to sekcije protiv članstva u LSV-u, da se utvrdi da li je to većina ili "manjina" sekcija za to da pare ostanu u našoj kući, da ih pametnije utrošimo u lovište, sekcije, divljač a ne da "debeloj guski LSV-u" mažemo perije.

Dajte ljudi iz LU Srem trgnite se malo i reagujte.

Žalili su mi se lovci ponovo da Sekretar LU Srem opet muti nešto oko članarine pa kaže da onaj ko ne uplati prvi deo akontacije od 3.000 dinara ne može u lovište da lovi.

Vodite računa gospodo iz LU: SVAKO ko je platio članarinu za 2012/2013godinu, dakle UREDNO IZMIRIO ČLANSKI DOPRINOS ZA PRETHODNU LOVNU SEZONU I IMA UREDNU LOVNU KARTU MOŽE I MORA DA LOVI I TO MU NE MOŽE ZABRANITI NIKAKAV SEKRETAR!!!!!!!

Pozivanje na lovnog inspektora Bolića ne pomaže jer se krši zakon ako se nekom brani da ide u lov u važećoj lovnoj sezoni u kojoj je sve svoje obaveze UREDNO IZMIRIO PREMA UDRUŽENJU!!!!!!

Ne može Sekretar LU da kreativno tumači zakone i zahebava ljude kako mu se ćefne i da se krije iza inspektora Bolića. Pa i nad Bolićem postoji "pop" ( Anđelko ) pa se može pozvati i on. A i nad Anđelkom je neko ( npr. Goran Ješić pa se može i on pismeno obavestiti šta mu inspektori rade na terenu i kako podržavaju kršenje zakona ), ili kako kontrolišu primenu zakona kojeg razni Sekretari kreativno tumače.

Lala
 Čujem ja neke pričice da se oko Šida nešto kuvalo i da se kuva. Naročito je interesantna priča (akoje tačna) o vidjenju trojice ljudi sa zvučnim imenima pre izvesnog vremena.
Ta priča i priča oko članstva LU Šid u LSV je izgleda veoma zaintrigirala neke ljude u LSV, a ne znaju o čemu se radi. Možda je to samo koincidencija, a možda i nije?
Šidski lovci će, verujem, odlučiti šta im je najbolje činiti, i koji je njihov najbolji interes. Para na bacanje nema niko.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

ficha007
 A vidiš Lalo, i ja od jutros čujem kako nekome smeta ovo moje pisanije ovde pa sam zvan da malo "prikočim" sa pisanjem.

Jel to gospodin iz LSV-a zvao udruženje a udruženje nekog od ovih mojih kolega pritisnulo...

Gospodo iz LSV-a ne igrajte se sa vatrom to vam ja poručujem, a vi gospodo iz udruženja koga se vi to i zašto bojite kada više LSV nema nikakav utica po zakonu na udruženja, dodelu lovišta...

Oni bre vas trebaju da cimaju i mole da im ostanete članovi ali ne za 1.400 dinara po lovcu nego za daleko manje novce, na primer 300 dinara po lovcu kao što to radi LSCS za svoje članove.

Što se tiče moga pisanja ovde nemam nameru da prestanem i to neka svakome bude jasno.

Sloboda govora i mišljenja je USTAVOM GARANTOVANO PRAVO !!!!!!!!! i niko nema pravo da me u tome sputava i ograničava ni po cenu da me izbace iz LU. Jel jasno bre!!!!!!

Sa druge strane, poltronstvo je karakterna osobina i nije zabranjena ni ustavom ni zakonom, a sad na svakom od nas je da oceni šta mu je i kako činiti.

Za mene je jasno: ja i dalje brijem, pa kog posečem posečem!!!!!

ficha007
 Lalo, da nije jedan od njih naš čuveni ZOOTEKA?

Mislim da je čovek došao da "lonBira" da se bude član LSS-a direkt, a ne preko LSV-a, i to banuo baš u Jamenu.

Pa se tu pominju iz onog teksta u ZOV-u onomad i ljudi iz Sente čije LU takođe nije član LSV.

Ima tu izgleda svega ali ponajmanje poštene i iskrene lovačke priče i druženja, želje da se učini nešto za obične lovce i udruženje.

Iskreno se nadam da će ljudi u LU Srem imati snage da na pravi način predstave lovce i da se odupru iskušenjima raznoraznih "igrača" iz LSS i LSV koji su došli da lobiraju za isključivo svoje interese.

A zašto, ako baš hoće da budemo članovi LSV-a gospoda iz LSV koji su prošle godine inkasirali 25 MILIONA DINARA ne bi odrešili kesu i LU Srem pomogli jednom finansijskom pozajmicom ( beskamatnom naravno ) u visini jedne Lade Nive ( može i mlađe polovne ) pa da to bude cena ostanka lovaca šidske opštine u LSV?

A ne ovako. Dajte nam 800.000 dinara i ne pitajte ništa. Ni za dokumenta, ni za stručnu pomoć, a tek za finansijsku???

Pa pročitajte kolege šta se to događa u LU Inđija gde je "renomirana firma" LSV-a, "Vojvođanski lovac" d.o.o uzela da u funkciji Upravnika lovišta upravlja sa istim.

Pročitajte na temi "Vojvođanski lovac" koliko para je za to uzela na godišnjem nivou.

200.000 dinara!!!!!!

I šta je to uradila za te pare. NIŠTA!!!!!! Predstavnik firme se ne pojavljuje u LU Inđija. Dođe svake prestupne godine da ispiše blanko dozvole, žmuri na nezakonitosti lovočuvara i predsednika...lovna inspekcija ćuti...ali zna se ko je dobar sa kime.

Gospodin Beuković se hvalio da je dobar sa Gospodinom Anđelkom.

I šta sad to znači. Ako kojim slučajem LU "Srem" odluči da istupi iz LSV-a, da li to znači da će češće da nas "obilaze" lovni inspektori i traže nam sve i svašta jer smo "neposlušni".

A tamo gde zaista treba da odu ti inspektori i gde sve "vrišti" od nezakonitosti i nepravilnosti ( a za koje je dobrim delom kriv i LSV i njegova "ćerka" firma VL d.o.o ) nikom ništa.

Ali polako gospodo iz LSV-a.

Dragutin Dimitrijević Apis često je citirao jednu čuvenu izreku: Tiha voda breg roni. I zaista je tako.

Srem
 Preko potrebna Niva je prakticno tu ... Samo je treba videti ... Nema potrebe da niko pomaže ... Jednostavno se " Ušpara " lovači dinar
gde god se to može , a članstvo u kojekakvim višim savezma NIJE OBAVEZNO ...Tako je rekla DRŽAVA pa što bi mi bacali novce na stvari koje nisu potrebne ...Ako se da cca 800.000 dinara ( Primer )
to je bez preterivanja čak i dve polovne DOBRE Lade Nive ...
Puni oglasi niva može se birati šta hoćeš...

Ako neko misli bolje je novo , mogu odmah odgovoriti - ako se neće voditi računa o vozilu i da onaj ko zaduži vozilo i nalog za isto i takvo isto ispravno i vrati , onda sve džaba , onda će svako vozilo biti više kod majstora nego u lovištu ...

Bez domaćinskog i štedljivog odnosa - nema ništa ...

Znači sve je tu, samo rasporediti sredstava prikupljena od Lovaca na potrebne stvari ...

Sremac75
 Znači vi ćete, moji Sremci, biti saranitelji onog lažnog sremca!
Ako, tako i treba...

Niste ludi da budete sledbenici vašeg saranitelja Bore Bogunovića, jednog od najvernijih odlikovanih jurišnika lažnog sremca!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

ficha007
 Sremac, da ne misliš na ovog "jurišnika" i "lažnog sremca"
Mislim na ovog "gore" da ne bude neke zabune kod dragih nam čitalacaROFL

Indjijanac
 Možda postoji razlog da ostanete u LSV-u?
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

ficha007
 Auuuu Indjijanac, pa sad sam u rebusu.
Zbog koga si mislio da ima razloga da ostanemo u LSV-u.

Zbog ovog "gore" ili ovog sa LimunLimun doleROFL.

Jer i jedan i drugi su spremni da nas pošteno g..e. ROFL

Naravno ako im dozvolimo.

pilence
 Mora da ovaj Indjijanac misli da vam se svidjaju novine iz LSVCenzurisano

ficha007
 Srem, totalno si u pravu. Zaista mislim da sve više ljudi u Šidu postaje svesno da nema potrebe da budemo članovi bilo kog saveza nego po onoj "U se i u svoje kljuse" da se organizujemo.

Garantujem ti da nam pameti ne nedostaje, i to da li u oblasti lovstva, da li u oblasti prava, da li u oblasti finansija.

Falie nam dobri lovočuvari odnosno saradnici upravnice, fali nam bolji sekretar i fali nam edukacija lovaca da im u stvari ne trebaju "kobasice od DS" ili "sušeno meso od srndaća" da bi ispali gazde i džekovi.

Nekima je slađe ukrasti jer bi i mamu rođenu prodali za "sabrana dela srpskog lovišta".

A onda su takvi obično prvi koji viču da nema divljači u lovištima...itd, itd.

ficha007

pilence kaže:
Mora da ovaj Indjijanac misli da vam se svidjaju novine iz LSVCenzurisano

Pilence, novine ili NOvine ( molim te akcentuj pravilno da bi te razumeli ljudi )ROFL

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Susreti i druženja "forumaša" SVAŠTARA 4989 02.10.2022. 23:48
"Grom" iz Užica MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 284 27.09.2022. 07:26
"Gebruder Merkel Suhl" LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 447 22.06.2021. 11:59
"Vojvođanski lovac" doo LOVAČKA UDRUŽENJA 475 17.05.2019. 23:58
LU "PANČEVO" LOVAČKA UDRUŽENJA 115 07.03.2019. 18:18
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,138,637 posete www.srbijalov.com