Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Drugi pišu...

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Drugi pišu...
ssekir75
 да неко не мисли да сад браним новину, али има и млађих ловаца који нису били у могућности да читају те старе бројеве на које се баца дрвље и камење. просто, тад нису били били ловци. зато ту и тамо поновити тему (не текст) није лоше. бар има шта паметно да се прочита. много боље него разне "вести" са састанака и седница, за које чисто сумњам да их прочита више од 1% ловаца.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

DakiNS
 Pa i da braniš , svako ima pravo na svoje mišljenjeOdobreno
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

bturjane
 Kolega bas ispada da branis novinu kako god pogledamo,mladje kolege koje do pre neke god nisu bili lovci imaju literaturu nasih eminentnih strucnih lovnih radnika koja bi barem po mom misljenju trebalo da bude neka vrasta lovacke biblije i cije bi poznavanje trebalo da bude imperativ za polaganje lovackog ispita a ne neka slikovnica koju LSS dobro naplacuje kao literaturu za polaganje istog.
Jer ovakvi strucni textovi u knjizi su zapostavljeni i nebitni sve dok ih neka"Dobra novina" delimicno ne prenese i stampa pa onda to bude "dobar text" dok u bilo kojoj knjizi to izgleda mnogo ozbiljnije i detaljnije uz misljenje strucnjaka i dokaza a potkrepljeno i slikama i savetima i godinama prakse,tj. iskustvom.
Ali ko ce da cita dosadne knjige jel da.
Pa nam posle kriv neko drugi za raznorazne stvari kako u lovstvu tako i u zivotu .
ma nasrcu bre rodjo mora se branim,a ti zapadnjaci kvarni su ko muckovi al sam naso pravu pusku AA-12

Evodija
 Nemo; se sekirate. No no no
Za stručne textove zadužen je prof. Ujka receZent. On to ima oDštampano, pa samo dostavi, uz dobru nadoknadu. Kod životinja se to ne menja brzo, pa su tekstovi uvek aktuelni. Smean
Stare lovačke novine NE pominjite. Oi
Mož; neki neprijateljski element, da nađe šta su ranije Jeremija i izvesni Milan Pažin govorili o PRVOM potPrecedniku vlade LSV-a.
Pa da viš belaja. Izvinte druže Kuvar-e, bili smo u zabludi.
Koga interesuju stručni tekstovi, preporučite našeg druga NENADX-a, jer su bolji, a bogami i besplatni. Kiss

Cadara
 Lalo, taj tekst je u feljtonima pre 4-5 godina, možda više koju, izlazio u Loristu, pisao sam u par brojeva kako se lovi divlja svinja čekanjem, a ovo je samo deo toga gde sam pisao o reagovanju na pogodak/promašaj, tako da nisam ni znao da će izaći u VLG.

DakiNS

Evodija kaže:
Nemo; se sekirate. No no no
Za stručne textove zadužen je prof. Ujka receZent. On to ima oDštampano, pa samo dostavi, uz dobru nadoknadu. Kod životinja se to ne menja brzo, pa su tekstovi uvek aktuelni. Smean
Stare lovačke novine NE pominjite. Oi
Mož; neki neprijateljski element, da nađe šta su ranije Jeremija i izvesni Milan Pažin govorili o PRVOM potPrecedniku vlade LSV-a.
Pa da viš belaja. Izvinte druže Kuvar-e, bili smo u zabludi.
Koga interesuju stručni tekstovi, preporučite našeg druga NENADX-a, jer su bolji, a bogami i besplatni. Kiss

Evodija baš bi bilo interesantno videti koliko su promenili mišljenje.

ssekir75

bturjane kaže:
Kolega bas ispada da branis novinu kako god pogledamo,mladje kolege koje do pre neke god nisu bili lovci imaju literaturu nasih eminentnih strucnih lovnih radnika koja bi barem po mom misljenju trebalo da bude neka vrasta lovacke biblije i cije bi poznavanje trebalo da bude imperativ za polaganje lovackog ispita a ne neka slikovnica koju LSS dobro naplacuje kao literaturu za polaganje istog.
Jer ovakvi strucni textovi u knjizi su zapostavljeni i nebitni sve dok ih neka"Dobra novina" delimicno ne prenese i stampa pa onda to bude "dobar text" dok u bilo kojoj knjizi to izgleda mnogo ozbiljnije i detaljnije uz misljenje strucnjaka i dokaza a potkrepljeno i slikama i savetima i godinama prakse,tj. iskustvom.
Ali ko ce da cita dosadne knjige jel da.
Pa nam posle kriv neko drugi za raznorazne stvari kako u lovstvu tako i u zivotu .

прво, нигде нисам реко да је новина добра, већ да је паметније читати и поновљени текст (који пре нисам читао јер нисам био ловац и нисам "добијао" новине) који има везе са ловом, него извештаје са разних седница. а друго, за оно колико мени треба сасвим су довољни текстови оваквог типа и искуства локалних ловаца. што рече даки, имам право на своје мишљење па макар било и погрешно. а није.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

nidzamotocross
 http://www.telegr...-od-vojske
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

ssekir75
 опет лупање за медаљу Glavu o zid прво, ловци нису никаква ВОЈНА формација, нити формација уопште, осим ако се у случају рата позову на претрагу терена. па и онда им командује војска или полиција.

друго, који су то "стручњаци" који упозоравају? они из разних НВО? (ако неко не зна, та скраћеница значи Наоружање и Војна Опрема). где су да се старају о животињском свету кад ударе те зимске несреће о којима кукају?

треће, опет се мешају ловци и криволовци/ловокрадице.

четврто, овај као да не зна да се у случају проглашења елементарне непогоде сваки лов стопира. тако било летос око поплава, тако било пре пар година кад удари онај дебели минус. не знам шта је ту нејасно???Besan закон је јасан, а то што га он није ни прочитао је његов проблем.Angry поред тога, уназад годинама није зима тако јака сем у пар наврата по неколико дана. према томе, ништа опасно.

пето, ни много већи проблеми од криволова се не процесуирају па ником ништа...

и шесто, да ли је овом "стручњаку" пало на памет да испита фактор станишта. ено му јЕребица за пример...

све у свему, трла баба лан.Trt Milojka

Podunavac

nidzamotocross kaže:
http://www.telegr...-od-vojske

Pa ovo stvarno više nema nikakvog smisla. Šta neku budalu briga koliko ima lovaca u Srbiji? Pa u nekim evropskim državama kao što su francuska i nemačka ih ima milion, pa to nikoga ne zabrinjava. Meni se čini da ovi zeleni i ornitolozi ne gledaju šta je dobro za životinje, nego šta je dobro za strane obaveštajne službe i NATO. Razoružali su nam i rasturili vojsku, mnogo bolje nije prošla ni policija, a sada bi da razoružaju i lovce. Jer kako sada stvari stoje u slučaju potrebe odbrane otadžbine lovci bi sa svojim lovačkim naoružanjem trebali da budu među prvima koji bi se upustili u oružani sukob sa agresorom, dok se vojska i policija ne mobilišu i organizuju. Što se tiče vojske, artiljerija i oklopna vozila su isečeni i prodani u staro gvožđe, služenje vojnog roka ukinuto, sposobni oficiri sa ratnim iskustvom i odani otadžbini su ili pohapšeni ili penzionisani, na bitna komandna mesta u vojsci su postavljeni nesposobni ali poslušni i podobni oficiri po stranačkoj liniji, a današnja vlast sve više podilazi onima koji su nas besomučno bombardovali i rasparčali nam državu. Ni u policiji nije bolje stanje. JSO raspuštena, DB "restruktuirana", rukovodeći kadar pohapšen ili smenjen, dovedeni podobni. Narod plaća porez na oružje, što nema ni u jednoj zemlji. Još samo da razoružaju lovce pa svaka šuša može da se digne na oružje i odcepi koliko mu treba. Kukala nam majka.
Ovi idioti kažu da će lovci da istrebe divljač. Pa lovaca je u srećna vremena bilo više nego sada pa divljač nije istrebljena. Čak i u ludim 90-im godinama bezakonja i javašluka divljač nije istrebljena. Pa ako neko vodi računa o divljači onda su to lovci. Stalno spominju krivolovce a nikako da ih odvoje od lovaca. Pa ako neko ne voli krivolovce onda su to baš lovci. Većina krivolovaca uopšte nisu lovci i ne love sa legalnim lovačkim oružjem. Ovaj idiot kaže da kada temperature padnu ispod nule treba zabraniti lov. To bi značilo prepoloviti trajanje lovne sezone. Lov i jeste najlepši po snegu i kad smrzne. Niko ne spominje da svako LU ima određenu kvotu odstrela, a da se cele zime za divljač iznosi hrana i čiste hranilišta od smetova. Još nisam video pripadnike ni jednog društva za zaštitu životinja da izlaze u prirodu i iznose hranu za divljač, a pogotovo kad stegne zima i zaveju snegovi. Nego serendaju iz toplih kancelarija i slažu pare iz EU fondova na račun. Prodane duše, prodali bi i dupe za pare. Prodaće i narod i državu sa sve divljači u njoj. Pasji okot.
Tri prsta 2Kolce

tomo vrbas
 E da je srece pa da nasi celnici iz LSS-a i LSV-a skoce pa na sva zvona odbrane cast nas lovaca ali cini mi se da ce i za ovo precutati i uzeti pare kao i za zabranu lova na prepelice!

AcaNik
 Да имамо свој савез како треба сад би следила тужба и за ову пизду и за овај шунд од новина. али нема јбг.
И нећу да ме вређају поређењем са војском. Кад сам ја носио униформу нисам био слуга нато-а и осталих зликоваца као ови сада већ сам се борио за свој народ!

ssekir75
 подунавац, тако би у случају гужве и било (као што је и било и то знаш боље од мене).

ацо Bravo 2Bravo 2Bravo 2

Acke
 Upozoravaju stručnjaci.

ssekir75
 ја опет питам који то стручњаци??? Hmmm

DakiNS
 Žalosno je što svaka žuta štampa spinuje laži , za sitne pare. Ta polupismena individua nikada nije pročitala ni slovo zakona o lovstvu, niti je ikada izneo naramak sena ili zrno žita u lovište po lepom vremenu a kamoli po minusu. Još gore je što priučeni novinari pišu o temi o kojoj pojma nemaju. A debile LoSoSe i LoSoVe ne treba ni pominjati. Želi bože novca koji bacaju lovci plaćajući dve advokatske kancelarije. Da ima zrnce časti i poštenja kod saveza tužili bi i Telegraf i debilka za iznošenje laži.

mrwa22250

tomo vrbas kaže:
E da je srece pa da nasi celnici iz LSS-a i LSV-a skoce pa na sva zvona odbrane cast nas lovaca ali cini mi se da ce i za ovo precutati i uzeti pare kao i za zabranu lova na prepelice!

E da je srece pa da nasi celnici iz LSS-a i LSV-a skoce sa mosta u ladan Dunav jer ih se drugacije necemo resiti.Sto se clanka tice,gde je izasao i nema toliko gluposti koliko smo tamo navikli da citamo.Medjutim postavlja se pitanje koji je to clanak po redu u zadnjih godinu dve.Kako ono bese,sto puta izgovorena laz(ili u ovom slucaju glupost) postaje istina i bojim se da polako gubimo medijsku bitku sa ovim "strucnjacima".Zaokupljeni medjusobnim sukobima,sitnodusjem i cutologijom,u savezima predstavljeni klimoglavcima i teletabisima izgleda da bolje nismo ni zasluzili.U govnima smo do ramena ali se jos uvek pravimo da nista ne smrdi,valjda cekamo da nam i nosevi potonu.Kad se to desi,nazad vise nema-ostace nam da setamo kerove i cistimo puske dok i njih ne oporezuju.
Cini li vam se da je vreme za onu motku,da da onu znate govnjivu?Da ne bude posle nismo znali.
Mislite o tomeStari
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

neca90
 Zalosno je to sto se danas pod plastom "slobode medija" plasiraju takve debilozne i nebulozne lazi,da je to uzas jedan!Ako te neko opanjkava po zutoj stampi,ako novinar neznalica lupa gluposti koje veze s mozgom nemaju...ti im ne mozes nista,jer,zaboga,to je SLOBODA medija!!!Ako reagujes,kriv si,ako tuzis,napadas medije!A onda si ti zagovornik diktature,Pol Pot,Mao Cedung!A Oni koji lupaju gluposti i blate posten narod na sva usta to cine jer imaju slobodu!Ne slobodu da se ponasaju socijalizovano,kao sto je i red,vec slobodu da lupaju gluposti!!!Pa posto smo mi lovci,a i mi vlasnici legalnog naoruzanja na udaru svakoj susi novinarskoj i svakojakim "strucnjacima" npr. Zoran Dragisic,ovaj novinar,zelena udruzenja...),mi treba lepo da presavijemo tabak i da tuzimo!!!Tj.,nasa nesposobna i rascepkana lovacka udruzenja organizovana po teritorijalnoj osnovi,koji za to apriori nisu zainteresovani!Poostravanje uslova za posedovanje oruzja,debilne izjave o temperaturama ispod nule i teznja za zabranu lova...sta je sledece?Da neko uzme korbac u ruke i da bije po ledjima???Sramota!Ako si lovac,vlasnik oruzja,postujes drzavu,placas porez,uzoran si gradjanin...svaki priuceni novinar moze da te okarakterise kako hoce!Jesam za slobodu medija,ali jesam i za to da svaki novinar i novinarska kuca U PRAKSI odgovaraju za tekstove krivicno ako se radi o kleveti (nedavno dekriminalizovanoj,nazalost),ili iznosenju licnih i porodicnih prilika,itd.Ali taman posla da novinar bude kaznjen...napad na slobodu medija,diktatura,uka i buka,cika i dreka!Ni pande nisu toliko zasticene kao kod nas "novinari"!Cast izuzecima,ali nema ih mnogo!Strasno!

Tomash

Проблеми око заштите фазана
БЕЧЕЈ -
Ловачко удружење Бечеј, које ове године обележава 110 година постојања једно је од оних друштава које успева да опстане у новонасталим околностима. Међу првима су увели ловостај на зеца како би ову врсту спасили истребљења, а сваке године у властитим волијерима узгајају хиљаде фазана...

Više na http://rtv.rs/sr_ci/vojvodina/becej/p...25089.html

Lala

tomo vrbas kaže:

Slobodno možeš da zaboraviš Tomo tu priču o nekoj reakciji i odbrani časti lovaca od strane lovačkih saveza. Nema od toga ništa, taj film se neće prikazivati! Pa ja lično sam u nekoliko navrata zvao i molio lovačke čelnike da reaguju (npr. slučaj 'vadjenje očiju zeca', ili slučaj sa 'Palićkom deklaracijom' ), pa se ništa nije desilo!
Nego, kad gledam novinske tekstove i priloge po TV što se puštaju u zadnjih godinu-dve dana, sve mi to liči na medijsku pripremu za smanjivanje broja lovaca po bilo koju cenu. Uklapaju mi se kockice, i sve mi se više čini verovatnim scenario i priča iz nekih krugova (lovačkih), koja je došla do mojih ušiju, da se optimalnim brojem lovaca u Vojvodini, na primer, smatra broj od oko 5000 lovaca!!! A do pre nekoliko godina je bilo 24 000 lovaca članova LSV, danas ih ima 13-14 hiljada, sa tendencijom pada. Pa pogledaj šta radi LSV u poslednjih par godina? Jel to na liniji omasovljenja lovaca, odbrane lovaca od neosnovanih napada, ili je na delu ćutanje i okretanje glave od pljuvanja po lovcima? Pa tako danas jedne novine pljucnu po lovcima, sutra druge, prekosutra neki prilog na TV sa negativnom konotacijom, i tako mic-po-mic, ostadosmo mi lovci na stubu srama, jer neko tako hoće, ili je dobio direktivu, da tako piše i priča!

Ne pišu novinari ovako zato što ne znaju, ili zato što misle tako; skloniji sam uverenju da je već stvorena atmosfera da su lovci unapred krivi zato što uopšte postoje! Spreman sam da tvrdim da su lovci koji legalno poseduju oružje, najdisciplinovanija i najmirnija grupa ljudi, zato što lovci znaju da ih jedna psovka, svadja, verbalni delikt, ili ne daj Bože fizički sukob ili nešto slično može ostaviti bez oružja! Zato se jako kontrolišu i paze šta rade, dok od ostalih ljudi onaj deo agresivnih može da pravi kojekakva sranja na zakonskoj ivici, i da prodje bez posledica, jer nemaju šta da izgube!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,142,433 posete www.srbijalov.com