Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Poluautomati ili dvocevke?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Poluautomati ili dvocevke?
PEZ
 Koji to puskar nazva risiver "glavom" jesu li to oni iz MB Smederevo...e ako su oni onda ti verujem.
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

270
 Pa takvi su 99% kod nas! Mogli bi od onih iz MB Smederevo još po nešto i da nauče!
A ako ti je draže mogu ja da pišem i na Engleskom i nema zabune oko termina, samo ne znam ko bi to čitao!
If the hunter does his part, the 270 will not let him down!

mrwa22250
 ako je cok bio uopste uvrnut u cev zasto i on nije uslikan.ako nije bio montiran kako treba(ostao zazor izmedju coka i duse cevi) ili je cev u zoni coka bila zapusena(blato,sneg itd.)ovo je logican rezultat i nema veze sa kvalitetom izrade cevi.
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

PEZ
 ^^Kolega i taj 1% je dovoljno da se od njih nesto nauci (naravno ko hoce da nauci) a od sporetara uciti je u najmanju ruku smesno.
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

270
 A kad si već toliko lektor trebao bi da znaš da u Srpskom jeziku ne postoji reč resiver već Engleski izraz "receiver" za šta opet u Srpskom jeziku postoji adekvatniji i razumljiviji izraz a to je "PRIJEMNIK"!!!

DakiNS
 Au pa ja čitam tekst iz "Žikine dinastije" . Ajde kolega možeš ti to bolje. Ne znam kakve sada veze ima "kolektorisanje" sa temomConfused
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

PEZ
 ^^ Kolega hvala ti na prevodu sa engleskog, koji iskreno ne poznajem, ali eto kad si vec preveo mozemo ubuduce koristiti i taj izraz...al glava na PA nikad nije bila niti ce kad bitiiveli
P.S.

270

DakiNS kaže:
Au pa ja čitam tekst iz "Žikine dinastije" . Ajde kolega možeš ti to bolje. Ne znam kakve sada veze ima "kolektorisanje" sa temomConfused

Nema nikakve veze al čovek me ispravlja ko profesor studenta na ispitu, pa ako je po profesiji lektor, profesor ili mašinski inžinjer mogu da shvatim da mu pojedine stvari "bodu" oči, al kako je ovo lovački forum gde nas ima od svake "fele", i da je po zanimanju nešto od nabrojanog, trebao bi ipak da se uzdrži od ispravki koje u opšte ne menjaju niti pojašnjavaju kontekst napisanog teksta!

270

pez kaže:
^^ Kolega hvala ti na prevodu sa engleskog, koji iskreno ne poznajem, ali eto kad si vec preveo mozemo ubuduce koristiti i taj izraz...al glava na PA nikad nije bila niti ce kad bitiiveli

Od 100 lovaca koje poznajem sa PA 99 sanduk nazivaju "glavom" verovatno preuzeto od dvocevki sa kojima su se oni ranije ili njihovi dede i očevi služili!
Kao što većina i dalje dvocevke položenih cevi "položare" naziva "hamerles", i ako taj izraz nema nikakve veze sa položajem cevi puške, al meni ne pada na pamet da ih ispravljam naročito ne ovde na forumu!

DakiNS
 Koliko sam razumeo to su ipak dve različite stvari, kao šasija i karoserija , mnogi brkaju , bolje je da koristimo pravilan naziv koliko je to moguće , barem zbog mlađih.

PEZ
 Kolega 270 ako tebi smeta to sto te neko ispravlja kad pogresis onda reci, znaci po tebi je ispravno da za bokericu kazemo da ima magacin nema veze vazno je da si ti tako rekao i da trebamo klimati glavom pa nek je i pogresno.
P.S.

PEZ
 I zasto da bar ovde na forumu jedni druge ne ispravimo valjda forumi tome i sluze!?
P.S.

270
 Na žalost Daki kod nas nema jasne terminologije pa tako jedan isti deo oružja ima jedan naziv u narodu, drugi od strane vojske, treći od strane puškara i oružara a četvrti od strane mašinaca inžinjera!
Na primer "Šaržer", "Magacin", "Prijemnik" .. svi označavaju isti deo!
Koji je sad pravi a koji pogrešan?

nidzamotocross
 Pa kad sam ja ovako mlad, neiskusan i nestrucan mogao da kazem sanduk, mozes i ti toliko strucniji, stariji i iskusniji. A rec "sanduk" i rec "glava" u oruzarskom smislu nisu sinonimi.
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

270

pez kaže:
Kolega 270 ako tebi smeta to sto te neko ispravlja kad pogresis onda reci, znaci po tebi je ispravno da za bokericu kazemo da ima magacin nema veze vazno je da si ti tako rekao i da trebamo klimati glavom pa nek je i pogresno.

Pa malo preteruješ al ajde ja tebe da ispravljam ne kaže se bokerica nego bok-dvocevka ili samo bok, ili nije kombinirka nego kombinovana puška!

DakiNS
 Gospodo kolektori netjemo više!srbijalov

sheytan

pas 3
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

270

nidzamotocross kaže:
Pa kad sam ja ovako mlad, neiskusan i nestrucan mogao da kazem sanduk, mozes i ti toliko strucniji, stariji i iskusniji. A rec "sanduk" i rec "glava" u oruzarskom smislu nisu sinonimi.

A kad sam reko glava ti nisi mislio da je to sanduk nego verovatno kundak na PA, ma batali me molim te!
Ako ima neko da kaže nešto u vezi konteksta napisanog neke kaže, a ako nema nemo da mi se vata za gluposti samo radi rasprave i pokazivanja nekog nebitnog znanja!
I vratite se na temu, a ako je sve rečeno pređite na drugu!
Ja odo da spavam jer rano ujutru idem da lovim i svoje znaje i opremu primenim u praksi a vi ovde tupite da li se Kaiš u stvari naziva pojas, belts ili okolotrbušni pantalodržač!
Pozz...! Bye

nidzamotocross
 I opet smo dosli na to da na MP-153 cevka nema odstupanje u odnosu na sanduk odnosno risiver. I na to da nije do coka sto je puko cok. A uz ovaj slucaj pucanja coka, pucanje kod mog pomenutog slucaja to su vec dva ista problema!
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

PEZ
 http://guns.allzi...52176.html Evo linka u vezi one rasprsle cevi lepo se vidi komentar sa kojim je cokom pucano kojom gramazom i gle cuda posle samo 75 metkica verovatno su ispaljivali neku rucno punjenu municijuSmean
P.S.

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,136,898 posete www.srbijalov.com