Lov na DIVLJE PATKE
|
zeljkox |
Objavljen 07.11.2012. 21:34
|
Član
Upisa: 164
Pristupio: 02.01.2011. 11:44
|
|
|
|
|
AleksandarZemun |
Objavljen 15.11.2012. 18:32
|
Pripravnik
Upisa: 2
Pristupio: 15.11.2012. 10:11
|
Pozdrav svim kolegama lovcima nov sam ovom sportu pa me zanima dosta stvari ali za pocetak da pitam koristite li vabilice za patke i ako koristite imate li neki model za preporuku posto sam kupio nedavno neku drvenu vise lici na vabilicu za divlje svinje nego za patke. |
|
|
|
dragand |
Objavljen 28.11.2012. 11:45
|
Član
Upisa: 116
Pristupio: 03.12.2010. 17:20
|
Malo je stala ova tema? Evo i ja ove godine planiram prvi put na patke i kupio sam neku vabilicu samo jos da naucim vabiti Ima li neko od starijih kolega da pojasni malo kako da se naucim ako nije problem i jedan video da postavi bilo bi od velike koristi |
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 30.11.2012. 18:26
|
Lovčina
Upisa: 2820
Pristupio: 19.02.2011. 19:15
|
Kolega, dobrodosao. Imas na YouTube-u razne snimke o vabljenju pataka. Samo kucaj "Duck calling", i pronaci ces ono sto trazis. Ja sam tako ucio, i naucio, sto se videlo i na terenu. Nije nikakva tehnika.
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''
Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.
|
|
|
|
alex |
Objavljen 10.12.2012. 19:11
|
Lovčina
Upisa: 1413
Pristupio: 24.01.2011. 13:49
|
Bio sam s kolegom u lovu na d. patke lepo nas krenulo idemo putem pored Lepenice prema uscu u V.Moravu i ja onako idem puteljkom i gledam samo u vodu i podignem pogled kad lisica stoji na sred puteljka koliko sam ubacio pusku u rame i otkocio ona smugnu nisam ni stigo da pucsm ee predje me lija lepo posle toga smo imali jedan prelet kolega masi i ja posle drugi prelet promasim jos jednu patku i to mu je bilo to za izlazak tek sada dolazi pravo vreme za lov na patkice
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda
|
|
|
|
zoranp |
Objavljen 11.12.2012. 09:50
|
Lovčina
Upisa: 2484
Pristupio: 13.11.2010. 09:37
|
Nema šta lov na patke izgleda u punom jeku...jučer su i guske letile u našem lovištu, doduše dosta visoko...no ono što je jako bitno da smo mi lovci iz LD Fazan iz Neština, primetili da nas redovno posećuju (pod okriljem sumraka lagano čamcima) određene "kolege " lovci iz susednih udruženja, a normalno bez znanja i poziva domaćina...pa bih eto ovom prilikom JAVNO pozvao našu lovočuvarsku službu LU Fruškogorski Jelen, da malo više obrati pažnju na dunavski dio lovišta, tj. bilo bi dobro da končano sednu malo u čamce i uvedu reda na delu lovišta koji je sada najaktulelniji..DUNAV . Također "dragim poseticoma" (će se prepoznaju sami) želim samo da poručim.. ...samo polako..naletit ćete ..kad tad!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
|
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 11.12.2012. 10:48
|
Admin
Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
Lovočuvarska služba NP "Fruška gora" je obaveštena o ovom krivolovu!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
Breton Beska |
Objavljen 11.12.2012. 11:55
|
Član
Upisa: 90
Pristupio: 12.01.2011. 10:38
|
Malo slika sa otvaranja ove sezone da se ugrejemo za zimski deo
UN MAXIMUM DE QUALITES DANS UN VOLUME MINIMUN
|
|
|
|
Indjijanac |
Objavljen 11.12.2012. 12:09
|
Lovčina
Upisa: 2727
Pristupio: 09.03.2011. 18:00
|
lep je lov pataka leti,ali vrh je zimi na preletu kada se lovci skupe pre preleta,malo se ispričaju,potom se malo smrznu ćekajući prelet i uživajući na čistom vazduhu,a po završetku lova legne topla riblja čorba,paprikaš i slično i još koja pričica,e takvi lovovi su ono pravo što se pamti dugo
Nego kad smo kod toga ima li neko da organizuje lov na divlje patke komercijalu čekanje preleta?
|
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 11.12.2012. 12:18
|
Admin
Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
Sremac75 kaže:
Čujem da čak postoji mogućnost da i strani turisti (izvesni ovani) budu odvedeni u naše lovište da love divlje patke, naravno bez znanja našeg LU.
A priča se da će u jednoj vikendici (sojenici) u našem lovištu i boraviti po ceo dan!
I o tome je obaveštena lovočuvarska služba!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
Breton Beska |
Objavljen 11.12.2012. 12:27
|
Član
Upisa: 90
Pristupio: 12.01.2011. 10:38
|
Indjijanac kaže:
lep je lov pataka leti,ali vrh je zimi na preletu kada se lovci skupe pre preleta,malo se ispričaju,potom se malo smrznu ćekajući prelet i uživajući na čistom vazduhu,a po završetku lova legne topla riblja čorba,paprikaš i slično i još koja pričica,e takvi lovovi su ono pravo što se pamti dugo
Nego kad smo kod toga ima li neko da organizuje lov na divlje patke komercijalu čekanje preleta?
ČEKAJ DA NAM NAŠI VREDNI PUTARI OČISTE PUT DO DUNAVA - TAKO JE BLIZU A TAKO DALEKO
UN MAXIMUM DE QUALITES DANS UN VOLUME MINIMUN
|
|
|
|
apinest |
Objavljen 11.12.2012. 16:15
|
Stari član
Upisa: 418
Pristupio: 02.06.2011. 18:28
|
Sremac75 kaže:
Sremac75 kaže:
Čujem da čak postoji mogućnost da i strani turisti (izvesni ovani) budu odvedeni u naše lovište da love divlje patke, naravno bez znanja našeg LU.
A priča se da će u jednoj vikendici (sojenici) u našem lovištu i boraviti po ceo dan!
I o tome je obaveštena lovočuvarska služba!
O ovome sam od početka lovne sezone na divlje patke više puta obaveštavao upravnika lovišta. Obećavao je veće angažovanje lovočuvarske službe na vodi, ali ono što je sad dogovoreno sa još nekim organima i institucijama će sigurno dati rezultate. Ne mogu da pišem o detaljima iz razumljivih razloga, uskoro će biti novih vesti, za nekog lepih, a za druge krajnje loših!
|
|
|
|
Limun |
Objavljen 11.12.2012. 16:43
|
Lovčina
Upisa: 1228
Pristupio: 15.10.2010. 18:33
|
Ja sinoć sa Mirka i još jednog drugara izašao na večernji prelet, rezlutat otstreljena 3 kom ali dve nisu nadjene jbg pale u gustiš prekriven snegom. Večerašnji izlazak odložen zbog loših vremenskih uslova.
Pozdrav od Čarapana! "ja s'tem nem ništa"
"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."
Khalil Gibran
|
|
|
|
misa 71 |
Objavljen 12.12.2012. 19:55
|
Veteran
Upisa: 649
Pristupio: 02.02.2011. 09:47
|
Napokon nadjoh vrmena za izlazak u lov na d.plovke.Vreme idealno za lov plovke (kosava sa snegom) . Lov je po dozvoli trajao od 15 do 17 ch. Odstreljeno dva plovana .
I najsporiji sa ciljem su brži od najbržih bez cilja.
|
|
|
|
golf071 |
Objavljen 12.12.2012. 21:23
|
Veteran
Upisa: 891
Pristupio: 05.11.2010. 19:43
|
misa 71 kaže:
Napokon nadjoh vrmena za izlazak u lov na d.plovke.Vreme idealno za lov plovke (kosava sa snegom) . Lov je po dozvoli trajao od 15 do 17 ch. Odstreljeno dva plovana . Gde si lovio druze?
|
|
|
|
Jank |
Objavljen 12.12.2012. 23:32
|
Lovčina
Upisa: 2650
Pristupio: 17.05.2009. 23:12
|
misa 71 kaže:
Napokon nadjoh vrmena za izlazak u lov na d.plovke.Vreme idealno za lov plovke (kosava sa snegom) . Lov je po dozvoli trajao od 15 do 17 ch. Odstreljeno dva plovana .
Mišo alal ti dupla patka...
Znam da kod tebe ima DS, da ima i zlata samo treba da se kopa, ali da imate patke....divlje eee to nisam znao...
Lov je stil mog života... ]
|
|
|
|
zoranp |
Objavljen 13.12.2012. 12:50
|
Lovčina
Upisa: 2484
Pristupio: 13.11.2010. 09:37
|
Mišo utuko dva patka...hmmm..da nisu neki neoperjani he he.......Čestitam kolega !!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
|
|
|
|
Aca Velika Plana |
Objavljen 13.12.2012. 18:02
|
Stari član
Upisa: 389
Pristupio: 06.04.2011. 08:42
|
ja sada dosao sa Velike Morave,stanje odlicno sto se tice pataka,a ima i guske ponegde,prstale puske na sve strane,nas trojica 9 kom,vidjeno je otprilike oko 500 pataka u jatima od 20 do 50 komada,sve u svemu dobro stanje. |
|
|
|
golf071 |
Objavljen 15.12.2012. 21:32
|
Veteran
Upisa: 891
Pristupio: 05.11.2010. 19:43
|
Sad sam se vratio iz lova,katastrofa ziva,jedva smo i otisli i dosli,putevi su pod ledom.Ali je lov bio haos,imali smo dve guske i desetak pataka.Ledena kisa nas je oduvala.
|
|
|
|
Cvele |
Objavljen 15.12.2012. 23:18
|
Lovčina
Upisa: 3208
Pristupio: 18.09.2009. 20:03
|
Znaci vredelo je izaci po kisi... koliko vas je ostvarilo taj ulov golf ?
Lov je za mene život =)))
|
|
|