Dakins, nije mi cilj da napadam, niti zelim svadju, podebljano je bilo slucajno, a Slavi sam komentarisao iz razloga sto sam smatrao (ja licno) da je mozda previse lupao po Beukovicu, da bi mnogi posle komentarisali kako je on bio los, a novi dobar. Nemam nista protiv novog (Pazina), naprotiv, i sreo sam ga pre par nedelja, covek je ok, al inace uvek brzo reagujemo kada bude UO LSV i neke odluke se tamo donose, a sada kada moramo clanarinu da platimo 1400 dinara (usvojen predlog za Skupstinu, mislim 28.02. da ce biti), vise nego svih ovih zadnjih godina, a Lovacki savez skoro da nema nikakve ingerencije vise, na Forumu se nista o tome ne prica???
Kolega Zoranp, nisam tacno zapamtio, al koliko sam cuo deo je za VL (valjda za izradu planskih dokumenta), deo za 4 izdanja nekog novog Lovackog glasnika koji ce izdavati LSV, deo za osiguranje, deo za LSS, itd....
Djura33 kaže:
Dakins, nije mi cilj da napadam, niti zelim svadju, podebljano je bilo slucajno, a Slavi sam komentarisao iz razloga sto sam smatrao (ja licno) da je mozda previse lupao po Beukovicu, da bi mnogi posle komentarisali kako je on bio los, a novi dobar. Nemam nista protiv novog (Pazina), naprotiv, i sreo sam ga pre par nedelja, covek je ok, al inace uvek brzo reagujemo kada bude UO LSV i neke odluke se tamo donose, a sada kada moramo clanarinu da platimo 1400 dinara (usvojen predlog za Skupstinu, mislim 28.02. da ce biti), vise nego svih ovih zadnjih godina, a Lovacki savez skoro da nema nikakve ingerencije vise, na Forumu se nista o tome ne prica???
Kolega ja sam podebljao deo tvog upisa koji mi je nejasan.Što se tiče Slave tada sam ti u sledećem upisu savetovao šta da uradiš jer mi se učinilo da površno čitaš upise.Mnogi od nas se slažu sa Slavinim stavom.malo je neobično pošto smo i ti i Lala i ja iz Vojvodine da napišeš vaš Pažin. Podržali smo neke Pažinove poteze kao što je informisanje, smanjenje astronomskih plata u LSV i slično i verujem da će ga mnogi podržati dok god bude pravio pozitivne poteze. Po tvom upisu vidim da imaš mnogo više informacija o UO LSV pa bih te zamolio da ih podeliš sa nama jer nemamo uvid a nismo ni vidovnjaci . Pa kada dobijemo informaciju možemo da raspravljamo o njoj da li je dobra ili ne. Što se tiče ingerencije LSS nad LSV to nema poodavno. Nisam za to ali nisam ni za ovakav rad (nerad LSS) mislim da su gomila raspikuća i lezilebovića.Vrlo slična situacija je i u LSV, sa tim što se u LSV dolaskom Pažina vide pozitivna pomeranja dok u LSS tonu sve dublje. Pročitaj na temi LSS i znaćeš zašto. Znači ako nam daš informacije i upoznaš sa situacijom imaćemo o čemu da pišemo
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Djura33 kaže:
Kolega Zoranp, nisam tacno zapamtio, al koliko sam cuo deo je za VL (valjda za izradu planskih dokumenta), deo za 4 izdanja nekog novog Lovackog glasnika koji ce izdavati LSV, deo za osiguranje, deo za LSS, itd....
...ZNAČI ZIMI KIJAMETI, A S PROLEĆA NAMETI !!!..ŽIVILA DEMOOKRATI JA!!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Djura33 kaže:
Koliko sam ja shvatio iz materijala za skupštinu LSS članarina za LSS će za lovce van Vojvodine biti 600 dinara...to ulazi 200 za rad LSS, 300 za stručnu službu i izradu planskih dokumenata, i 100 za fond solidarnosti li za osiguranje (nisam najbolje shvatio)!
O ovome za LSV nisam do sada ništa čuo, ali mislim da bi bilo katastrofa ako lovci u Vojvodini plaćali toliko više od ostalih.
Odakle ti te info?
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Jedan malobrojnih dobrih poteza LSS je ukidanje prisilnog pretplacivanja na casopis, a sad LSV oce tu meru takodje da uvede.
Svako treba individualno da odluci da li oce da se pretplati ili nece.
Ta stavka nije mala(za LSS casopis to je iznosilo preko 400 dinara za 10 brojeva ako me secanje ne vara). To znaci da bi clanarina odma u startu bila manja za 200-250 dinara. Stvarno mi nije jasno zasto LSV uzima recept LSS, kad se zna da velika vecina ne zeli da se pretplacuje na casopis.
PREDLOG ODLUKE UO LSV O VISINI ČLANSKOG DOPRINOSA ZA LOVNU 2012/13. GODINU
posted Feb 17, 2012 4:54 AM by Lovački Savez Vojvodine
Upravni odbor LSV na sednici održanoj 17.februara usvojio je jednoglasno predlog odluke o visini članskog doprinosa lovaca Lovačkom Savezu Vojvodine koja iznosi 1400,00 dinara.
Članskim doprinosom su predviđena sredstva za finansiranje rada LSV i LSS, osiguranje lovaca, šest brojeva Vojvođanskog lovačkog glasnika kao i izradu svih potrebnih planskih dokumenata potrebna za funkcionisanje lovačkih udruženja (Lovne osnove, GPGL, Konkursnu dokumentaciju za dodelu sredstava iz Fonda za razvoj lovstva i dr.)
Skupština LSV je zakazana 28. februar u 11 časova.
Djura33 kaže:
Koliko sam ja shvatio iz materijala za skupštinu LSS članarina za LSS će za lovce van Vojvodine biti 600 dinara...to ulazi 200 za rad LSS, 300 za stručnu službu i izradu planskih dokumenata, i 100 za fond solidarnosti li za osiguranje (nisam najbolje shvatio)!
O ovome za LSV nisam do sada ništa čuo, ali mislim da bi bilo katastrofa ako lovci u Vojvodini plaćali toliko više od ostalih.
Odakle ti te info?
Sremac, i ja mislim da je katastrofa, cak sto vise ce uticati na clanarinu koji Lovci moraju da plate u svojim LU, jer sam siguran da nisu racunali sa tolikim iznosom, mozda najvise pola.
Dodatno, uopste mi nije jasno, sto moram da kupim casopis, nek oni meni ostave da ja sam odlucim, hocu li ga kupiti ili ne, to nema nigde!! Kao sto rece kolega Paninm.
Ali, sveobuhvatno, najveci problem je, sto ovoliku clanarinu moramo platiti jednom savezu, koji zakonom nema uopste nikakvu ingerenciju u lovstvu, sem Lovackog ispita i ocenjivanje trofeja, i nek naplate to kada bude potrebe za polaganjem i ocenjivanjem, i resen problem. Ali ne, i to ce nam dodatno naplacivati, itd........
Planska dokumenta, nek kaze Vojvodjanski Lovac koliko to kosta, pa nek ukalkulisu LU taj iznos u svoju clanarinu, ne?
I ja sam misljenja da je ova clanarina PREVISOKA!!!!!!!!!
Ajde i da 200din ide za rad LSS ali sta sa 1100din kojiostaju LSv???Dvadeset i kusurmiliona je mnogo para za poslovanje istog!!!
Kako se LSCS uklapa sa 300din a imamo nesto malo lovaca vise od LSV???Sto je mnogo mnogo je !!!Plate su najveci problem!!!!Na njih ide mnogo ocigledno!!!!
Prošle godine lovci iz Vojvodine 1000 dinara a ostali 600....Ove godine još gore ....lovci iz Vojvodine 1400 dinara a ostali 600!!!!!!!!!!
Kako je ovo moguće???
Izrada planskih dokumenata lovce van Vojvodine košta 200 dinara po lovcu, a lovce iz Vojvodine bar 1000 po lovcu!!!! Jesu li naša planska dokumenta toliko bolja ili su njihova toliko lošija???
I kako može da se cena izrade LTO i GPGL naplaćuje po lovcu....imamo LU sa 1000 članova i ako je ta cena 1000 po lovcu onda će ta LU za planska dokumenta platiti 1.000.000 (MILION) dinara, a ona sa 100 članova 100.000 (STO HILJADA) dinara!
Od kada to njihova cena zavisi od broja lovaca u LU???
Pa koliko uopšte koštaju ta Planska dokumenta (LTO, GPGL, konkursna dokumentacija).
"VL" je u prvom informatoru izašao sa cenovnikom usluga (strana 11) i to mi sada nema nikakve veze sa ovom odlukom UO LSV!
Rečeno je da će LU plaćati usluge "VL" sa popustom od 50% a sada govorimo o naplati "po glavi"!!!
NIŠTA MI NIJE JASNO!!!!!!!!
Ovo je garant bio BEUKov predlog...ali zašto je prihvaćen??????
U STVARI...SVE MI JE JASNO!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
I pored sve moje muke, moram da napišem par redova.
Koliko ja znam, proklamovani ciljevi LSV su da sačuva postojeće članstvo, a ako može i da uveća. Pre daljeg čitanja imajte u vidu da se u Vojvodini kalkuliše, ako se ne varam, sa blizu 20 000 lovaca!
Ovaj predlog povećanja članarine je totalno u suprotnosti sa tim ciljevima, i ako bude usvojen, siguran sam da vodi u dalje osipanje članstva po LU, a možda i do osipanja članstva u LSV. Ne bih voleo da sam u pravu, ali skoro mi se čini kao da neko namerno gura LU članove LSV u pravcu formiranja nekog drugog saveza, ili ako ne to, onda u samostalno poslovanje, izvan bilo kakvih organizacija i saveza. Kome je to u interesu, to nek se zapitaju delegati na skupštini 28.02. Da se ne desi scenario iz centralne Srbije, sa formiranjem LSCS?
Prošlogodišnji skok članarine za 66% je bio šok, i izazvao je brojne polemike i ogorčenje lovaca, ali su ga lovci nekako 'progutali'. A sada još i ovaj dodatni skok od 40%... E što je mnogo, mnogo je. I šta je uopšte motiv za ovako visoku članarinu? Sa kojim ciljem je ona predložena? Da se pomogne LU? Da se motovišu mladi da postanu lovci? Da se stariji članovi zadrže? Ma jok, nije to, da je tako, spustili bi članarinu. Pa šta je onda motiv?
Da li je moguće da se gubi iz vida, da ide dodela lovišta, i da danas-sutra LU može glatko da otkaže članstvo, a da izradu planskh dokumenata poveri nekom drugom, po ceni po kojoj se dogovori.
Mislim da UO LSV duguje objašnjenje na koji način su došli do ovog predloga visine članarine, i da stavi na uvid kalkulaciju i strukturu troškova, koje ovako visoka članarina treba da pokrije. I naravno, da izadju sa početnim predvidjanjima na osnovu kojih su pravili kalkulaciju, počev od unapred ukalkulisanog odliva lovaca članova, pa na dalje (inflacija, uvećanje troškova poslovanja...), a posebno da predoče mere koje su preduzeli da skrešu troškove koji su ukalkulisani u članarinu.
Jako je važno, da LSV ne ide logikom 'nama treba toliko i toliko', pa da krene da razrezuje članarinu na taj način. Krešite troškove gde god možete, pustite u ovoj krizi ambicije i planove koje nisu neophodne za preživljavanje. A vreme nije za sistem poslovanja 'ima se, može se', nego mora da važi pravilo 'steži kaiš, dok traje kriza'. Čini mi se da se neke navike od ranije vrlo teško menjaju! Ovakvim predlogom će samo uspeti da rasteraju deo članstva, koji će neminovno iz redova lovaca preći u redove krivolovaca (barem deo njih)! Pa će još gore biti nego što jeste.
Ono što mi je naročito 'ubolo u oči' jeste rečenica, da je UO LSV ovakav predlog usvojio JEDNOGLASNO!!!
Voleo bih da znam, da li je neko od članova UO bio odsutan.
Jesu li dobro razmislili članovi UO, kada su doneli ovakav predlog? Jesu li svesni mogućeg revolta, i reakcije na taj predlog, i mogućih posledica u smislu neplaćanja članarine, istupanja iz članstva, i da li su svesni da ovakav predlog ruši sve dobro što je uradjeno u zadnjih godinu dana?
J E D N O G L A S N O!
A delegati u Skupštini LSV, kada budu glasali, neka imaju u vidu da će ih u povratku čekati suočenje sa članovima svog LU, kojima će morati da objasne kako su glasali, i ako su glasali ZA ovaj predlog, zašto su tako glasali. To pitanje će im biti postavljeno pre ili kasnije, zato gospodo delegati, pribavite mišljenje svog LU koje predstavljate, kako da glasate! Ako ovo prodje, onda će i uprave LU, koje su izašle sa predlogom članskog doprinosa za 2012/13, i koji je prošao skupštine LU, morati da koriguju visinu iste! Pa onda ponovo sazivaj skupštinu LU, pa će biti svadje, pa će biti napuštanja LU... A možda da se kladim, da će vrlo malo LU prethodno obavezati svog delegata kako da glasa, što ostavlja prostor da se možda trguje glasovima na skupštini, ili još gore, da dodje do duboke podele medju članicama LSV.
Da trošim reči na VL sada, nema potrebe, o tome sam pisao pre godinu i više dana, i sada se to i dešava.
Koliko ima ljudi u ovoj državi koji mogu da naprave pristojne planske dokumente? Ima ih, pa zašto se ne bi oni angažovali nekim ugovorom o delu ili slično, i uradili posao? Neka tržište odredi cenu izrade, a ne da se pokušava formirati monopol VL, a sve preko članarine u LSV!
Nije korektno, nije fer, i nije u interesu LU i lovaca.
Lalo brate pa normalno je da je jednoglasno kad isti ljuid sede tamo već dobar niz godine, pa zar nismo davno zaključili da sve ide po sistemu ruka ruku mije, itd...čemu se nadamo kad ni jedan suštinski problem nova postavka nije ni pokušala da reši ,a ovim potezom svima jasno kazuje da ni neće ništa rešiti...osim web sajta, koji je po mom mišljenju više marketing nego što je pravljen za potrebe nas običnih lovaca smrtnika...ma nema leba od istih igrača to moramo shvatiti...a i sve mi smrdi na , jer treba malo VL pogurati dok ne "uhvati zalet", a mi "ovčine" (bez uvrede ikom, ali ovaj njihov gest samo to kazuje) smo baš ko stvoreni za to!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.
zoranp kaže:
Lalo brate pa normalno je da je jednoglasno kad isti ljuid sede tamo već dobar niz godine, pa zar nismo davno zaključili da sve ide po sistemu ruka ruku mije, itd...čemu se nadamo kad ni jedan suštinski problem nova postavka nije ni pokušala da reši ,a ovim potezom svima jasno kazuje da ni neće ništa rešiti...osim web sajta, koji je po mom mišljenju više marketing nego što je pravljen za potrebe nas običnih lovaca smrtnika...ma nema leba od istih igrača to moramo shvatiti...a i sve mi smrdi na , jer treba malo VL pogurati dok ne "uhvati zalet", a mi "ovčine" (bez uvrede ikom, ali ovaj njihov gest samo to kazuje) smo baš ko stvoreni za to!!
Bas tako, Zoranp, i dalje se ponasaju kao da nam oni (LSV) daje Loviste na gazdovanje, i ne kapiraju da nam ne trebaju, cak sto vise, bi postavio pitanje, da ne bude svaki Lovac automatski clan LSV samo zato sto to moje LU hoce.
Ako LU hoce da bude clan LSV-a, nek oni budu, nemaju pravo da teraju mene da platim clanarinu u LSV gde ja necu da budem clan, i koje nema nikakve veze ili postavlja uslov da ja budem Lovac i da lovim, ne???
Nama clanovima ne treba strucna sluzba ili administrativne radnike LSV-a!!!
To vise nije uslov da mi lovimo.
A za stampu, da ne spominjem, sta im sad to treba? Dosta je Internet, ljudi, zivimo u 21 veku!!
Djuro dobro veliš...ali ajde sada razmisli koliko lovaca zna to što si napisao u prošlom postu???...mi smo još uvek organizacija sa najvećim brojem ili ti većinom nezainteresiranih članova, po pitanju bilo kakve edukacije, a s druge strane čim nešto drugačije kažeš, a da nisi "neko ili nešto" u "nečijim" očima, ti si crna ovca i destruktivan element, što ovi "neko ili nešto" u "nečijim" očima, jako vešto izmanipulišu u svoju korist...no sad će brate biti malo više po džepu svakome, pa će valjda i doći malo iz dupeta u glavu!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.
A taman sam nahvalio pozitivne pomake u LSV. Neću više da pišem nemam šta, suviše sam razočaran. Ili možda nisam jer dok je tu svašta se može očekivati.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
veoma cudna situacija-LSCS clanarina 300 dinara-LSV clanarina 1400 dinara.
Ne znam sta je u pitanju,ali kad izadje finansijski izvestaj,valjda ce se videti raspored troskova.
Stvarno u dogledno vreme treba da se osnuju i druge agencije ,koje ce iradjivati planska dokumenta,onda bi svako LU imalo vise mogucnosti da odabere najpovoljniju ponudu,ovako bez drugih agencija,osudjen si da placas,a da ne pitas koliko kosta.
Toliko smo osuli paljbu na LSS zbog 600 dinara,a LSV povecao na 1400 dinara, sta tek sada treba da kazemo?
Prosle godine sam platio 1000 dinara,dok su u Srbiji placali 600 dinara, sad u srbiji placaju jos manje a u Vojvodini jos vise?
E sad s obzirom da u pravilniku o polaganju strucnih ispita,i pravilnik o izradi Planskih dokumenata, sticem utisak da ni LSV a ni LSS nece dobiti eskluzivno pravo da izradjuju planska dokumenta, jer ce svaka osoba koja polaze te ispite u LOvnoj Komori steci pravo izrade Planskih dokumenata, sto znaci da ce samo jos ovaj put LSV moci da u clanarinu ukalkulise izradu planova,a od sledece godine ,svako ko ima licencu o polozenom ispitu stice pravo,te LSV nemoze da nametne LU da moraju samo kod njih da dobiju izradjene dokumente,jer bi time ugrozavali funkcionisanje LOvacke Komore.
Da li je to tacno?
Stvarno neznam kako je došlo do predloga ovolike članarine u LSV,jer sam na predhodnom upisu pisao da će biti 1200,00 dinara ta informacija je bila od jednog člana UO LSV.A što se tiče izrada dokumenata na zvaničnom cenovniku Vojvodina-šuma stoji da če oni izradu lovne osnove raditi za 66.000,00 dinara a godišnji plan gazdovanja za 15.000,00 dinara.Pa postavlja se pitanje zašto da platimo LSV toliku članarinu.
LJUDI jer vi nesvatate da cena Lovne osnove godisnjeg plana gazdovanja MORA DA RADI LICE KOJE U BILO KOM SAVEZU radi iskljucivo za PLATU!!!! Nema nahnadnog placanja istih dokumenata ako smo clanovi bilo kog SAVEZA!!!!Ovde pojedinci pokusavaju da preko plate i u LSS i u LSV pored plate zarade i EKSTRA neki dinar!!
Ovo je svojevremeno radio Zivko koji je jedino imamo MONOPOL i cije su Lovne osnove prolazile bez problema!!!Ako neides preko njega nisi mogao da dobijes garanciju da ce ta osnova proci!!!
Podseticu sve da smo imali situaciju da je sadasnji predsednik LSS Popovic tuzio Miodraga Strnada radnika Ministarstva koji mu je par puta vratio Lovnu osnovu koju je Popovic privatno radio za jedno udruzenje!!Kad se desilo ovo otisao je Popovic kod tadasnjeg predsednika Zivoinovica da se zali!!!Ovaj ga je pitao jer on to radi za LSS ili nesto privatno????Dobio je odgovor od Popovica da on to radi PRIVATNO ali da bi LSS trebalo da stane iz njega!!!Zivoinovic se nasmejao iPopovicu je rekao da sam resi taj problem nemesajuci LSS u to!!!Popovic je tuzbu izgubio jer je smatrao da on kao profesor i covek iz LSS ima i znanje da HONORARNO uzme i neki dinar preko plate!!!!Strnad je dobio spor !!!!
I dalje se u LSS i u LSV dok to nije slucaj u LSCS neshvata da radnik bilo kog Saveza mora u okviru svog radnog vremena da odradi i ovaj posao!!Svom clanstvu SAVEZI moraju da ponude nesto kako bi ovi imali neku korist od toga sto su clanovi istog!!!!!!
Strucnu sluzbu kad smo pravili u LSCS smo tako koncipirali da radnik koji ispunjava uslov za licencu komore mora GRATIS da odradi sve papire svom clanstvu !!!
Zasto bi neko bio clan Saveza a da sve potrebne papire EKSTRA plati!!!
Marko u LSCS ima platu od 30.000din kolika mu je bila i STIPENDIJA!!!!!Siguran sam da niko iz LSS ne bi radio ovako nesto zaistu platu!!Reprezentacija LSS je veca !!!!
Ista situacija je i u Vojvodini!!!!!!Umasto da na trzistu cenu izrade potrebnih papira odredjuje svaki pojedinac koji za to ima pravo i licencu ovako je ponovno MONOPOLISTICKI polozaj SAveza na videlo izneo stvarno stanje!!Opet ce se pojedinci BOGATITI na racun LOVACA!!!!!
VRATI SE ZIVKO SVE TI JE OPROSTENO!!!!!!!!!!!
Bolje je sve platiti KESOM i nebiti clan ni jednog udruzenja kad sisaju lovce ovako!!!
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?