ficha007 kaže:
Što se tiče članskih karata LSV zaista je moguće da su neki lovci ove godine lovili bez članskih karata jer ako je trebovano 617 lovnih karata i uplaćeno 617.000 dinara a LSV-u prebačeno 430.000 dinara, a LSV je iste distribuirao šta to sad znači?
Vidiš problem je kada ljudima ukazuješ i moliš ih da čitaju zakone i da iste ne krše, ali nekoga baš briga za propise i onda imamo ovo što imamo. A kada krenu da pljušte kazne onda je to problem.
Ispravka: nije LSV distirbuirao lovne karte, jer NE SME to da radi (nije registrovan za to); po ZODL distribuciju lovnih karata može da radi samo privredno društvo, ako mu Ministarstvo to poveri. Dakle, od kada je Ministarstvo preuzelo izdavanje lovnih karata, distribucija nije išla preko saveza!
Drugo je pitanje kako se došlo do toga da se lovne karte koje su se prošle godine delile preko lovnih inspektora (a i ove će, prema odluci objavljenoj na sajtu MPT), dakle, kako je došlo do toga da se lovne karte podižu u prostorijama LSV, umesto u Sekretarijatu? To je pitanje za nadležne - čini mi se da je i ovde na delu čuvena 'vojvodjanska vertikala'!
Zato se i dešava da mnogi lovci brkaju ingerencije LSV i ingerencije sekretarijata: sličan slučaj je i sa dodelom sredstava iz FOnda za razvoj lovstva (pisao si o tome), da mnogi ljudi i dalje misle da im se sredstva odobravaju iz saveza, što je potpuna zabluda!!!
Ficho pitaj te pametnjakoviće u LU koliki je na kraju otplate račun za Nivu. Da ne biste prošli kao Vlasotinčani sa prethodnim "pametnim" rukovodstvom. Verujem da su oni kupili najskuplju Nivu na svetu. Pa čisto da ih ne premašite
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Lalo da ne bude zabune i da se odmah ogradim: Nisam siguran kako i ko jedelio lovne karte ( da li inspektor, LSC, Sekretarijat... ). Taj deo mi nije zaista poznat ali mi se ne sviđa kako je došlo dotoga da se 617.000 dinara plati za lovne karte a samo 400 i kusur članarina uplati LSV-u.
Možda sam ja i pogrešio u neznanju pa je zaista 617.000 dinara uplaćeno i zaista 617 lovnih karata trebovano i pribavljeno za članove LU Srem jer je i ove godine kao i prošle prvi novac koji je LU dobijao od lovaca išao za lovne karte i deo za više saveze.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
Lovne karte izdaje Ministarstvo, a prošle i ove godine distiribucija ide preko organa ministarstva i pokrajinskih organa(inspektori). Upravo se ovih dana mnogi inspektori u PSPŠV koliko čujem angažuju da na vreme dostave pregled izdatih lovnih karata, i da razduže one nepodeljene od prošle godine. Drugo, na naslovnoj strani smo postavili obaveštenje Ministarstva o ovogodišnjoj podeli lovnh karata, gde se kaže da će se raditi isto kao i lane, dakle, bez saveza ili ćerki firmi saveza!!!
Članske karte LSV obezbedjuju lovcu članu dobijanje glasila LSV i, što je posebno važno, osiguranje od posledica nesrećnog slučaja!
Ako je tačan podatak da se broj članova LU ne poklapa sa brojem uplaćenih članarina za LSV, onda treba proveriti šta se desilo sa novcem koji je od lovaca namenski prikupljen za članski doprinos za LSV, a nije uplaćen savezu.
Dakle, pitanje je: koliko članova ima LU Šid po njihovoj evidenciji, i koliko je plaćeno članarina za LSV?
Hajde da sve ostavimo po strani i da se baziramo samo na sledećem:
617 lovnih karata po 1000 dinara je 617.000 dinara jer imamo 617 lovaca
LSV-u je uplaćeno tačno 431.200 što kada se podeli po 1.400 din po lovcu daje broj od 308 lovaca ( dakle 50% )
Ako se zna da u tih 1.400 dinara spada i osiguranje lovca od nesretnog slučaja ispada da 308 LOVACA NIJE BILO OSIGURANO OD POSLEDICA NESRETNOGA SLUČAJA!!!!!!!!!!!
Neko je uzeo pare za 617 lovaca a LSV-u je prijavio samo 308 lovaca!!!!!
Eeeeeej bre pa da li ste normalni ljudi!!!!! Niste osigurali 308 lovaca.
Pa to se u civilizovanom svetu zove krivično delo prevare minimum a nemojte me terati da u Krivičnom zakoniku pronađem još koje krivično delo.
A vrhunac je NO koji me je totalno razočarao jer je u njemu i jedan član iz Šida koji je 25.03.2013. godine istakao da je sve u redu i KONSTATOVANO JE DA JE FINANSIJSKO I KNJIGOVODSTVENO POSLOVANJE U SKLADU SA ZAKONOM O UDRUŽENJIMA, NORMATIVNIM AKTIMA I ODLUKAMA ORGANA LU SREM!!!!!!!
Svaka vam čast gospodo iz NO. Pa vi bre treba da budete strah i trepet za UO, i sve ostale organe LU, svi vama trojici treba da polažu račune i da se tresu da li ćete im nešto pronaći jer ste vi organ Skupštine udruženja a ne organ pojedinaca ili UO.
E moja gospodo šta vi radite to nije ni moralno ni normalno.
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
I posle su vam uvek drugi krivi za loš rad i poslovanje. Inspekcije su vam krive jer rade svoj posao, milicija i sudije vas ne vole pa vas kažnjavaju a vi se ubiste od poštovanja zakona i propisa pa vam sve čudno otkud to sad vas napadaju i spopadaju.
ficha007 kaže:
617 lovnih karata po 1000 dinara je 617.000 dinara jer imamo 617 lovaca
LSV-u je uplaćeno tačno 431.200 što kada se podeli po 1.400 din po lovcu daje broj od 308 lovaca ( dakle 50% )
Ako se zna da u tih 1.400 dinara spada i osiguranje lovca od nesretnog slučaja ispada da 308 LOVACA NIJE BILO OSIGURANO OD POSLEDICA NESRETNOGA SLUČAJA!!!!!!!!!!!
Neko je uzeo pare za 617 lovaca a LSV-u je prijavio samo 308 lovaca!!!!!
A koliku ste vi ono pozajmicu tražili od LSV-a???
Hajde da se kladimo da je vašem rukovodstvu neko iz LSV-a, ko smatra da za to ima ovlašćenje, objasnio kako uplata članarine funkcioniše južno od Save i Dunava, pa im je rekao da i oni tako urade, a samim tim nema ni potrebe za pozajmicom koja nije baš poželjna jer bi mogli mnogi da je traže!!!!
Ovako...malo su vam namignuli....malo su vam progledali.....malo ste im zauvek dužni.....
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Da, da... Sasvim moguć scenario!!! Teško da bi LSV sebi dozvolio da ga neko na očigled vara za 308 članarina, to se oseti po prilivu na račun saveza, a poznato je da je ekipa iz LSV posebno osetljiva na finansije.
Uostalom, Ficho, to je pravo pitanje za izneti pred skupštinu LU. Pa neka onda odgovorni objasne gde su isparila namenski od lovaca naplaćena sredstva!
Ili će sremcima biti draže da ih neko vuče za nos? Videće se već za koji dan.
Neko je kanda zatečen sa prstima u pekmezu, e sad, da li je taj NEKO u Šidu ili u N.Sadu, ili u pekmezu nije bila samo jedna ruka, ne znam.
Kako god bilo, ovo je čini mi se do sada najflagrantnije kršenje mnogih stvari, a ne mogu da verujem da su dokaz za to dali u finansijskom izveštaju.
Čak i kad ukalkulišem moguće turističke lovne karte izdavane preko LU, opet ne štima za mnogo!
Možda 308 članova nisu platili članarinu za LU, a onda im udruženje kupilo lovne karte?
Ma meni isto liči na neku muljažu gde je neko pokupio lepe pare u iznosu od 185.800 dinara. A najgore je što je to objavljeno u fin. izveštaju koji je samo trebalo pročitati od strane članova NO.
Ovi iz LSV-a su to skontali pa je pala varijanta "ne diraj me ne diram te" ali smo zato ostali bez pozajmice i bilo kakve pomoći.
Sad mi je jasno zašto se ovi iz LSV-a ne javljaju da pomognu udruženju.
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
auuuu, hahah tek sad videh da sam malo permutovao cifre sa lovnim kartama i iznosima za iste. Mislim o članarini prema LSV a računam kao za lovnu kartu.
Da u pitanju je 431.000 dinara a to vam je jedna Lada Niva.
Pa sad vi vidite kolege lovci da je LU proćerdalo već jednu Ladu Nivu a za drugu žele da se zadužimo putem lizinga.
Što se tiče onih 600.000 dinara...videćemo, ali mi se nešto javlja da će to biti dosta teško i moraće da se za ta sredstva konkuriše tako da je pitanje da li će se pare dobiti ako više različitih udruženja bude konkurisalo za neke druge namene.
Konkurs i pare iz FOnda za razvoj lovstva nemaju blage veze sa članstvom u savezima!!!!
Ljudima treba jasno reći: lovci svojim parama plaćenim za lovne karte i za naknadu za korišćenje divljači (10%) pune Fond za razvoj lovstva, iz kojeg se kasnije preko konkursa finansiraju odredjene stvari (izrada LTO, ishrana divljači, opremanje stručne službe). Iznos za pojedine projekte odredjuje država.
Lovački savez nije uključen u odlučivanje o dodeli sredstava.
E a vidiš Lalo ja ljudima ne mogu da objasnim nikako da LSV nije ni dinara dao za "kopanje bunara u lovištu" kako im je neko rekao i objasnio nego su to sredstva koliko ja znam iz PSPŠV ili sredstva iz Fonda...u svakom slučaju nikako iz LSV-a.
Braco Sremci pa sa 308 uplacenih clanarina LSV, imali bi kod mareta tice najmanje 718 osiguranja lovaca a mozda jos bitnije, 2 delegata u skupstini -zato pamet u glavu!
Man te se nabavke Lade "Nive" preko lizinga, ko boga vas molim. Pa tu nema kraja davanjima, narocito ako se radi o operativnom lizingu. Pa Vlasotincani su za zakljucivanje ugovora dali 100-tinak CHF , depozit 2100 CHF, pa mesecni zakup (60 meseci) 265 CHF, pa obavezno Kasko osiguranje i godisnje dodatnih 100-tinak CHF i nakon isteka 60-tog meseca i pomisli: e sada si nasa - sledi otkupna rata od 3800 CHF. Sve u svemu preko 20300 CHF ili oko 17.300 evrica a u vreme nabavke u kesu, ista se mogla nabaviti za 8000 evrica.
Pa vi te novce imate ali se pre toga morate "odreci" LSV na dve godine.
Pa zar vi ne znate da je PSPŠV, "Vojvođanski lovac" doo i LSV..... isto???
Pitajte lovce....potpisujem da će 90% odgovoriti potvrdno!
Pa i sam čuveni g.Miloš Beuković, sa nekoliko aliasa od kojih mu "Kum Vujica" najviše smeta, se na Skupštini LSV "krstio" kada sam ja rekao da "Vojvođanski lovac" nije vršio distribuciju lovnih karata!!!
Reče : "Ju...pa nego ko je?"
E Miloše, Miloše....znaš ti dobro ko jeste, znaš i ko nije, a znaš i kako je trebalo da izgleda!!!
To je isto kao i što ti misliš da si sremac samo zato što si rođen u Sremu!
A šta bi bio da si rođen u svinjcu???
Znači nije sve onako kako izgleda!
Nije bitno što je distribucija vršena od strene službenika PSPŠV u prostorijama LSV-a, koje su, bez naknade, ustupljene "Vojvođanskom lovcu" doo.
Ili je bitno?
Ili treba da bude bitno? Ili se radi o namernom dovođenju lovaca u zabludu?
Kao ono o neophodnosti osnivanja "VL" doo!!!!
Kako ste bili pametni, pa velikodušno ustupili prostorije da lovci koji dolaze po lovne karte misle kako ih distribuira LSV ili "VL" doo......cccc!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Skupština zakazana za četvrtak 11.04.2013. godine.
Što se tiče Gospodina Beukovića, alias Kuma Vujice, pa sam je sebi nadimak nadenuo. Kumovski se odricao svojih i menjao dresove kako mu je odgovaralo. Oca koji ga je stvorio, Vukomana Šelmića, je dobio zahvaljujući haškim podrepašima.
Za tu sramotu oko distribucije lovnih karata sam načuo. Jadno i providno ali izgleda delotvorno jer su mnogi naseli na uticaj i značaj LSV-a kao neke institucije Bogova sa Olimpa.
Sve mi se čini da im sledi još jedno otrežnjenje u vidu izmena i dopuna Zakona o divljači i lovstvu gde će pored postojećih saveza da se pojavi i biće priznat verovatno i LSCS, pa i ostali.
Ono što mi smeta je tvrdoglava priča da je UO LU Srem doneo jednoglasnu odluku da se ostane u LSV koji je moćan i uticajan kod dodele lovišta.
Moćni su i uticajni kao baba Zviždana iz Ljube. Da je prava i pravde odavno bi završili pojedinci iza rešetaka.
S obzirom da Skupština udruženja odlučuje o ostanku ili izlasku smatram da je potrebno da se na skupštini javno postavi to pitanje, da se dnevni red u koji sam večeras škicnuo dopuni i tom tačkom i da konačno lovci iz LU Srem odrade jednu pametnu stvari i izglasaju da ne budu članovi LSV-a i time sebi uštede ogromna novčana sredstva.
LD Jamena definitivno ide samostalno i iskreno mi je žao jer sam mišljenja da neće uspeti odnosno da će se za par godina vratiti pod okrilje udruženja ili opštinskog lovačkog saveza jer samostalno sa toliko malo članova neće moći.
Prihod od lovnog turizma im je nikakav i kada se dogodi da opucaju svu iole vrednu krupnu divljač i kada im Hrvati zatvore protok divljači preko nasipa imaće problem. Takođe im je tu prisutan krivolov i hvatanje divljači u zamke a i štete na divljači će morati sami da snose i tu se više ne mogu pozivati na udruženje za pomoć.
Nikako da isčitam ove silne komentare što su napisani na nova dešavanja u LU Srem ...
Ostao sam bez teksta ...
Koliko sam zaključio bitno je da se samo glasa i donose neke odluke , a da li je to po statutu LU ili ne ? To je manje bitno ...
Ficho od kada je informacija za Jamenu ???
Prvi put sada čujem da definitivno idu ...
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?