Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: ŠTA SE DEŠAVA U LSV?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
ŠTA SE DEŠAVA U LSV?
savo bp
 Samo da ispravim cifru na mom upisu. Nije 14.000,00 din nego 1.400,00 din.
Možda nisam dovoljno jasno obrazložio onih 500,00 din- za rad L S Vojvodine i proslavu jubileja 90 god osnivanja LSV.
Pošto vidim da pojedine kolege ne mogu da uđu na sajt LSV i nađu materijal za skupštinu evo uputstva ali ne smatrajte da pametujem. www.lovackisavezv... -prvi upis je LSV i tu klik- otvoriće vam se u horizontalnom tekstu šta sve je moguće pronaći pa vi klik na "vesti i događaji"- pojaviće vam se "materijal za skupštinu" - u levom donjem delu klik opet na materijal za skupštinu i sve ćete videti.

ISPRAVLJENA CIFRA U PREDHODNOM UPISU!!!ADMIN TIM

slavaplana
 Nema sanse da se otvori kod mene!!

savo bp
 Na strani br. 14 počinje izveštaj za 2011 i predlog za 2012.
Članarina 2011 ostvareno 20.171.500,00.
Članarina 2012 predlog 25.200.000,00.

Ukupan prihod 2011 ostvareno 25.977.887,00.
Ukupan prihod 2012 planirano 29.719.135,00.

Na strani 15 piše: glasilo LSV - 2011 ništa
- 2012 - 5.400.000.00 -predlog.

Na strani 16 piše: vojvodjanski lovac - 950.000,00.
jubilej - 900.000,00.

Samo me zabrinjava to da li će svi Upravni odbori lovačkih udruženja imati vremena da prouče skupštinski materijal i svojim delegatima daju smernice.

Delegati na skupštini treba da su manje gladni i žedni a više da su potkovani znanjem.

stane
 Sto naravno nece biti slucaj. Velika je glad a zedj jos veca. A materijale ce im zbog hitnosti u vezi predaje zavrsnog racuna poslati naknadno a mozda ce im podeliti na samoj sednici. Stara fora cuvenih manipulatora iz lsv. Svake godine isti fazon, a sarani ko sarani.

Sremac75
 Ovo je cenovnik usluga JP "Vojvodinašume" za 2012-2013

http://www.vojvod...012_13.pdf

Vidite poslednju stranu tačka 2.12. Ostale usluge!!!!!!!!!!!!!!!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Lala
 Ranije verzije MS Ofis (2003) ne mogu da otvore .docx fajlove, koji su radjeno u MS Ofis 2007. Potrebno je da preuzmete dodatak za MSO 2003 sa interneta, besplatan je, i moći ćete da otvorite fajlove i u ovom formatu.
Dodatak preuzmite sa linka:
http://www.microsoft.com/download/en/...n&id=3
Kada otvorite link, samo kliknite na 'DOWNOLOAD', a kasnije klinite na instal, biće OK.

Na sajtu LSV, na stranici gde je materijal, desno u uglu imate strelicu na dole, tako možete da 'skinete' materijal na vaš kompjuter. Kada ga skinete, onda možete i da ga otvorite, uz prethodnu instalaciju onog dodatka.
A i editori sajta LSV su baš mogli da materijal postave u .doc formatu, pa ne bi bilo problema.
Kratko sam pogledao materijal, naročito fin. izveštaj i plan za sledeću godinu. Malo da analiziram, biće duži tekst, ali vredi pročitati!!!

Prihodna strana:- predvidjen je veći prihod od članarine za skoro 25%, što govori da se pored očekivanog smanjenja broja lovaca (ima predvidjanja da će broj opassti za oko 15%, kako čujem, a negde i više, kriza je) računa da oni koji ostanu lovci, plaćaju više! Koliko je ovo realno i ostvarivo, nisam siguran, koliko LU će prestati da plaća članarinu kada se osamostali u 'svom' lovištu?
- dobra stvar je da se u 2011. izgleda pazilo na trošenje, jer od prenetih sredstava iz 2010. je potrošeno samo jedan deo prenetih sredstava. Ostalo je za 2012. preneto nešto više od 2 miliona.
Ostali deo prihodne strane je manje više OK.

Rashodna strana (veselje u najavi):- predvidjeno je da LSV u seldećoj godini izdvoji 3 puta više novca za LSS, nego ove godine (rashodi, tačka 1.1). Zašto se išlo na povećanje ove cifre, umesto da ostane isto, jer LSS, kako vidimo, smanjuje broj zaposlenih (valjda), a i zakonske ingerencije LSS su drastično manje nego ranije. Da li to vojvodjanski lovci treba da kompenzuju rasipnost u LSS? I zašto je to prihvaćeno?
- stavka 9., gorivo: utrošeno je 940.000 za gorivo, znači, potrošeno je blizu 8000 litara goriva!!! Ako auto troši u proseku 10 litara/100 km, predjeno je 80.000 km za godinu dana!!! Mnogo je , kume!!! Svaki božji dan u godini (365 dana) se vozikali po 200 km u proseku!!!! Ma hajde!!! Pa to se nije izlazilo iz kola, ljudi, treba svaki dan da su se vozikali tri sata, da bi napravili ovu kilometražu!
-tačka 10.1: servis vozila, potrošeno je 7000 evra na servisiranje?!?? Pa toliko mlatene košta nova Lada Niva! Pa šta su pobogu servisirali za te pare?
- tačka 11. : održavanje opreme 244.977 din.!! Koja oprema je to održavana, šta je održavano za 3000 evra??? Nema podataka, niti objašnjenja!!! Neozbiljno!!!
- tačka 16. štampanje članskih karata, preko pola miliona za 40 000 karata. Znači sad znamo da je jedna članska karta koštala oko 13 dinara. Ne znam da li je to malo ili mnogo, nisam upoznat sa cenama
- tačka 18.: GLASILO LSV - odlučili su ljudi da izdaju glasilo LSV. Zašto, nemam pojma: Informator koji je izlazio kvartalno je bio po sadržaju (informacijama) sasvim pristojan. Doduše, nije bilo slika čelnih ljudi, da mogu da se eksponiraju, što se mene tiče, i ne treba da ih bude. A usput, napravljen je i taj sajt LSV konačno, zaista ne vidim potrebu da se sada ide još i na izdavanje časopisa - to je skup sport, košta kao djavo, spor je u informativnom smislu, a neko kanda misli da još može da naredi bilo kome, da se obavezno pretplaćuje na nešto što ga možda ne zanima, nešto što se ne zna ni kako će da izgleda, ni koja će mu uredjivačka politika biti (mogu misliti na šta će to da liči)! Zaboravite gospodo iz LSV, da dekretom nekog obavezujete da uz članarinu MORA da kupuje bilo kakav časopis. Koga to zanima, eno mu trafika, pa neka kupi, ako hoće. Tržište, a ne dekret! I u tu svrhu LSV predvidja da u 2012. godini potroši čitavih 5.400.000 dinara!!! Ako kalkulišu sa blizu 18000 lovaca, znači da svaki lovac treba da izdvoji 300 dinara za nešto što još ni ne postoji!!!! Kažu biće 6 brojeva (dvomesečnik), a već imamo Informator (kvartalni), pa čemu onda ovo???? Da bi se neko udomio? Da se napravi biznis nekome? N E P O T R E B N O, po mom mišljenu, totalno aut ideja! Zar u krizi potrošiti četvrtinu UKUPNIH PRIMANJA, na časopis koji će da objavljuje slike rukovodilaca i hvalospeve, ili već sto puta prežvakane članke o divljači, tipa 'Kako nišaniti fazana u letu', ili 'Parenje srneće divljači'??? ČEMU TO???
- tačka 26. ZARADE: e konačno jedna dobra stvar - u odnosu na 2011. fond zarada u 2012. je PREPOLOVLJEN! Ne znam da li su pojedinačne plate prepolovljene, ili se smanjuje za polovinu broj radnika, nije objašnjeno!
- tačka 30.3 OPREMA: kupljena je neka oprema za 340.000, nema objašnjena kakva oprema, za čega, i za koga.
- tačka 30.4 FAZANI ZA REPRODUKCIJU: potrošeno NULA dinara. Nema reprodukcije! Ili nema fazana, ili su fazani, ako postoje, 'zanemoćali', pa da im se kupi vijagra?!? Smeko
- tačka 33.2 GAJENJE I ZAŠTITA: sa ovim parama koje su potrošili, mogli su samo da gaje fikuse u kancelarijama, jadnih 15.900 dinara za gajenje i zaštitu, za celu 2011. godinu!!!
- tačka 33.3 POMOĆ LOVIŠTIMA: u ovu svrhu je utrošeno NULA dinara. Zvanični korisnik lovišta koji gazduje preko LU, nije uložio NIŠTA da pomogne lovištima. Komentar nepotreban!
- tačka 33.6 AUTORSKI UGOVORI: eee, ovde se, za razliku od prethodne stavke, još kako naplaćivalo: potrošeno je 470.000 za autorske radove!!! Nema objašnjenja KOME je isplaćivano, i za čega? U tom smislu, tražim od SRBIJALOV da meni isplati autorska primanja, za moje pisanje i administriranje! Ugledajte se na LSV, vidite kako oni vode računa o autorima!ROFL
- tačka 38. i 39. vezano za VOJVODJANSKI LOVAC: potrošeno blizu 2 miliona. Nema objašnjenja u koje svrhe?!? Zar nije bilo govora, da će se VL na tržištu boriti za dohodak? Jedino tržište koje je do sada našao VL, je budžet LSV, koliko ja vidim? Možda grešim... ali 2 miliona je lepa parica! Još ako ne plaća korišćenje prostorija, opreme i infrastrukture LSV, ako ne participira u troškovima, onda tu nešto ne štima. Imam saznanje i dokaz, da su zaposleni u LSV radili i potpisivali planska dokumenta pod pečatom VL - za radno vreme u LSV, radili su za drugo pravno lice, kome je taj rad plaćen! Pa majku mu ljubim!!!! Odakle nekom pravo i sloboda da se tako ponaša?? Da li to tamo radi svako ko šta hoće i kako kome odgovara, ili šta??
U vezi sa ovim, smatram da je dužnost predsednika LSV, i UO, da stavi javnosti na uvid ugovor o medjusobnim odnosima LSV-VL, kao dva pravna lica, od kojih se jedan sigurno, a drugi verovatno, finansiraju parama lovaca Vojvodine. Karte na sto, moliću, verujem ja vama na reč (? da nisam u bunilu?), ali kada su pare u pitanju, ne verujem ni sam sebi! Nemojte da od budžeta LSV, pravite protočni bojler za Vojvodjanski lovac!!! Uostalom, zašto nije objavljen izveštaj o radu VL, na sajtu? Ako je savez naš, lovački, svih lovaca, i ako je NAŠ savez osnovao ćerku firmu, onda je valjda normalno da lovci, koji su indirektni osnivači i indirektni vlasnici VL, znaju šta ta renomirana firma radi!!!
Generalno: smanjujte troškove, ne razbacujte se, imaćete odliv članstva sigurno!!! A predsednici LU, koji uglavnom sede u skupštini LSV i u organima LSV, će morati posle da stanu pred svoje lovce i da im objašnjavaju 'šta je pisac hteo da kaže' sa ovakvim planom, i povećanjem članarine.
Ovaj potez je potpuno kontraproduktivan!
Eto, trudio sam se u ovom upisu da budem vrlo konstruktivan, nisam hteo da pišem isto ovo što sam pisao, na jedan drugi način, kako već umem (iako mi kuva u stomaku od ogorčenja i besa), i da potpaljujem lovce, i da izazivam animozitet prema LSV, koji ionako već postoji od ranije. Zaslugu za ovakav miran ton mog upisa ima g.Pažin, u kome još uvek vidim čoveka koji može da izmeni kurs i način rada LSV. Mada, ovaj predlog članarine, i finansijski plan za 2012. mi govore, da ima dosta onih koji bi da se vrate na staro: da članarinu naplaćuju po sistemu 'uzmi ago, što ti srcu drago', da naredjuju, obavezuju, itd!
A šta će biti, ako i izglasaju 1400 dinara članarine, a neko LU odluči da ne plati? Ili da plati samo jedan deo? Ili da velika LU, kada preračunaju, shvate da za pare od članarine mogu da formiraju svoju stručnu službu?

I još jedno pitanje: čemu onda stručna služba LSV, ako će VL preuzeti sve?
Mislim da ovaj potez UO LSV, nije dovoljno dobro promišljen! Ne povećavajte članarinu, sečete granu na kojoj sedite. Biće razdora, i u LSV, a da ne pričam šta će biti na terenu, po LU i LD!!! Ne bih bio u koži predsednika LU i LD, kada budu morali lovcima da objašnjavaju zašto sad OPET povećanje članarine.
I najzad, tačka 40. rashoda: Proslava jubileja 90 godina, mora da bude SKROMNA i RADNA! Kakvih 900.000 dinara za proslavu, skoro 9000 evra za veselje? Povucite populistički potez, gospodo iz LSV, pa umesto prijema, zakuski, 'viskitja sa hledom', i sličnih stvari, dakle umesto gurmanluka i veselja, iznesite recimo par stotina fazana u neko siromašno lovište! Ili napravite lov na predatore, za goste i zvanice, pa u lovištu, kao pravi lovci, proslavite!!! Manite se govornica, i aplauza! Prošlo je vreme za bankete i konfete!
A zamislite kako bi reagovali obični lovci, kada bi ste rame uz rame sa njima, izlovili neku lisicu ili šakala? Radite malo na imdižu, pobogu!!!
Ovaj savet i ideja je besplatna, ne treba mi da udjem u stavku 'autorski ugovori' pa da me optuže da 'derem' moj savez!!!
A ako pored svojih velikih briga i problema koje imam zadnjih dana, uspem da nadjem vremena i energije, eto mene tamo na Skupštini, u ćošku, da virim i slušam! Ako me pustite, naravno, ja ću biti onaj bez kravate, u lovačkim pantalonama, a možda obujem i čizme gumene, da me lakše uoče! Grin
Ova Skupština je prilika da se proveri, da li ima volje i želje da se nešto menja, ili će i dalje LSV da se udaljava od lovaca, i da nastavi da drži položaj interesne grupe, koja je po svom načinu rada daleko od Statutom proklamovanih ciljeva, po mom mišljenju. Po načinu pripreme sednice, i po načinu dostavljanja materijala, nisam optimista. Isti scenario kao i ranije! Pa dokle će stručna služba i organi LSV da rade na stari način, i da primenjuju iste štosove iz godine u godinu?
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

vuk71
 punisher kazes da Beukovic, Zeremski, Pazin i sl. elita ocekuju prozivke... pa oni to i znaju al obraz ko koza od ds to dozvoljava, kad je lova upitanju nema uzmicanja... upravo oni i jesu glavni kreatori ovakvog stanja u lovstvu, naravno neki se nece samnom sloziti ali ako nisu direktni ( a u nekim slucajevima sigurno i jesu) onda su sigurno indirekni krivci ... Gledati kroz povez na ocima sta se desava u pojedinim lu i mirno piti kafu u kancelarij a cekati da se stanje popravi to je nedopustivo, naravno da u nekim slucajevima apsolutno sve znaju preko svojih ljudi u nekim lu sta se desava al kako protiv svojih ljudi sa kojima ce u istom lu loviti koliko i sta hoce, a da tu su i glasovi od istih kao podrska da ostanu na vlasti...sramota za lovstvo

vuk71
 ups zaboravi da i tu kafu sto piju u lsv piju sa gustom ... posto to placaju lovci clanovi lsv...mora da je slatka kad je mukte...a vi gospodo lovci samo izmirite svoje obaveze i sve ostalo vezano za lovstvo samo ce se resiti...pozdrav od PAZINA,BEUKOVICA,ZEREMSKOG....

DakiNS
 Vuče ne bih za sada trpao Pažina u isti koš sa B i Z,ipak je on tu mooogo kraće. I sam znaš da kada uđeš u novu firmu treba ti neko vreme da se privikneš, uočiš i u njegovom slučaju proučiš rad i ponašanje, ali pošto si nov i sam ne ide sve na prečac. Pažinovi potezi dosadašnji su ipak pomak .MNooogo su tu dublji koreni B i Z pa ostlih zaposlenih kojima se osladilo i koji će zbog toga uvek držati stranu B i Z, možda se Pažinu i Deka pridruži biće ravnopravnije.Nemoj zaboraviti da su smanjene plate a to se teško oprašta. Korov se lako zapati a teško iskoreni
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Sremac75

Sremac75 kaže:
Ovo je cenovnik usluga JP "Vojvodinašume" za 2012-2013

http://www.vojvodinasume.rs/fajlovi/C...012_13.pdf

Vidite poslednju stranu tačka 2.12. Ostale usluge!!!!!!!!!!!!!!!

PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Sremac75
 A šta je sa prihodima od polaganja lovačkog ispita???
Da li su lovci plaćali ta polaganja???
A šta je sa prihodima od obuke za ocenjivanje trofeja???
Da li su lovci plaćali te obuke (poznatije kao "između doručka i ručka")
A šta je sa prihodima od ocenjivanja trofeja???
Da li su Beuk i Zeremski besplatno ocenjivali "Svetskog prvaka" i ostale trofeje?

Za šta je "VL" plaćeno 1.668.000, oo dinara????

Piše za izradu planskih dokumenata!!!!
Pa ko je radio ta planska dokumenta ako "VL" nije imao nikoga zaposlenog sve do 01.10.2011. godine (ako se dobro sećam)???
Da ih nisu radili oni koji su bili ZAPOSLENI u stručnoj službi LSV i koji su dobijali platu iz onih 7.726.274 dinara????
Kada su ih radili?
Od 00.00h pa do 07.00h, onda tuširanje pa na posao u LSV Trt Milojka
Ili su primali platicu od oko 150.000 dinara (pre smanjenja) u LSV + ugovri o delu ili honorari za izradu planskih dokumenata u "VL"???

Ovo je ozbiljno!!!
PraviloPraviloPravilo
Palica

Lala
 Nešto razmišljam, da možda ne bi bilo loše kada bi neko od delegata izmedju ostalog pročitao i neke naše primedbe, koje pišemo ovde, i postavio pitanja, koja su ovde postavljena. Baš me zanima, da li neko ima petlju da to uradi, i kakva bi reakcija prisutnih bila? Mislim i na rukovodstvo, i na delegate.

Djura33
 Pozdravljam Lalo tvoj opsirni upis, sa komentarima, i svuda si dobro reagovao, al moram da dodajem da bi trebao ipak i prema Pazinu biti direktniji, jer on je predsednik, i dirktno odgovoran za ovo. Da on nece da clanarina bude 1400, da on misli da nam je Glasnik nepotreban, to ne bi proslo, tako da je i on u istu ladicu upao, kao i ostali do sada, koje smo toliko kritikovali.

Necu da vrsim paljbu na njega, al sto ga branimo? Bezobrazluk je izrada planskih dokumenta, sta radi Strucna sluzba LSV, koju placamo? I sto ide Vojvodjanskom Lovcu deo para po Lovcu (ako sam dobro razumeo)? Nek prave cenovnik za izradu dokumenta, kao i Srbijasume!! Ca. 80 000 za osnovu i godisnji plan. I reseno.

Ali, gledajte, koju rupu u budzet Lovackih Udruzenja ce tek ova clanarina praviti, jer od planirane clanarine po Lovcu, moraju LU dati 1400 dinara za LSV i najmanje 1000 dinara za Lovnu Kartu, ako bude dosta? Znaci 2400 odmah u startu dajes po lovcu nekim drugima, tako da malo za rad LU ostaje.......kad pomislimo, sta sve moramo da platimo ove godine.

zoranp

Lala kaže:

- tačka 30.4 FAZANI ZA REPRODUKCIJU: potrošeno NULA dinara. Nema reprodukcije! Ili nema fazana, ili su fazani, ako postoje, 'zanemoćali', pa da im se kupi vijagra?!? Smeko
- tačka 33.2 GAJENJE I ZAŠTITA: sa ovim parama koje su potrošili, mogli su samo da gaje fikuse u kancelarijama, jadnih 15.900 dinara za gajenje i zaštitu, za celu 2011. godinu!!!
- tačka 33.3 POMOĆ LOVIŠTIMA: u ovu svrhu je utrošeno NULA dinara. Zvanični korisnik lovišta koji gazduje preko LU, nije uložio NIŠTA da pomogne lovištima. Komentar nepotreban!
- tačka 33.6 AUTORSKI UGOVORI: eee, ovde se, za razliku od prethodne stavke, još kako naplaćivalo: potrošeno je 470.000 za autorske radove!!! Nema objašnjenja KOME je isplaćivano, i za čega? U tom smislu, tražim od SRBIJALOV da meni isplati autorska primanja, za moje pisanje i administriranje! Ugledajte se na LSV, vidite kako oni vode računa o autorima!ROFL
- tačka 38. i 39. vezano za VOJVODJANSKI LOVAC: potrošeno blizu 2 miliona. Nema objašnjenja u koje svrhe?!? Zar nije bilo govora, da će se VL na tržištu boriti za dohodak? Jedino tržište koje je do sada našao VL, je budžet LSV, koliko ja vidim? Grin

ZNAČI ZA DIVLJAČ I LOVIŠTA NETREBA NIŠTA PRETERANO ULAGATI, JER SU NAM VEROVATNO LOVIŠTA PUNA I UREENA, ALI ZATO TREBA MAKSIMALNO ISKORISTITI...PA GDE ĆE VAM DUŠA???!!! PA OVO JE PO MENI ČISTO PROVOCIRANJE I OMALOVAŽAVANJE ČLANSTVA!!!..A Lisica JAKO LEPO SEBI NAPRAVIO OKRUŽENJE, MALO LSV, MALO LV...MA PRAVI Lisica ...SAMO JE GADAN OVAJ Srbijalov KalanjikovKolce ...SVE VIDE BANDITI I LAJAVCI!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Lala
 Djuro, već sam ranije u nekom upisu izrazio svoje čudjenje da je predlog za ovu članarinu usvojen jednoglasno na UO LSV. TIme sam i Pažina indirektno prozvao za ovaj postupak.
Šta to govori, to jednoglasno usvajanje?
Po meni, situacija i odnos snaga u UO LSV donekle podseća na onu situaciju iz narodne pesme 'il' se skloni, ili se prikloni!'. Ako UO LSV podrži nečiju ideju o povećanju članarine (vidiš, nigde ne piše ko je predložio ovo povećanje!), šta treba predsednik LSV da uradi? Da se sukobi sa celim UO? To niko ne bi uradio. Jedino što je moglo da se uradi, a ne znam da li je uradjeno, jeste da je neko iz UO, ili predsednik, izneo predlog da se članarina ne menja, a da se odustane od nekih ideja iz plana za 2012.
Zašto to nije uradjeno, nemam pojma, ili je možda i uradjeno, pa je odbačeno, ne znam. Očito da se dešavanja na UO LSV kriju od javnosti, jer ni jednom nismo imali priliku da čujemo ili pročitamo diskusije koje se tamo vode, a zapisnici moraju da postoje, samo su negde dobro zašuškani. Valjda će doći vreme, da se potpuno poštuje javnost rada LSV, pa će i ovi zapisnici sa sednica UO videti svetlo dana!
Možda bi bilo jako interesantno čuti kakve se diskusije tamo vode? Možda bi onda lovcima neke relacije bile jasnije?
Ako je i onaj ojadjeni LSS mogao da objavi stenograme sa sednica svog UO, ne vidim zašto to ne uradi LSV? Ili baš u tom grmu leži zec - možda bi se začudili kada bi saznali ko šta govori na tim sednicama, a šta priča javno? Nemam pojma, samo pretpostavljam.

Pade mi na pamet ideja, da na skupštinu odem sa onom potkapom sa prorezima na očima, kao nindža!Ninja

stane
 Bez zelje da se ponavljam, ali vec sam negde i napisao da lsv om i dalje rukovodi beuk a da Pazin figurira. A i kad bi hteo nesto promeniti u ogromnoj je manjini. Moze samo dati ostavku ali izgleda da je legao na rudu.

punisher
 Hajde što vide prijatelju Zoki, nego i serendaju ( komentarišu ) kao da imaji glavu i mozak u njoj. A šta će nama glava i mozak kad su tu umne glave našeg lovstva da misle za nas. Mi samo treba da skinemo gaće i da se n.....mo.
Strašno je to drugarice moje i drugovi, takvo bahaćenje na račun lovaca dok divljač nema šta da jede, i dok je jedu dvonožni i četvoronožni predatori, dok lovci jadni i bedni svojim kolima, Nivama, peške iznose hranu i prehranjuju je.
Ovi se bahate i planiraju da spiskaju par miliona NAŠIH dinara na svoje bahanalije. Puna su im usta krize, vanrednog stanja, nemaštine, potrebe za štednjom, a kada oni sami to treba na svom primeru da pokažu onda ide ona Njegoševa: "Svi junaci nikom ponikoše i u crnu zemlju pogledaše".
Nemam ništa lično protiv Pažina, ali se uhvatio u kolo koje će ga ili nadvladati ili će on stati na čelo kola i svi ostali će se morati po njemu ravnati.
Nadam se samo da ga "kum Vujica" ne drži u šaci za nešto, kao što je Vujičin pulen Bora Bogunović držao dosta ljudi u Šidu u šaci i radio sa njima šta je hteo.

DakiNS
 Punisheru pa nije lud da se odmakne od valova
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Lala

stane kaže:
Bez zelje da se ponavljam, ali vec sam negde i napisao da lsv om i dalje rukovodi beuk a da Pazin figurira. A i kad bi hteo nesto promeniti u ogromnoj je manjini. Moze samo dati ostavku ali izgleda da je legao na rudu.

Ako je i tako, Stane, onda opet dolazimo do problema sa stavom i ponašanjem delegata! Čisto sumnjam da neki delegat ima mandat od lovaca da sa veseljem i radošću prihvati ovo dodatno povećanje članarine od 40%!
Da podsetim, od 2010. godine, članarina bila 600 dinara, 2011. god. 1000 dinara, predlog za 2012. god. 1400 dinara!!! Za dve godine povećanje članarine 133%!!! Zašto? Da bi se zadovoljili nečiji apetiti? Nekom kao da nedostaju sličice u časopisima? 'Lovac' je časopis LSS, piše uglavnom o dešavanjima u LSS, prenosi slike rukovodilaca LSS, pa možda nekom u LSV smeta, ili ima doza ljubomore, što nema mesto gde bi plasirao svoj lični EPP??? Ponavljam, Informator je sadržinski bio na dobrom putu! Časopis, u ovom trenutku, višak, i kladim se da će samo biti bure bez dna u koje će oticati skoro četvrtina budžeta LSV!!! Pa ko ima petlju da to predloži i dozvoli?
Nemojte me vući za jezik. Vučem ručnu kočnicu, da se ne otkačim, pa da ne počnem opet da 'opletem' ili 'serendam po internetu' (autor izraza M.B.), a to neće voditi rešenju, nego samo provocirati neke ljude, a to mi nije sada želja, ma koliko bi bilo zanimljivo za čitanje.
Daj da vidimo mi prvo te delegate, oni odlučuju! Inače, na SKupštini LSV, članovi UO, NO, i Suda časti nemaju pravo glasa! Znači, sve je u delegatskim rukama! Delegate nahvatajte, i pismeno ih obavežite kako da glasaju, ali da glasanje bude javno!
Obzirom da je rad Skupštine javan, svako može da pošalje svog nekog člana LU, da proveri da li je njegov delegat glasao u skladu sa stavom svog LU. Tačka. I priča bi bila završena odmah. Eto, ja sam prošle godine samoinicijativno otišao, da vidim kako će proteći izborna skupština, može se prisustvovati, ali vam niko ne garantuje da ćete imati mesto za sedenje.
Nešto mislim, da bi bilo dosta zainteresovanih za tu neku posmatračku ulogu na skupštini.
A znam da će da me pojedini ljudi dodatno zamrze zbog ovog što pišem, jer im se time vezuju ruke za moguću trgovinu glasovima. Sorry, iznosim svoje mišljenje.

punisher
 Ma ja apelujem na njegovu svest Titovog pionira i druga komuniste.ROFL
Mada kad bolje razmislim Daki, možda si i u pravu, jer ako se odmakne od valova može da usledi "drugovi i drugarice TJORKA, jer dolazi vreme TJORKE"ROFL

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,142,354 posete www.srbijalov.com