Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Municija 'NORMA'

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Municija 'NORMA'
Lala
 Na predlog Slavka75
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

slavko75
 http://www.norma....asp?Lang=2

ovde sam nasao neke podatke ,ali me vise praksa zanima dali je iko imao vise iskustva sa ovom municijom
UZIVAM U LOVU Tri prsta 2

Cvele
 Pa sta ima da se prica o ovoj municiji? Sama cena govori sve, a i u rangu je sa RWS-om Smile
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

slavko75
 cena je paprena to stoji ,na strelistu mi se pokazala odlicno 

slavko75
 izgleda ovo niko ne koristi kod nas Hmmm

vuk71
 slavko sta reci NORMA posluje u sastavu RWS, kvalitet odlican cena prati kvalitet, 30-06 sa zrnom vulkan oko 60eura kutija...ko moze samo napred...

Podunavac
 Vuče RWS je u sastavu Dynamit Nobela (kao i Geco), a Dynamit Nobel sa Normom, Hirtenbergom i još nekim firmama u sastavu RUAG-a. U svakom slučaju Norma je odlična municija.
Tri prsta 2Kolce

Baki58
 Dali neko zna imali kod nas u srbiji municija NORMA?
Branislav

Podunavac
 Treba da pogledaš u bolje opremljenim radnjama kao što su Grof, Snajper, Capriolo, Magnum i slične. A i nadolazeći LORIST je odlično mesto za informisanje i nabavku municije.
Tri prsta 2Kolce

vuk71
 podunavac znam za korporaciu RUAG al znam da im je PPU trn u oku, PPU godisnje proda metaka po celom svetu koliko i mocna korporacia RUAG...verovali ili ne...

sheytan
 I koliko ko zaradi? Jaooo
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

vuk71
 naravno zarada po metku je recimo PPU 10% a ruag uzme 40%...jbg. nemam taj podatak... o produkciji RUAG-a je pisano prosle godine u kalibru pa su ga uporedili sa PPU...

Podunavac

vuk71 kaže:
podunavac znam za korporaciu RUAG al znam da im je PPU trn u oku, PPU godisnje proda metaka po celom svetu koliko i mocna korporacia RUAG...verovali ili ne...

Vuče ne raspolažem podacima koliko municije ko proda, ali mi je ova informacija najblaže rečeno sumnjiva. Lično smatram da sam RWS proda po svetu isto ili čak i više municije nego PPU. A Ruag je veliki konglomerat koji pod svojom upravom ima mnoge fabrike. A da im je trn u oku može biti, niko ne trpi konkurenciju. Ali i tu je sve klasirano. PPU nema metak sa kojim može da konkuriše RWS-u. Najveći adut PPU-a je cena.
Tri prsta 2Kolce

DESPERADOS
 Kolega Podunavac ,

Kada bi upakovali PPU metak u RWS pakovanje i dali ga da se sa njim gadja svi bi ga hvalili i rekli to je to Swapska preciznost itd.... , veruj mi nasa municija je samo malo ispod njih , uglavnom sigurno smo u svetskom vrhu .
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

7x64 KRALJ ..Tri prsta..308W CAR..Tri prsta

Podunavac

DESPERADOS kaže:
Kolega Podunavac ,

Kada bi upakovali PPU metak u RWS pakovanje i dali ga da se sa njim gadja svi bi ga hvalili i rekli to je to Swapska preciznost itd.... , veruj mi nasa municija je samo malo ispod njih , uglavnom sigurno smo u svetskom vrhu .

Ja kolega jako dobro znam kakva je PPU municija, pošto sam je koristio (i još uvek koristim) 20-ak godina, što lovačku, vojnu, pištoljsku... Naša municija nije loša, ali PPU nema metak koji može da konkuriše RWS-u i to je činjenica. Nisam od onih koji kude naše proizvode, ali ipak treba biti realan.
Tri prsta 2Kolce

vuk71
 Podunavac nemamo mi onu germansku preciznost, zato neka serija moze biti bobra a druga bas i ne...jbg takvi smo i tacka...a prica o produkciji PPU municije mozes procitati u kalibru iz 2010g. samo sa Portugalskom vojskom imamo ugovor na neku milionsku kolicinu metaka... i naravno da PPU izvozi na sve kontinenete svoju municiju...

Podunavac
 Ja nisam mislio na vojnu municiju, nego isključivo na lovačku. A PPU izvozi svoju municiju na sve kontinente, ali prvenstveno se dobro prodaje kao jeftin metak solidne kvalitete, a ne metak visoke kvalitete. Ko što sam već rekao ne smatram našu municiju lošom, ali nikako se ne može meriti sa RWS-om.
Tri prsta 2Kolce

DESPERADOS
 Daleko od toga da su RWS , Norma isti kao PPU , ali da im je PPU veoma blizi to stoji .A cena je 4 x ( cetiri puta ) manja e to je vec velika razlika za respekt ....Bravo 2
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

7x64 KRALJ ..Tri prsta..308W CAR..Tri prsta

vuk71
 desperados nama fali malo da stignemo vodece proizvodjace municije u svetu... al nazalost to fali...nikako da okrenemo kolo srece...

javor
 Norma vulkan u 30-06 je odličan "svinjski" metak.Ja ga koristim a imam i kutiju balistic tipa sa plastičnim vrhom od 9.7g kojeg još nisam isproba.
Lisica

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Stara lovačka municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 213 12.06.2024. 20:37
Belom Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 869 04.12.2023. 18:14
Rotweil Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 100 04.08.2023. 22:38
Municija kalibra 30-06 MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 115 15.11.2022. 22:30
Cheddite Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 18 09.10.2022. 23:40
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,123,405 posete www.srbijalov.com