Men' ova lovatchka jahre bila jedna od ponajlepshih!
Lepo se lovile prepe, kerina sazrela(4 jahre), dobio chak i poklon-kajlu(proklinje Teslu redovno ), petlitja i zajca relativno dobro mlatiJo, i to ceeeelu sezonu loviJo sa IC(chokom, ne IC uredjajem! )(samo poslednji izlazak metnuo M, iako se ispostavilo da je mogao i tu IC)...
I tako... Neka i sledetje jahre bidne vako, ja tju biti zadovoljan!
Poštovane kolege i prijatelji mislim da ima mesta da se na ovu temu kaže po nešto i ono što je bilo dobro a naravno i ono što je bilo loše u sada već prošloj 2011.godini.
Evo za početak ja ću ukratko.
Po čemu ću pamtiti lovnu 2011.god to je na prvom mestu kod mene upoznavanje sa članovima foruma i drugim lovcima sa kojima sam ja doživeo vrlo lepe trenutke druženja koje doživljaje ću pamtiti još dugo. Jedno od takvih dogadjaja je i probanje Dekijevog vulkana pa neumorno testerisanje Sremca gostovanje i lov kod Slave , osvajanje nekih plasmana na lovno kinološke kupove ,kupovinu nove lovačke puške, novo rukovodstvo u mom LU i dr.
Naravno bilo je tu i u 2011.godini nekih dogadjaja koje bi rado kad bih mogao promenio!
Eto toliko za početak i nadam se da će svako od nas na ovom forumu dati svoje mišljenje o lovnoj 2011.godini.
Živeli
I najsporiji sa ciljem su brži od najbržih bez cilja.
Ja ću ovu godinu pamtiti više po dobrom nego po lošem!
Pre svega, pamtiću je jer sam po drugi put postao tata jednom junaku koji se zove orđe!
Onda ću je pamtiti po druženjima i upoznavanju sa dragim ljudima sa kojima se, da nije ovog foruma, nikada ne bih sreo (prvo Staro selo, pa Bečej, pa Bač i na kraju Kučevo).
Pamtiću je i po 4 odstreljene lisice (poslednja od juče)!
Ali pamtiću je i po žustroj borbi protiv čovekolikih štetočina u lovstvu...koliko je ta borba bila uspešna reći će vreme, ali meni je savest mirna i obraz čist jer znam da sam dao sve od sebe!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Ja cu ovu lovnu sezonu pamtiti po mnogo cemu. Pre svega sam ove sezone krsten.
Ove sezone sam prvi put u zivotu odstrelio zeca, za celu sezonu 6 jedinki. Sve u svemu, jos jedan izlazak na fazana je ostao ali kad sumiram sve, zadovoljan sam.
Prva lovna sezona sa puskom pa kako da je ne pamtim.
Što se mene tiče ovu lovnu godinu ću pre svega pamtiti po tome što sam upoznao jedan broj izuzetno kvalitetnih kolega lovaca koji mogu namene računati u svako doba dana i noći, a oni će se već sami prepoznati u ovome, kao i po zajedničkim lovovima sa tim ljudima!! Nažalost pamtit ću ovu lovnu godinu i po tome što su neki pokazali svoja prava lica i što sam se HVALA BOGU KURTALISAO TAKVIH, a i oni će se već sami prepoznati..mada me baš briga i ako neće!!..sve u svemu generalno gledano lepih sam lovova lovio i u gostima i kod kuće, a ponovio sam se novim pomoćnikom sa kojim sam jako zadovoljan i tako da ...NIJE LOŠE!!B)
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Ako po nicem drugom onda po tome jer sam pre sat vremena zavrsio preseljavanje u novu kucu koju sam u maju mesecu poceo da gradim i uz puno muke i truda konacno sam u svome gnezdu i sad u krugu porodice cekamo novu godinu!
Tomo nek ti je sa srećom, i da mnoga leta u sreći i miru sa svojojm porodicom poživiš u svojoj kući!!!B)
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
ovu godinu cu pamtiti po Srbijalovu na kojem sam postao clan pre godinu dana, i po prijateljstvima koje sam stekao preko ovog portala, lov ko lov ove godine i nije bio los puckalo se podosta na fazane, lije, a bice jos nesta valjda. drugari
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related
Ostaće mi u lepom sećanju po druženju sa kolegama sa ovog našeg foruma ,kojima želim svako dobro i sreću u novoj 2012.godini prijatelji moji!
Odlična tema, svaka čast!
Za mene lično kad govorim o lovu i forumu, prošla godina je, kao i sve prethodne, bila mešavina lepih i ružnih stvari. Ali čovek je čudna zverka, programirani smo da pamtimo samo lepe stvari, a da ružne zaboravljamo. I dobro je što je tako.
Najbolje što mi se desilo prošle godine, jeste da sam imao prilike da se upoznam lično, da lovim i da se družim sa jednim brojem kolega sa foruma. I da jedan deo njih sa punim pravom svrstavam u svoje nove prijatelje, koji mogu da se oslone na mene, a i ja na njih! Pored nekoliko sjajnih druženja i lovova, po brojnosti, a i po kasnijim efektima (ko razume, shvatiće! ), prednjači hajka na šakala u Starom Selu, i Slavina egzibicija u organizaciji toga.
Bilo je još nekoliko lepih dogadjaja, vezanih za Srbijalov: druženja u Bečeju, Neštinu, Indjiji, Baču...
Ono što me delimično razočaralo, jeste reakcija jednog dela lovaca, na promene u lovstvu. Srbijalov je dobrano uzdrmao ustaljene šeme i doprineo, da se neke stvari u lovstvu barem pokušaju izmeniti na bolje; nisam siguran, da li će biti tog efekta, ali barem smo pokušali! Da su lovci hteli da aktivnije rade na tome, stvari bi drugačije izgledale; ovako, ne mogu da prognoziram, ali jedno je jasno: Srbijalov je u 2011. godini stekao preko 1500 novih članova, pomerio standarde oko lovačkih foruma, i postao mesto koje se prati, čita, citira i komentariše, kako od običnih lovaca, tako i od odgovornih i 'odgovornih' ljudi. I izaziva reakcije, i pozitivne i negativne, koje se ponekad, na žalost, završavaju i pretnjama, podmetanjima i pokušajima miniranja nekoliko nas, koji smo najaktivniji. I to smo prošli, idemo dalje, a u kom pravcu, sve više će odlučivati članovi foruma, a sve manje administratori.
Da li je Srbijalov dobio ulogu nekog nezvaničnog centra za razmenu informacija u lovstvu? Sigurno je da donekle jeste, iako to nije bila namera! Ali tako ispade, u nedostatku drugih izvora koji treba da rade taj posao po difoltu, ljudi su se okrenuli tamo gde mogu da dobiju makar deo informacija! I izgleda da je poverenje u pisanje na Srbijalov forumu poprilično veliko, a to počinje da predstavlja dodatnu odgovornost ljudima koji ovaj forum vode: moramo da dobro pazimo šta se sve piše na forumu, neki put moramo da menjamo ili brišemo upise članova, pa onda bude ljutnje i težih reči, ali valjda kasnije svi shvate, da je to u interesu foruma.
Takodje, razočaran sam količinom licemerja, hipokrizije i neiskrenosti, kako kod lovaca, tako i kod nekih ljudi koji 'kroje' sudbinu u lovstvu.
Kako god, želeo bih da lov ostane ono što treba da bude: uklapanje čoveka u prirodu, brigu o lovištu i divljači i druženje i razmena iskustava i znanja, u 'drugom poluvremenu' lova! I da bude što manje 'instant lovova' po sistemu 'dodji, pucaj, jedi i idi'. A da forum Srbijalov bude mesto koje će predstavljati 'treće poluvreme', gde ćete prenositi dešavanja u lovu i oko lova, o kojima pričate i komentarišete!!!
SREĆNA I USPEŠNA VAM BILA 2012. godina!
DOBAR POGLED!
Pamticu je po prvoj pusci,po prvoj odstreljenoj divljaci po sreci po lovu po prirodi.
Po jutarnjim ulascima u loviste po kako mi srce zaigra kada udjem ujutru u lovise i kada pustim psa a on veselo pretrazujem.
Ovo je bila dobra godina za mene
pamtiću je po tome što je moje LD jednoglasno odlučilo da se odvoji od starog i preraste u novo udruženje,dobilo dozvolu za izdvajanje lovišta i izradu deobnog bilansa u starom LU,samo još čekamo da nam se ucrta i konstituiše naše lovište kako bi konkurisali,
pamtiću je po tome što smo uspešno započeli leženje i odgoj fazana koji su uspešno i lovljeni ove sezone.
a upamtiću je i po tome što mi je mladji sin poludeo za lovom i ni jednu nedelju ne propušta,nabavio je sebi psa i...
a i upamtiću je jer sam postao član
... po dobrom druženju, prilično uspešnim lovovima, po većem broju divljači no prethodne godine ...
po uspešnim odstrelima sa ponovljenom pucom(IŽ18MH 7,62x54R) što me je zaista obradovalo, oduševilo, "nateralo" da zavolim kipplauf još više ...
uživanju u lovu na fazana, zeca sa napokon nabavljenom položarKom (54rka) ...
ali i po manje slobodnog vremena i manje izlazaka u lov na predatore što mi je inače omiljeni lov posao, obaveze ...
Sve u svemu spremno dočekujem novu sezonu u nadi da će bar za malKo biti bolja od ove prethodne
Pamticu je po dobrom druzenju ekipi gde smo se konacno nasli oni koji su kao ja zbog nekih ostrih moralnih i ljudskih osobina promenili nekoliko ekipa i na kraju zadnje 2-3 god isli samo sa kerom u lov,ondak onog dana kad je organizovana cuvena Zlatiborska hajka tog dana bas i ja odstrelio vuka ,treceg po redu,a na kraju ali najbitnije pred kraj godine smo nekolicina istomisljenika i ja stavili tacku na bitku koju vodimo 3-4 god unazad,registrovali smo novo LU i sad samo ocekujemu dodelu teritorije lovista.To je u najkracem skoro sve jer druzenje i zadovoljstvo koje neizostavno cine lov ne mogu da opisujem trebace mnogo prostora kao i vecini lovaca verujem.
Na kraju kad svedem utiske veoma lepa godina i sezona sa nekoliko lepih odstrela i jos lepseg druzenja.
ma nasrcu bre rodjo mora se branim,a ti zapadnjaci kvarni su ko muckovi al sam naso pravu pusku AA-12
Još nije završena sezona. Za sada ništa spektakularno. Vuk mi pokupio kera i prije početka početka sezone. ali sada do prvog marta nastupa lov na štetočine....
U stvari ipak ću je pamtiti malo duže po tome šta je sve isplivalo iz LSS, LSV, koliko su protraćili naših para, kako se krade državnim aparatom ,kako se izmišljaju novi nameti, kako sa svima sklapamo sporazume koji su katastrofa za našu privredu i poljoprivredu, kako policija ništa ne radi sem otimanja novca običnom čoveku , kako su nasankali lovce ubeđujući ih da treba usitnjavati udruženja ( da bi ih lakše mogli preuzeti) Muka jedna nikako da pronađem nešto lepo i dobro po čemu ću pamtiti prošlu godinu, tu izuzimam sport. E IMA JEDNA SVETLA TAČKA a to su naša druženja ona svakako zaslužuju da se pamte i novi drugari i lepi lovovi
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Hunter_lovac Offline
· 12.12.2023. 23:19
Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?