Skraćivanje cevi na karabinu
|
Sniper Hunter |
Objavljen 09.10.2013. 19:08
|
Moderator
Upisa: 4753
Pristupio: 13.12.2009. 10:00
|
Od kolege midji djidji
|
|
|
|
midji djidji |
Objavljen 09.10.2013. 19:13
|
Mlađi član
Upisa: 39
Pristupio: 07.10.2013. 20:55
|
hvala adminima na brzini i razumjevanju
pa da pocnemo
ima li neko od kolega iskustvo sa skracivanjem cjevi na karabinu i kakvu je poslije toga grupu pogodaka dobijao
hvala unaprijed na pomoci
samo opusteno
|
|
|
|
sheytan |
Objavljen 09.10.2013. 19:21
|
Lovčina
Upisa: 2979
Pristupio: 23.11.2010. 13:27
|
Dobio nikakvu grupu! Sa sechenjem otishao i nishan(ostao na otfikarenom delu), pa nishta zivo nisam mogao pogoditi...
Ne zameri, lepa je tema, javitje se stroochni betjari, ukljuchujutji i glavnog (vele)majstora, Jevtitja!
novi način otvaranja tema je bzvz...
DOBAR DVOGLED!!!
http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U
|
|
|
|
midji djidji |
Objavljen 09.10.2013. 19:36
|
Mlađi član
|
hahahahahahah
nadam se da ce momci koji znaju znanje pomoci
samo opusteno
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 09.10.2013. 21:49
|
Moderator
Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Nisam siguran da li je baš dozvoljeno po Zakonu o oružju i municiji prepravljati oružje u sopstvenoj režiji - u to spada i skraćivanje cevi, a to sme da radi isključivo ovlašćena radnja-firma! (član 30. Zakona o oružju i municiji).
Proverite pre nego što nastavite da pišete.
IV POPRAVLJANJE I PREPRAVLJANJE ORUŽJA
Član 30
Popravljanjem i prepravljanjem oružja mogu se baviti preduzeća i radnje, koje pre upisa usudski registar odnosno registar radnji, za to dobiju odobrenje nadležnog organa.
Odobrenje iz stava 1. ovog člana nadležni organ će izdati preduzeću, odnosno radnji koja ispunjava uslove iz člana 27. stav 2. ovog zakona.
Preduzeća i radnje za popravljanje i prepravljanje mogu primati samo oružje za koje je nadležni organ izdao odobrenje, odnosno oružni list.
O svakoj izvršenoj prepravci preduzeće, odnosno radnja u roku od 48 sati u pismenoj formi obavestiće nadležni organ.
Bogu 'fala, što sam Lala
|
|
|
|
midji djidji |
Objavljen 09.10.2013. 22:07
|
Mlađi član
|
Lala kaže:
Nisam siguran da li je baš dozvoljeno po Zakonu o oružju i municiji prepravljati oružje u sopstvenoj režiji - u to spada i skraćivanje cevi, a to sme da radi isključivo ovlašćena radnja-firma! (član 30. Zakona o oružju i municiji).
Član 30
Popravljanjem i prepravljanjem oružja mogu se baviti preduzeća i radnje, koje pre upisa usudski registar odnosno registar radnji, za to dobiju odobrenje nadležnog organa.
Odobrenje iz stava 1. ovog člana nadležni organ će izdati preduzeću, odnosno radnji koja ispunjava uslove iz člana 27. stav 2. ovog zakona.
Preduzeća i radnje za popravljanje i prepravljanje mogu primati samo oružje za koje je nadležni organ izdao odobrenje, odnosno oružni list.
O svakoj izvršenoj prepravci preduzeće, odnosno radnja u roku od 48 sati u pismenoj formi obavestiće nadležni organ.
ja cu i da radim ako se odlucimkod ovlascenog servisera koji posjeduje kako dozvolu za rad tako i licencu za servisiranje oruzija
ovu sam temu otvorio da vidim da li je neko radio nesto slslicno kod nekog puskara jer ne vjerujem da je neko to pokusao u sopstvenoj reziji uzmi bonsek i rezi
hvala na upozorenju
molio bi kolege ako imaju nekakva iskustva ili saznanja na ovu temu da pomognu
samo opusteno
|
|
|
|
ssekir75 |
Objavljen 09.10.2013. 22:36
|
Lovčina
Upisa: 2437
Pristupio: 27.01.2013. 15:06
|
naravno da je bilo ihihi takvih koji su to radili bonsekom ili još bolje brusilicom, ali to je bilo u ratu i takvi Skrateži nisu služili za ništa drugo do za šenluk na svadbama i ispraćajima. ako želiš sa kraćenom cevkom da nešto i pogodiš, moraš da joj uradiš usta cevi kako treba. e sad, koliko je to lako izvesti, govori ti podatak koji je izneo branko bogdanović u knjizi dva veka puške na teritoriji jugoslavije. elem, on kaže da su i u vreme najveće tražnje za oružjem, ujesen 1941. u tadašnjoj FOMU sklapali puške partizanke ne krateći cev. ne zato što za to nije bilo vremena, već upravo zato jer su iskusni užički oružari znali da će dobiti skroz drugačiju grupu i da bi morali da prave novi nišan. parafrazirao sam, naravno, ali to je to. ako ne veruješ uzmi pa pročitaj.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану
калибар је "производ" два броја означених милиметрима
не пучај шинко док им не видиш беоњаче
|
|
|
|
sheytan |
Objavljen 09.10.2013. 22:37
|
Lovčina
Upisa: 2979
Pristupio: 23.11.2010. 13:27
|
midji djidji kaže:
Lala kaže:
Član 30
ja cu i da radim ako se odlucimkod ovlascenog servisera koji posjeduje kako dozvolu za rad tako i licencu za servisiranje oruzija
I izdati uredan fiXalni rachunj!
novi način otvaranja tema je bzvz...
DOBAR DVOGLED!!!
http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U
|
|
|
|
Voganjac |
Objavljen 09.10.2013. 22:43
|
Član
Upisa: 160
Pristupio: 07.09.2012. 22:09
|
To znaci zaboravi skracivanje kolega..!!!!
Voganjac
|
|
|
|
midji djidji |
Objavljen 09.10.2013. 22:48
|
Mlađi član
|
meni je ili mjenjati cjev a to kod nas uffff
ili kupovati drugi
e sad me muci da li da pokusavam, majstor mi kaze da je radio i dobijao pogotke
nesto mi je objasnjavao o rezu na odredjenom mjestu zlijeba kao i o tokarenju usta cjevi nekim uglovima blabla
iskreno slabo sam ga sta skontao
samo opusteno
|
|
|
|
ssekir75 |
Objavljen 09.10.2013. 23:21
|
Lovčina
Upisa: 2437
Pristupio: 27.01.2013. 15:06
|
probaj pa javi da i mi znamo...
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану
калибар је "производ" два броја означених милиметрима
не пучај шинко док им не видиш беоњаче
|
|
|
|
midji djidji |
Objavljen 09.10.2013. 23:22
|
Mlađi član
|
ssekir75 kaže:
probaj pa javi da i mi znamo...
pokusacu nalijepim i sliku pogodaka
naravno ako uspije
samo opusteno
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 10.10.2013. 10:46
|
Admin
Upisa: 10245
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
midji djidji kaže:
meni je ili mjenjati cjev a to kod nas uffff
ili kupovati drugi
e sad me muci da li da pokusavam, majstor mi kaze da je radio i dobijao pogotke
nesto mi je objasnjavao o rezu na odredjenom mjestu zlijeba kao i o tokarenju usta cjevi nekim uglovima blabla
iskreno slabo sam ga sta skontao
Kolega neka ti neki bolji puškar obradi usta cevi , posle isprobavanja tako odrađene puške se tek odluči za skraćivanje iste
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
stojkuki |
Objavljen 10.10.2013. 15:42
|
Lovčina
Upisa: 1155
Pristupio: 22.06.2011. 15:12
|
e vo odmah da ti kazem... nece ti uspeti, ... pa nemoj gubiti vreme. no daj tu pusku nekome ko zna . . . |
|
|
|
canis aureus |
Objavljen 10.10.2013. 17:32
|
Admin
Upisa: 4116
Pristupio: 22.01.2010. 15:41
|
Šta/o neće uspeti?
Što bi bilo gubljenje vremena ako majstor koji zna šta radi uradi to kako valja end treba?!
Vidjao sam, neke i isprobav'o na strelištu, karabine "štucovanih" cevki te sa korektno odrađenim ustima cevi korektne su i grupe pogodaka bile
Jedan pobro je Zastavin M98 iz pune veličine prepravio u 10cm kraći, naravno skrativši cev sa 60 na 50cm ... bilo je još nekih fejslifting dorada(kundak ravnijeg ugla, ručica zatvarača, ...) i AimPoint na čeličnu montažu ... i pred tijem pogonJskim strojem palo je ohoho svinjetine a i na 100tki je grupa bila u par cenata, tako da ...
điđimiđi bubamaro ... a koji je tvoj razlog želje za skraćivanjem cevi??
The best of the World all game caliber 8x57JS
|
|
|
|
midji djidji |
Objavljen 10.10.2013. 19:31
|
Mlađi član
|
canis aureus kaže:
Šta/o neće uspeti?
Što bi bilo gubljenje vremena ako majstor koji zna šta radi uradi to kako valja end treba?!
Vidjao sam, neke i isprobav'o na strelištu, karabine "štucovanih" cevki te sa korektno odrađenim ustima cevi korektne su i grupe pogodaka bile
Jedan pobro je Zastavin M98 iz pune veličine prepravio u 10cm kraći, naravno skrativši cev sa 60 na 50cm ... bilo je još nekih fejslifting dorada(kundak ravnijeg ugla, ručica zatvarača, ...) i AimPoint na čeličnu montažu ... i pred tijem pogonJskim strojem palo je ohoho svinjetine a i na 100tki je grupa bila u par cenata, tako da ...
tako mi je i covjek i rekao,rekao je dobices stucovan karabin koji je po karakteristikama isti kao standardni zastavin m70 jer je ovaj sad long kako vec i ima vise zljebova
a razlog je sto je vrh na nekih 5-7cmm pojedena skroz a ostalo je sve uredu
na kraju krajeva on je sutra u njegovim i bozijim rukama
samo opusteno
|
|
|
|
stojkuki |
Objavljen 11.10.2013. 14:38
|
Lovčina
Upisa: 1155
Pristupio: 22.06.2011. 15:12
|
samo napred, ..... tvoje su pare, .... |
|
|
|
kelt |
Objavljen 11.10.2013. 15:26
|
Lovčina
Upisa: 1618
Pristupio: 12.01.2011. 09:05
|
midji djidji kaže:
canis aureus kaže:
Šta/o neće uspeti?
tako mi je i covjek i rekao,rekao je dobices stucovan karabin koji je po karakteristikama isti kao standardni zastavin m70 jer je ovaj sad long kako vec i ima vise zljebova
nista se ne sekiraj kolega jer uvek mozes da navrnes novu po izboru.
|
|
|
|
I Jevtic |
Objavljen 11.10.2013. 19:29
|
Veteran
Upisa: 780
Pristupio: 02.03.2011. 23:02
|
[xhide] razlog je sto je vrh na nekih 5-7cmm pojedena skroz a ostalo je sve uredu
na kraju krajeva on je sutra u njegovim i bozijim rukama[/quote][/xhide]
to se od vajkada tako radilo
najbolja je ona puska koja se non stop kvari
|
|
|
|
midji djidji |
Objavljen 11.10.2013. 19:30
|
Mlađi član
|
kelt kaže:
midji djidji kaže:
canis aureus kaže:
Šta/o neće uspeti?
nista se ne sekiraj kolega jer uvek mozes da navrnes novu po izboru.
tako je i majstor rekao, ionako nemas nista od nje daj da pokusamo
ako ne uspije navrci novu sa helija,
ako uspije super
danas je poceo raditi pa cemo da vidimo sta ce biti
samo opusteno
|
|
|