Polovne lovačke puške
|
Sremac75 |
Objavljen 03.02.2014. 19:00
|
Admin
Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
SashaM kaže:
Da li bi možda moglo da se otvori tema ¨Kupovina polovne puške¨? Na tržištu ih ima dosta (mnoge prodavnice ih prodaju) a često su polovne puške daleko kvalitetnije od novih (primera radi novi i stari Rus...). Bilo bi lepo da se piše o tome na šta treba obratiti pažnju, kako prepoznati loše održavanu pušku itd...
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
SashaM |
Objavljen 03.02.2014. 23:48
|
Mlađi član
Upisa: 37
Pristupio: 06.11.2013. 19:48
|
Hvala adminima na brzom odgovoru...
Dakle na šta treba obratiti pažnju prilikom kupovine polovne puške? Oglasi a i određene prodavnice su prepune polovnog oružja ali nama početnicima sve to izgleda kao kupovina mačke u džaku. Svako će da kaže ¨ma nije ispucala jednu kutiju i to samo najfinije municije¨ samo da bi je prodao a ono puška nije videla ni krpicu ni ulje godinu dana a ispucala ceo raf jedne prodavnice.
Konkretno me zanima kupovina puške sa neolučenim cevima (dozvola za nabavku ističe negde sredinom maja) a što više čitam forum sve sam u većoj dilemi. Bilo bi lepo da iskusnije kolege a i majstori puškari okače i neku sliku sa konkretnim problemom odnosno upute na detalje na koje bi trebalo posebno obratiti pažnju. Hvala! |
|
|
|
davidovic6 |
Objavljen 16.03.2014. 12:54
|
Član
Upisa: 111
Pristupio: 27.11.2013. 20:38
|
SashaM kaže:
Hvala adminima na brzom odgovoru...
Dakle na šta treba obratiti pažnju prilikom kupovine polovne puške? Oglasi a i određene prodavnice su prepune polovnog oružja ali nama početnicima sve to izgleda kao kupovina mačke u džaku. Svako će da kaže ¨ma nije ispucala jednu kutiju i to samo najfinije municije¨ samo da bi je prodao a ono puška nije videla ni krpicu ni ulje godinu dana a ispucala ceo raf jedne prodavnice.
Konkretno me zanima kupovina puške sa neolučenim cevima (dozvola za nabavku ističe negde sredinom maja) a što više čitam forum sve sam u većoj dilemi. Bilo bi lepo da iskusnije kolege a i majstori puškari okače i neku sliku sa konkretnim problemom odnosno upute na detalje na koje bi trebalo posebno obratiti pažnju. Hvala!
Slazem se u potpunosti. Svaki ciga svog konja hvali. Mislim da je najbolja varijanta pri kupovini puške da pokušate da nađete oružje koje se rešava ostavinskom raspravom od naslednika. Ti ljudi često neznaju šta prodaju i ne trude se da izboksuju visoku cenu. Već to bude neka simbolična cifra. Tek da ga ne drže i plaćaju porez (mnogi misle da se plaća porez na dugu cev). E sad ovi po oglasima znaju koju cenu mogu da stave pa još znaju kako oružje da slikaju i maskiraju neke detalje a naravno i da zanemare nagriženost cevi itd... Sve puške koje sam kupovao ja sam ih isključivo birao. Obavezna stvar koju morate poneti sa sobom je čistilica. Tu nema laži nema prevare. Za strelište i probu tu je stvar malo teža. Vlasnici koji prodaju nisu baš voljni da se oružje proba. |
|
|
|
kimi |
Objavljen 16.03.2014. 19:54
|
Veteran
Upisa: 751
Pristupio: 14.08.2011. 10:46
|
davidovic6 kaže:
Obavezna stvar koju morate poneti sa sobom je čistilica.
Šta je čistilica?
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita
|
|
|
|
davidovic6 |
Objavljen 16.03.2014. 23:18
|
Član
|
kimi kaže:
davidovic6 kaže:
Obavezna stvar koju morate poneti sa sobom je čistilica.
Šta je čistilica?
Na slici pod rednim brojem 3 je prikazana čistilica. Ali nabrojaću i ostale elemente RAP-a za sve one koji su davno služili vojsku. 1 - rukohvat, 2 - poklopac rukohvata, 3 - čistilica, 4 - četkica, 5 - izbijač. Inače ovde na slici nedostaje 6 - čivija usporača.
E sad da se vratim na čistilicu. Ona se montira na šipku za čišćenje i potpuno odgovara ovim civilnim varijantama koje možete kupiti bilo gde. Sa tim da vodite računa da je navoj 4mm a ne kao za mallokalibarku 3,2 pa nema gde da se kupi nareznica niti ureznica. Inače do ove čistilice nije teško doći na netu a vrlo je zahvalna i dugotrajna. Ja lično praktikujem na nju da stavljam vatu nikako krpicu iako je za to predviđena. Ispostavilo se da vata mnogo bolje naleže i bolje skida garež i nečistoću iz cevi. Provučete par puta čistilicu nakvačenu uljem i onda suvom vatom prođete 2-3 puta. Nakon toga mođete da gledate cev i tu je priča jasna. Nema laži nema prevare sve se vidi. |
|
|
|
davidovic6 |
Objavljen 16.03.2014. 23:30
|
Član
|
Zaboravio sam da pomenem da Ameri koriste "jag" ali koliko znam to kod nas za sada nema. I mislim da to nije loša fora sa njim da se proba čišćenje cevi. Osim toga postoje kombinacije sa mesinganim četkicama itd al to nije tema.
Ima ovde lepo opisana tema gde su moje iskusnije kolege to lepo objasnile metode čišćewa i održavanja oružja.
|
|
|
|
kimi |
Objavljen 16.03.2014. 23:35
|
Veteran
Upisa: 751
Pristupio: 14.08.2011. 10:46
|
SashaM kaže:
Konkretno me zanima kupovina puške sa neolučenim cevima
Kolega je jasno rekao šta želi da kupi i u tom slučaju potrebno je obratiti pažnju vizuelno na pušku, provriti da nema lufta, cevi iznutra i naravno da li puška leži, tj da li odgovara.
Ja lično nikada ne bih išao dalje iz svog mesta da gledam pušku( čak ni auto) je je ovo Srbija brale i ne verujem nikome na reč što se trgovine tiče.
Pre par godina na sajmu u N.Sadu odem ja sa nabavnom da kupim pušku i laganom selekcijom suzim izbor na 2 cevke. Skoro da sam se odlučio za Canonu i njihovu ponudu, već maltene pogođeno kad ne lezi vraže. Podkundak polomljen, malo parčence al lepo zalepljeno super-lepkom, spolja se ne primećuje, video sam tek kad sam skinuo potkundak. Trgovac naravno obećava zamenu, čak i obara cenu, kao poslaće mi brzom poštom drugi na adresu.... naravno zahvalio sam mu se ne baš najljubaznije i pazario onu drugu.
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita
|
|
|
|
SashaM |
Objavljen 17.03.2014. 23:37
|
Mlađi član
Upisa: 37
Pristupio: 06.11.2013. 19:48
|
Kimi jesam naveo da me zanima nabavka puške sa neolučenim cevima (doduše u međuvremenu sam tu nabavku obavio) ali je tema otvorena za sve probleme i iskustva sa kupovinom polovne puške. A to lepljeno parče potkundaka bi verovatno ostalo neprimećeno, u mom slučaju, zbog ushićenja kupovine prve puške. Tužno je to što bi prodavac mirne savesti prodao oštećen proizvod...
Ovaj savet da se ponese čistilica koju je kolega davidovic6 naveo mi recimo ne bi pala na pamet. |
|
|
|
ssekir75 |
Objavljen 18.03.2014. 01:11
|
Lovčina
Upisa: 2437
Pristupio: 27.01.2013. 15:06
|
ту фору са чистилицом сам и ја користио али уместо вате сам ставио пуцвал
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану
калибар је "производ" два броја означених милиметрима
не пучај шинко док им не видиш беоњаче
|
|
|