Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Steyr Manlicher Duet

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Steyr Manlicher Duet
DakiNS
 Planinko011

Predlazem temu Styer Manlicher Duet za koji me zulja nesto da ga nabavim u kalibru 7x65r a kako je Super Brno u sjajnom stanju tesko naci a nove Brno su oko 2000e sto i nije predaleko od Styera.
Styer ima tradiciju koja se u zemljama stare Jugoslavije proteze u 70te i 80te. Ako su Austrijanci isto sto i Nemci pa cak je i Ferlah u Austriji zanima me da li neko ima iskustava sa njom. Po tekstovima vidim da je laka a zanima me da li je to valja cemu, da li je po kvalitetu bliza nemackom Krighofu, Merkelu ili je bliza italjijanskim puskama. Dosada za kombinacije vazi pravilo da je nemacka medicina najbolja
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Planinko011
 Daki bas me iznenadi brzinom iveli
http://www.youtub...BLj_jzDdbA

Elem kako sam skoro vec na trecini puta sa svojih 49 godinaGrin, sve mi je vise gust da mi cekajuci svinje izadje sakal ili Lisica pa mi je sve cesce u glavi kombinacija u kalibru 12 i 7x65r.
E sad dal ko moze iz licnog iskustva da kaze da je drzao u ruci Duett, pucao ili lovio gde god i kakav je ako ga uporedimo sa novim Brno kombinovanim, Blaserom ili se pre moze porediti sa Sabatijem??? Ja sam samo citao tekst i video slike na sajtu. Ne plasim se ja od aluminijuma, cak mi te nepune 3kg deluju jako primamljivoOdobravam.

Planinko011
 HmHmmm.
Izgleda da to niko od kolega nije ni drzao u ruci a kamo li probao. Mozda neki link za test sa interneta?

nidzamotocross

www.djz.de/r30/vc_content/bilder/firma447/msvc_intern/8110_13_20130326141847.jpg

www.djz.de/r30/vc_content/bilder/firma447/msvc_intern/8111_13_20130326135214.jpg

www.djz.de/r30/vc_content/bilder/firma447/msvc_intern/8112_13_20130326141928.jpg

www.djz.de/r30/vc_content/bilder/firma447/msvc_intern/8114_13_20130326142051.jpg

Što napisa jedan u komentaru, meni je ovo seksi. Odobreno
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

hercegovac

DakiNS kaže:
Planinko011

Predlazem temu Styer Manlicher Duet za koji me zulja nesto da ga nabavim u kalibru 7x65r a kako je Super Brno u sjajnom stanju tesko naci a nove Brno su oko 2000e sto i nije predaleko od Styera.
Styer ima tradiciju koja se u zemljama stare Jugoslavije proteze u 70te i 80te. Ako su Austrijanci isto sto i Nemci pa cak je i Ferlah u Austriji zanima me da li neko ima iskustava sa njom. Po tekstovima vidim da je laka a zanima me da li je to valja cemu, da li je po kvalitetu bliza nemackom Krighofu, Merkelu ili je bliza italjijanskim puskama. Dosada za kombinacije vazi pravilo da je nemacka medicina najbolja

Ja sam je dobro razgledao i isprobao na strelištu (drug mi je puškar pa se puška zadesila na ugradnji i upucavanju optičkog nišana).
Lijepa , elegantna, u ramenu leži jako dobro (barem meni), jako precizna, ali po mom mišljenju nije to kvalitet kao Ferlah, Merkel i slični. Jednostavno ne daje utisak da se radi Styer-u. Po meni kvalitet ove puške puno je bliže italijanskim puškama, od kojih je duplo skuplja.
Ovo je samo moje iskreno mišljenje nakon razgledanja i probe.
U Sarajevu ih je prodato više komada i neke su odmah išle na servis zbog problema sa mehanizmom za okidanje (znam za dva slučaja sigurno).

ssekir75
 мени се више свиђа кад је карабинска цев горе. ем ми је лепше на изглед, ем је нишан на самој карабинској цеви, што не мора да значи ништа, али мени тако делује логичније.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

Planinko011
 @hercegovac

Pa meni se cini da je inace Styer na pola puta izmedju ceskih i nemackih pusaka. Da li se moze porediti po kvalitetu sa Blaserovim B95-97? Ovih dana cekam ponudu od Capriola i za Blaser u standard verziji i za Duett. Ako je luks Blaser oko 3000e valjda je standard bar 500e manje.Confused. Mada mnogo je to para za ovo vreme za ono sto efektivno mozes da postignes i sa nekom polovnom Brno kombinacijom.

Podunavac
 Kolega Planinko bila je jedna Brno Super kominacija za prodaju kod našeg kolege sa foruma Nemeze. Neznam dali je prodana, probaj da se čuješ sa njim. Smatram da se kupovinom puške Zbrojovka Super Brno najviše dobija za uložene pare.
Tri prsta 2Kolce

hercegovac

Planinko011 kaže:
@hercegovac

Pa meni se cini da je inace Styer na pola puta izmedju ceskih i nemackih pusaka. Da li se moze porediti po kvalitetu sa Blaserovim B95-97? Ovih dana cekam ponudu od Capriola i za Blaser u standard verziji i za Duett. Ako je luks Blaser oko 3000e valjda je standard bar 500e manje.Confused. Mada mnogo je to para za ovo vreme za ono sto efektivno mozes da postignes i sa nekom polovnom Brno kombinacijom.

Između Blasera i Styera ja bi se odlučio za Blasera. Imao sam priliku probati Blaser triling, nisam siguran u oznaku modela, kalibar je bio 30R Blaser-20/76-20/76 i baš mi se dopao. Kako izgledom tako i kvalitetom izrade. Raspored cijevi je suprotan uobičajenom, karabinska cijev je iznad sačmenih.
Ali sve ovo je jako skupo i nisam siguran koliko je pametno uložiti toliko novca u pušku. Slažem se sa kolegom Podunavcom, najisplatnije je biti malo strpljiv i sačekati da se nađe neka dobra polovna Brno super ili možda i neka varijanta iz Suhla. Ima toga dosta i ko traži taj i nađe.

Planinko011
 I ja se slazem sa vama da je najbolja kupovina u odnosu cena -kvalitet ocuvana Super Brno s tim sto bih to cekao da nadjem sjajno ocuvanu za ne prevelike parice.
A jedan veseljak, inace cuveni i ozbiljan lovac mi ladno nudio navodno doradjenu Brno sa tri para cevi i starim zeissovima za nepunih 5000Smeko
E sad mozda bi neki platili da bi bili u drustvu renomiranog lovca a i on bi imao koga da zevzechi nekoliko lovovaSrean

Inace ne bih uletao sa nekom svezom lovom vec bih ako uzimam Super Brno zamenio 30-06 levoruki 707 lux sa Meoptom a ako bih uzimao Blasera ili Duett-a otisao bi i .243 Styer Pro Hunter. Ne mislim na zamenu vec kupim-prodam i tu sam negde u 200e.
Neki se prijatelji uzasavaju ove ideje ali kod .243 mi smeta sto u lovu u avgustu sa njim na srndaca na dozvoli ne moze biti DS. Znam da nazimak pada i od njega i da pogodak na pravo mesto na blize je fatalan i za vepra ali zakon je tu da bi se postovao.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Steyr Mannlicher PRO HUNTER KARABINI 134 24.04.2022. 12:51
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 20
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,451
Najnoviji član: Hanoverski k...

Poslednje vesti
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

63,953,943 posete www.srbijalov.com