Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Winchester lovačke puške

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Winchester lovačke puške
PEZ
 Pošto se na temi Huglu pominje ovaj brend lovačkih pušaka evo teme o Winchester-u pa možemo nastaviti komentarisanje.
Nekoliko upisa sa teme Huglu je prebačen u ovu temuIzvolte
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

Miroslaw
 Podunavac, da nisam dobio pusku na poklon pazario bih Wincesterku bez razmisljanja, zapravo ja sam bio odlucio vec posto sam imao nabavnu medjutim dodje prijatelj i rece mi ili uzmi moju pusku ili je nosim u policiju da je predam a posto sam znao da je puska lovila samo jednu sezonu bilo mi zao da ispustim taj komad oruzja. Inace negde sam procitao da se te Wincesterke rade u Turskoj, no bez obzira na to puska je super, odlicno upasovana, balans odlican a imaju i finu gravuru. Licno mislim da je taj model Browningow odgovor Beretti na trzistu posto je Wincester u Browningovom vlasnistvu.

Podunavac
 Sigurno se ne rade u turskoj. Piše lepo na gornjoj cevi Made by FN Belgium. Ako se odlučim za kalibar 12 velike su šanse da kupim upravo ovu pušku. Premda za te pare mogu da kupim i original Browning model Citori pa sam u dilemi. Tu je još i Fabarm Elos B, Marocchi First i Bettinsoli Diamnod koje su povoljnije cenom. Za sada u kalibru 20/76 nađoh samo Bettisoli Nexus koja košta kao Browning i Winchester.
Tri prsta 2Kolce

sheytan

Podunavac kaže:
Sigurno se ne rade u turskoj. Piše lepo na gornjoj cevi Made by FN Belgium. Ako se odlučim za kalibar 12 velike su šanse da kupim upravo ovu pušku. Premda za te pare mogu da kupim i original Browning model Citori pa sam u dilemi. Tu je još i Fabarm Elos B, Marocchi First i Bettinsoli Diamnod koje su povoljnije cenom. Za sada u kalibru 20/76 nađoh samo Bettisoli Nexus koja košta kao Browning i Winchester.

Ako tako pishe, ondaK se 1.000% ne prave u Belgiji! Da se rade u Belgiji, pisalo bi MADE IN BELGIUM, a ne Napravljeno od strane FN BELGIJA! Smile
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Podunavac
 Šeki tako piše zato što je puška američka (Winchester) i sve ostale oznake su američke. Ove dve firme su se odavno spojile pa se i PA karabin Winchester Vulcan proizvodi u belgijskom FN-u.
Tri prsta 2Kolce

Miroslaw

Podunavac kaže:
Sigurno se ne rade u turskoj. Piše lepo na gornjoj cevi Made by FN Belgium.
Smile samo se salim malo za Turke. Veci deo delova se prave u Herstalu i sklapa se u Browningovoj fabrici u mestu Vianna (Portugalija).

kimi

Podunavac kaže:
Merkam jednu Winchester Mod. 101. Problem je samo što je ne nude u kalibru 20 nego samo u 12.

Možda zato što se i ne pravi u kalibru 20, to bi trebalo da je više model za trap i skit pucanje.
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

Podunavac

Miroslaw kaže:

Podunavac kaže:
Sigurno se ne rade u turskoj. Piše lepo na gornjoj cevi Made by FN Belgium.
Smile samo se salim malo za Turke. Veci deo delova se prave u Herstalu i sklapa se u Browningovoj fabrici u mestu Vianna (Portugalija).

Nemoj za turke više ni da mi se šališ. Dosta su me namučili u zadnja dva meseca.Shock
Tri prsta 2Kolce

Podunavac

kimi kaže:

Podunavac kaže:
Merkam jednu Winchester Mod. 101. Problem je samo što je ne nude u kalibru 20 nego samo u 12.

Možda zato što se i ne pravi u kalibru 20, to bi trebalo da je više model za trap i skit pucanje.

Ne pravi se u kalibru 20 to sam i mislio, ali sam se loše izrazio. Međutim nisu sve puške Select Mod. 101 namenjene sportskom gađanju. Zato su i podeljene u kategorije Field, Sporting i Trap. Ja sam gledao Field modele za lovačke namene.
Tri prsta 2Kolce

mrwa22250

Podunavac kaže:

kimi kaže:

Podunavac kaže:

Ne pravi se u kalibru 20 to sam i mislio, ali sam se loše izrazio. Međutim nisu sve puške Select Mod. 101 namenjene sportskom gađanju. Zato su i podeljene u kategorije Field, Sporting i Trap. Ja sam gledao Field modele za lovačke namene.

Onda je ono stariji model 101-ice koji se pravio i u 20cal.Confused
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

Podunavac
 Zemara Mod 101 ima dve verzije. Stari Mod. 101 ima Browning-ovu bravu, a Select Mod. 101 ima bravu kao Beretta sa čeonim utvrđivačem. Select se pravi samo u kalibru 12.
Tri prsta 2Kolce

mrwa22250
 Video sam po netu da ima dva modela,a sto se tice modela za koji si ti zainteresovan na forumima su misljenja podeljena.Jedni je hvale a drugi kude.Jedan cak tvrdi da mu se raspala posle nekoliko treninga(ne navodi sta se konkretno raspalo).
Inace mi izgleda kao sasvim solidna puska i ne verujem da bi Browning dozvolio sebi neku takvu blamazu.Ipak zivimo u 21-om veku,gde je sve sto se proizvodi poprilicno loseg kvaliteta i nije namenjeno da traje vec da se potrosi i baci(kult potrosackog drustva).Tu je naravno i reklama(nauka o zaglupljivanju potrosaca)pa ispada da je kvalitetno samo ono sto kosta koliko i zdrav bubreg,a za sve ostalo kazu koliko para toliko muzike.
Zato i tvrdim da su ruske tandzare no.1 sa odnosom cena-kvalitet.
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

Miroslaw
 Model 101 i model select su do 2007god bile dve razlicite puske, prvo se proizvodio model 101 od 1963 tj tada je predstavljen prvi put i koji je inace jako hvaljen i ostao je u secanju kao jako dobro oruzje. Proizvodio se sa Browningovom bravom, interesantno je da taj stari model 101 ima spolja istu baskulu kao nasa Zastavina bokerica M80. Zatim ga je 2003god nasledio model Select koji ima bravljenje kao Bereta. Select Field II je bio u proizvodnji do 2007 god, dok se model Select Platinum Field proizvodio do 2008 god. Zatim je model Select 2007god prekrsten u novi Select Model 101 i proizvodio se samo te 2007 god pod tim imenom. Kasnije su uradjene male kozmeticke promene i ostao je samo model 101.

Podunavac
 Stari Mod. 101
i62.tinypic.com/whcqpl.jpg

Novi Select Mod. 101
i57.tinypic.com/2hs45kz.jpg
i58.tinypic.com/15z1afr.jpg

Model za koji sa ja konkretno zainteresovan
i61.tinypic.com/15quemu.jpg
Tri prsta 2Kolce

sheytan
 ^ I koje je bravljenje boljO? Smile

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

PEZ
 ^Teško pitanje Šeki. Otvaraš Pandorinu kutiju Diskusija
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

PEZ
 Brate mrwo i ti veliki brendovi u današnje vreme ne obraćaju previše pažnju šta će i kak(v)o izaći ispod čekića i doći do krajnjeg korisnika. Mišljenja sam da jedino luksuzniji modeli bilo kog brenda prolaze rigorozne kontrole kvaliteta sve ostalo je prazna priča.
P.S.

ringe357
 Evo kolege jos jedan oglas http://www.pik.ba...cal-12-76/ u radnji gradu u kom zivim ima par winchester modela ne cine se losi ali cijena nije bas mala. http://www.pik.ba...cal-12-76/ valjalo bi posjedovati jednu cine se extra, citao sam negdje da su Winchester PA jedni od najbrzih.
lovac Tandrčak Badžo

DakiNS
 Kolega a kako misliš najbržih, da li same nanišane i ispale sledeću patronu?Grin
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

sheytan
 ^ na sredini klipa ima o tome, ali po meni je to totalno nebitan parametar kod pushke: https://www.youtu...CB7uEQ9W9A

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovački karabin KARABINI 1756 04.01.2025. 11:13
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 876 08.12.2024. 16:56
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Stara lovačka municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 213 12.06.2024. 20:37
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,123,493 posete www.srbijalov.com