Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Sub sonic municija

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Sub sonic municija
draza
 Dali vam je poznato u kom se kalibru moze nabaviti
sub sonic (podzvucna ) municija
sem kalibra 22 lr ??????Bye

nenadx
 Ako se nemoze nabaviti,moze se puniti.Pitanje je samo koja je svrha,jer joj je efikasnost bar 4 puta manja po svim merilima od klasicnih.I sam znas za sta se koristi,pa bez koriscenja dodatne opreme(suppessor,....)nema svrhe.Doduse u nekim zemljama EU se prodaje normalno i nasa PPU subsonic municija.
Dobar pogodak

aleksa88
 U Srbiji je zabranjeno punjenje municije za olucene cevi Sad NAZALOST

Cvele
 Za sta sluzi ta municija, msm kakva je to municija posto vidim da nije ista kao obicna... Confused
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Sniper Hunter
 Obicno u kombinaciji sa prigusivcem pucnja.Hmmm

Lala
 Samo se vi zezajte, dušmani su svuda prisutni... No-no!
Ne mora baš o svemu da se priča javno! 
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Kile_
 u pravu si lalo.
a i tema je bzvz nepotrebna,mislim prvi put cujem za tu sub sonik municiju,a i ko se jos zajebava sa tim.
Samo 300 i 4x4

Sniper Hunter
 Pa kad covek pita.......Smile

Lala
 Pa sigurno ne pita da bi vežbao streljaštvo, ybg!
A vidjao sam divljač ranjavanu sa tom puc-puc municijom, i lično bih olupao kundak o glavu tim pametnjakovićima koji se upuštaju u igre sa .22 LR i sličnom municijom po lovištu.
Administratori bi stvarno trebali da zaključaju ovu temu!

Sniper Hunter
 Sub sonic municija postoji i u drugim kalibrima a u lovu sluzi za selektivan odstrel kad treba da nesto odstrelis ada ne uznemiris ostalu divljac, znaci ne samo u 22 cal e sada je pitanje za sta je ko upotrebljava i sa kojim namerama znaci podzvucna brzina +"cutalica"=?Confused

Lala

Sniper Hunter kaže:
Sub sonic municija postoji i u drugim kalibrima a u lovu sluzi za selektivan odstrel kad treba da nesto odstrelis ada ne uznemiris ostalu divljac

Takodje, i da se ne uznemire nadležni organi...

nenadx
 Drugari preteraste,ta municija se koristi u EU i uopste nije tabu tema.Nas zakon ne dozvoljava tu municiju,sto neznaci da se nemoze raspravljati o tome.Tako isto mozemo razgovarati i o njenim nelogicnostima.Ali tema je subsonik municija.Sto rece sniper hunter,ta municija se koristi u lovu u recimo Nemackoj,Francuskoj...i preporucuje u kompletu sa prigusivacima zvuka,narocito u blizini naseljenog mesta(zamislite sta bi nasi zakonodavci rekli o tome,jedino ako im ne preporuce oni iz EU)Ova municija se najcesce koristi za lov divljih kunica.To je sto se tice lova.Koristi se i u nekim streljackim disciplinama,pa se recimo nas PPU u 9mm,dosta prodaje tamo.Sto se tice prigusivaca to takodje nije tema za izbegavanje,jer eto legitimno se koristi na zapadu(a tamo stremimo),posebno sa mogucnostima informisanja,nije vise problem da ga svako napravi u kucnoj radinostiPo meni je veci problem potreba za koriscenjem u nasim uslovima,pa je mozda to vise za razmenu misljenja.
Dobar pogodak

Lala
 Blago meni, kad bi to ovde dozvolili, leleeee!
Pa u roku od mesec dana sve što je srnećeg roda, što nosi rogove i pase travu bi bilo pobijeno, za krave i ovce nisam siguran da ne bi imale gubitaka Grin
Ja o ovoj temi neću više da diskutujem; zbog nivoa lovačke kulture dobrog dela naših lovaca, ova municija i treba da bude zabranjena!
Posle ovog upisa, Lala je za ovu temu 'over and out'. Chut

Lovac Stari
 Bas tako Lalo, kakva je lovacka svest i edukacija kod veceg dela nasih Lovaca. Zloupotrebe bi bilo oho. Koliko sam junacina cuo da se hvale ja sam s 22lr!

Pre kratkog vremena je pisalo nesto u Nemackim lovnim glasilima o upotrebi ove municije. Uz nju normalno u lovu na prenamnozene Kunice dolazi i prigusivac.
Dobar pogled.

Sniper Hunter

nenadx kaže:
Drugari preteraste,ta municija se koristi u EU i uopste nije tabu tema.Nas zakon ne dozvoljava tu municiju,sto neznaci da se nemoze raspravljati o tome.Tako isto mozemo razgovarati i o njenim nelogicnostima.Ali tema je subsonik municija.Sto rece sniper hunter,ta municija se koristi u lovu u recimo Nemackoj,Francuskoj...i preporucuje u kompletu sa prigusivacima zvuka,narocito u blizini naseljenog mesta(zamislite sta bi nasi zakonodavci rekli o tome,jedino ako im ne preporuce oni iz EU)Ova municija se najcesce koristi za lov divljih kunica.To je sto se tice lova.Koristi se i u nekim streljackim disciplinama,pa se recimo nas PPU u 9mm,dosta prodaje tamo.Sto se tice prigusivaca to takodje nije tema za izbegavanje,jer eto legitimno se koristi na zapadu(a tamo stremimo),posebno sa mogucnostima informisanja,nije vise problem da ga svako napravi u kucnoj radinostiPo meni je veci problem potreba za koriscenjem u nasim uslovima,pa je mozda to vise za razmenu misljenja.

Hvala nenadx! Ja licno mislim drugari da nije problem u podzvucnoj municiji nego u nama samima i nasoj lovackoj svesti i moralu ,jer ko je resio da se bavi lovokradjom nece birati sredstva i kalibar.Po meni treba poostriti kontrolu a ne zabranjivati nesto sto se vec u svetu slobodno koristi naravno u skladu sa zakonom DOBAR POGLED!Smile

nenadx
 Tako je druze,to je nas veciti problem.Uvek moramo da imamo neki nas stav,neku kontru,pa nema veze dali smo u pravu.Ali to je opet problem vise onih gore(mada se nama bije o glavu)Striktno sprovodjenje zakona,pa neka svako odgovara za svoje postupke,tada ce i subsonik i mnoge druge stvari biti najmanji problem.Moral je povezan sa odnosom pojedinca prema drustvu ali i obrnuto i o tome neko mora da razmislja.Pozdrav
Dobar pogodak

Lala
 Ne mislim ja da je problem u vrsti municije, ili u korišćenju prigušivača. Problem je u glavi. A kad diskutujemo, hajde da više govorimo o situaciji 'de facto', a manje o 'de jure'...ili da prevedem: zakoni su tu da se poštuju i da se sprovode, a postojeći zakoni se masovno krše, a organi koji treba da sprovode zakon, ne rade taj posao kako treba. Šta vredi nešto zabraniti, kad to niko ne poštuje; u vikend zonama svaki drugi vlasnik vikendice ima malokalibarku, i pegla po divljači, šta god vidi. A svi znamo da postoje lovci i 'lovci', ali hajde da ne tupim, o tome sam više pisao na temi 'Krivolov...'. Na Zapadu se ta municija i prigušivači koriste za lov prenamnoženih kunića? Haahahahahhaha pa ovde više nema ničeg prenamnoženog, ljudi, o čemu pričate?
Subsonic municiju i prigušivače dozvoliti ovde? Ma dajte molim vas... A što ne bi dodali još i IC nišane?

Sniper Hunter
 Pozdrav lalo ne kazem ja da ti nisi u pravu ali onda ako krenemo po toj logici treba zabraniti i farove koji se montiraju na karabine i l.puske u nocnom lovu na DS jer mogu da se zloupotrebe.Smile DOBAR POGLED!

Kile_

Lala kaže:
Ja o ovoj temi neću više da diskutujem; zbog nivoa lovačke kulture dobrog dela naših lovaca, ova municija i treba da bude zabranjena!
Posle ovog upisa, Lala je za ovu temu 'over and out'. Chut

1.lalo pa kako sad,ides preko svoje reci Smile
2.farovi koji se montiraju na lovacke puske,zakonom su dozvoljeni i niposto ne treba da se ukinu.
a ajde zamisli situaciju da su farovi zabranjeni,pa kako bi lovio nocu?pucao bi na sve sto suska??
3.da se ja pitam ja bi zakonom dozvolio i koriscenje IC i night vision uredjaja prvenstveno zbog sigurnosti lovaca,
tada bi se sigurno manje desavalo da lovac postane lovina.hunter je pomenuo rez "zloupotreba",pa na koji nacin bi zloupotrebio DS?
na koji nacin bi zloupotrebio IC uredjaj?,na taj sto bi prvo vece odstrelio vepra,drugi razlog ne postoji,sigurno ga ne bi koristio u vojne svrhe,
koje vojske?koje vojne svrhe?

a to sto su nasi svi zakoni takvi kavi su to je druga prica,a da su lovci srbije kao jedan,pa lepo bi ispisali peciticu,jedan pravni akt koji bi svi lovci potpisali a u vezi koriscenja IC uredaja i lepo poslali LSS oni dalje proslede u skupstinu i samo ga metnu Smile u zakon i eto.. Grin ali jbg
nego.pogledajte zakone celog kontinenta severne Amerike,pa kod njih je u lovu sve dozvoljeno pocevsi od kalibra .22 pa zajedno sa kalibrom 50. da da oni mogu da love sa kalibrom 50 ,e sad to st onema svrhe jer divljac eksplodira prilikom pogotka to je druga stvar ali oni mogu.od night vision do IC uredjaja i kojekakvih nocnih uredjaja pii pa to je nista to je ok,sto da ne koriste?
pa do el.vabilica kojekakvij el.lokera,bunkera za lov,camaca prilikom lova na reci.inace kod nas je sad zabranjeno da lovis rekom iz camca,iskljucivo sa obale.mislim da ne nabrajam vise.hehe evo isto oni dopzvolu za lov divljaci vade jednom na dan kada se otvara lov i dozvola im vazi za selu sezonu,a vecu trofejnu divljac samo prijave i plate,ostalo mogu da ubijaju koliko im volja.!!
nego
Samo 300 i 4x4

Lala
 Kile, druže, morao sam da nastavim diskusiju, jer je ovo jedna od stvari koja mi ide na živce.
Znači, kao prvo, nisam ja protiv kojekakvih spravica, ili municije, ili IC, kad bi lovački narod ovdašnji imao kulture, mere i granice, a ne da se još hvale kako su uz pomoć ovog ili onog odstrelili ovu ili onu divljač, na stotine prepelica, srndaće na vabilicu, zečeve van sezone, i da već ne nabrajam dalje.
Drugo, nigde nisam ni spomenuo farove u lovu na DS.
Treće, IC naravno za DS bi mogao da ide u redu, ali hajde budi iskren, reci mi, koji 'maher' neće uzeti IC i peglati recimo po srnećoj divljači, da ne pominjem jelensku, ili već neku drugu divljač visoke vrednosti? Ma jedva bi dočekali, čoveče! Kao što bi jedva dočekali da pucketaju sa subsonic i prigušivačima. E kad bi to dozvolili, onda bi Kile, Lala, i ostale kolege, ovde na forumu još više gundjali i frktali kako nema divljači, kao što je već nema, jer žgadija pobi sve po lovištu, bez obzira na dozvoljene i nedozvoljene stvari. Ako ovako nastavi, neke vrste divljači ćemo videti samo na fotografijama.
Dakle, poenta mojih postova je da ovde kod nas nema dovoljno lovačke kulture, i da se ne sprovodi ni postojeći zakon koji je rigorozniji od zapadnih, i da nema nikakve svrhe otvoriti mogućnost da se još dodatno istrebljuje divljač iz lovišta. Pogledaj samo statistiku o broju razne divljači u zadnjih desetak godina, pa ćeš videti kako nestaje divljač. Ta pojava se zove PREKOMERNI ODSTREL (zbir zvanično prijavljenog i neprijavljenog odstrela).
I opet, evo, kad se povede reč o nedozvoljenoj municiji ili o zabranjenim spravicama, dodjemo uvek do krivolova. Znači, nije problem npr. Kile, ili Lala, ili Sniper Hunter, niti je problem subsonic, ili IC ili prigušivač, nego su problem zlotvori koji svojim činjenjem upropaštavaju nama lov, kao i oni koji bi trebalo da štite divljač, a to ne rade, nego pokrivaju one prve.
E, da, da te podsetim samo, na pričaonici si pominjao da ćeš da ideš u komercijalu na patke za 3000 dinara, uz lov iz čamca, a ovde pišeš kako je to zabranjeno! Hajde razmisli pre nego što postaviš post.
Subsonic, prigušivači i IC u Srbiji, sada, NE!

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Stara lovačka municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 213 12.06.2024. 20:37
Belom Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 869 04.12.2023. 18:14
Rotweil Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 100 04.08.2023. 22:38
Municija kalibra 30-06 MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 115 15.11.2022. 22:30
Cheddite Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 18 09.10.2022. 23:40
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,154,896 posete www.srbijalov.com