Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Vazdušna puška

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Vazdušna puška
zelhor
 Pa i nije bas vezano za lov ali me zanima da li za vazdusnu pusku treba dozvola?
Znaci nikakva sportska varijanta vec ono, najobicnija vazdusna puska ako se tako laicki moze reci.

Lovac Stari
 Svejedno namenjena streljastvu ili hobiju, svako oruzje podleze zakonskoj proceduri izdavanja lista za nabavku. Tako i najobicnija Vazdusna puska.

Znaci podnesi zahtev za nabavku i cekaj.
Mada nekada lakse ces dobiti za nabavku sacmare nego vazdusne ili malokalibarke.
Dobar pogled.

zelhor

Lovac Stari kaže:
Svejedno namenjena streljastvu ili hobiju, svako oruzje podleze zakonskoj proceduri izdavanja lista za nabavku. Tako i najobicnija Vazdusna puska.

Znaci podnesi zahtev za nabavku i cekaj.
Mada nekada lakse ces dobiti za nabavku sacmare nego vazdusne ili malokalibarke.

Kaku cu da prodjem ako me uhvate sa vazdusnom a nemam dozvolu za nju? Hmmm
Ne bih da mi kasnije to pravi problem ako podnesem zahtev za dozvolu za sacmaricu...
Ako treba da cekam i ne docekam dozvolu za vazdusnu onda jbg...

Lala
 I vazdušnih pušaka ima vrlo, vrlo ubojitih!
Ja sam pucao iz jedne, koja bije junački, namenjena vrhunskom streljaštvu. Ali tako tuče, da bi neko došao u iskušenje da 'ladno pegla sitnu divljač na zemlji iz nje. Ne sećam se koja je marka puške bila.
Tako da ti je pametnije, zelhor, da se ne zezaš, pa da imaš problema zbog jedne vazdušare. Možeš da popaseš prijavu sudiji za prekršaje, a kazne uopšte nisu naivne, obaška što možeš da posle zaboraviš na nabavku bilo koje vrste oružja.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Podunavac
 Još jedna glupa zakonska odredba koju nikako da ukinu još iz doba komunizma. U Hrvatskoj možeš da kupiš vazdušnu pušku u svakoj prodavnici pecaroške opreme bez ikakve dozvole, ne treba ti čak ni lična karta. Ja sam pre par godina kupio sinu za novu godinu, ali ispalo je da je tata više koristi. Dobra je za trening. Ne čuje se a dijabole jeftine. Pucaj oko kuće do mile volje a niko se od komšija ne buni. Moja je Gamo Shadow 640 kal. 4,5 mm. Plaćena u Pevecu 1000 kn (oko 140 evra). Početna brzina 190 m/s, plastični kundak, truglo nišani. Ali što Lala reče ima i veoma opasnih. Kolega je kupio tursku Hatsan 340m/s, sa špicastim dijabolama probija metalno bure, nije za šalu. Može bez problema da ubije zeca, fazana, mačku, pa čak i kera sa dobrim pogotkom u glavu. Mnogi dolaze iz Srbije u Hrvatsku, kupe vazdušnu pušku i prošvercaju je preko granice. Neki čak kupe model od 5,5 mm pa im majstor prepravi na 22 LR.

Dare_Makedonija
 Kolega podunavac bio sam danas u jednu prodavnicu za oruzje i opreme ovde kod mene u makedoniji i gledao sam hatsanovu vazdusaru. Cena joj je vrlo pristupacna(oko 140 e) a prodavac mi je reko da je bolja 4.5 mm jer kod 5.5 mm imalo brzi pad zrna zbog tezine. Jel zna neko nesto vise o tome. Koliki je efektivni domet vazdusne puske ovog kalibra. Molim vas ako nesto zna vise neka pise jedan post

Podunavac

Dare_Makedonija kaže:
Kolega podunavac bio sam danas u jednu prodavnicu za oruzje i opreme ovde kod mene u makedoniji i gledao sam hatsanovu vazdusaru. Cena joj je vrlo pristupacna(oko 140 e) a prodavac mi je reko da je bolja 4.5 mm jer kod 5.5 mm imalo brzi pad zrna zbog tezine. Jel zna neko nesto vise o tome. Koliki je efektivni domet vazdusne puske ovog kalibra. Molim vas ako nesto zna vise neka pise jedan post

Hatsan vazdušne puške imaju dobar odnos uloženo-dobijeno. Solidne su kvalitete i velike snage, za malo para. I ja sam mišljenja da je kalibar 4,5 mm bolji izbor od 5,5 mm. Oko efikasnog dometa je teško nešto konkretno reći. Sa vazdušnim puškama nije dozvoljen lov bilo koje vrste divljači pa ne znam ni na šta si tačno mislio. Ja sa mojom Gamo bez problema ubijam pacove na 25-30 metara. Evo ti nekoliko podataka pa sam izvuci neke zaključke. Hatsan mod. 90 kalibra 4,5 mm ima početnu brzinu od 305 m/s, a ista ta puška u kalibru 5,5 mm ima 245 m/s. Težina jedne dijabole kalibra 4,5 mm je 0,53 do 0,64 grama, a dijabole 5,5 mm 0,92 grama. Nadam se da sam ti makar malo pomogao.

Dare_Makedonija
 Hvala puno o ovim podatcima

aca
 ja imam ili bolje reci moj tata ima slavia 631 lux mada je ja vise koristim.ima optiku i veoma je jaka sa tupom dijabolom sa sedam metara probije led od 7,8 cm i icepa ga na komadice.bice uskoro neke slike.poz

Dare_Makedonija
 Kad sam bio nesto mladji trenirao sam streljastvo. Prvo smo pucali sa zastavinim puskama pa onda su dosli nemacki ansChutz. Imam samo reci hvale o te puske. Puno su tezi od zastavine puske ali tu ljudi nema sporedba u odnosu okidanju i nisana. Jednu od najboljih pusaka koji se proizvode

darkon
 Dare_Makedonija,slazem se sa tobom da su vhunske.B)
Da li si pucao sa serijskim,ili standardnim vazdusnim?

Dare_Makedonija
 Sa serijsku, sa standardnu sam pucao par puta jer te su puske bile rezervisane za takmcare. A od standardne puske bilo je dve ili tri ansChutz a ostali su bili walther

Dare_Makedonija
 pardon anschitz

darkon
 Ovaj smajli pravi problem,ali pricamo o istom.B)
Pucao sam i sa standardnom vazdusnom walther,bas dosta i dobro mi se pokazala.

Dare_Makedonija
 Ma pucao sam najvise sa te zastavine puske ali ove nemice su stvarno lepota jedna. Sad kad bi se ponovo bavio sa streljastvo uzeo bi jednu ansChutz ali ne znam gde bi moga da porucim. Ali videcu

darkon
 Pucao sam i sa serijskim Zastavinim i imao odlicne rezultate.
Kasnije su dosle i ove nemacke standardne,a one su prica za sebe.

Jank
 Slažem se sa vama, anschitz vazdušne puške koje se koriste na takmičenjima su stvarno vrhunske, imao sam i ja tu sreću da pucam iz njih stvarno su dobre...Bye
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

Podunavac
 I ne samo vazdušne. Imaju odlične puške i u kalibru 22 LR.

Dare_Makedonija
 Mislim da AnsChutz takodzer ima lovnu programu. Potrazicu po netu pa cemo videti. Inace po ono sto sam mogao videti pored to sto su puske vrhunske i cene su im vrhunske

Dare_Makedonija
 Evo malo sa zakasnenje ali ipak da odriz obecanje. evo link Anscihtza . Moze da se skine katalog ove firme http://jga.anschu...;sprache=1

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Vazdušne puške PRODAJEM 6 11.12.2018. 20:28
Vazdušna puška PUŠKARSKA RADIONICA 72 06.06.2015. 20:41
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,451
Najnoviji član: Hanoverski k...

Poslednje vesti
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

63,954,551 posete www.srbijalov.com