Prepelice na lovački način
|
Igor |
Objavljen 21.06.2010. 21:49
|
Moderator
Upisa: 264
Pristupio: 05.02.2009. 20:16
|
Sastojci:
4 prepelice
2 glavice crvenog luka
180 g svježih gljiva
2 dl crnog vina
1 veza peršinovog lista
1 kocka šecera
1 žlica brašna
sol
Priprema:
Ocistiti prepelice, oprati i posoliti. U posebnu posudu staviti malo ulja, sitno sjeckani luk, peršinovo lišce, sjeckane svježe gljive, a odozgo prepelice, pa staviti da se sve pirja. Na sat, prije iznošenja na stol prepelice izvaditi iz posude i staviti na toplo. U posudu u kojoj su se pekle dodati žlicu brašna, kocku šecera, naliti vinom i s malo juhe ili vode pa prokuhati kratko. Kad umak bude gotov staviti u njega prepelice i služiti.
Budi svoj, samo svoj........
|
|
|
|
duskov |
Objavljen 30.10.2013. 13:44
|
Lovčina
Upisa: 1159
Pristupio: 18.10.2011. 23:34
|
PAŠTETA OD PREPELICA
Sastojci:
4 kom Prepelica .
0,05 kg Sušeni hamburger
0,04 kg Luk
0,10 kg Maslac
0,03 l Vinjak
0,04 kg Kiseli krastavci
4 kom Jetra od prepelica
0,08 kg Korenasto povrće za temeljac
So, biber po potrebi
Priprema:
Sve 2 puta sitno samljeti i napraviti paštetu. |
|
|
|
duskov |
Objavljen 30.10.2013. 13:45
|
Lovčina
Upisa: 1159
Pristupio: 18.10.2011. 23:34
|
RAŽNJIĆI OD PREPELICE
Sastojci:
8 što debljihih prepelica
deblja šnita kuvane šunke
8 prženih šnita crnog hleba
grančica ruzmarina
6 listića lovora
ulje
biber
so
Priprema:
Očišćene prepelice operite i dobro osušite u čistoj kuhinjskoj krpi. Posolite i pobiberite izvana i iznutra. Sitno naseckajte začinsko bilje, razredite s nekoliko kašika ulja, dodajte prstohvat soli i bibera. Na četiri ražnjića nabodite šnitu prženog hleba, komad šunke narezan na kvadratiće, lovorov list, drugu prepelicu, na kraju drugu šnitu hleba. Nastavite tako dok ne potrošite sav materijal. Pecite ražnjiće na dobro ugrejanoj rešetki roštilja, mažući ih povremeno uljem sa začinskim biljem. U toku pečenja češće ih okrećite viljuškom da se dobro ispeku i iznutra. Dobro pečene ražnjiće poslažite na tanjir na kojem ćete poslužiti, a kao prilog ponudite pire od krompira. |
|
|
|
duskov |
Objavljen 30.10.2013. 13:51
|
Lovčina
Upisa: 1159
Pristupio: 18.10.2011. 23:34
|
PREPELICA S PEČURKAMA
Sastojci:
8 što debljih prepelica
60 g maslaca
60 g pančete
40 g suvih gljiva
glavica luka
l mrkva
komadić celera
lovorov list
Priprema:
Suve pečurke namočite u malo mlake vode. Očišćenim prepelicama izvadite iznutricu, operite ih, osušite i pobrašnite. Naseckajte luk s pančetom, mrkvom, celerom i lovorovim listom, mešavinu stavite u posudu i lagano prepržite na maslacu, zatim dodajte prepelice, pustite da malo porumene sa svih strana, posolite, pobiberite, zalijte vinom, pa kad vino posve islapi, dodajte ocijeđene pečurke, dobro promiješajte, zalijte čašom supe i dalje kuvajte na blagoj vatri u pokrivenoj posudi povremeno miješajući. Nekoliko minuta pre nego što s vatre skinete jelo, posipajte ga mješavinom belog luka i peršuna. Možete poslužiti sa toplim kačamakom od kukuruznog brašna |
|
|
|
duskov |
Objavljen 30.10.2013. 13:53
|
Lovčina
Upisa: 1159
Pristupio: 18.10.2011. 23:34
|
PREPELICE U BIJELOM GROŽU
Sastojci:
8 prepelica (oko 2,40 kg)
0,30 kg pančete
po prstohvat soli i bibera
0,5 l jelog (poluslatkog) vina
0,08 l ulja
bobice belog grožđa
malo ružmarina i majčine dušice
Priprema:
Očišćene prepelice pažljivo operite izvana i iznutra, posušite ih, posolite, pobiberite i natrljajte ružmarinom i majčinom dušicom. U masivnoj posudi zagrijte ulje i dodajte pančetu izrezanu na sitne kockice. Lagano popržite i zatim u posudu stavite prepelice. Zapecite ih naglo s obe strane pa podlijte vinom i kuvajte na laganoj vatri dok tečnost ispari do otprilike polovine. Tada prepelice okrenite na drugu stranu, poklopite posudu i kuvajte na laganoj vatri, još oko 10 minuta. Nakon toga prepelice ponovno okrenite i kuvajte još desetak minuta. Kad prepelice dovoljno omekšaju, u posudu stavite prethodno blanširane bobice belog grožđa te sve zajedno prokuvajte dijve do tri minute. Prepelice izrežite, komade složite na tanjir, a pored mesa stavite po nekoliko bobica grožđa. |
|
|
|
klaja |
Objavljen 05.02.2015. 18:24
|
Lovčina
Upisa: 1332
Pristupio: 10.03.2011. 21:02
|
Malo da osvežimo temu..
Ovako sam počastio goste za slavu pored prasenceta.Svi se oduševili mada većina nikad nije ni probala.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic
|
|
|
|
golf071 |
Objavljen 05.02.2015. 18:56
|
Veteran
Upisa: 891
Pristupio: 05.11.2010. 19:43
|
U sunce ti........ imas li jos neku slavu?
|
|
|
|
AcaNik |
Objavljen 05.02.2015. 18:58
|
Lovčina
Upisa: 2420
Pristupio: 27.05.2010. 14:20
|
Па дај рецепт ! |
|
|
|
klaja |
Objavljen 05.02.2015. 19:17
|
Lovčina
Upisa: 1332
Pristupio: 10.03.2011. 21:02
|
Recept: Položara kal.16.patrona tornado 1.7mm.
Aco jednostavan recept,umešaš u jednu posudu sol,vegetu i biber pa zatim svaku prepelicu uvaljaš u te začine.Poslažeš prepe u tepsiju namazanu uljem,prekriješ alu folijom . Kad se dobro napare i ugreju skineš foliju pa pečeš da porumene i pred sam kraj staviš tanko rezanu slaninu i zapečeš.Pozoveš drugare ili neku snajku i cepajj
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic
|
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 05.02.2015. 19:24
|
Lovčina
Upisa: 2820
Pristupio: 19.02.2011. 19:15
|
klaja kaže:
neku snajku i cepajj
Prepelice ili snajku?
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''
Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.
|
|
|
|
krilas |
Objavljen 05.02.2015. 20:33
|
Veteran
Upisa: 604
Pristupio: 02.11.2013. 17:40
|
E Nidzo vidi se da si mlad! Pa i jedno drugo , naravno!
|
|
|
|
AcaNik |
Objavljen 05.02.2015. 20:56
|
Lovčina
Upisa: 2420
Pristupio: 27.05.2010. 14:20
|
Видиш таман да мало направим места у фризу
А и већ ће се наћи нека душевна особа женског пола да припомогне мало кад јака храна удари ;) |
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 05.02.2015. 20:57
|
Lovčina
Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Recept za prepelice.
Dobro ugreješ rernu. Onda baciš prepelice u smeće, a u rernu staviš dobro usoljeno prase. Posle samo pripremiš dobro vino i navališ na prase.
Nema tice bez prasice!
|
|
|