Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Brno kombinacija

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Brno kombinacija
kojot
 pozdrav,zovem se sasa,nov sam na forumu.moze li neko u kratkim crtama da mi pojasni razliku izmedju raznih modela puske brno-zh321,zh301,zh302 zh303,zh304...itd.i dali se neki model posebno izdvaja?hvala unapred.

Pravilo je da se novi članovi upišu na temi 'Predstavite se'
Srbijalov Admin Tim

ZOKA
 Pozdrav kolega!

Sto se tice modela pusaka sa oznakom ZH,uglavnom su to kombinovane puske tj. puske na koje pase vise pari cevi. Kao osnovna kombinacija ili paket koji se srece kod nas je jedan par lovnih cevi (neolucenih u kalibrima 12,16) i drugi par cevi gde je jedna cev olucena a druga ne i to u kalibrima 12,16 / 7x57,30-06...

E sad sto se tice samih modela tj. njihovih oznaka koje ste gore naveli: recimo ZH 303 je TRAP puska,ZH 301 komb. lovacka puska,ZH302 takodje ... posle dolazi super brno ...

U principu ni jedan model se ne izdvaja nesto posebno po nacinu,kvalitetu izrade i sl. Naime rezlikuju se u nekim detaljima (oblik podkundaka,kombinaciji kalibara koji su u ponudi,obliku glave-baskule,gravuri itd.) Sistem nravljenja,mehanizam i sve ostalo je uglavnom isto tako da neke velike razlike nema.
Kod nas je najvise zastupljen model ZH301 koji se moze naci sa dva para lovnih cevi redje sa tri i 303 kao sportska puska!

Toliko od mene! Pozz

kojot
 hvala na odgovoru,poz...

vojkan
 Kolege da li moze da se popravi luft u glavi kod puske Brno ZH 321 16/16 i koliko je to dugotrajno,zna li neko nekog majstora da to uradi!
Ja sam Lovac s juga cevka mi je duga!

belegis
 vojkane , pozdrav evo ovako MOZE da se popravi taj luft u glavi .ja imam ZH-301 i meni je to radjeno u novom sadu pre 7-8 god.i uradjeno je odlicno.i taj deo posla rade svi puskari.pozdrav nikolic.
Nikolic Miroslav

asivica
 Vojkane posto si s*juga i ja sam iz okoline Nisa ima odlican puskar u Nisu koji ja mislim da ce to bez problema da ti resi,jer je meni na TATRI isto to radio.Ako si zainteresovan dacu ti njegov broj pa se mozes dogovoriti ,sto se tice majstora stvarno je na dobrom glasu i po mojoj proceni nije skup.Pozdrav.Bye

vojkan
 Hvala Ivice na informaciji posalji mi molim te broj telefona da ga kontaktiram.Dali mozda vrsi i bruniranje oruzja?
Pozdrav za Jug!
Ja sam Lovac s juga cevka mi je duga!

asivica
 Za Vojkana,radi sve popravke i bruniranje i hromiranje{beljenje glave}i sve ostale popravke na oruzju tel.0641318910 Dejan Nicic.Slobodno se odazovi na moje ime Ivica autoelektricar Aleksandrovo.Pozdrav.

AJDUK
 kolege zanima me cena za brno 304 kal.7x57R 12/70 i malokalibarke brno mod 2 22LR.
Obe idu u paketu pa zato pitam spolja je malo vidljiva korozija unutra cevi nisu korodirale, komsika nasledila od dede i hoce da proda za 350e.

Aca Velika Plana
 akoj je dade za te pare ,ja bi je castio jos 50 evra! Yes ika maltene ti daje 2 puske na poklon! Dim

nemeza
 Cena Brno 2 MK je od 150-250 zavisno od stepena očuvanosti, po tvom opisu neka vredi 150 ZH ti ostaje za 200 evra što je izuzetno povoljno. Pozdrav. Bye

P.S. Kod kolege sa foruma IJevtića možeš da središ to što nevalja spolja, a u Pirotu čovek je prodavao cevi 12/12 za zh i možeš kompletirati pušku imaš na oglasima na netu.

nemeza
 http://www.kupuje...Tra%C5%BEi

acakeba
 Pozdrav kolege...Zanima me da mi neko od iskusnijih kolega napravi poredjenje izmedju ruske IZ 27 MAGNUM u odnosu na Brno ZH301 cal.12, koju bi mi pusku predlozili, koje su prednosti i mane jedne i druge. Hvala
Aleksandar Petrovic

Podunavac
 Mana IŽ-27 je grub završni finiš. Prednost robustna konstrukcija, dobra brava, hromirane cevi. Puška je praktično neuništiva. Mane kod ZH pucanje udarnih igala, cevi iznutra nisu hromirane pa su osetljive na rđu, čest luft u glavi i uski čokovi u obe cevi. Prve dve mane mogu da se reše upotrebom pufer patrona i redovnim čišćenjem i održavanjem. Što se tiče čokova to može da se reši pravilnim izborom municije. Što se tiče glave smatram da je jednostavno loše konstrukcije. Prednost izbor više vrsta cevi koje mogu da se kombinuju na njoj (za onoga ko planira da ih nabavlja i koristi).
Po mom mišljenju IŽ-27 je bolji izbor, a kalibar 12/76 Magnum odličan. Smatram magnum municiju nepotrebnom u lovu (osim lova DS jedinačnim projektilima), ali je dobro što iz nje može da se puca sva municija bez opasnosti od oštećenja ili rasklimavanja.
Tri prsta 2Kolce

acakeba
 Hvala kolega Podunavac, puno mi znaci ovaj Vas detaljan odgovor.

Pozdrav
Aleksandar Petrovic

AJDUK
 Hvala kolege na odgovorima najverovatnije pada u vodu kupovina jer nemoze da resi imovinske stvari.Trazimo drugu najverovatnije lepo u prodavnicu i IZ MP 94.Nema da boli glava Smile

krilas
 Ima li neko od kolega (iskustva) sa Brno KOMBO poslednje generacije?Hmmm
Siroma

Podunavac
 Iskustvo nikakvo. Ali sam je gledao u prodavnici i ostavila je odličan utisak na mene. Laka, spretna, lepo leži i estetski lepa. I sve to za umerenu i fer cenu. S obzirom na renome fabrike Zbrojovka verujem da i kvalitet prati estetski utisak.
Tri prsta 2Kolce

stefan092
 Искуство немам. Но На сајму ја мислим у Београду ове године, држао сам је у рукама и разгледао. Пушка лепо лежи и лепо је избалансирана, посебно ми се допали то што је има у кал. 8х57JRS. Једина замерка је окидач карабинске цеви, с обзиром да се ради о збројовки мого је тај оkидач да има ДАТ опцију.
Zastava M70 6,5x57, Meopta Meopro 3-9x42
Zastava M70 8x57js, Holosun 403B
Zastava M75 12/70
Zastava M80 12/70
Fabarm ELOS B2 12/76
IŽ 58 16/70

krilas
 Pa koliko ja znam, ima ubrzicu_!
Siroma

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Češka kombinacija KOMBINOVANO LOVAČKO ORUŽJE 289 08.03.2022. 15:01
Brno-TATRA KOMBINOVANO LOVAČKO ORUŽJE 30 16.01.2018. 00:17
Uporedi kombinaciju - nove ruske ili polovne brno KOMBINOVANO LOVAČKO ORUŽJE 39 22.10.2014. 19:58
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 20
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,451
Najnoviji član: Hanoverski k...

Poslednje vesti
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

63,953,971 posete www.srbijalov.com