Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Držanje oružja

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Držanje oružja
asivica
 Drage kolege otvaram novu temu o cuvanju odnosno propisnom drzanju oruzja u kuci ili stanu,ja neznam koliko je i moje propisno sto ima jednu bravicu ali je ipak pod kljucem za razliku od mnogo kolega{cast izuzecima}koje ja npr.poznajem kada dodju iz lova oni bukvalno bace pusku iza regala ili nekog sifonjera,sto po meni to uopste nije normalno.Dajte da malo procaskamo i o ovome,ja koliko se secam i u zakonu lepo pise o pravilnom drzanju oruzja ako neko ima taj clan neka ga postavi. No no noitanje

asivica
 Ipak je zasticeno koliko toliko.

asivica
 Bolje im je ovde nego iza sifonjera.

petar
 Brale, nemaju svi tako lep ormaric kao tvoj, ja imam sosku za oruzje, ali nije pod kljucem, mislim, od koga da bude, niko ih ne dira osim mene i caleta jer smo obojca lovci. A kad nema nikog ili nocu zakljuca se kuca i kapija i "Mirno spavaj Nano, sve je zakljucano..."Grin
Just like old times!

asivica
 Pero, uredu je to ali ti imas npr. sosku sto nije pod kljucem to je druga stvar ja imam malu decu pa zbog toga kljuc sto je sigurno, ali ih nisi ipak sto bi se reklo bacio iza sifonjera sto mnogi lovci to rade,o tome sam ja hteo da kazem a ti imas makar odredjeno mesto gde ti stoji oruzje.MISLIM,NEMO SE LJUTIS.Pozdrav.Bye

Valentina
 Petre, soska je idealno mesto za drzanje oruzja, barem po meni. Skromno, i lepo brate da ih vidis onako ususkane negde u hodniku ili tome slicno. Ali da su pod nekom bravicom, bio bi pun pogodak. Ja imam isti problem kao ASIVICA pa su moje u ormaricu, daleko od decijih ociju, i naravno pod kljucem. Nikad se nezna, sto je sigurno sigurno je!!

Lovac Stari
 img403.imageshack.us/img403/7708/p1010304h.jpg
Bez obzira na sve Stari, sigurnost je najvaznija! Ima vise razloga zasto je to na prvom mestu.

Dobar pogled.

petar
 Ovo je moja soska, nema zakljucavanja, jednostavno ostavis i niko ne dira, barem kod mene u kuci je takav rezim...
Soska je jednostavna, sastoji se od dela na kojem stoji kundak puske i jedan deo koji je zalepljen uz zid na koji se nasloni cev...
petar priložio:
125485.jpg

Just like old times!

mikisa
 Ja se slazem sa lovcem starim . Treba to lepo obezbedit . Ja sam spremio metelni ormar samo jos malo da naprevim koju pregradu i to je to . Tako da iako neko pokusa bilo sta da uradi sa njim ima da se lepo namuci ! A siguran sam da ce to uskoro i zakon traziti on nas!

petar
 Hehe, drugari, moj cale je dok je u svoje vreme cuvao leti bostan pusku drzao u kolibi, ispod nastresnice, kakvo zakljucavanje, kad si ti oprezan nema tu ko sta da trazi...Smeko
Just like old times!

darkon
 Slazem se da je najbezbednije pod kljucem.

bela
 ljudi zakon lepo kaže da oružje mora pod ključ nekom je to soška nekom deo regala (i meni) je deo regala .
ali nedaj bože da dođe do nekog belaja onda sam bog je kriv a ne mi.! jel...
p.s.municija mora biti odvojena fizički od oružja.
skromni ormari za puške koštaju od 200-eu pa naviše.
vižlan i terier

Jank
 Za dobru sošku treba još dodatnih investicija, sad u ova teška vremena malo je lovaca koji i to mogu sebi da priušte, ako bi mogao da biram ...Lovac Stari...je prikazao odličan ormar za oružje.....važno je naglasiti da municija mora biti odvojena od oružja i posebno obezbeđena.....lično volim ormare sa staklenim vratima dok odmaram, da uživam gledajući omiljene igračke ....B)
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

Sniper Hunter
 I ja sam za staklo mislio sam da odem kod nekog stolara pa da sa njim prodiskutujem jer imam jednu ideju u glavi kako bih voleo da izgleda pa da vidim sta kaze koliko bi kostalo naravno sa posebnom fiokom za municiju i bravicom za vrata ali cinimi se da u zakonu pise da mora biti i ucvrscena za zid ili podlogu da ne moze da se pomeri tj iznese bez demontiranja iz prostorije?

270
 Zakon o oružiju i municiji kaže da oružije mora biti obezbeđeno na taj način da ne dođe u posed drugih neovlašćenih lica! Neke detaljnije norme o načinu obezbeđenja oružija za fizička lica ne postoje u zakonu!
Što znači da je organima MUP-a i Sudstva dato na raspolaganje da slobodno cene da li je oružije dovoljno obezbeđeno ili ne. Pa se može dogoditi da se vlasniku oružija kome je provalnik razvalio vrata, ušao u kuću i ukrao oružije iz zaključane soške podnese prekršajna prijava zbog nesavesnog držanja i čuvanja i isti bude prekršajno kažnjen, a da u istom takvom slučaju gde je posle provale otuđeno oružije koje se nalazilo iza vrata sobe vlasnik prođe bez prijave!
Ovo nisu zamišljene situacije već stvarni slučajevi koji su se dogodili, pa vi procenite da li sadašnji zakon treba menjati!Oi

sheytan
 Po novom zakonu, koji vetj nekoliko godina "samo shto nije donesen", navodno tje oruzje morati da se drzi ZAKLJUCHANO, u metalnom ormaru i sl. koji se ne moze uz neki minimalni alat obiti, a municija i oruzje moraju biti odvojeni i zakljuchani.

E, sad, tu spadaju i pishtolji i revolveri, KOJI SU NAMENJENI ZA LICHNU BEZBEDNOST. Ako bi neko provaljivao u moj stan/qtju, dok bih ja nashao kljuch, otvorio ormar i nashao pishtolj, pa zatim i odgovarajutju dzebanu/sharzher(ne sme pishtolj biti napunjen!!!), betjari bi mogli da izmasakriraju i mene i porodicu(ako im dune... A ne smesh ni da ih roknesh, dok ne proverish zbog kojeg razloga su svratili)... Glavu o zid

Prexinotj, beshe, u BG betjar provalio u stan, i, iznenadivshi se shto ima neko u njemu, momentalno napao nesretjnog choveka i izbo ga! Frown

AcaNik
 imao oruzje ili ne, ne smes povrediti provalnika nikako. jedino sto mozes je da ga ponudis kafom dok on radi po tvojoj gajbi. oni su zasticeni a ti ne. ko misli da je drugacije grdno se vara.

Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.

Sniper Hunter
 Ma da ne naletim na njega dok operise ja njega FIK pa cemo videti posle srbijalov

AcaNik
 znas kako se kaze: nema tela nema ni dela;)
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.

sheytan
 Aco, ovaj shto je izboden je taman zaustio da ga ponudi kafom, a ovaj ga izbode... Bash nevaspitano...

Sniper Hunter, podrzavam stav! Radije tju i da robijam, nego da pomislim da moze neshto nazao da uchini mojoj porodici! B)

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
LOVAČKO ORUŽJE - PRODAJA PRODAJEM 54 06.09.2023. 06:07
Održavanje lovačkog oružja ORUŽJE - SVAŠTARA 402 22.02.2023. 21:48
Antikviteti lovačko oružje ORUŽJE - SVAŠTARA 73 01.02.2021. 10:32
LOVAČKO ORUŽJE - KUPOVINA KUPUJEM 34 26.08.2020. 10:35
Sajam FeHoVa - Lov, ribolov i oružje Budimpešta LOVAČKI SAJMOVI 43 20.02.2020. 18:20
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,451
Najnoviji član: Hanoverski k...

Poslednje vesti
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

63,951,589 posete www.srbijalov.com