Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: M48

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
M48
Hunterr RS
 Mislim da se adekvatnom preradom moze dobiti odlican i jeftin karabin!Kakva su vasa iskustva?

270
 Naravno da može, i imao sam jedan ovako prerađeni karabin sa novom cevi koji je bio izuzetno precizan ali zahteva dosta rada. Obavezno nov kundak , po mogućstvu drugi finiji sistem okidanja i mnogo finih dorada na zatvaraču i magacinu! A i na sanduku zbog prilagođavanja za prijem neke savremane montaže ako se želi ugradnja optike! U svakom slučaju sa današnjom cenom novog "Zastavinog" karabina od 400 evra ekonomski neisplativo, ali ko voli da se zanima i da ima nešto unikatno i originalno prava baza za doradu!

HANTER
 Kod Buce U Mladenovcu u njegovoj prodavnici ima da se kupe skoro novi M48 po ceni od 100 eura i to da biraš ima preko 400 komada, na tu cenu dodaš novi kundak od 50 do 80 eura i novu cev u Zastavi koja sa montažom košta i u yavisnosti da li hoćeš nišane od 110 do 150 eura, a možeš da zadržiš i njegovu cev mislim da se isplati da se kupi i prepravi jer pre svega dobijaš izuzetan sanduk sa zatvaračem, a kundak koji praviš biće bolji nego fabrički. Čak možeš da nabaviš i brze mehaničke nišane i kvalitetniju kočnicu i dobićeš odličan karabin za 250 do 400 eura koji je sigurno bolji nego nov u zastavi, jer i nov iz Zastave treba da se doradi.
MIHAJLO

270
 HANTER malo ti je loša računica!
M 48 100 E
Nov kundak 130 E
nov meh. okidanja min. 50 E
zam. cevi sa bruniranjem 150 E
već preko 400 E a može tu još i mnogo više i mnogo skuplje pa ko voli nek izvoli! A na kraju opet dobiješ Zastavu Oi

HANTER
 U Kragujevcu kundak nije skuplji od 80 eura, proveri u prodavnici Tora , drugo kad menjaš cev biraš kakvu želiš(debljina, veličina), a i orginalna cev može da se obradi da nema prelaz i da izgleda vrlo elegantno i kvalitetno oružije za lov u pogonu, ali i sačeke. 8x57 je odličan kalibar za svinje pre svega, ali i srneću divljač.
Da i na kraju dobiješ Zastavu, ali ako si bio na sajmu ove godine mogao si da vidiš ovako prerađene puške koje nimalo nezaostaju za svetskim markama a koštaju mnogo puta manje.
MIHAJLO

AcaNik
 Hanter gde je taj Buca u mladenovcu?
inace nov mehanizam u zastavi je 4500din. kundak je 80eura da ti se uradi po meri. polirnje 2500din. bio u petak da upucam red dot na karabinu pa se raspitao.

270
 Ma nemam ništa protiv Zastave i 8x57, baš naprotiv, i sam imam taj karabin u ovom kalibru i stvarno je odličan, Na sajmu sam bio a i često sam u KG u Zastavi pa znam šta sve mogu da urade, zato i kažem čemu sva zajebancija sa M 48 kad možeš da odeš u KG u Zastavu i poručiš šta ti odgovara a platiš malo više od standardnog karabina!

HANTER
 Mislim da se prodavnica oružija zove Kalibar i nalazi se na ulazu u mladenovac gde je velika raskrsnica sa semaforom i levo vodi put za beograd, a za nju produžiš pravo uzbrdo jedno 150 metara.
MIHAJLO

AcaNik
 put prema Duboni? mislis na raskrsnicu kod Drapsina?

HANTER
 Kad ideš iz pravca Kragujevca pa raskrsnica sa semaforom, levo je za Beograd, desno za centar Mladenovca, a prodavnica je pravo uzbrdo.
MIHAJLO

AcaNik
 to je ta raskrsnica. hvala

vojkan
 Evo drugari moja 48 sa novim kundakom,ja je imam 15 godina i prezadovoljan sam sa njom!
Sa postavljanjem slike ce malo potrajati ali cu biti uporan!
Ja sam Lovac s juga cevka mi je duga!

vlada lovac
 Kolega je vlasnik preradjenog M48 (preduzeće 44), kako je konačno odlučio da za njega uradi novi kundak, predložio sam mu da malo više poradi na njegovoj estetici, skine ispupčenje sa zadnjeg dela sanduka zatvarača, izbuši rupice na njemu, obradi ručicu zatvarača i omogući postavljanje nosača za optiku. Malo smo dotakli temu spoljašnje obrade cevi, tj. od stepenastog izgleda uradi cev nalik na lovačku, što bi uslovilo i kraćenje cevi za nekih 5-6cm, pa me interesuje mišljenje svih vas koji malo bolje poznajete tu materiju, dali je izvodljiv takav zahvat na cevi i neće li tako obradjena cev biti malo više otanjena nego što treba i treba li to uopšte raditi, možda takva stepenasta izrada cevi ima svoje prednosti što se tiče oscilacije, ili ne

Podunavac
 Što se tiče poravnavanja cevi to je poželjno iz estetskih razloga. I to je prilično jednostavna radnja za svakog metalostrugača. Ja sam imao tako prepravljenu i M 48 i Mauser K 98, i nikakvih problema nije bilo prilikom upotrebe. Skraćivanje cevi ti ne bi preporučio nikako. Ta radnja može da pomeri balans cevi i dobiješ negativne oscilacije. A veliki je problem i obrada usta cevi nakon skraćivanja.

vlada lovac
 Cev sam gledao onako "na oko" i čini mi se ako se obradjuje da bi imala isti konus od prvog prelaza od sanduka pa prema vrhu, morala bi da se krati, jedino ako se obradjuje do tog zadnjeg prelaza, onda ne mora, ali u tom slučaju mi se čini da će imati malo "levkasti" oblik.
Inače i ja sam protiv kraćenja jer je ovako dosta precizna

lupus
 jedan odavno ceka na sredjivanje ali bojim se da jos nije doslo vreme za to. lovackih karabina u tom kalibru imas po oglasima koliko hoces i kostaju manje nego sredjivanje vojnog

vlada lovac
 Pa mozda ga i neće previše koštati sredjivanje, računali smo pre neko veče, morao bi platiti kundak i bruniranje posle obrade, inače komšija sve ostalo odradi na strugu za par tura pića

lupus

vlada lovac kaže:
Pa mozda ga i neće previše koštati sredjivanje, računali smo pre neko veče, morao bi platiti kundak i bruniranje posle obrade, inače komšija sve ostalo odradi na strugu za par tura pića

moj se komsija razume samo u tih par tura pica iveli

vlada lovac

lupus kaže:

vlada lovac kaže:

moj se komsija razume samo u tih par tura pica iveli

I to je dovoljno za početak, od nečega mora da se krene, a redosled može biti i ovakav
iveli Rotilj Gladan itanje Hmmm lovac udaranje ClAQue Glavu o zid
http://www.youtub...A&NR=1

vlada lovac
 Ako bi uporedjivali novu cev M48 i cev lov.karabina M70 u istom kalibru, ima li razlike u preciznosti, koje cevi su po vama kvalitetnije radjene

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,118,109 posete www.srbijalov.com