Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Kreja(Sojka)

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Kreja(Sojka)
Nemanja Djurovic
 Eto posto me zanima dali u srbiji ima ove stetocine ako i uopste spada u tu grupu,ona spada u porodicu vrana i najrasprostranjenija je od te porodice kod nas pada u zita i ima je na milione,velicine je goluba,vrlo laka meta sporo leti a i meka je...ja je nerado ostreljujem eto onako uz sput...inace kad ne znam sta da radim uzmem vazdusnu prosetam do nekog obliznjeg izta ili sumarka i vazda ustrelim po 4-5...Inace po izgledu je vrlo lijepa zbog boja makar ova sto je kod nas posto ih ima u vise vrsta
http://ivanapfc.f...sojka2.jpg

Jank
 Sojka

Sojka, šojka ili kreja (lat. Garrulus glandarius) je ptica koja živi na širokom području od Zapadne Evrope i Severne Afrike, pa istočno do Azije. Širom ovog područja razvilo se nekoliko različitih rasnih formi sojki koje se razlikuju međusobno. Postoje 33 različite podvrste razvrstane u osam grupa.

Ishrana

Sojke se hrane kako na drveću, tako i na zemlji. Ishrana im je šarolika. Hrane se beskičmenjacima uključujući male insekte, zatim žirevima, semenjem bukve i drugim semenjem, voćem kao npr. kupine, mladim ptićima i jajima, miševima, malim reptilima i zmijama i sl.

Razmnožavanje

Gnijezdi se na drveću ili velikom grmlju. Ženka leže 4-6 jaja koja se izvaljuju nakon 16-19 dana, a ptići su sposobni da lete nakon 21-23 dana. I mužjak i ženka zajedno hrane mlade.

A da li se love ili ne to još nisam pronašao....Sojka je jedna od najlepših ptica koja ima stanište i u Srbiji, znam da joj je brojnost u Srbiji bila ugrožena ......Besan
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

Sniper Hunter
 I perije joj se koristi za izradu ukrasa na lovackim sesirima i za izradu vestackih musica za pecanjeB)

Limun
 Sniper Hunter šta misliš kako se dolazi do tog perjasrbijalov
Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

Sniper Hunter
 Kupis kad se kreja mitariSmeko

Limun
 To mora da je mnogo skupo perje kad se tako skuplja! Mogli bi kod kolege Nemanje pare da zaradimo pošto ima toliko sojki.Smean

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

Sniper Hunter
 Ali bi morali da odemo kada bude sezona mitarenja pa da pokupimo pre drugih jer onda nema sta da pokupimo ako je van sezoneGrinSmean

Jank
 A ono "Zapevala sojka ptica" to ne stoji jeste da je lepa ali ne peva već krešti zato je i zovu kreja.....Veselo
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

Limun
 Nego kolega Nemanja znaš li ti onu pesmu "Zapevala sojka ptica"Veselo

Khalil Gibran

Limun
 Jank šta ti misliš za biznis sa s'perje od sojke,pošto bi od njene pesme teško šta zaradili? 

Khalil Gibran

Sniper Hunter
 Nemoj Janka da ukljucujes u biznis bice nam konkurencija velika!!!Smeko

Limun
 Ne mislim da nam bude konkurencija nego ortak mogao bi da radi marketing vidiš koliko zna o sojkama,pa de bi nam kraj bio!Smean

Khalil Gibran

nenad_franc

Jank kaže:
Sojka

Sojka, šojka ili kreja (lat. Garrulus glandarius) je ptica koja živi na širokom području od Zapadne Evrope i Severne Afrike, pa istočno do Azije. Širom ovog područja razvilo se nekoliko različitih rasnih formi sojki koje se razlikuju međusobno. Postoje 33 različite podvrste razvrstane u osam grupa.

Ishrana

Sojke se hrane kako na drveću, tako i na zemlji. Ishrana im je šarolika. Hrane se beskičmenjacima uključujući male insekte, zatim žirevima, semenjem bukve i drugim semenjem, voćem kao npr. kupine, mladim ptićima i jajima, miševima, malim reptilima i zmijama i sl.

Razmnožavanje

Gnijezdi se na drveću ili velikom grmlju. Ženka leže 4-6 jaja koja se izvaljuju nakon 16-19 dana, a ptići su sposobni da lete nakon 21-23 dana. I mužjak i ženka zajedno hrane mlade.

A da li se love ili ne to još nisam pronašao....Sojka je jedna od najlepših ptica koja ima stanište i u Srbiji, znam da joj je brojnost u Srbiji bila ugrožena ......Besan

da dopunim Smile
izraste oko 32cm u duzinu,a raskriljena je oko 54cm. crn rep joj je oko 15cm,a siljasti kljun 2-3cm. perje joj je sivkastocrvenkasto,a krila su ukrasena crnim,belim i modrim percima. na glavi nosi podugacko i nakostreseno perje.
u prolece zivi u parovima,a kada othrani mlade,onda u vecem drustvu. vrlo je plaha i oprezna,pa svaku opasnost brzo primeti i glasnim krestanjem objavljuje. u prirodi cesto podrzava glas drugih ptica,a pripitomljena moze da se nauci da izgovara pojedine reci.
ako joj prvo gnezdo bude unisteno,onda u maju pravi drugo u koje obicno snese samo 5.

Nemanja Djurovic
 Pa dbr nije problem,evdo kod mene u zito padnu i po 50 komada....
Da i ja sam procitao da od njihovog perija prave svasta,perije joj je bas meko kao vuna,mada sam primijetio da joj meso nije nikakvog ukusa kad ni macka nece da je jede....

Nemanja Djurovic

Limun kaže:
Nego kolega Nemanja znaš li ti onu pesmu "Zapevala sojka ptica"Veselo

nikad cuo
Veselo

darkon
 Kod mene ih ima u velikom broju.Niakako ih ne odstreljujem,jer u lovu na srndaca budu kao najbolji senzori.Cim pocne da se oglasava,tacno znam da ima neceg.U najvecem broju slucajeva,pre nego sto izadje srndac,ili neki predator,ona se cuje.

Sniper Hunter
 darkonB)B)zapazanje

nenad_franc

darkon kaže:
Kod mene ih ima u velikom broju.Niakako ih ne odstreljujem,jer u lovu na srndaca budu kao najbolji senzori.Cim pocne da se oglasava,tacno znam da ima neceg.U najvecem broju slucajeva,pre nego sto izadje srndac,ili neki predator,ona se cuje.

samo sto i ona spada u predatore,jer jede jaja i ptice fazana i drugih lovnih ptica!

darkon

nenad_franc kaže:

darkon kaže:

samo sto i ona spada u predatore,jer jede jaja i ptice fazana i drugih lovnih ptica!

Ne znam za taj podatak,ali je vrlo moguce.

gorskikotar
 Zovu je još i Šumski policajac jer dojavi svaku promjenu ulovištu. Jako je oprezna. Ja ih odstrijelim nekoliko na godinu za meku za lov lisica i kuna koje tada rado dolaze.
Dobra kob!

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 21
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,451
Najnoviji član: Hanoverski k...

Poslednje vesti
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

63,951,652 posete www.srbijalov.com