Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Australija

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Australija
Mongrel
 Evo da otvorim temu ako nekoga bude zanimalo i malo da napisem po koju rec o lovu u Australiji.
Nadam se da mi necete zameriti posto ja jos uvek ne lovim svu divljac po Australiji pa za neke vrste lova nisam dovoljno ni informisan , ali cu da pokusam u najboljim recima i sa najrealnijim informacijama da sve objasnim i opisem.

Australija je jedo ogromno prostranstvo , surova klima sa jako malo vode ( sto poslednjih meseci i nije bas slucaj posto smo poplavili svuda) i lov ovde zahteva mnogo priprema i kondicije kako za ljude tako i za pse .

Ovo je jedna prelepa zemlja , puna raznoraznih zivotinjskih vrsta koje se love , a i drugih koje ne . Lov i ribolov su veoma razvijeni i zastupljeni.

Mnogi ljudi su ubedjenja da zbog broja otrovnih zmija ovde je jako opasno loviti , statistika neka ( koliko se secam ) je da od 20 najotrovnijih 17 je iz Australije ili tako nesta. Zasto pokrecem upravo sa ovom temom je zato sto je to najmanja briga za lovce u Australiji ...jeste da cesto psi znaju da nastradaju , ali nije toliki problem koliko ljudi vise vole to da preuvelicavaju.

Na samom severu Australije ima mnogo krokodila koji mogu sa istom merom da budu pretnja i coveku i psu , ali opet nije toliki problem koliko ljudi vole da prepricavaju bajke i price o "gorostasnim ubicama" . Ima ih opasni jesu , ali ako znas sta radis i pazis se onda nisu toliko ni losi ...mislim reci navikne se covek .

Inace ja sam lovio po vecini Australije ( uglavnom svinje ) i najveci problem od svega je sunce i vrucina . Cesto i to mnogo cesce se desava da se psi skuvaju i ljudi dehidriraju nego da neko strada od gore navedenih "problema" .

Da bi covek bilo gde isao ovde potrebno je dobro opremljeno terensko vozilo i cak i sa takvim desi se da se ljudi zaglave ( znaci priprema je izuzetno bitna ).

Od divljaci ovde ima svega i svacega , u ne malim brojevima ..npr. broj svinja se smatra da je negde izmedju 25 do 60 miliona jedinki . Sve uvezene divlje zivotinje i podivljale se smatraju stetocinama i mogu da se ubijaju u bilo koje doba i koliko hoces. To se uostalam smatra izuzetno pozeljnim.

DS su ovde hibridi , ukrstanja raznoraznih odbeglih domacih svinja sa uvezenim divljim Evropskim , Azijskim itd. primercima . Ponekad se nadju i cisti primerci mada retko. DS se lovi sa psima i odsrelom ( puska i luk i strela ) kako ko . Sa psima se lovi tako da je psi nanjuse sustigne u bukvalno uhvate za glavu , covek tada pridje hvata je za zadnje noge obara i kolje. Ovo je najzastupljeniji nacin lova na DS zato sto je najmanja steta mesa , a DS se ovde prodaje ( za izvoz vecinom u Evropu ).

Od ostale divljaci imamo 6 vrsta jelenske divlajci ... chital ( axis axis ) , fallow deer ( dama dama ) , hog deer ( axis porcinus ) , red deer ( cervus elaphus ) , rusa ( cervus timorensis ) i sambar (cervus unicolor ).

Zatim crvenu lisicu , kunice i zeceve , divlje pse ( ne Dingo, nego se love hibridi izmedju Dinga i odbeglih pasa , inace izgledaju kao Dingo samo su dva do tri puta veci ) , kamile , divlji magarci , koze , divlje krave , indijski buffalo , kengur ( samo dve vrste se love , crveni i sivi koliko ja znam i to kao kontrola broja posto ih ima previse i prave ogromne stete farmerima ) , divlje macke i raznorazne vrste pernate divljaci ( da ne nabrajam ima ih previse ) .

Sve ove zivotinje su zastupljene u nenormalnim brojevima , tako da mogu da se love kad god zelis i koliko zelis.
Jelenska divljac je malo drugacija posto pokusavaju da neke vrste zastite posto su retke i ovde i u svetu ( ah da zaboravio sam i Wapiti isto ) .

Eto toliko za sada , postavljacu neke slike ako smem i opisivacu vam lov malo detaljnije ovo je nadam se samo uvod .

Da ja ne lezim na kompu non stop retko sam kuci posto svaki slobodni dan sam u lovu i retko kada sam kuci pa nemojte molim vas da zamerite ako malo sporije izvestavam .... a pisacu i o ribolovu malo detaljnije .

Toliko za sada... to be continued.......

Lala
 Slike ne da smeš, nego je poželjno da postaviš.
Bre, kako je krenuo portal da ima teme sa svih kontinenata, još malo pa ćemo biti kao Discovery channel Grin
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Sniper Hunter
 Ma samo neka nas je sto vise i sa svih strana ako ne mozemo tamo daleko da lovimo bar uz komentare i slike da budemo tamo kako je kolega mongrel opisao tamo bi bio raj za nas lovce lalo mada sad neznam kako bih se navikao da pucam na zivotinje koje su slicne nasim domacim ali mislim da bi i to krenulo nekako moras da se prilagodis uslovima sredine i zemlje domacinaGrin

petar
 Dosta zanimljiva ova Australija. Verovatno je lepo loviti tamo. Mongrel, lepo si opisao nacine lova i divljac, ja bih te zamolio i malo o oruzju i lovackim obicajima, sta se koristi od oruzja, koji kalibri, proizvodjaci i onako, odstrel divljaci, postupak posle odstrela i tako. Verujem da su obicaji slicni Evropskim i Americkim(ako ih u Americi ima uopste), ali bilo bi lepo da nam napises...B)
Just like old times!

Mongrel
 Evo da se napokon pojavim opet i da odgovorim na pitanje o puskama , mislim od vrsta pusaka ovde ima sve , zakonom je zabranjen lov sa automatski , poluautomatskim oruzjem i pistoljima. Od pusaka koje ja posedujem imam Marlin 336BL u kalibru 30/30 , bokericu Beretu Silver Pigeon 12G , Brno malokalibarku 22mag i Sako 85 Hunter u 300 win mag. Sve ih koristim naravno za razlicite vrste lova i divljaci. Zakoni o lovu su i striktni i nisu , mislim moze da se lovi sve sa bilo kojim kalibrom , po danu po noci , ali moras da posedujes adekvatne dozvole. Sto se tice lovackih "tradicija" to je vise neki licni izbor nego sto su propisi. Znaci ima ljudi koji love kao sto se to radi u Evropi , a ima i Amerikanizma . Ima i propisa za neku divljac , ali ne za sve . Unazad par godina poceli su malo striktnije da vode racuna o lovackoj etici , ali sto se tice usporedbe sa evropom mnogo je drugacije nego tamo . Mi smo ovde cini mi se mnogo divljiji . Ako je uredu sa administratorima sajta ja bi hteo da pocmem sa ovom pricom o Australiji i sa slikama i da manje vise to sve zadrzim na ovoj temi , znaci i lov i ribolov ovde i slike pasa i pusaka i pecaroskog pribora , divljaci , terenaca itd. Itd. Sve lepo na ovu temu da se ne gubim u sopstvenim tragovima. Slika imam mnogo pa bi zamolio za savet koliko smem da postavljam da ne blokiram forum.? Prvo uvod u sve znaci celokupna oprema i psi pa lovista i priroda pa divljac i za kraj bi ostavio sam odstrel ili ulov kako ocete. Ako je to uredu sa adminima , naravno .

Samo napred, kolega, piši i stavljaj slike. Novih saznanja nikad dosta!
Srbijalov Admin Tim

petar
 Postavi slobodno, bas me zanima da vidimo...B)
Just like old times!

Limun
 Pucaj prijatelju! Jedva čekam sve to da vidim i da pobegnem malo iz ove naše stvarnosti! 
Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

Sniper Hunter
 Postavljaj i pisi sve po redu da vidimo !

mihailo
 eh da je malo bliže pa da se oprobamo!

Mongrel
 Evo da napokon i ja pocmem sa postavljanjem slika pa kao sto sam obecao krenicu polako od pocetka ... neke stvari su se promenile pa umesto Nissana Patrola (dvoseda) sam presao na Land Rovera ( peteroseda pick up 130 ) i dodao sam jos jednu pusku u kolekciju Zastavu M70 u 357 H&H kalibru e sad pa polako .

Krenucu sa opremom koju imam i koristim pa dokle stignem kako budem imao vreme da ovde tipkam.

Pa tako lepo evo moje vozilo koje trenutno koristim za lov i odlazenje tamo

Mongrel
 Hah ajde da probam jos jednom

Mongrel
 ajde jos jedna

Mongrel
 Onda kucici koje koristim , jedan je stenac NOD-a ... stigao mali pre par dana pa reko ajd i njega da slikam ... tu je naravno NLT muzijak i zenka Bull Arab-a sto je Australska nepriznata rasa nastala od raznoraznih ukrstanja

Mongrel
 Evo ga mali jos jednom ( NOD )

Mongrel
 I zenka , terijera nemogu nikako da navatam

Mongrel
 Kolekcija nozeva koje koristim , neke manje neke vise sa leva na desno 1. Martini , 2. Martini , 3. Puma , 4. Buck , 5. Timber wolf 6. Nieto i 7. Nieto

Mongrel
 I za kraj za sada ( mislim do sledeceg ) puta jedan dobar pogled na jedno od lovista

Mongrel
 Eto drustvo toliko za sada pa kad uvatim vremena sledeci puta postavicu vam slike oruzja , malo iz ribolova jos malo pejzaza ,a ulov ostavljam za kraj . Samo nemojte da zamerate sto mi treba mnogo vremena da sve to odradim , kao sto vec rekoh retko sam kad kuci ili radim ili sam u lovu ....Bye do sledeceg puta pozdrav

Sniper Hunter
 Lepo kolega samo nastavi sa slikama daj malo vise pejzaza iz lovistaB)

Sremac75
 Ja sam mislio da je u Australiji sve sam pesak!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 19
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,458
Najnoviji član: gorstak1972

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,441,084 posete www.srbijalov.com