Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Kočnica

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Kočnica
mihailo
 u radionici stepski soko nedavno je proizveden dodatak za zatvarače zastavinih karabina koji omogućava kočnicu sa tri (i dva) polozaja,kupac dobija udarac,spojnicu,oprugu i kocnicu i sam ih montira na pusku.
ima li neko vise informacija o ovom proizvodu?

greska u slanju,duplirana tema molim administatora da ukloni jednu

zoranp
 to i meni treba ako neko zna kontakt molio bih neka mi javi...
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

mihailo
 koliko sam ja informisan trebalo bi da izađe tekst o kočnici u novom broju lorista ja nisam pretplatnik tako da ako neko je možda bi mogao da prepiše koju rečenicu

Sniper Hunter
 To ce i meni da treba resio sam da stavi jednodelnu nisku na mom m 70

270
 Spojnicu zatvarača sa tako urađenom kočnicom za M48 i Zastava M70 na prošlogodišnjem sajmu u N. Sadu u ponudi je imao "Trofej-Komerc" iz Zemuna koji je i generalni zastupnik za uvoz i distribuciju Češkog oružija mislim i da je cena bila OK pa možete kod njih proveriti!

Podunavac
 Ne vidim koja je svrha stavljanja ove kočnice na zatvarač kod M 70, kad on već ima kočnicu sa kojom se i lakše i brže rukuje? Osim ako neko voli da ima dve kočnice zlu ne trebalo. Premda priznajem i sam da je kočnica na zatvaraču (koči udarnu iglu) sigurnija od fabričke kočnice na M 70 (koči samu obarač).

Sniper Hunter
 Upravo iz tog razloga kolega sigurnijeg kocenja jer sam imao problema sa postojecom

mihailo
 kočnica koja koči udarnu iglu je NAJ SIGURNIJA kočnica za mauzer,da li je lakša , brža ili nečujnija za rukovanje to je u drugom planu bar za mene jer sigurna kočnica štiti vlasnika

Podunavac
 Mihajlo vlasnika prvenstveno štiti stručno i pažljivo rukovanje sa oružjem pa onda sve drugo. Ni kod zakočene puške ne sme da se zanemari oprez, a puška ne treba da se drži puna kad za to nema potrebe.

mihailo
 Naravno da stručno i pažljivo rukovanje oruzijem štiti,učili smo to u vojsci ko je služio a i kasnije ko je u polagao lovački ispit imao je obuku,ova kočnica samo povećava sigurnst.
Probao sam jednu ovakvu kočnicu made in stepski soko i mogu vam reći da su pozicije prilično nedefinisane (ova je bila sa tri) lično bih voleo da čujem klik prilikom prelaska iz jednog položaja u drugi,lovu nesmeta a zvučna kontrola je uz vizuelnu prava stvar.Ostavljam mogućnost da je to samo na ovoj konici jer samo jednu isprobao.Nisu neke velike mane a ni cena nije previsoka mislim da je van dosta skuplje.

Podunavac
 Zastava je na svom novom karabinu M 808 napravila dobru kočnicu. Sigurna je pošto deluje direktno na udarnu iglu, a ugrađena je sa desne strane gde ne smeta optičkom nišanu i nalazi se na dobrom mestu za manipulaciju.
Tri prsta 2Kolce

misa 71

Podunavac kaže:
Mihajlo vlasnika prvenstveno štiti stručno i pažljivo rukovanje sa oružjem pa onda sve drugo. Ni kod zakočene puške ne sme da se zanemari oprez, a puška ne treba da se drži puna kad za to nema potrebe.

Podunavac B) Bravo 2 dobar odgovor
I najsporiji sa ciljem su brži od najbržih bez cilja. Stari

spiki
 Kolege moze li neka slika gde se vide te kocnice ,nesto mi nije jasno.

Podunavac
 Evo jedan model.
Tri prsta 2Kolce

spiki
 Neznam koliko je interesantno ali video sam jos jedan tip kocnice za karabin.Naime na karabinu 30-06 kocnica je uradjena kao kod sacmarice.Uradio je puskar iz Beograda.Cini mi se da je zgodna za rukovanje a i dosta pouzdan.

Podunavac
 Isto koči samo obarač kao na Zastavi M 70. Naj sigurnija je kočnica leptir tipa na udarnoj igli i njene varijante.
Tri prsta 2Kolce

golf071
 Na mom M98 3006 u zastavi su mi ugradili zadnji deo zatvaraca sa M808.Kao na slici sto je postavio podunavac.Prepravka kostala oko 60evra.Funkcionise perfektno,Svaka cast ing.Ciri iz raz.odelenja.Kocnica ima tri podeljka radi odlicno,koci direktno udarnu iglu.
Novine

Podunavac
 Kolega odlična investicija. Imaš sigurnu i pouzdanu kočnicu a ne moraš da stavljaš visoku montažu za optiku.
Tri prsta 2Kolce

golf071
 Da super je legao svenk i elit 3200 3_10x50
Novine

Podunavac
 Mogao si da nabaciš i sliku da vidimo kako to sve zajedno izgleda.
Tri prsta 2Kolce

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 21
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,458
Najnoviji član: gorstak1972

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,441,075 posete www.srbijalov.com