-Jeste li vi narucili "Kada bejah mlađan lovac ja"?
-Ma ne, to je neka greška, ja sam naručio ćevape!
---------------------------------------------------------------
Išla dva crnogorska lovca i naiđu na čiču da čuva koze, pa počnu priču:
- "Je li, Boga ti, čiča, prodje li ovuda kakav zec?"
- "Jeste, jeste, prošao je."
- "A nu, Boga ti, reči nam bi li zec ili zečica?"
- "Zec", ko iz topa će čiča.
- "A kako vidje?"
- "Ma nisam vid'o nego mi on reče: Ako vidiš ovuda da naiđu dva lovca reči im da mogu da me povuku za k****."
Zamoli Perica lovca da mu ulovi medveda. Lovac kaže da nema problema, samo neka mu pripremi 5000 Eura. I tako jedan dan Perica sakupi novac i pozove lovca.
Lovac dođe ali je sa sobom poneo:
- pudlicu
- pušku i
- palicu
Perica ga upita:
- "Šta će ti to sve?"
- "Kada se ja popnem na drvo i udarim medveda po glavi, on će pasti na zemlju a pudlica će ga ujesti za jaja."
- "A šta će ti puška?"
- "Pa ako ja prvi padnem i mene pudlica počne da grize za jaja, ti ubi pudlicu!"
Idu dva lovca šumom.
Jedan se sruši na zemlju i ne miče se. Čini se da ne diše. Drugi lovac panično naziva Hitnu: Upomoć, pomozite, moj prijatelj je mrtav. Šta da radim?!
Oprerater ga smiruje. Polako, bez panike. Pomoći ću vam. Prvo, 'ajmo biti sigurni da je on zaista mrtav.
Nastade tišina, a trenutak kasnije začuje se pucanj.
Lovac je ponovno na liniji. Ok, što dalje?
Vojvodjanski lovci se hvalili ko ima boljeg lovačkog psa. Pijuckaju oni polako rakijicu, jedu čvarke i lažu:
Idem ti ja tako sa mojom kerom kroz neke baruštine kad najednom kera stane. Stanem i ja.
Kera počne da kopa. Ja gledim i punim pušku. Kopa kera, kopa, a ja samo gledim. Iskopa kera veliku rupu i iz nje izvuče veliku šerpu, ja pogledim, kad na šerpi naslikani zecovi.
Sede lovci u Deliblatskom pesku i razgovaraju:
Jel' neko lovio medveda?
Svi ćute pa ovaj nastavi:
Medved je veoma opasna zver. Ako potrčiš - potrči i on. Ako se popneš na drvo - popne se i on. Ako skočiš u vodu - skače i on za tobom.
A šta ako se sakriješ?
Ta sakrije se i on.
Pošao čuveni lovac iz Pančeva za Beograd jer tamo priređuju lov, pa je i on pozvan u goste. Rano jutro, još je mračno, i kod Pančevačkog mosta ga zaustavlja policija:
Pobogu čoveče, pa vi nemate svetla na džipu!
Šta će mi, nemam ni dozvolu za lov pa opet idem.
Sedeli lovci u kafani i pričaju lovačke dogodovštine:
Juče sam ubio jednu veliku srnu! I ja ti uzmem nju, prebacim noge na ramena... Konobar donesi još jednu turu... Gde sam ono stao?
Noge na ramena...
Da, da... noge na ramena, pa udri, pa udri...
---------------------------------------------------------------
Vraća se lovac kući iz lova a na kapiji ga dočeka žena:
Jesi l' šta ulovio?
Nisam. Ova kera ništa ne valja, ne haje za ptice.
Da je ti, nesrećo, nisi suviše nisko bac'o?
Pije vidra vodu na pojilu. Pridje zec od pozadi i tak, tak, tak... Okrene se vidra, nema nista.
Drugi dan opet, natrtila se vidra, pije vodu kad je nesto opet od pozadi tak, tak,tak... Sad se jos brze okrene vidra, kad... Nema nista.
Treceg dana sretne je zec:
- "Zdravo TIdro !!!
- "Nisam ja tidra, ja sam vidra !
- "Eeeee, ja kog j***m, njemu ne persiram!
Vodili ljubav Lala i Sosa, kaze Sosa:,,Bodi Lalo, bodi'' Lala joj odg:,,bodem, bodem'', Sosa ce opet njemu:,,Bodi Lalo, bodi'', Lala:,,bodem, bodem'', Sosa:,,Lalo bodi mi skini'' msm Lalo nemo' se ljutis, ja s' tem nem' nista
Ustaje lovac u ranu zoru da ide u lov i kada je izasao napolje vidi da je nevreme , kisa pada , vetar duva , spojili se nebo i zemlja. Vidi on da ne vredi ici u lov po takvom vremenu i vrati se u krevet a zena ga pita :
je li hladno?
a on odhovori:
- aha.
Na to ce zena :
-a ona moja budala otisla u lov.
beži zec iz bosne,stao tek na pola srbije.
priupitali ga ; zeko štatije što bežiš ?
a zeka će na to :Ma štroje bikove u bosni.
pitaju ga opet : Pa šta ti imaš sa bikovima ?
a zeka će nato: Ma dok ja njima objasnim da ja nisam bik odoše j....
$aAa
Kako treba da izgleda jedan dan (24h) lovca:
Kažu da lovci, a i ostali ljudi, svaki dan treba da pojedu jednu jabuku, a i jednu bananu radi kalcijuma. Takođe i pomorandžu zbog vitamina C ! I obavezno popiti jednu šolju zelenog čaja (bez šećera za prevenciju dijabetesa) za smanjenje masnoće u krvi!
Svakog dana moramo popiti dve litre vode (i posle je ispišati, što udvostručuje vreme koje smo da sad provodili u WC-u);
Svakog dana treba uzeti barem jedan bioaktiv ili jedan jogurt da biste imali sve dobre bakterije, za koje niko ne zna šta su tačno, ali ako se ne opskrbiš sa barem milion tih bakterija, videćeš šta će te snaći!
Svakog dana jedan aspirin, za prevenciju infarkta, i jedna čaša crnog vina, takođe protiv infarkta. Ujutro, jednu čašicu domaće, za bolje varenje. I jednu čašu belog, za nervni sistem! I jednu čašu piva, ne mogu da se setim za šta! Posle svog popijenog alkohola, imaš dobre šanse da postaneš alkos, ali tebi će biti svejedno, pošto si već u podne lako nabaren. Ako svo navedeno piće popiješ odjednom, međutim, možeš dobiti moždani udar, ali ne sekiraj se, nećeš ni primetiti.
Svakog dana treba jesti zrnaste stvari. Mnogo, mnogo, gomilu zrnastih stvari. Potrebno je 4 do 6 dnevnih obroka, laganih, s tim da ne smeš zaboraviti žvakati svaki zalogaj najmanje 36 puta. Tako da ti samo za jelo treba 5 sati!
E da, iza svakog jela trebalo bi oprati zube, tako da zube treba oprati i posle jabuke, bioaktiva, banana, posle zrnastih stvari. I tako sve dok imaš zube u ustima, s tim da ne zaboraviš zubni konac, masažu desni i ispiranje vodicom za usta. Bilo bi dobro srediti kupatilo, možda staviti unutra DVD pleyer ili TV, jer s obzirom na vodu, zrnaste stvari i zube, provešćeš puno puno vremena unutra.
Treba spavati 8 i raditi preko 8 sati, plus 5 za jelo, to je 21. Ostaje ti 3 sata, ako nije gužva u saobraćaju. Prema statistikama, TV se gleda prosečno 3 sata dnevno. Sada to više ne možeš, jer svakog dana treba hodati najmanje pola sata (savet: Nakon 15 min kreni nazad jel u protivnom pola sata postaje ceo sat). Treba negovati prijateljstva, jer su poput biljaka, treba ih održavati svakodnevno.
Između ostalog, moraš ostati informisan, i čitati barem dve dnevne novine i nekoliko nedeljnih, da bi imao kritički stav. Takodje, boravak od sat vremena najmanje na sajtu SRBIJALOV se podrazumeva.
Seksati se treba svaki dan, ali bez upadanja u rutinu: treba biti inovativan, kreativan i iznova osvajati. Za sve ovo treba vremena. Da ne govorimo o tantričkom seksu.
Treba imati vremena i za dodir sa porodicom, pomoć ženi u kući, da ne govorimo o tome šta sve treba ako imaš decu. Za trening i istrčavanje lovačkog psa, još minimum sat vremena dnevno.
Računica kaže da je za sve to potrebno minimalno 30 sati. Jedina mogućnost koja se nameće je raditi nekoliko stvari istovremeno!
NPR: Tuširaj se hladnom vodom i drži usta otvorena, tako ćeš popiti dve litre vode. Dok izlaziš iz kupatila s četkicom za zube u ustima, istovremeno se seksaj s partnerkom, dok ona pere pod, a ti gledaš TV i čitaš novine.
Ostala ti je jedna ruka slobodna. Kuckaj po tastaturi komentare na sajtu. Ili nazovi prijatelja i rodbinu. Popij vino nakon razgovora (trebaće ti);
Uuuuu
No, ako ti je ostalo dva slobodna minuta, pošalji ovu preporuku svojim prijateljima (koje treba paziti kao biljke, ali ih ne treba polivati), dok jedeš kašičicu meda, koja je vrlo korisna. Posle meda naravno, pranje zuba!
Sada vas pozdravljam, jer između jabuke, jogurta, rakijice, piva, vina, prve litre vode i trećeg obroka s dnevnom dozom zrnastih stvari, ne znam šta više treba da uradim, ali moram hitno u WC.
Uštedeću par minuta istovremeno perući zube! Dok boravim na WC šolji slušaću radio i gledati TV koji sam postavio naspram wc šolje.
A i ker zavija u boxu, pa sledeće pišanje mogu da obavim dok ga treniram
čuje vuk da je lisica napravila spisak za odstrel i da je i on na spisku sretne je u šumi i pita
:jeli lijo jel istina da si pravila spisak za odstrel i da sam i ja na spisku ?
lija kaže na to jeste tačno je !
pita vuk liju jeli,a mogu li ja dobiti 7 dana da se provedem, napijem, da eto još koji dan uživam.
može odgovori lija.
prođe 7 dana lija sredi vuka.
čuje medved da je i on na spisku,sretne liju pa pita.
kaže lija: jeste medo šta da ti radim i ti si na spisku.
kaže medved: čujem da je vuk dobio 7 dana bilo bi lepo da se i ja pozdravim sa rodbinom i prijateljima da i meni 7 dana.
može kaže lija. al nemoj da te tražim posle.
prođe 7 dana zvekne on i medu.
kad naiđe zec: lijo čujem da sam i ja na spisku za odstrel .
lija:jeste zeko i ti si na spisku !
zeka priupita: jeli lijo a jel bi ti mogo da me skineš sa tog spiska???
pa mogu. kazže lija
Lalo sve ovo je u redu ali neznam ovo sa zrnevljem, ne mogu bre da kljucam ko ptica, bojim se počeću da kukuričem. Ako izbacim zrnevlje ostaje mi malo više vremena pa ću videti da se uklopim u ovu preporuku......
.......Ovo mora da je preporuka svetske zdravstvene organizacije za suzbijanje nataliteta .....ha,ha,ha,,......
Došao zeka u apoteku i pita: Da li imate šargarepu? Nemamo. Dođe zeka sutradan i opet pita: Da li imate šargarepu? Nemamo šargarepu i ne budi dosadan. Dolazi zeka i treći dan pa pita: Da li imate šargarepu? Poslednji put ti govorim nemamo šargarepu, i ako još jednom dođeši razbiću ti zube! I zeka ode. Dođe i četvrtog dana, upita imaju li šargarepu, a ovaj mu odmah razbije zube. Sutradan, eto zeke opet: Imate li foook od favgavepe?
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?