Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: 6,5x57 mauzer

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
6,5x57 mauzer
Sniper Hunter
 Od kolege ssekir75

ssekir75
 blagodarim, snajper.

dakle, godinama se zanimam za oruzje i municiju, ali ovaj metak nikad nisam ni vido uzivo. pa posto ne volEm americke kalibre, razmisljam sta bi jednog dana moglo da pravi drustvo mom "selji". nekako mi se njegov "mladji brat" javlja kako opcija za srndatji, ljukava ljisic i sl... ima li neko od vas iskustva sa njim? koliko se razlikuje od 6,5 sveden koji bi trebalo da je cesci?
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

dusanandra
 Ima velike razlike izmedjiu 6.5x55SE i 6.5x57 ali ako se odlucis za zastavine karabine u tim kalibrima onda i nema razlike...

Neca92

dusanandra kaže:
Ima velike razlike izmedjiu 6.5x55SE i 6.5x57 ali ako se odlucis za zastavine karabine u tim kalibrima onda i nema razlike...

Moze neko obrazlozenje...? Smile
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

dusanandra
 Za ta dva kalibra je razlicita trasa cevi tj.korak uvijanja i br.zljebova a zastava pravi istu za oba tako da nema neke razlike ni u praksi ni u teoriji a treba da ima u korist 6.5x55 SE...

270
 Baš me zanima koja je to prava trasa?
Zastava oba kalibra radi sa korakom uvijanja 200mm
Steyr radi 6,5x57 sa korakom 220mm a 6,5x55SE 200mm
Lothar Walter radi 6,5x57 sa korakom 200mm a 6,5x55SE 220mm
I svi ih rade sa 4 žljeba!
Ajd sad neka mi neko pojasni koji od ovih proizvođača od kojih su dva u svetskom vrhu greši???
If the hunter does his part, the 270 will not let him down!

dusanandra
 Citao sam skoro u jednoj knjizi na temu balistike i kalibara ali mi trenutno nije tu da pronadjem tacno sta pise. Zaboravio detalje...ali ovako,6.5SE je superiorniji od 6.5mauser ali su to samo nijanse u lovu i efektu na divljac na lovnim daljinama.Za 6.5se je preporuka 65cm sev a za mauzer 60cm je standard.Korak je bio u incima i razlicit a i trasa razlicita...

Barbarosa

ssekir75 kaže:
blagodarim, snajper.

dakle, godinama se zanimam za oruzje i municiju, ali ovaj metak nikad nisam ni vido uzivo. pa posto ne volEm americke kalibre, razmisljam sta bi jednog dana moglo da pravi drustvo mom "selji". nekako mi se njegov "mladji brat" javlja kako opcija za srndatji, ljukava ljisic i sl... ima li neko od vas iskustva sa njim? koliko se razlikuje od 6,5 sveden koji bi trebalo da je cesci?

Bolje ti uvali tom tvom "selji" šveđanku, neće da se buni. ROFL

Max011
 citat
ali ovako,6.5SE je superiorniji od 6.5mauser ...
aaaa Grin jes vala u limburgu mesecu ali samo kad je na jednoj strani Karl Gustav u cal 6.5x55 sa cevkom od 74 centimetra a na drugoj zastavin štuc od 510 mm u kal 6.5x57. U realnom svetu to je ,,slatki,, diametar .264 kojeg obožavaju s one strane bare. Kod nas i jedan i drugi su retki kalibri pa mu stanje stvari dođe na isto Grin
Sad ću ja samo tetki lek da dam! Dikh tu kava ?!

ssekir75

Barbarosa kaže:

ssekir75 kaže:
blagodarim, snajper.

Bolje ti uvali tom tvom "selji" šveđanku, neće da se buni. ROFL

HaHaHaROFLBravo 2

vremena ima ohoho, a ja samo cutim i gledam. ovaj, citam... ;) kakvo je stanje sa ddzebanom kod nas, obzirom da nisu bas neki cesti kalibri?
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

Podunavac
 PPU pravi municiju za oba kalibra, ali pitanje kakva je ponuda po prodavnicama.
Tri prsta 2Kolce

Max011
 I sta bi sad gotova prica za 6,5x57? Dobro de ... nego ovaj kalibar jednostavno se zavoli ko ima priliku da ga proba. Dostojna konkurencija mu je 6,5x 65 i 68 ali su oni tek egzotika. Zato od ostalih mogu nabrojati 25-06 i .243 od nama poznatih i dostupnih. Zato sto nije vojnik u nekim zemljama poput Francuxke ima protekciju u odnosu na Sweda. Nego da nedavim ko se odluci za njega treba da zna da se moze izvuci iz Zastave solidna osnova . Moja puca u ovom kalibru sa cevkom od 510 mm uspela je da da grupu od 13 mm na 100m. Sto se zrna tice treba traziti 9gramske labaoracije koja cevka nosi a kad se ta ljubav otkrije zavrsili ste sav posao. Tako da topla preporuka ako neko zeli da ima dva specijalizovana karabina onda moze uzeti 6,5x57 i 9,3x62 i puna saka brade Dim
Sad ću ja samo tetki lek da dam! Dikh tu kava ?!

ssekir75
 iskreno, zvuči mi lepo čim je x57 Stidljiv pa ako se nekad odlučim za još jedan lakši karabin, moguće da će baš ovaj da bude. svaka čast, ali jednostavno ne volEm amere... Angry

canis aureus
 Na ovoj temi, dole navedenoj, ima još štogod pisaTo o 6,5x57MauserU pa ... itanje
... pored Mausera u 8mm razmišlj'o sam i o Mauseru u 6,5mm ..... i ko zna Confused možda jednog lepog dana ...

http://www.srbija...ad_id=1034
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

krilas
 Pitao bih vas drage kolege, za jedno poredjenje izmedju ovog kalibra i 7x57, uvek misleci na lov srnece i ostale lake divljaci i predatora ?Confused
Siroma

ssekir75
 човек који је имао 6,5х 57 рекао ми је да је страшно прецизан и а има положену путању. ја ништа друго не знам, чак нисам ни видо метак уживо Confused

stefan092
 Ja ozbiljno razmislja da u skorije vreme nabavim taj kalibar tj. puska koju sledecu budem kupovao bice u 6.5x57 ili u 6.5x55 swiss kako sam ja shvati razlike izmedju njih su minimalne. A Zastava radi oba kalibra tako da mu dodje na isto za sa god da se odlucim.
Ima li ko ovde na forumu da je imao odstrela srnece divljaci sa ovim kalibrom?

ssekir75
 није свис него сведен. швајцарци су користили шмит-рубин и он јесте х55, али 7,5мм

stefan092
 Moja greska, jeste Swedish ali postoji u kalibru 6.5x55 swedish

http://palmettost..._psp_1.jpg

stefan092
 Kakva je ponuda municije u ovom kalibru kod nas?

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
.243 Win vs 6,5x57 Mauser (6,5x55Swe) MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 40 12.10.2015. 22:51
Optika MAUZER 6x42 OPTIKE I MONTAŽE 10 04.10.2012. 19:49
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 21
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,123,450 posete www.srbijalov.com