Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Dužina cevi kod sačmarica

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Dužina cevi kod sačmarica
brzi
 Potegli smo priču o dužini cevi 153 bajkal pa mi je Lala predložio da otvorimo novu temu o ovome. Malo smo pričali o ovome a znamo da ima sačmarica sa različitim dužinama cevi. Bilo bi interesantno da prokomentarišemo kako dužina cevi utiče na balistiku sačmenog metka i koja dužina cevi je za koji lov.

bela
 pa naravno da ima različitih dužina cevi ali po meni tu su čokovi koji skraćuju cevi a u balistiku se baš i nerazumem.Confused
vižlan i terier

brzi
 Jeste Bela postoje čokovi međutim znaš da su klasične lovačke cevi 71cm a recimo trap cevi 74cm. Ja isto nisam stručnjak za balistiku ali mogu da zaključim da ima neke razlike. Nebi fabrika pravila različite dužine cevi ako su balistički sve iste. Tu bi trebao da se uključi Nenadex ili canesarijus jer iz njihovih prethodnih izlaganja o oružiju vidise da poznaju materiju.

Hunter forever
 Koliko sam ja upucen duzina cevi ima veliku ulogu u trzaju i u balansu puske.
marka Engleski poenter marka

bela
 očekujemo svačije upise a i jedan i drugi imaju postove da ti pamet stane jbg ko-mi kriv što nisam učio

zapazio sam jedino da: tšto je puška teža manji je trzaj

vižlan i terier

Cvele
 bela, i ja sam zapazio drugo, sto je puska teza, odpadose ti ruke vise Grin Grin Grin
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

vlada lovac
 Ima nešto u tome kad lovci koji najčešće love patke i guske nabavljaju puške sa dužim cevima od uobičajenih

Hunter forever
 Ali sta je to nesto?

ohotnik
 Posto se bavim streljastvom a sto se tice balistike nisam nesto narocito upucen znam koliko mi je potrebno za sport kojim se bavim mogu reci da moje prakticno iskustvo sto se tice strelista.Imam tri trap puske sa razlicitim duzinama cevi od 75-76-81cm Sve su donja cev3/4 i pun cok Danas je standard za trap puske 76cm duzina cevi i pomenuti cokovi Svaki strelac koji se pojavi na strelistu tipa kovilovo sa standardnim cevima od 71cm je u zaostatku za drugim strelcima ma koliko on bio dobar strelac Dinstanca pucanja na goluba koji izlece iz rova je razlicita od strelca do strelca neko puca krace neko duze Za strelca koji reaguje na metu dovoljno brzo je dovoljna duzina cevi od 76cm a vec za strelce koji reaguju malo kasnije vise odgovara cev duzine 81cm. Kada pozovete goluba i pucate sa puskom sa cevima od 81cm na 35 metara goluba ako pogodite od njega cete videti samo prasinu a sa puskom od 76cm na istoj daljini cete goluba razbiti na nekoliko delova. Dok na 45m sa prvom cete pogoditi a sa drugom promasiti.Zato mislim da su vecina fabrika uvele pravilno neki standard sto se tice duzina cevi za lov.Sumski 66cm Standardni lov 71 lov gusaka 76-81 mada postoji jos dosta vrsta i duzina cevi Pa svako moze da bira

brzi
 E sad već imamo neke parametre i možemo da naslućujemo da je dužina cevi bitna za daljinu ciljane mete. To je velika stvar znati prilikom odabira i nabavke nove puške jer lovac može uzeti sebi pušku koja je recimo univerzalna sa cevima od 71cm ili ako je specijalizovan za neku određenu vrstu lova kao što je lov D.S. u šumi cev dužine 61 -66cm ili ako lovi guske i patke cev od 75cm. To je pogotovo značajno za lovce koji nabavljaju poluautomate kod nas najčešći (bajkal 153). Iz čitanja i priča uvideo sam da je jako omiljen kod mladih lovaca a obično ti mladi lovci kada nabavljaju oružije nemaju dovoljno iskustva pa kada dođu u prodavnicu oružija kupe ono što im prodavac preporuči. Setite se samo priča iz prodavnica ( ova je sa kraćom cevi pa je lakša za nošenje, ili ti si visok tebi treba puška sa dugačkom cevkom ili ti si nizak pa će ti bolje ležati kraća puška) I onda ti je to zapečaćeno. Zato mislim da treba još pisati o ovoj temi.

Hunter forever
 Samo da pitam nesto jel duzina cevi uoznaci 12/70 ili 12/76 jel su drugi brojevi duzine cevi?

AcaNik
 to je duzina lezista metka
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.

brzi
 12/70 12/76 i 12/89 prvi broj 12 je broj ili vrsta kalibra a drugi broj 70. 76 i 89 je dužina ili veličina ležišta metka u cevi. Kao što znate ima tri vrste municije za puške sa neolučenim cevima : normal-70, magnum-76 i supermagnum-89.

nemeza
 Evo jedne titove čisto da se zna čija je cevka najveća a bogme i najduža
i54.tinypic.com/23i8k01.jpg

brzi
 Auuuu pa ta ima i držač za postavljanje nogica. Ta je prava dugometna

nemeza
 Evo je na lafetu
i53.tinypic.com/2n6ce8k.jpg

Sniper Hunter
 i55.tinypic.com/2im9ro6.jpg

VERCAR CANARDOUZE SIDE-BY-SIDE

Pistol grip stock with anti-recoil butt plate, hardened brushed with fine engraving finish. Ensures the simultaneous firing of both barrels. Locking: double lock.

Chokes interchangeables Chokinox sont prouv billes d'acier]
VERCAR CANARDOUZE
Type of firearm Side by side Locking Double lock
Barrels 80 cm Stock Pistol with anti-recoil butt plate
Chokes Interchangeable Chokes - steel shot proof tested Finish Hardened brushed with fine engraving
Trigger Double trigger. 2nd trigger : ensures the simultaneous firing of both barrels Weight 4,100 kg
Ejection With extractor Reference JT12MCI80
Gauge 12x89 Supermagnum

Evo nesto za divlje patke cevi 80 cm

Hunter forever
 Jel moze iz 12/76 da se pucaju metkovi za 12/70?

darkon
 Moze.

ohotnik
 Ja sam lovio u Ukraini patke i guske sa prijateljevom puskom poluautomatom kalibra 10 koja je imala cev duzine 105cm i na njoj je pisalo super gus Znaci da je namenjena za lov gusaka u preletu Inace je puska Remington zaboravio sam koji je model Koristio sam Federalovu municiju od 63gr Ja vam nemogu opisati na kojoj sam visini odstreljivao guske Kada su svi ostali lovci ih samo pogledom ispracali ja sam imao uspesne odstrele .Inaca sam u prodavnici drzaou rukama pusku kalibra 8 sa duzinom cevi 98cm tezine 5,5kg Nisam imao prilike da sa njom pucam Ima zatvarac kao karabin i magacin sa tri patrona

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Sellier&Bellot (Za olučene cevi) MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 107 01.09.2020. 21:55
Skraćivanje cevi na karabinu PUŠKARSKA RADIONICA 107 14.11.2019. 19:24
Reloading -Punjenje municije za olučene cevi ,za ili protiv ? MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 113 26.03.2018. 13:07
'SLUG' cevi ORUŽJE - SVAŠTARA 8 28.11.2014. 13:24
Tormentacija cevi sačmarica LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 62 19.11.2012. 12:58
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,451
Najnoviji član: Hanoverski k...

Poslednje vesti
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

63,954,532 posete www.srbijalov.com