Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Mauser

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Mauser
DakiNS
 Slikaj na normalnoj udaljenosti pa posle na računaru uvećavaj , mislim da bi ti Šeki mogao dati dobra uputstva za fotke;)
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

astral hunter
 ne vredi daki probao sam i tako... smislicemo nesto vec...
astral hunter priložio:
1_184.jpg

smirenost+dobar pogled+mauser werke oberdorf 8x57+Burris fulfield 2-7x35=samo jedan je dovoljan

ONLY BUCK & BOAR!!!

vlada lovac
 Resenje za fotku izbliza je Makro funkcija na aparatu, trebalo bi svaki aparat da je ima, i malo iskosi aparat da ti se ne vrati bljesak blica u objektiv

nidzamotocross
 Taman sam to hteo da napisem, Vlada me preduhitri.

Opcija izgleda ovako i MORA da je ima svaki normalniji digitalac.

images.macworld.com/images/howto/graphics/154822-macromode_thumb_original_original.jpg
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

astral hunter
 evo druge
astral hunter priložio:
2_107.jpg

smirenost+dobar pogled+mauser werke oberdorf 8x57+Burris fulfield 2-7x35=samo jedan je dovoljan

ONLY BUCK & BOAR!!!

astral hunter
 evo trece
astral hunter priložio:
3_83.jpg

ONLY BUCK & BOAR!!!

astral hunter
 cetvrta
astral hunter priložio:
4_38.jpg

ONLY BUCK & BOAR!!!

astral hunter
 poslednja peta....inace ovo su slike koje je prodavac okacio u oglas kada sam je kupio...a sad cu da prebcim slike s mobilnog gde sam slikao precrtane igove
astral hunter priložio:
6_20.jpg

ONLY BUCK & BOAR!!!

astral hunter
 na ovoj slici moze se videti jedva onaj znak koji lici na slovo M na oznacenom mestu pored rupe sa donje strane sanduka kada sam skinuo kundak, iznad ove rupe nalazi se jos tri oznake koje cu opisati posle

ONLY BUCK & BOAR!!!

astral hunter
 sa desne strane rupe (kruzica na slici) znak izgleda bas ovako kao sto sam nacrtao

ONLY BUCK & BOAR!!!

astral hunter
 odmah iznad rupe (kruzica) na slici tacno iznad nalazi se veliko latinicno slovo S , nesto iznad slova S se nalazi sitan broj 5 , a levo u visini broja 5 se nalazi neki cudni znak koji izgleda slicno kao ovaj sto sam nacrtao na slici ispod...inace se svuda vide kruzni tragovi brusenja na ovoj povrsini
astral hunter priložio:
cudni_znak.jpg

ONLY BUCK & BOAR!!!

rk
 Ja mislim da je ovo Zastavin sanduk i zatvarač.
Ovo nije original GeW98.
RK

astral hunter
 onaj znak wermahta sa brojem 655 koji se vidi samo donja polovina, je toliko sitan da ne mogu da ga uslikam ali se nalazi tacno odozgo na prstenu zatvaraca i milijardu posto je to nekada bio taj znak... juce sam to mnogo bolje video osvetljavanjem povrsine lampicom pod uglom i uz pomoc caletovih naocara gde sam mogao da vidim blago uvecanu sliku....to je sve stomogu reci o karabinu...opisao sam ranije gde se nalazi i slovo E kao i slova koja lice na L ... nemasta drugo

ONLY BUCK & BOAR!!!

sheytan
 Men sve ovo lichi na UNIKAT! Dim

A ko nije siguran u ovaj moj zakljoochak, molim neka pogleda postove prepodobnog koleze Maximiliana, na prethodnu stranu! Stari

On nije hteo decidirano da kaze, ja moram da ponovim: ovo ICH ne vredi vishe od 100-150e, pa mosh dubiti na voogli dan i notj! A ako nije precizan, ni toliko(za mene, naravno! Kome nije bitna preciznost, jopet vredi pomenutih 100-150e)! Vishe od toga jedino ako ga je sam Adolf lichno pravio, sa posvetom shEvi Braun! Lupa
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

rk
 Pa i ja to kazem, kao svaka Zastava ima nešto svoje.
RK

DakiNS
 Ja sam istog mišljenja da je karabin klasična oficirska otpremnina . E sada šta se našlo na lageru pri sklapanju , nije po meni presudnog značaja niti posebne vrednosti , vrednost će se utvrditi na strelištu .Stari
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Podunavac
 Kada bi i bila neka vredna puška iz početne proizvodnje ili iz neke retke serije, to sada više ništa ne znači jer je sve na njoj prebrušeno i prepravljeno. Tako da kao što reče bata Šeki vredi onoliko koliko je precizna i koliko može realno da posluži u lovištu, a sigurno manje od originalnog Zastava M 70 karabina. Vrednost može da joj bude samo emotivna. I ja sam 90-ih godina imao jednu prepravljenu švabicu Mauser K 98 koja mi je bila veoma draga i za kojom i dan danas žalim.Cry
Tri prsta 2Kolce

sheytan

Podunavac kaže:
Kada bi i bila neka vredna puška iz početne proizvodnje ili iz neke retke serije, to sada više ništa ne znači jer je sve na njoj prebrušeno i prepravljeno. Tako da kao što reče bata Šeki vredi onoliko koliko je precizna i koliko može realno da posluži u lovištu, a sigurno manje od originalnog Zastava M 70 karabina. Vrednost može da joj bude samo emotivna. I ja sam 90-ih godina imao jednu prepravljenu švabicu Mauser K 98 koja mi je bila veoma draga i za kojom i dan danas žalim.Cry

Odobreno

Po meni, TRŽIŠNE(a i neke logične) vrednosti qrabeena Zastavinih idu otprilike vako, od najjeftinijeg ka najsqpljem:

1. nepreradjena m24/m48
2. preradjena m24/m48
3. originalna lovna m98 i m70 u cal. 8x57
4. originalna lovna m98 i m70 u ostalim qliberima

iveli 3

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

Podunavac
 Slažem se sa ovim bata Šeki, samo bi dodao da je cena modela M 70 malo veća od modela M 98, zbog kočnice. Ko god planira da postavi optički nišan na pušku izbegava klasičnu kočnicu na zatvaraču kakvu ima M 98.
Tri prsta 2Kolce

sheytan
 Da, naravno, to sam smeo s uma, u pravu si 100%! Odobreno

S druge strane, pouzdanost originalne mauzer kochnice je velika... Jopet, neki sheytani ne koriste ni kochnicu na m70 Grin , tako da... Smile

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
.243 Win vs 6,5x57 Mauser (6,5x55Swe) MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 40 12.10.2015. 22:51
Mauser (uopšteno) ORUŽJE - SVAŠTARA 49 15.07.2011. 17:05
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 20
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,123,891 posete www.srbijalov.com