juce negde oko 18h mi na jednoj vecoj parceli sa detelinom izadju posle kraceg vabljenja tri sakala, ali ih fazan svojim kokodakanjem odvuce nazad u sumicu koja je do odmah do deteline. nastavim da vabim i posle jedno 15min.pojavljuje se jedan na rubu sumice viri iz zbuna. malo posle toga pojavljuje se jos jedan na drugi kraj sumice ali i on ne izlazi. pocnem ponovo da vabim i zvucem jos jednog koji je odmah izasao na detelinu. posle malo vremena izadje i drugi na detelinu gledaju levo,desno i pocinju da se priblizavaju jedan do drugog,njuskaju se i ujednom trenutku se poklapaju sto im je bila fatalna greska. dva sakala jednim metkom. daljina 97koraka[img][/img]
strahinja87 kaže:
juce negde oko 18h mi na jednoj vecoj parceli sa detelinom izadju posle kraceg vabljenja tri sakala, ali ih fazan svojim kokodakanjem odvuce nazad u sumicu koja je do odmah do deteline. nastavim da vabim i posle jedno 15min.pojavljuje se jedan na rubu sumice viri iz zbuna. malo posle toga pojavljuje se jos jedan na drugi kraj sumice ali i on ne izlazi. pocnem ponovo da vabim i zvucem jos jednog koji je odmah izasao na detelinu. posle malo vremena izadje i drugi na detelinu gledaju levo,desno i pocinju da se priblizavaju jedan do drugog,njuskaju se i ujednom trenutku se poklapaju sto im je bila fatalna greska. dva sakala jednim metkom. daljina 97koraka[img][/img]
šta je bre ovo, još jedan dejvi kroket?!? ako, ako, samo udri! čime si ih nanizao, ako nije tajna?
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану
калибар је "производ" два броја означених милиметрима
Bravo majstore dobar odstrel,,,bogami moraces jos dugo da cekas da se ovako nesto ponovi pa da se sakali poklope retkost,,,jos jednom cestitke kolega...!!!!!!!,,,
Neca92, imao sam takvih susreta sa njima ne zna im se broj, ali retko ih snimam, najčešće se viđaju po više komada, u čoporu... Na istom mestu gde je ovaj snimljen, par dana kasnije, na mestu odakle sam snimao ovog, ponovo ga videh, ovog puta sam išao kolima ka njemu nekih 100m, pošto je put u pitanju, i tek kad sam bio na 20-ak metara od njega, polako je ušao u vrbak, stao, sačekao me da izađem, bacim pogled još jednom na njega, pa tek onda ušao u gusto.
Strahinja, čestitke na odstrelu. Mladi, ovogodišnji šakali, oni najčešće i odreaguju na vabilicu, dok stari i iskusni znaju da odreaguju tako što izađu na ivicu šume, trnjaka i posmatraju odakle dolazi zvuk, ali neće da izađu na čistinu, i tako može tu da sede po pola sata, sat, posmatrajući...
nidzamotocross kaže:
Prvo drug Canis nazimadiju, sad Strahinja sakale, bravo bravo, svaka cast. Puska? Kalibar? Metak? Vabilica?
hvala na cestitke kolege. puska je zastavina cal.223, metak ppu.vabilica je nordik minipredator dosta dobro se pokazala izvuko sam dosta lija,a i sakala sa njom i to sa vece daljine
strahinja87 kaže:
strahinja87 kaže:
Ja veceras promasih jednog, izasli smo nas trojica na jednom delu terena, culi su se na sve strane,ali sve su kruzili kao da su nas osetili, na kraju se razduvao jak vetar tako da krenusmo kuci. Traktorom smo bili, ja sam bio pozadi u korpu, svetlim lampom preko njiva i ugledam jednog u nekoj travi na nekih 45-50m, ali nisam siguran sta je, svasta mi prolazi kroz glavu da l' nije srna legla ili tako nesto ne pomera se, kad se okrenuo na bok vidim da je on, pucam rotwell-a duplu nulu, nista se pomera na tom mestu,siguran sam bio da sam ga odstrelio izllazimo brat i ja da ga potrazimo prolazimo pored njega i od visoke trave ne vidimo ga kad smo prosli jedno 25 metara od njega, jako lukavo od njega izvlaci se iza nas i prolazi izmedju mog burazera, traktora na kom je sedeo nas prijatelj i mene, i iz bezbednosnih razloga ne pucamo. Inace bio mi je cista meta. Nema veze doci ce ponovo. Da napomenem konacno sam se docepao dozvole
RAKIJA JE SPASILA VIŠE DIVLJAČI U LOVU NEGO SVA UDRUŽENJA ZA ZAŠTITU ŽIVOTINJA!
... još onomad mi ženka s kučićima izašla, ona i 4 mlada već povelika šteneta, te ja nameštao i čekao priliku za van šut tu kil. Daljina se povećavala, sa 120tak već je sigurno prešla 150-160m, kad mi se učinilo da je prava prilika ... i štene osta' u vUtri a materu sam mu pratiJo po krvnome tragu jedno 150m dok isti nisam izgubio tj nisam mog'o dalje kroz crni trn ...
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?