Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Šakal (mali vuk) iz Trskara

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Šakal (mali vuk) iz Trskara
canis aureus
 Bravo Nidžo kralju Bravo 2
... zadnje što je vid'o bijade bljesak iz tandžaru Elmer
obzirom na kalibar očekivaT je veći razdor na telETu džukca Confused (mada, verujem da je na butu na ležećoj strani mašala izlazna) ..... koje zrno koristiš/mundžu?
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

Nikola Vojinovic
 Canise, trudim se da te stignem ;)

Nije na butu, vec na grudima, zakosen je bio malo...

Inace je zrno Federal Fusion 11,7g, prezadovoljan sam ucinkom i preciznoscu!

i40.tinypic.com/2vjemn7.jpg
Priroda, kerovi i lov!

Hunter forever
 Nidzo cestitam na odstrelu Smile
marka Engleski poenter marka

mrwa22250
 Bravo 2 I ZA DZUKCA I ZA LIJU DA SE NE PONAVLJAM NA SUSEDNOJ TEMIOdobreno
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

Voganjac
 Auuu pa pravo u srce,,,,,alal vera Odobreno
Voganjac

milenko0609

Ovaj šakal je ranjen u subotu 19.10.2013 u lovu na svinje, uspeo da se izvuče i sa ovakvom ranom živeo do sledeće subote kad su ga psi udavili...
, karabin 7x64 udaljenost 70metara
30-06,22-250,NOD,JOD,I BOG DA TE VIDI...

strahinja87
 Evo jedne krupne zenke. Prvi put je izasla na par sekundi i vratila se u gustis drugi put izlazi i zadrzava se. pucam je nosi nekih desetak metara i pada. daljina 85 koraka
strahinja87 priložio:
2630fotografija0296.jpg

DamirKS
 Svaka cast kolega Bravo 2
RAKIJA JE SPASILA VIŠE DIVLJAČI U LOVU NEGO SVA UDRUŽENJA ZA ZAŠTITU ŽIVOTINJA!

Neca92
 Kod mene je u nedeljnom lovu na zeca i fazana prvi put odstreljen sakal! I pored toga sto je nase loviste siromasno, oni su se odnekud pojavili i zadrzali kod nasVrlo tuan Vidjani su letos, ali su ih videli ljudi koji nisu lovci, ali sad se dokazalo da je to definitivno. Od cega ce da zive kod nas, stvarno ne znam... Confused Zeca i fazana imamo bas u malom broju (toliko malo da nemamo ni puno lisica Jaooo) srnece divljaci uopste nema... Cime ce da se hrane, ja stvarno ne znam. Confused
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

Jank

Neca92 kaže:
Kod mene je u nedeljnom lovu na zeca i fazana prvi put odstreljen sakal! I pored toga sto je nase loviste siromasno, oni su se odnekud pojavili i zadrzali kod nasVrlo tuan Vidjani su letos, ali su ih videli ljudi koji nisu lovci, ali sad se dokazalo da je to definitivno. Od cega ce da zive kod nas, stvarno ne znam... Confused Zeca i fazana imamo bas u malom broju (toliko malo da nemamo ni puno lisica Jaooo) srnece divljaci uopste nema... Cime ce da se hrane, ja stvarno ne znam. Confused

Ono što smo mi primetili u našem lovištu je da su njive-strnjišta prosto prekopana. Nekada su to radile lisice u potrazi za miševima i ostalim glodarima. Sada to verujemo rade i šakali i da im miševi dođu kao dopuna u nedostatku hrane.........Bye
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

canis aureus

Neca92 kaže:
... Od cega ce da zive kod nas, stvarno ne znam... Confused Zeca i fazana imamo bas u malom broju (toliko malo da nemamo ni puno lisica Jaooo) srnece divljaci uopste nema... Cime ce da se hrane, ja stvarno ne znam. Confused

Iznesite im malo 'rane da vi ne lipšu od dijetale Confused
će ostanete i bRez njiju Stari

Jaooo
Dim

ssekir75
 a onda ih sacekate i FIK
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

apinest
 Ko će ga sad "smagati"?!? Confused

www.dodaj.rs/f/2L/Jh/1GDvMTGw/2013-11-24-092207.jpg

www.dodaj.rs/f/1M/zg/3kYYxK8x/2013-11-24-092505.jpg

Bogu hvala, pa nije kuglom... Krsti

Lala
 Apinest, da li misliš da dotični gospodin sa slike, koji je prvi put u karijeri odstrelio šakala, nije iskoristio priliku da rastrubi na sva zvona svoj uspeh?!?
Naravno da je jedva dočekao da sedne za kompjuter, i da šalje mailove sa slikama, da telefonira...

Ja se samo čudim vama Neštincima, kako to da ste propustili priliku za lovačko krštenje?!? Istu takvu priliku ste omašili kad je prvi put odstrelio lisicu (Lala mu saterao, sećaš se?).

Počinjem osnovano da sumnjam da za Sremca važe neki drugi aršini. Mene bi krstili i da sam komarca utepao! Grin

Kako god: iskreno mi je drago zbog njegovog odstrela, a još mi je draže što je pala krupna ženka - to znači nekoliko predatora manje u lovištu!

A ko će sad živ ostati od njega, svaki put kad se vidimo će garant da opisuje kako je taj šakal pao... A o qrčenju da i ne govorim!Shock
Da se kladim da ni piće nije platio kolegama? Grin

A jel metnuo šakala na haubu kola, isturi lakat kroz prozor auta i vozao se po Neštinu da svi vide?!? HaHaHa
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

canis aureus

apinest kaže:

www.dodaj.rs/f/2L/Jh/1GDvMTGw/2013-11-24-092207.jpg

www.dodaj.rs/f/1M/zg/3kYYxK8x/2013-11-24-092505.jpg
... Krsti

E pa brate Sremac svaka čas' na prvencu!! Bravo 2
jedva čekam da malKo opišeš dogodovštinu!
iveli 3
Dim

Podunavac
 Pa zna čovek znanje. Čudi me samo da nije sa kuglom. Čestitke sremcu na prvencu.Bravo 2
Tri prsta 2Kolce

Lala
 Ma odstrelio ga na dočeku, kolege su mu (po običaju) saterali! Grin
Ta, di će on da gazi, onako fino ušuškan u novo salo?!?

Kako mi reče u kraćem referisanju, u istom pogonu je pucano i na mužjaka šakala i na jednu lisicu, ali su promašeni.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Neca92
 Auuu, pa sto su vam sakali ovako mrsavi?! Jaooo Grin

Sremac, svaka cast na odstrelu! iveli
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

Sremac75
 Hvala na čestitkama.....a o ljubomori ne vredi pričati!

Zbog onih iskrenih da malo opišem lov!

Dan je bio idealan, ni hladno ni toplo, suvo!
Odlučili smo da lovimo jedan parlog sa svih strana okružen voćnjacima i vinogradima.
Sa nekoliko kolega koji su, kao i ja, lovili bez kerova, otišao sam na čelo da zatvorimo taj parlog na čijem se kraju nalazi kanal koji je potpuno zarastao.
Ja sam odlučio da ne čekam izvan parloga, na čistini, nego sam nekako ušao u taj kanal, i stao na samu njegovu padinu, tako da na suprotnu stranu virim samo od grudi na gore.
U mojoj neposrednoj blizini sam video dve rupe, jednu aktivnu lisičiju, a drugu sam samo video ali nisam mogao doći do nje iako je bila na samo 10ak metara od mene,
Gustiš neverovatan, koliko-toliko se moglo videti samo po utabanim stazama.
I tako se ja umirio i čekam....
Kada se pogon čuo na nekih 50ak metara, pomislio sam da ništa neće biti, jer su se lisice i šakali u prethodnim lovovima dizali odmah nakom što bi pogon krenuo.
I Taman što sam počeo da merkam ražanj za doručak, jednom od staza sa moje desne strane koja je išla samom ivicom kanala, kao pomahnitala doleće neka crna ptica, posle mi rekoše KOS.
Tek što sam je ispratio pogledom, i spustio ga na tu stazu ugledah "đavola" kako u punom trku juri na mene, digao sam pušku, otkočio, on me je tada ugledao, i jurnuo na desno, moje levo, nazad u gustiš, ja sam samo instiktivno pomerio pušku u levo i opalio. Pošto sam stajao nisko nisam u prvi mah video da li sam ga pogodio, pa sam viknuo kolegama u pogonu da paze nazad. Na granju ispred mene sam video mnogo tragova sačme što mi je potvrđivalo prvi utisak o promašaju.
Rešio sam da se popnem na ivicu kanala, i onda na jedno 10-12 metara ugledah kako se nešto prevrće u žbunju...Oooooo pa gospođa je ostala.Pošto je pogodak bio u stomak i kičmu, morao sam da joj skratim muke još jednim hicem.
Nadam se da sam uspeo da dočaram koliki je gustiš u pitanju.... na 10 metara se ništa ne vidi.

A šakalica, ogromna.....i ranije sam ih viđao ali se ne sećam da sam ikada video tako ugojen primerak....jedva sam je izvukao!

Pucao sa sa kuglom Brenneke Clasic, koji nabavljam na jednom tajnom mestu....ŠALIM SE....u pitanju je bila Belomova četvorka, a šakalica je dobila pola punog šusa, ostatak je završio na kojekakvom granju!

To je bilo moje prvo pucanje na šakala, jer ranije nisam ni imao priliku, pa je moja sreća zbog odstrela bila veća.

-----------------------------------------------
POST EDIT by Admin Tim:
Posle toga je srečni strelac brzo trčao do kola i zapalio iz lovišta prema kući, jer su neke kolege osim merkanja štapa za ražnjiće, merkali i neke deblje štapove za lovačko krštenje! HaHaHa

Ne'š se izvući, Sremac, garantujem ti! Za lisicu si se provukao nekako, ali za šakala...PalicaVaistinu
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

ficha007
 Sremac: "A šakalica, ogromna.....i ranije sam ih viđao ali se ne sećam da sam ikada video tako ugojen primerak....jedva sam je izvukao!"

I šta kažeš: ko roda hebote!!!ROFL
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Mali minsterlender KINOLOGIJA 10 27.08.2019. 11:32
Mali Tetreb (Ruževac) LOV NA SITNU DIVLJAČ 29 02.10.2012. 21:33
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,159,213 posete www.srbijalov.com