"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
ficha007 kaže:
Sremac: "A šakalica, ogromna.....i ranije sam ih viđao ali se ne sećam da sam ikada video tako ugojen primerak....jedva sam je izvukao!"
I šta kažeš: ko roda hebote!!!
Spram lovca i šakalica... Ni ja tebe nikad nisam vid'o tako ugojenog!
Znači ni šakali nisu više, što su bili nekad!!??..pa njih sad može svako da ulovi..sreća moja da nisam išao u lov, pojo bi pušku od muke !!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Lala kaže:
Ma odstrelio ga na dočeku, kolege su mu (po običaju) saterali!
Ta, di će on da gazi, onako fino ušuškan u novo salo?!?
Sremac75 kaže:
Da je pored nje za slikanje stao neki normalan čovek a ne ja, videli bi vi kolika je ona!!!
Da je stao Apinest neko bi pomislio da je odstreljen vuk a ne šakal!
Vama dvojici do zavitlancije, a mi u jučerašnjem lovu, osim dva šakala i dve lisice, videli još samo dva komada srneće divljači, tri fazanske koke i NIJEDNOG petla!!!
Pregazili smo toliko terena (gustiši, šikare i parlozi) da su me posle lova hvatali grčevi u mišićima nogu!
Ako se ovakav trend nastavi (a ne vidim šanse za boljitak) ubuduće ćemo na ovim terenima loviti samo lisice, šakale i poneku divlju svinju, a o fazanima, zečevima i srnećoj divljači ćemo da maštamo i govorimo u pluskvamperfektu...
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Lala kaže:
Ma odstrelio ga na dočeku, kolege su mu (po običaju) saterali!
Ta, di će on da gazi, onako fino ušuškan u novo salo?!?
Sremac75 kaže:
Da je pored nje za slikanje stao neki normalan čovek a ne ja, videli bi vi kolika je ona!!!
Da je stao Apinest neko bi pomislio da je odstreljen vuk a ne šakal!
Vama dvojici do zavitlancije, a mi u jučerašnjem lovu, osim dva šakala i dve lisice, videli još samo dva komada srneće divljači, tri fazanske koke i NIJEDNOG petla!!!
Pregazili smo toliko terena (gustiši, šikare i parlozi) da su me posle lova hvatali grčevi u mišićima nogu!
Ako se ovakav trend nastavi (a ne vidim šanse za boljitak) ubuduće ćemo na ovim terenima loviti samo lisice, šakale i poneku divlju svinju, a o fazanima, zečevima i srnećoj divljači ćemo da maštamo i govorimo u pluskvamperfektu...
Pobratime možda te grčevi 'vataju od nekih drugih radnji. Recimo od odupiranja nogama o dasku kreveta, od nekih radnji na stojećki ili zbog duže vožnje na motoru na mestu suvozača. Verujem da i Sremac ima da kaže koju o ovom tvom fizičkom problemu sa nogama.
Sremac75 kaže:
Hvala na čestitkama.....a o ljubomori ne vredi pričati!
Zbog onih iskrenih da malo opišem lov!
Dan je bio idealan, ni hladno ni toplo, suvo!
Odlučili smo da lovimo jedan parlog sa svih strana okružen voćnjacima i vinogradima.
Sa nekoliko kolega koji su, kao i ja, lovili bez kerova, otišao sam na čelo da zatvorimo taj parlog na čijem se kraju nalazi kanal koji je potpuno zarastao.
Ja sam odlučio da ne čekam izvan parloga, na čistini, nego sam nekako ušao u taj kanal, i stao na samu njegovu padinu, tako da na suprotnu stranu virim samo od grudi na gore.
U mojoj neposrednoj blizini sam video dve rupe, jednu aktivnu lisičiju, a drugu sam samo video ali nisam mogao doći do nje iako je bila na samo 10ak metara od mene,
Gustiš neverovatan, koliko-toliko se moglo videti samo po utabanim stazama.
I tako se ja umirio i čekam....
Kada se pogon čuo na nekih 50ak metara, pomislio sam da ništa neće biti, jer su se lisice i šakali u prethodnim lovovima dizali odmah nakom što bi pogon krenuo.
I Taman što sam počeo da merkam ražanj za doručak, jednom od staza sa moje desne strane koja je išla samom ivicom kanala, kao pomahnitala doleće neka crna ptica, posle mi rekoše KOS.
Tek što sam je ispratio pogledom, i spustio ga na tu stazu ugledah "đavola" kako u punom trku juri na mene, digao sam pušku, otkočio, on me je tada ugledao, i jurnuo na desno, moje levo, nazad u gustiš, ja sam samo instiktivno pomerio pušku u levo i opalio. Pošto sam stajao nisko nisam u prvi mah video da li sam ga pogodio, pa sam viknuo kolegama u pogonu da paze nazad. Na granju ispred mene sam video mnogo tragova sačme što mi je potvrđivalo prvi utisak o promašaju.
Rešio sam da se popnem na ivicu kanala, i onda na jedno 10-12 metara ugledah kako se nešto prevrće u žbunju...Oooooo pa gospođa je ostala.Pošto je pogodak bio u stomak i kičmu, morao sam da joj skratim muke još jednim hicem.
Nadam se da sam uspeo da dočaram koliki je gustiš u pitanju.... na 10 metara se ništa ne vidi.
A šakalica, ogromna.....i ranije sam ih viđao ali se ne sećam da sam ikada video tako ugojen primerak....jedva sam je izvukao!
Pucao sa sa kuglom Brenneke Clasic, koji nabavljam na jednom tajnom mestu....ŠALIM SE....u pitanju je bila Belomova četvorka, a šakalica je dobila pola punog šusa, ostatak je završio na kojekakvom granju!
To je bilo moje prvo pucanje na šakala, jer ranije nisam ni imao priliku, pa je moja sreća zbog odstrela bila veća.
----------------------------------------------- POST EDIT by Admin Tim:
Posle toga je srečni strelac brzo trčao do kola i zapalio iz lovišta prema kući, jer su neke kolege osim merkanja štapa za ražnjiće, merkali i neke deblje štapove za lovačko krštenje!
Ne'š se izvući, Sremac, garantujem ti! Za lisicu si se provukao nekako, ali za šakala...
Svim kolegama cestitke za odstrel
Sremac,ako nije tajna,koja ti je ovo puska na slici proizvodjac i model?Znam samo da je kalibar
20...Jel magnum ili standard?Jeste da najvise volim polozare,ali ova tvoja je bas lepa;)
E Sremac nisam ni ja bio ali cuo sam da je pao sakal ali ti si zadnji na koga bi pomislio da ga je odstrelio..sala mala.Cestitam a teren dobro poznajem terao sam ga sa mojim lavom pre mjesec dana,gustis neverovatan uz bodlje i trnje.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic
Ma meni se Sremac juče žalio da Bejbe neće da mu očisti pušku, pa mi sad tu neke stvari nisu jasne. Da to nije pala neka opklada koju je dobri Zemara izgubio pa sad morad da čisti pušku kolegi?
Kako li je Zemara podneo taj odstrel?
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
ficha007 kaže:
Ma meni se Sremac juče žalio da Bejbe neće da mu očisti pušku, pa mi sad tu neke stvari nisu jasne. Da to nije pala neka opklada koju je dobri Zemara izgubio pa sad morad da čisti pušku kolegi?
Kako li je Zemara podneo taj odstrel?
Mnogo bi bilo gore da je tražio da mu očisti pištolj
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Sremac75 kaže:
Rešio sam da se popnem na ivicu kanala, i onda na jedno 10-12 metara ugledah kako se nešto prevrće u žbunju...Oooooo pa gospođaje ostala.Pošto je pogodak bio u stomak i kičmu, morao sam da joj skratim muke još jednim hicem.
Nadam se da sam uspeo da dočaram koliki je gustiš u pitanju.... na 10 metara se ništa ne vidi.
A šakalica, ogromna.....i ranije sam ih viđao ali se ne sećam da sam ikada video tako ugojen primerak....jedva sam je izvukao!
Do mene su stigle glasine da 'GOSPODJA ŠAKALICA' u stvari nije gospodja, nego gospodin!?! Nije seka, nego bata šakal koji ima pišu!?!?
Neproverene glasine kažu da je kasnijom obdukcijom na institutu naučno utvrdjeno da je ipak srećni lovac u svom žaru od uzbudjenja pobrkao medjunožne stvari!
Molim Apinesta da potvrdi ili demantuje ove glasine!!!
Sremac75 kaže:
Rešio sam da se popnem na ivicu kanala, i onda na jedno 10-12 metara ugledah kako se nešto prevrće u žbunju...Oooooo pa gospođaje ostala.Pošto je pogodak bio u stomak i kičmu, morao sam da joj skratim muke još jednim hicem.
Do mene su stigle glasine da 'GOSPODJA ŠAKALICA' u stvari nije gospodja, nego gospodin!?! Nije seka, nego bata šakal koji ima pišu!?!?
Neproverene glasine kažu da je kasnijom obdukcijom na institutu naučno utvrdjeno da je ipak srećni lovac u svom žaru od uzbudjenja pobrkao medjunožne stvari! Mozda je dvopolni ima i ono i ovo.
Molim Apinesta da potvrdi ili demantuje ove glasine!!!
Nikako da stignem da napisem, 08.12 je u Novim Karlovcima, malo mesto pored Indjije, ubijena zenka sakala.
To je inace prvi sakal ubijen u ovom mestu, ranije su vidjani, ali dosta daleko od sela. Dok je ova zenka istrcala iz kanala koji prolazi neposredno pored sela, i to dok su kanal vracali u povratku kuci iz lova na fazana, tako da su je verovatno prosli dok su prvi put prolazili tuda, ili je podignuta od neke druge grupe, dosla tu kada su oni vec prosli.
Inace je ubijena 8-icom, jer je (kako sam cuo, nije ubijena u mojoj grupi) pas podigao iz kanala na nekih 3-4 metra od lovca.
Koliko sam mogao da vidim i kako su mi rekli neki koji se malo bolje razumeju, u pitanju je zenka ne starija od 2god, mozda cak i proslogodisnje kuce.
Ali jedno se jako dobro videlo, a to je da je bila uhranjena bolje od vecine lovackih pasa, krupna, debela, dlaka gusta i zdrava.
Tako da se sad bar zna sto se tako malo fazana pronadje u lovistu. A pustaju se vece pre lova.
Ako je nesto u lovistu zdravo i uhranjeno, onda su to lisice i sakali.
Sremac75 kaže:
Ma to su ovi u Pasterovom zavodu nešto pobrkali...
Ma garant su pobrkali u Pasterovom, ko im kriv kad ne znaju da razlikuju mužjaka od ženke! Trebali su pitati vas lovce, valjda vi znate šta odstreljujete!
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?