Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Šakal (mali vuk) iz Trskara

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Šakal (mali vuk) iz Trskara
Deki Nes
 Dobri rezultati,samo slaba vajda.Što ih više odestrelimo njih ima sve više .Bilo bi interesantno da se javi neko ko u svom lovištu nema šakala ili ga još uvek nije primetio.

blackhunter
 Drugari,jutros je bila organaizovana hajka na lisicu i sakala L.U Jagodina,na terenima selo duboka-rajkinac...odstreljeno je vise komada lisica i pala su dva sakala...evo jedne fotografije nakon zavrsetka lova...ja nisam imao srece danas da odstrelim,ali boze moj bice prilika... Smile

imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/856/ayi8.jpg
dobar pogled...lovac

lovac junior

Deki Nes kaže:
Dobri rezultati,samo slaba vajda.Što ih više odestrelimo njih ima sve više .Bilo bi interesantno da se javi neko ko u svom lovištu nema šakala ili ga još uvek nije primetio.

mi u lovistu nemamo sakala,ali zato imamo lisica za izvoz! danas je bila jedna hajka,odstreljene 3 lisice,ali umaklo ih podosta Sad
Kinologija ZivioRodjoTri prsta 2
Elmermarkafazan

Neca92

Deki Nes kaže:

Tri prsta
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

mrwa22250

blackhunter kaže:
Drugari,jutros je bila organaizovana hajka na lisicu i sakala L.U Jagodina,na terenima selo duboka-rajkinac...odstreljeno je vise komada lisica i pala su dva sakala...evo jedne fotografije nakon zavrsetka lova...ja nisam imao srece danas da odstrelim,ali boze moj bice prilika... Smile

Aaaauuuu,druze al ste ih naredjali.Ima li kod vas jos kakvih zivuljkim pored ovoliko predatora.
Bravo 2 za odstrele.
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

veljko__

blackhunter kaže:

Svaka cast Bravo 2 Bravo 2
Tri prsta 2 Kolce srbijalov

Deki91

Deki91 kaže:
Danas je odrzana mini hajka od skoro 30 ljudi u lovackoj sekciji Jabucje,LD Dragan Radovic Lajkovac,ishod hajke je 4 sakala iz dva manja pogona...Smile

blackhunter
 mrwa,veljko@hvala na komentarima drugari... Smile ima raznih zivuljki,ali predatora ima poprilicno...po proceni malo iskusnijih lovaca,jos desetak sto sakala sto lisica su se izvukli i i nisu bili pucani...iako je hajka bila dobro organizovana...cekace nas iduce god.. Smile
dobar pogled...lovac

darkon
 Blackhunter, gde si slikao ovo?! Grin

Inače, ovih devet lisica i 2 šakala smo jutros odstrelili u jednom pogonu, za nekih sat vremena, i to na terenu ne većem od 300-350ha.
Sloba reče da se baš dosta njih i izvuklo, što šakala, što lisica...

Mrwa22250, za divno čudo, imamo i sasvim solidnu brojnost sitne divljači, a verujem da bi ta brojnost bila još bolja, kada bi se malo redukovala brojnost ovih sa slike, ali je izgleda to nemoguće.

blackhunter
 Darko,ma tu sam prolazio kad videh okupila se grupa lovaca oko necega,stao da pogledam,kad ono imam sta i da vidim... Grin Grin
Slazem se sa darkom sto s tice brojnosti sitne divljaci,s obzirom da im dosta predatora...
Celokupan odstrel danas ne bi bio moguc,da nemamo dobre strelce...zato i regulisemo brojno stanje predatora koliko je to moguce,ali je ova divljac uhvatila maha,barem u nasem lovistu.... Sad
dobar pogled...lovac

ultras035
 Bravo za Duboku i Rajkinac...cestitam sekcijama na uspesnom lovu na sakala i lisice!!!! Bravo 2
"Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!"
i50.tinypic.com/jf94dc.jpg

Predator

blackhunter kaže:

Nije ni čudo što ste odstrijelili toliko predatora, kad ste lovili goničima. Yes

Sasvim prirodno

Deki Nes
 Kad vidiš slike zaprepastiš se.Teško nama , ovi šakali su pametniji od nas.
Još malo postaće lovna divljač broj 1. Kada se to uzme u obzir šteta što nisu jestivi.Vjetnamci bi nam pozavideli.

Deki Nes
 Ako se ova tužna slika zanemari , realno vrlo atraktivna divljač za lov.Brz ko munja .Treba dobro oko i dobar refleks.Mnogi zakasne i promaše.
Čini mi se postala je stvar prestiža odstreliti šakala.

ssekir75
 ма каква следећа година, организујте ви то опет следеће НЕДЕЉЕ! има их за извоз, а никако да се намиле људи да се организују истовремено на већој територији
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

blackhunter
 Hvala svima na lepim komentarima... Smile

Odstreliti sakala je veoma tesko...ovo je veoma oprezna divljac,izvlaci se dok god je to moguce i lovac treba da ima dobro oko i veoma dobar refleks....pa je upravo zbog ovakvih karakteristika postala veoma atraktivna divljac.... Smile nadmudrivanje sa sakalom je tesko,i uspeva samo onim lovcima koji su lovili i odstrelili dosta primarka... Smile jedino tuzno u celoj ovoj prici je to sto upravo taj sakal unistava sitnu divljac,mladu lanad...jer u lovistima gde nema vuka,a sakal postoji on je na vrhu lanca ishrane....konkretno u Srbiji sakal pravi problema vecini lovackim udruzenjima...
dobar pogled...lovac

PEZ

Deki Nes kaže:
Ako se ova tužna slika zanemari , realno vrlo atraktivna divljač za lov.Brz ko munja .Treba dobro oko i dobar refleks.Mnogi zakasne i promaše.

Ja sam presrećan što kod mene (bar zasad) nema ove "prestižne" divljači.
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

Jank

PEZ kaže:

Deki Nes kaže:

Ja sam presrećan što kod mene (bar zasad) nema ove "prestižne" divljači.

Meni se čini da ovde ipak nije reč o atraktivnoj divljači za lov već o vrlo opasnom i opakom predatoru koji preti da uništi komletan fond plemenite divljači na svim terenima gde se pojavi. O ovom problemu će pored Lovačkih udruženja morati da se pozabavi i Dražava ili ćemo o lovu gledati samo na ANIMAL PLANET i još nekim lovačkim kanalima....Odobreno
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

Jank

Deki91 kaže:

Deki91 kaže:
Danas je odrzana mini hajka od skoro 30 ljudi u lovackoj sekciji Jabucje,LD Dragan Radovic Lajkovac,ishod hajke je 4 sakala iz dva manja pogona...Smile

Bogami i vi ih dobro tamanite, obzirom da ih ima dosta mogla bi neka hajka da se organizuje pa da i mi sa foruma malo pripomognemo...Bravo 2
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

mrwa22250

darkon kaže:
Blackhunter, gde si slikao ovo?! Grin

Inače, ovih devet lisica i 2 šakala smo jutros odstrelili u jednom pogonu, za nekih sat vremena, i to na terenu ne većem od 300-350ha.
Sloba reče da se baš dosta njih i izvuklo, što šakala, što lisica...

Mrwa22250, za divno čudo, imamo i sasvim solidnu brojnost sitne divljači, a verujem da bi ta brojnost bila još bolja, kada bi se malo redukovala brojnost ovih sa slike, ali je izgleda to nemoguće.

Moguce je i te kako ali ne sa ovakvim upravama lu.koji bi radije dali doopeta nego dozvolu za cekanje predatora.Kod tebe ako se ne varam jos veci apsurd,imas dozvolu za lov plemenite divljaci,ali na istoj nema predatora pa odstrelom lisice ili sakala rizikujes prijavu.Struka je tu rekla da su gubitci kod zeca od strane lisica,oko 20kom po odrasloj liji godisnje,a verujem da je sakal nadmasuje.Ova jutrosnja hajka teoretski je spasla 220-250kom.zeca,a lovilo se kako kazes na malom terenu uz dosta predatora koji su izbegli sacmu.Na taj broj treba dodati i gomilu pernate divljaci(fazan,patka,jarebica,prepelica),pa mi nije jasno kako im se ne isplati da novcano nagrade lovca za odstrel predatora,a isti taj lovac,pritom ni ne trazi nista sem parceta papira na kom pise da moze da ih lovi .Brojnost predatora nije lako utvrditi ali se u Srbiji radi o hiljadama komada,pa puta broj plemenite divljaci=x novaca.A kolega Gedza66 i njegovi iz Vlasotinca,skupili kintu da kupe zeca,a zeca ni za lek-mislite o tomeStari
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Mali minsterlender KINOLOGIJA 10 27.08.2019. 11:32
Mali Tetreb (Ruževac) LOV NA SITNU DIVLJAČ 29 02.10.2012. 21:33
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,159,041 posete www.srbijalov.com