Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Mauser

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Mauser
Podunavac
 Bezbednost kod modela M 70 i M 98 ne može uopšte da se poredi. M 70 koči obarač, a M 98 udarnu iglu. Najidealnije rešenje je kočnica na zatvaraču, ali postavljena tako da radi pravolinijski u odnosu na osu cevi, kao na modelu M 808. Onda ne smeta za optički nišan, a deluje direktno na udarnu iglu (preko spojnice, da nebi opet otišli u raspravu).
Tri prsta 2Kolce

kempi
 Zastavin karabin m70 koji poseduje sneler okidanje isto koci direktno iglu a ne obarace.

astral hunter
 Ako znate nekog ko prodaje ovakav ili slican mauser nov i konzerviran za 100-150 evra, neka mi odmah javi, jer cu da ga kupim odmah ...
moj cu daa prodam komsiji koji mi nudi lepu sumicu za moj karabin ...
smirenost+dobar pogled+mauser werke oberdorf 8x57+Burris fulfield 2-7x35=samo jedan je dovoljan

ONLY BUCK & BOAR!!!

sheytan
 Pa, nema bash Mauser, ali ima Zastava... Mauser je vishestrooko sqplji! Stari
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

ssekir75
 колико ја могу да видим овако са слике, ово је заставина буџевина коју описасмо јуче-прекјуче. ипак, остављам могућност да је меКанизам оригинал маузеров, а да је у заставу дошао преко неке заплене или тако шта.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

astral hunter
 budzevina jeste bez sumnje...nije serijski model... u zastavi je doradjivan i u to nema sumnje, a s obzirom da su tragovi brusenja svuda prisutni, nema sumnje ni da su skidane neke oznake, jedino sto onu jednu sa prstena zatvaraca majstor Djoka nije obrusio skroz pa imamo pretpostavke od cega je pravljena budzovina... sve u svemu interesantna prica, bar me zainteresovala da se malo raspitam i proucim mausere... nesto naucim o tim karabinima,... ali tek predstoji ono glavno... da vidimokakavje u akciji, dzaba sve drugo ako mu glavn svrha nije na mestu, a ako je dobar, onda imam karabin sa interesantnom pricom...meni se svidja sto ima neka prica iza njega, sto nije klasicni serijski model... ali ako se pokaze kao los onda dzaba mu prica... probacu ga uskoro bez optike na 50m da vidim kakva mu je grupa...pa ako je dobar kupicu optiku, a ako ne budem zadovoljan zamenicu ga
smirenost+dobar pogled+mauser werke oberdorf 8x57+Burris fulfield 2-7x35=samo jedan je dovoljan

ONLY BUCK & BOAR!!!

sheytan
 NEMA prichu, dragi kolega, tj. ima prichu kao i HILJADE I HILJADE drugih Zastavinih karabina! Lepo je koleza Max objasnio kako se pravidu qrabeenke u Zastavu, ali ti jaako zelish da si za 200e qpio pushq s pedigreom. E, pa, nisi! Confused
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

ssekir75
 исто важи и за крањце, тек да се зна.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

DakiNS
 Svaki karabin će ispričati svoju priču kroz lov , nečija priča biće uzbudljiva a neka tužna , neka duga ,a neka kratka. Kolega Astral neka ti Mauser priča dugo lepe priče, ali ne iz davnina , nego u budućnostiOdobreno
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

astral hunter

DakiNS kaže:
Svaki karabin će ispričati svoju priču kroz lov , nečija priča biće uzbudljiva a neka tužna , neka duga ,a neka kratka. Kolega Astral neka ti Mauser priča dugo lepe priče, ali ne iz davnina , nego u budućnostiOdobreno

Hvala svima od srca, nek da Bog srecu zdrvlje i da on posluzi, kako mene moj karabin, jos 100 puta bolje vas vase spravice, ja se iskreno nadam, da hoce, a ako bude tako, nikad ga necu prodati... hocu da ga dalje doradim, neki kundak da stavim dobar, mozda sa nekim lepim duborezom, mozda odradim gravuricu neku, stavim plocicu sa inicijalima...

Sejtan voli da me zeza jos od ranije, znam ja da nisam kupio nesto sto mnogo vredi, ali ja cu ga ako budem bio zadovoljan, npraviti da mnogo vredi, jer nameravam da od njega napravim nesto sto ce generacijama da ostane iza mene naslednicima, zato mi je bitna i neka prica, neke svoje oznake cu da stavim na njega, a generacije da ga nasledjuju i cuvaju makar kao trofejno... imam ja jedan primerak u kuci koji stoji na zidu, rucno izradjena lovacka puska, moj deda ne zna ko je napravio tu pusu, koja je sigurno nastala pre 1900. godine, pojeo je zub vremena, ali je za ukras u dnevnoj sobi fantasticna, niko nema takvu pusku, a meni krasi zid i kad god neko dodje iznenadi se kad vidi osmougaonu cevku i kako se otvara...

ONLY BUCK & BOAR!!!

mb-bb
 Kolega Astral, mogao bi postaviti koju sliku te puske na odgovarajućoj temi. Bilo bi zanimljivo vidjeti je iveli
Svaka budala ima svoju srecu u zivotu, a ja imam lov...

astral hunter
 kako se zove tema? postavicu je sa zadovoljstvoom

ONLY BUCK & BOAR!!!

DakiNS
 Grinnetje da možeSmile
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Podunavac

kempi kaže:
Zastavin karabin m70 koji poseduje sneler okidanje isto koci direktno iglu a ne obarace.

Jeste, ali ne odvaja fizički spojnicu od poluge za okidanje kao leptir (ili poluga) na zatvaraču. Najsigurnija kočnica na Zastava karabinima je na zatvaraču.
Tri prsta 2Kolce

ssekir75
 пошто преко порука не могу да пошаљем слику колегу астралу, ево овде. ово су зарези које сам те питао да ли има на твом карабину

ssekir75
 иначе служе за ово

Barbarosa

astral hunter kaže:
Ako znate nekog ko prodaje ovakav ili slican mauser nov i konzerviran za 100-150 evra, neka mi odmah javi, jer cu da ga kupim odmah ...

... a ja sve vreme mislio da imam zastavu Grin
Kolega prodaj ti odmah tog mausera komšiji koji ti nudi lepu sumu, da se ne predomisli čovek ika

astral hunter

ssekir75 kaže:
пошто преко порука не могу да пошаљем слику колегу астралу, ево овде. ово су зарези које сам те питао да ли има на твом карабину

ima to tako urezano kao na barbarosinom

ONLY BUCK & BOAR!!!

astral hunter

Barbarosa kaže:

astral hunter kaže:

... a ja sve vreme mislio da imam zastavu Grin
Kolega prodaj ti odmah tog mausera komšiji koji ti nudi lepu sumu, da se ne predomisli čovek ika

dok ne nadjem drugi i bolji ovaj nije na prodaju

ONLY BUCK & BOAR!!!

ssekir75
 војни сандук дефинитивно. значи није цивилна верзија рађена за маузер, како је неко претпостављао.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
.243 Win vs 6,5x57 Mauser (6,5x55Swe) MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 40 12.10.2015. 22:51
Mauser (uopšteno) ORUŽJE - SVAŠTARA 49 15.07.2011. 17:05
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,118,036 posete www.srbijalov.com